Pornind de la terina de zmeura postata de Piscotel, am realizat urmatoarea minunatie:

Am facut cateva modificari, am si poze pas cu pas, asa ca va prezint tot procesul tehnologic de realizare a acestei minunate terine!
Pentru stratul de jeleu, am folosit:
- 300 g zmeura
- 150 g zahar
- 3 foi de gelatina (sau 10 g gelatina granule)
- zeama de la o lamaie

Foile de gelatina le-am rupt in bucati mai mici si le-am pus cu apa, la inmuiat:

Intre timp, am pus zeama de lamaie peste zmeura si zahar si am pus cratita pe foc, cateva minute. Dupa ce s-a topit zaharul, am mai lasat putin, sa dea un clocot, apoi am dat cratita deoparte:

Foile de gelatina s-au inmuiat:

Asa ca le-am pus peste fiertura de zmeura si am amestecat totul, pana s-a incorporat gelatina. Am lasat cratita deoparte, sa se raceasca putin compozitia:

Pentru crema de branza, am folosit:
- 250 g mascarpone
- 200 g crème fraîche (din care am facut frisca)
- 150 g iaurt cu 3.8% grasime
- 60 + 40 g zahar
- 3 foi de gelatina

Am pus bucatile de gelatina cu apa, sa se inmoaie. Intr-o cratita, am pus mascarpone, iaurt si 60 g zahar:

Le-am amestecat si apoi le-am tinut pe foc, pana au clocotit. Am pus gelatina inmuiata si am amestecat repede:

Cat s-a racit crema de branza, am batut crème fraîche cu 40 g zahar, ca sa obtin frisca:

Dupa ce s-a intarit frisca si s-a racit crema, le-am amestecat:

Jeleul de zmeura, dupa ce a ajuns la temperatura camerei, l-am bagat la frigider, sa se inchege. Abia dupa ce s-a intarit putin (inca era fluida crema, nu se intarise de tot) am rasturnat-o intr-o tava in forma de inima, cu pereti detasabili. Am procedat astfel ca sa elimin orice "bucurie" pricinuita de vreun spatiu intre pereti si platou. Cine foloseste un vas de jena, ori vreo alta forma, dar fara pereti detasabili, sare peste partea cu tinutul la frigider - pune jeleul ajuns la temperatura camerei in tava si apoi o da la frigider, pentru o ora-doua, cat sa se intareasca bine jeleul:

Dupa ce-am amestecat crema de mascarpone cu frisca, am turnat usurel, peste jeleu si am pus tava iarasi la frigider, pana s-a intarit si crema de branza:

Am pus tava pentru cateva secunde (3-4) in apa calda, ca sa se inmoaie putin jeleul, si sa se desprinda mai usor de pe forma, apoi am rasturnat-o:

Straturile sunt clar delimitate si se observa cat de cremoasa a iesit combinatia mascarpone - iaurt - frisca:

Am facut rapid si sos:
- 200 g zmeura
- 100 g zahar
- zeama de la o lamaie

Am pus cratita pe foc si am lasat sa dea un clocot, apoi am rasturnat compozitia intr-o strecuratoare, ca sa dau deoparte semintele:

O felie de terina cu zmeura proaspat culeasa din curte:

Un detaliu:

Se poate servi si cu sos:

O lingurita pentru pofticiosi:

Terina e extraordinar de buna, eu am mai redus din zahar (fata de reteta postata de Piscotel), pentru ca eram curioasa daca iese mai acrisoara ori nu. Si a iesit excelenta!!! Mascarpone da o aroma deosebita, iar gustul usor-acrisor al sosului si-al jeleului merge la fix pe caldurile de-afara!

Pisco, saru'mana inca o data pentru aceasta reteta fantastica! Am facut-o de vreo 4 ori pana acum!

