Dieta Montignac - Retete de post
Postat 01 December 2009 - 12:58 PM
pun aici doar lista retete. pe masura ce vom avea si retetele propriuzise am sa editez si am sa adaug si link-ul
RETETE MONTI DE POST
mancare gatita:
pe baza de orez
- orez "chinezesc" (orez basmati - mai bine ar fi amestec cu salbatic - amestecat cu legume permise calite putin in prealabil: mazare, ceapa, usturoi, ardei, fasole verde, etc. si ananas, asta e tot spilul pentru mine. ananansul proaspat are IG=45 asa ca e permis aici. la sfarsit adaug sos de soja)
- orez cu ciuperci (asta e clasic, nu cred ca trebuie sa-l mai povestesc)
- legume umplute (ardei, dovlecei, ceapa, rosii...) cu un amestec de orez+ceapa+ciuperci+condimente/verdeturi + bulion sau sos de rosii
- sarmalute / varza ala cluj - tot cu amestecul de mai sus
pe baza de paste integrale
- cu sos de rosii si ciuperci
- cu sos de soia granule si rosii
- cu varza calita
- cu sos de legume permise (cam ca al orezul chinezesc, doar ca aici mie nu mi se potriveste ananasul)
- in zilele cu dezlegare al peste: cu ton, ceapa si sos de rosii
pe baza de legume
- vinete "chinezesti"
- imambaialdi (nu stiu cum se scrie ) vinete la cuptor cu sos de rosii, usturoi, ceapa si ulei de masline
- rulouri sau musaca de vinete cu nuci
- mancare de mazare
- mancare de fasole verde
- mancare de bame
- mancare de varzuci de bruxeles
- mancare de praz cu masline
- mancare de ardei copti
- ghiveci de legume permise
- legume permise cu tofu, la tigaie (stir-fry)
- ciuperci umplute (ceapa, usturoi, codite de ciuperci, verdeata, tofu si orice va mai trece prin cap)
cred ca aici ar merge incadrate si pizze/tarte cu diferite umpluturi de legume, tofu sau peste
pe baza de "boabe"
- iahnie de fasole
- salata rece de fasole boabe
- fasole frecata
- mancare de naut
- mancare de linte
- chiftelute diferite aici
deserturi simple si rapide
- coliva, sau hai sa-i zicem grau fiert, cu cacao, fructoza si foarte putine nuci (ca sunt grase)
- orez basmati fiert simplu si amestecat cu fructoza si scortisoara (pe mine ma inebuneste combinatia asta)
- orez basmati cu fructe coapte sau piure-uri de fructe
- clatitute/turtite din fulgi de cereale servite cu gem conform
- paste integrale cu nuca si fructoza (astea nu prea sunt F1, dar sunt sanatoase)
va rog si pe voi sa mai lungiti subiectul cu alte sugestii
Postat 22 March 2012 - 03:10 PM
As putea sa tin post de carne, asta da, o rezolv usor cu branza, oua... dar sa nu ma puneti sa renunt la branza, nuu, nuuuuu, nuuuuuuuuu!!!
Asa ca eu stau cuminte-n banca mea si va admir pe voi, care reusiti sa o faceti.
Eu nu am facut nicidata pana acum asocieri de acest gen (ananas-orez-legume), asa ca sunt curioasa.
Orez basmati am, un ananas supercopt am, asa ca zi-mi tu cam cum ar merge mai bine sa le asociez.
De ce-ti zic... nu as vrea sa o dau in bara cu Giulia. Iubeste la nebunie ananasul, dar nu-i place orezul. Asa ca sunt dispusa sa incerc orice pt a o convinge.
Asa ca daca vrei sa detaliezi un pic mai mult ti-as fi pe veci recunoscatoare.
Le calesti pe toate impreuna? Sau cum faci? Le lasi sa se raceasca si apoi le amesteci cu orezul rece si el, sau totul la cald? Sosul il adaugi la sfarsit ca la salata, nu?
No, ca am inceput si eu ca Dany...
Postat 22 March 2012 - 07:58 PM
sorinadaniela, la 22 March 2012 - 03:10 PM, a spus:
Orez basmati am, un ananas supercopt am, asa ca zi-mi tu cam cum ar merge mai bine sa le asociez.
De ce-ti zic... nu as vrea sa o dau in bara cu Giulia. Iubeste la nebunie ananasul, dar nu-i place orezul. Asa ca sunt dispusa sa incerc orice pt a o convinge.
Le calesti pe toate impreuna? Sau cum faci? Le lasi sa se raceasca si apoi le amesteci cu orezul rece si el, sau totul la cald? Sosul il adaugi la sfarsit ca la salata, nu?

