Forum Culinar: Dulceata de nuci verzi - Forum Culinar

Salt la continut

  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Dulceata de nuci verzi

#1 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 17 June 2010 - 01:50 PM

Anul trecut am facut si mîncat pentru prima data în viata mea, dulceata de nuci. Înainte sa o fac si sa gust, îmi închipuiam ca va fi amara si va avea mirosul/aroma aia de nuci verzi. Cu amarul nu am probleme, dar detest mirosul nucilor verzi care-mi provoaca o senzatie de brrrr! Spre surprinderea mea, a fost extraordinar de buna!

Pentru ca acum chiar începe sezonul nucilor numai bune penru dulceata, postez reteta de anul trecut, poate inspira pe cineva :occasion14:



Cantitatile folosite de mine:

  • 1,3 kg nuci verzi / 100 bucati / dupa curatare 500 g
  • 800 g zahar
  • 500 ml apa
  • 2,5 lamîi
  • 1 pastaie de vanilie





Pentru curatat aveti nevoie de un cutit bine ascutit cu lama scurta.
Le-am curatat de coaja sub jet de apa. Secretul pentru a ramîne cu mînutele curate!


Imagine atasata: monthly_06_2010/post-5-127677401344.jpg


Daca nu aveti aceasta posibilitate(asta în cazul în care curatati nucile direct sub nuc,
folositi neaparat manusi de unica folosinta, din latex),
daca posibil chiar 2 perechi... asta daca nu doriti mîini colorate .


Le curatam frumos si avem grija sa nu deformam nuca.
Sub coaja verde care e destul de groasa, nuca este deja formata,
chiar se simte forma/marginile mai pronuntate ale nucii, care sînt ceva mai tari.
Din pacate eu nu dispun de aceasta rabdare, dar totusi mi-am dat silinta, cît de cît.
Daca nu dispuneti de rabdarea necesara si le curatati mai grob,
nu influenteaza cu nimic gustul dulcetei, eventual aspectul.


Aici se vede cam ce grosime are coaja nucii.
Tot ce este verde trebuie îndepartat.


Imagine atasata: monthly_06_2010/post-5-127677410204.jpg


Pe masura ce curatam, puneam fiecare nuca în castronul cu apa rece,
care în primele 3-4 ore am schimbat-o de 3 ori.
În a patra tura de apa rece au ramas peste noapte împreuna cu cîteva felii de lamîie.
Am pus o farfurie peste nuci, pentru a le tine pe toate sub apa.
În total au stat 24 de ore în apa rece.


Imagine atasata: monthly_06_2010/post-5-127677417147.jpg


A doua zi aratau la fel de bine ca seara, aveau aceeasi culoare proaspata.


Imagine atasata: monthly_06_2010/post-5-127677421326.jpg


Le-am oparit de trei ori cîte 3 minute, de fiecare data schimbînd apa.


Imagine atasata: monthly_06_2010/post-5-127677423758.jpg


Apoi le-am lasat pe un servet la scurs.


Imagine atasata: monthly_06_2010/post-5-127677425788.jpg


Între timp, am facut siropul.
Am pus zaharul împreuna cu apa si o pastaie de vanilie la fiert.
Pregatisem si sucul de la 3 jumatati de lamîie(erau foarte micute),
pe care l-am adaugat pe la jumatatea timpului de fiert!


Imagine atasata: monthly_06_2010/post-5-127677428475.jpg


Dupa ce zaharul este dizolvat,
iar siropul începe a se lega putin, adaugam nucile.


Imagine atasata: monthly_06_2010/post-5-12767743501.jpg


Imagine atasata: monthly_06_2010/post-5-127677448273.jpg


Le-am lasat aproximativ 15 minute pe foc mic,
(pe treapta 2-3, din 9 posibile)dupa care am dat mai tare(treapta 5).
Nu uitati sa adaugati sucul de lamîie.


Imagine atasata: monthly_06_2010/post-5-127677462096.jpg


Din cînd în cînd apasam cu o lingura pe cîte o nuca sa vad daca se înmoaie.
Daca se simt(prin apasare) moi si îmbibate cu sirop,
ridicam temperatura si le mai lasam sa traga un clocot puternic.
(Aici atentie!, siropul avînd asa mult zahar, se caramelizeaza rapid la foc mai iute,
de aceea nu asteptati sa se îngroase considerabil,
ci ajunge daca începe a vi se lipi lingura cu care tot ati învîrtit, de farfurie.
Chiar daca vi se pare fluid, dupa ce se raceste se va îngrosa suficient.)
Puteti testa turnînd cîte o picatura de sirop pe o farfurie.
Daca nu se întinde e gata.


Imagine atasata: monthly_06_2010/post-5-127677454438.jpg


Asa arata în oala. Nu a trebuit spumuita deloc!


Imagine atasata: monthly_06_2010/post-5-127677474221.jpg


Sub razele de soare...


Imagine atasata: monthly_06_2010/post-5-127677477778.jpg


..care au disparut într-o secunda :floare:


Imagine atasata: monthly_06_2010/post-5-127677479671.jpg


Am turnat dulceata înca fierbinte în borcanase
si le-am întrors cu fundu în sus pentru cîteva minute.
Daca doriti sa le pastrati, asa se conserveaza bine facînd vid.


Imagine atasata: monthly_06_2010/post-5-127677483737.jpg


Imagine atasata: monthly_06_2010/post-5-127677486005.jpg


Imagine atasata: monthly_06_2010/post-5-127677488013.jpg


Dupa ce s-a racorit, spre seara am si deschis primul borcanas..
care nu a avut viata lunga. Trei curiosi au tot gustat cîte o nuca,
pîna s-a vazut fundul borcanului.


Imagine atasata: monthly_06_2010/post-5-127677489503.jpg


Imagine atasata: monthly_06_2010/post-5-127677496187.jpg


O sectiune "muscata" ^_^


Imagine atasata: monthly_06_2010/post-5-127677497907.jpg


Daca nu o faceam, nu mi-as fi dat niciodata seama ce gust ar avea, sau ce textura au nucile, sau cum se simte cînd musti dintr-o nuca si cum se împrastie pe limba siropul din interior... :)
A fost o experienta interesanta si placuta. Dupa munca depusa, aceasta dulceata ar trebui sa fie foarte scumpa!
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#2 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 17 June 2010 - 01:51 PM

Dupa vreo saptamîna, imediat dupa prima tura de dulceata, am mai facut una, ca ai mei erau lesinati dupa ea.
Am cules nucile din acelasi nuc, desi erau deja mai marisoare, nu aveau înca coaja lemnoasa formata.

Intentionat nu le-am mai curatat asa gros ca pe celelalte, voiam sa iese dulceata mai închisa la culoare,si vroiam sa vad diferenta de aroma. Am procedat la fel ca prima data, doar ca am pus ceva mai putin zahar. Diferenta de gust/aroma fata de cealalta dulceata mai deschisa la culoare este minimala. Doar nuanta difera :occasion14:


Imagine atasata: monthly_06_2010/post-5-127677584136.jpg


Imagine atasata: monthly_06_2010/post-5-127677585307.jpg


Imagine atasata: monthly_06_2010/post-5-127677586688.jpg


Diferenta de culoare :


Imagine atasata: monthly_06_2010/post-5-12767759011.jpg


Imagine atasata: monthly_06_2010/post-5-127677591436.jpg


Siropul este bun la ceaiuri, peste înghetata, în creme de frisca la prajituri... etc.

Poate mi s-a parut mie, dar Denisei i-a facut bine la tusa. A baut mult ceai îndulcit cu sirop de nuca si lamîie.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#3 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 17 June 2010 - 02:13 PM

Maya, dulceata de nuci este printre preferatele mele. E buna-rau! Nu stiu de unde are maica-mea reteta, da' cred ca intai si-ntai a mancat la taica-miu acasa. Se pare ca bunica-mea paterna era o bucatareasa extraordinara (cel putin asa sustine tata :D).

Trebuie sa pandesc si eu pe aici nucii si sa vad cand sunt taman bune de dulceata nucile. Trebuie sa fie marisoare, dar sa nu aiba inca acea coaja lemnoasa, asa cum bine ai zis mai sus. Abia astept sa mananc din nou, ca nu mai am! :(

#4 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 17 June 2010 - 02:28 PM

Tocmai astazi ma gandeam la dulceata de nuci verzi si mi-am adus aminte de discutiile
de anul trecut.De exerientele si experimentele noastre.
Asa ca Maya,gand la gand cu bucurie.Imagine postata
Spre deosebire de Maya care-i o perfectionista,geamana,nerabdatoare a facut anul trecut aceeasi reteta ca a Mayei,cu deosebirea ca eu nu am avut rabdare 24 de ore.
Dulceata mea a iesit mai inchisa la culoare si nu asa de limpede.
Mai circula o vorba de care eu nu am tinut seama.Se spune ca nucile se culeg inainte
se Sf.Petru.Adica putin inainte de 29 Iunie.Eu iar m-am grabit.Nucile erau cam mici si
cam mucilaginoase.Cred ca puteam sa mai astept o saptamana.
Acestea fiind zise ,asa arata dulceata mea de anul trecut.