Dani, o spun cu drag

la orez m-am inspirat din "orezul in multe culori" sau cum ii spune la restaurantul chinezesc, si il fac asa:
1. fierb orez basmati in apa cu sare foarte putina. poate fi fiert proaspat sau de pe o zi pe alta.
2. intr-o tigaie cu putin ulei calesc restul de ingrediente, in ordinea urmatoare: ceapa si usturoi, apoi adaug ananasul si-l las putin sa caramelizeze, apoi ardei rosu (am gata taiat fidelute, in congelator) si la sfarsit mazare congelata si/sau fasole verde. cand e gata mai tai un morcov fulgi foarte subtiri (cu scula de curatat legume) si il adaug si pe el.
se amesteca bine legumele cu orezul, se toarna sos de soia dupa gust si se serveste cu pofta.

ideea e sa ai, pe cat posibil, legume de toate culorile in acest orez.
#4 Guest_Gelutza_*
Postat 22 March 2012 - 08:32 PM
boni, la 22 March 2012 - 07:58 PM, a spus:
sorinadaniela, la 22 March 2012 - 03:10 PM, a spus:

Dani, o spun cu drag

la orez m-am inspirat din "orezul in multe culori" sau cum ii spune la restaurantul chinezesc, si il fac asa:
1. fierb orez basmati in apa cu sare foarte putina. poate fi fiert proaspat sau de pe o zi pe alta.
2. intr-o tigaie cu putin ulei calesc restul de ingrediente, in ordinea urmatoare: ceapa si usturoi, apoi adaug ananasul si-l las putin sa caramelizeze, apoi ardei rosu (am gata taiat fidelute, in congelator) si la sfarsit mazare congelata si/sau fasole verde. cand e gata mai tai un morcov fulgi foarte subtiri (cu scula de curatat legume) si il adaug si pe el.
se amesteca bine legumele cu orezul, se toarna sos de soia dupa gust si se serveste cu pofta.

ideea e sa ai, pe cat posibil, legume de toate culorile in acest orez.
Imi place ideea si am sa incerc si eu, tocmai ma gandeam ce sa fac cu un ananas care se deshidrateaza, daca il mai tin. Vin cu dovada, poate maine seara, ca e vineri!
Postat 24 March 2012 - 04:02 PM
boni, la 22 March 2012 - 07:58 PM, a spus:
Va pup! Faina ideea de legume cu orez si ananas. Eu retinusem ca nu-i voie ulei (legume calite) cu orez monti de F1?
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
Postat 26 March 2012 - 09:09 AM
Eu, spre ex, imi pun branza peste paste... ssstttt, sa nu zici la nimeni.
Postat 26 March 2012 - 01:51 PM

la orezul asta uleiul e foarte putin. asa, unsa tigaia. dar se pot "cali" si fara ulei, depinde de tigaie. sau se poate adauga ptina apa. legumele (mai ales ardeii din congelator) lasa si ele apa... deci se poate face de F1 strict si corect.
EDIT: ca am vrut sa scriu una si am scris alta

am facut un fel de mancare de urzici: calit putin usturoi, adaugat rosii taiate (din conserva) si apoi puse urzicile oparite.
Postat 27 March 2013 - 05:29 PM
Postat 27 March 2013 - 05:59 PM
Asa, cate un exces de genul asta mi-l mai permit din cand in cand.
Postat 27 March 2013 - 06:10 PM
Postat 27 March 2013 - 08:22 PM
Postat 27 March 2013 - 11:16 PM
cerra, la 27 March 2013 - 06:10 PM, a spus:
Vezi ca eu mai si glumesc sa nu iei in nume de rau ce zic

Iubita, nu mă supăr eu așa ușor. Stai liniștită!