Imagine atasata: monthly_06_2010/post-48-12767774729.jpg

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-48-127677743617.jpg
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#5 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 17 June 2010 - 02:38 PM

Vezi postareaPiscotel, la 17 June 2010 - 02:28 PM, a spus:

Tocmai astazi ma gandeam la dulceata de nuci verzi si mi-am adus aminte de discutiile
de anul trecut.De exerientele si experimentele noastre.


Am doar trei cuvinte de spus: Mi-nu-nat!
:D :( :D :(

Din dulceata de anul trecut mi-a mai ramas doar un borcan. Jumatate din productia de anul trecut s-a constituit in cadouri deluxe.
Sa vorbesc cu Csaba-bacsi, sau mai bine cu vre-un pui de tornada sa vedem daca nu-i mai rupe o craca anul asta.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#6 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 17 June 2010 - 02:46 PM

Eu tocmai ce terminai ultimul borcan de la mama. Si cum merge pe inghetata de familie (vanilie) :D

:(
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#7 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 17 June 2010 - 04:40 PM

Si tu si Foxy mi-ati pus gand rau cu dulceata asta.De unde iau eu nuci ca n-am vazut prin zona .Norocul vostru ca nu-s gravi ca ma aveati pe constiinta :D
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#8 Useril este offline   raluca elena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 17 June 2010 - 04:47 PM

La noi a trecut deja momentul, insa la anul o fac din nou, ca e minunata reteta ta!
Asta e cea de anul trecut:

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-10-12767860017.jpg

Shhhht sa nu spuneti la nimeni, dar mai am un borcan :D
raluca elena

#9 Useril este offline   yandira 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Scarlett
  • Postari: 211
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 17 June 2010 - 04:51 PM

Ce dulce amintire....Pacat ca aici nu am nici o sansa de a gasi nuci verzi..
Era preferata mea. Maya ti-a iesit exact cum trebuie ca sa imi rascoleasca papilele
Imagine postata

#10 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 20 June 2010 - 03:21 PM

Azi am iesit un pic la aer proapat pe delurile ce se ridica deasupra cetatii.
La intoarcere le-am aratat locurile de unde am cules in copilarie nuci
- STOP DA CAR! :D
- Ce urli asa?

Nucii copilariei spanzurate prin crengile cu frunze parfumate, cu mainile inegrite seva galbena si hainele sfasiate de cioturi, erau tot acolo, dar semicententenarului nu-i mai este a se tărzani pe liane :D. Noroc ca mai erau si pomi tineri.
Am strans o galeata de nuci verzi.
372 de bucati but whos'counting anyway? :P
Mi-am bagat sula in ele.
Dex:
SÚLĂ ~e f. Unealtă de găurit formată dintr-un ac lung și gros, fixat într-un mâner

Asa perforate, le-am pus in apa rece. Se va schimba zilnic pana sambata viitoare. Voi trece de data on the Dark Side si voi face dulceata smolita cu nucile necuratate de coaja.
Anul trecut am incercat ambele variante. Poate ma mai razgandesc pe parcurs insa la lene se adauga si traumatismul psihic cauzat agresiunea iodului ce a strapuns manusile.
Razbunarea cauciucului =)) - scriam atunci.

Ail bi bec!
Arnoldeus
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#11 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 25 June 2010 - 05:06 AM

Azi mi-am luat o zi libera de la servici caci am de rezolvat neşte chestii non-culinare in cursul dimineţii.
Dar am de rezolvat si nucile.
Foaie verde băţ,
N-ai de lucru?
Făţ!

Asa ca mult inainte de ora 5 AM am demarat actiunea:
R U nuts ?
Sa incerce cineva la ora 4 sa spele borcane fara sa trezeasca pe Cea-care-nu-trebuie-trezita.
Si am ajuns la concluzia ca nu am destule borcane si nici destule capace. Daca vor fi destule, nu se vor potrivi cu borcanele.
Daca o sa vedeti confitura in borcane de castraverzi de 10 litre sa nu va mirati.
Am efectuat prima fierbere a nucilor in apa cu o lingura de bicarbonat. Rezultatul - Dark waters.
Insa pielita de pe nuci incepe deja sa se beleasca usor.
Dupa runda # 2 de clototeala voi curata derma superficiala a nucilor cu buretele de sarma. Astfel nu risc ca in siropul dulcetii sa am mâzgă si dezgustatoare scame negre.
V-am spus ca nucile nu au fost curatate de coaja? Perforate au stat in apa cinci zile si o noapte. Zilnic am schimbat apa - vorba sa fie! - defapt o tinctura de iod coroziva.
Ma duc sa sterilizez borcanele si sa rad coaja de pe alamai.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#12 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 25 June 2010 - 04:49 PM

Aici au inceput fierberile:
.
Imagine atasata: monthly_06_2010/post-168-127747713957.jpg
.

Dupa prima bolboroseala. (Dark waters spuneam). Tzapam in buda apa tulbure, punem alta (alta apa :appl: ) si lasam iar sa fiarba cam 10 minute.
.
Imagine atasata: monthly_06_2010/post-168-127747715847.jpg
.

Cand am inceput actiunea dezpielitarea, dupa cea de-a doua fierbere, am implantat unghia in coaja si s-a dovedit foarte moale detasandu-se cu usurinta. In acest moment am schimbat target-ul. Mi-am dorit si eu nuci boieresti curatate pana la mobila :) . Am curatat nucile de coji aproape in intregime cu degetele goale. Infinit mai usor decat in cazul in care nuca e cruda, tare, alunecoasa si coroziva. Pe fructe se vad clar urmele stigmatelor de pe urma punctiilor facute cu 5 zile in urma.
.
Imagine atasata: monthly_06_2010/post-168-127747720609.jpg
.
Imagine atasata: monthly_06_2010/post-168-127747722773.jpg
.

Am leagt siropul si m-am trezit ca nu am baton de vanile-in-familie. Canci! Am pus nucsoara, cam cat de-o viziune :blush:
1. Ca noua ne place despre dumneaei
2. Pentru unitatea lingvistica
Plus doua stelute de anason stelat la ditamai oala si o lingurita de coaja de lamaie, ca tot era pe masa.
Daca am avut si eu nuci cu fason, am dorit in schimb ca siropul sa fie inchis la culoare cum am vazut la mama. Usor. Zece nuci le-am lasat cu camasa pe ele si au facut lucrarea.
.
Imagine atasata: monthly_06_2010/post-168-127747726599.jpg
.

Eliminand cojile si prin micsorarea din urma fieberii am ajuns sa-mi incapa si in borcanele avute la dispozitie. In imaginea de ansamblu lipsesc cele doua pe care le-am facut cadou , calde inca, unor vecini inimosi, care tin foarte mult la Giunior-otti.
.
Imagine atasata: monthly_06_2010/post-168-127747731492.jpg
.

"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#13 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 25 June 2010 - 04:53 PM

Va rog sa nu Rigoletto de mine. Stiti ca sunt pasionat de genul operei (acum aflati ca am si calcat de doua ori pe scena acum ... 26 de ani ca si tenor-amator subspecia de balta). Prin urmare am sa anunt cu surlele si trambitele din Aida ca dulceata de azi se numeste:
Dulşeaţî di nuşi ... Verdi
Joseph Green (aka Giuseppe Verdi) stie de ce.Imagine atasata: monthly_06_2010/post-168-127747756986.gif

.
Imagine atasata: monthly_06_2010/post-168-1277477514.jpg
.
Imagine atasata: monthly_06_2010/post-168-127747753827.jpg
.

Nu uit sa spun ca dedic transa de anul acesta de dulceata, Mayei, fara de care nu as fi pornit anul trecut la asa intreprindere mai potrivita cu o giupaneasa cu tulpan in cap, decat cu o chelie lucioasa inconjurata de par grizonat.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#14 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 06 July 2010 - 08:49 PM

Mai sunt bune nucile verzi pt dulceata,sau sunt cam prea "coapte" acum?As face si eu.




PS:Lichiorul de nuci verzi stiti cumva cum se face?Scuzati off topic-ul
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#15 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 06 July 2010 - 08:53 PM

Vezi postareapetunie, la 06 July 2010 - 08:49 PM, a spus:

Mai sunt bune nucile verzi pt dulceata,sau sunt cam prea "coapte" acum?As face si eu.

PS:Lichiorul de nuci verzi stiti cumva cum se face?Scuzati off topic-ul


Petu, ia o nuca si tai-o. Daca are coaja de lemn aparuta, nu mai e buna. Dar, daca partea lemnoasa inca nu s-a format, sunt bune pentru dulceata!

#16 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 06 July 2010 - 09:30 PM

Vezi postareaFoxyy, la 06 July 2010 - 08:53 PM, a spus:

Vezi postareapetunie, la 06 July 2010 - 08:49 PM, a spus:

Mai sunt bune nucile verzi pt dulceata,sau sunt cam prea "coapte" acum?As face si eu.

PS:Lichiorul de nuci verzi stiti cumva cum se face?Scuzati off topic-ul


Petu, ia o nuca si tai-o. Daca are coaja de lemn aparuta, nu mai e buna. Dar, daca partea lemnoasa inca nu s-a format, sunt bune pentru dulceata!



Maine iau una si o operez :pupic:
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#17 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 15 June 2011 - 03:59 PM

De anul trecut numai la momentul asta visez :beer2: .
Se vede diferenta intre sat si oras, aici am gasit nuci =)) .Am ochit unul ale carui ramuri se revarsau in aria publica si mi-am tras soata la cules.Zic, am nevoie de 100 de nuci, la care el imi raspunde " 100? da ce faci cu atatea?".
Plecam noi sambata seara la cules , unele au fost mai mici,altele mai mari.Dupa ce am terminat dl. spune " cred ca ai vreo 80 aici".Ajunsa acasa incep sa numar " 1,2..5..20.70..80.90...120.......180 =)) "

Am avut ceva de munca, seara eram cam tzeapana de spate, ca viteaza cum sunt, doar nu stau pe scaun cand fac treaba.

Cam astea au fost
Imagine atasata: monthly_06_2011/post-479-13081460686653.jpg

in actiune
Imagine atasata: monthly_06_2011/post-479-13081462101965.jpg

ce a ramas in urma

Imagine atasata: monthly_06_2011/post-479-13081462275564.jpg

la apa cu ele(se vede si un colt de punga de la gheata :))
Imagine atasata: monthly_06_2011/post-479-13081462891246.jpg

gataaaa

Imagine atasata: monthly_06_2011/post-479-13081463248411.jpg

pofta-i facuta

Imagine atasata: monthly_06_2011/post-479-13081463433435.jpg

acum sunt ghiftuita,imi plac, da deja sunt dulci, da tb sa-i fac nebunei pofta =))
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#18 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,075
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 17 June 2011 - 08:34 AM

M-ati innebunit si n-am nici un nuc la indemina ;)

Petu, lichiorul de nuci aici se face inainte de 24 iunie cind e Sf. Ion, apoi se zice ca nu mai sunt bune nucile.
Uite aici reteta
http://artaculinara....ino/#entry92983
iarta-mi intirzierea :71:

#19 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 17 June 2011 - 10:28 AM

Vezi postareaAdriana, la 17 June 2011 - 08:34 AM, a spus:

M-ati innebunit si n-am nici un nuc la indemina ;)




asa am patit si eu anul trecut, am suferit ca n-am gasit nuci, aici unde stau acum sunt peste tot,bine normal in curtile oamenilor, dar noroc cu asta de avea crengi si pe domeniul public.
Initial tb sa-mi faca mama si sa-mi trimita,da a tb sa plece din tara neprogramat si m-a lasat cu buza unflata,da tot raul spre bine,pt prima data am facut dulceata si a iesit bine.

Iaca ctc-ul :71:

Imagine atasata: monthly_06_2011/post-479-13082991292614.jpg

asa aratau a doua zi

Imagine atasata: monthly_06_2011/post-479-13082991760885.jpg

si fiinca ultima data cand am fost in tara am gasit un iaurt cu nuci verzi care mi-a placut mult, am incercat si eu acasa o varianta

Imagine atasata: monthly_06_2011/post-479-13082992289022.jpg
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#20 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 18 June 2011 - 08:24 PM

Foarte fain arata dulceata ta!Eu nu am facut anul asta.Nucile sînt deja marisoare,dar cred ca ar mai merge.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

Arata acest topic


  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi