Forum Culinar: Paine rasucita cu crema de branza - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Paine rasucita cu crema de branza

#1 Useril este offline   mariette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: kaky
  • Postari: 281
  • Inregistrat: 01-December 09

Postat 01 December 2009 - 02:49 PM

Imagine atasata: 315_0aaa74373f783d3af81e81ff35063721.jpg

Ingrediente:

pentru aluat:

700 gr faina
200 ml lapte caldut
100 ml apa calduta
150 ml ulei
100 gr crema de branza cu verdeata
1 pachet drojdie uscata (7 gr)
1 lingura zahar
1 lingurita sare

pentru deasupra:galbenus amestecat cu putin lapte ,seminte de susan,mac ,chimen.

Mod de preparare:
Din ingredientele de mai sus se realizeaza un aluat :

Imagine atasata: 315_cbfa7f401cce7939bbabef40905fb131.jpg

Aluatul se imparte in trei parti de marimi diferite.Din cele trei parti se intind cu sucitorul dreptunghiuri ,se ung cu crema de branza cu verdeata si se ruleaza,apoi se rasucesc de cateva ori si se aseaza in tava ,ca in imagine:
Imagine atasata: 315_d82e5cf9e8e213b2785358570ea8bd51.jpg

Imagine atasata: 315_1e45f7ca1aa088c62f6c8ae546d47a64.jpg

Imagine atasata: 315_072e79058c5371b43459ebc7efadf4e0.jpg

Imagine atasata: 315_9fd04ad15e5efb574abf359c51c9d71f.jpg

Imagine atasata: 315_0739bb02298c2966ee4837805cbde011.jpg

Se lasa la dospit 30 min,se unge cu galbenus amestecat cu lapte si se presara seminte:

Imagine atasata: 315_a80cb7503fb8eb440fac86e509ad1474.jpg

Se coace in cuptorul preincalzit la 200 °C,25 min:

Imagine atasata: 315_1f98897781a444716adec0f866833ef1.jpg
:drool:

#2 Useril este offline   Misha 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Red
  • Postari: 346
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationtimisoara

Postat 01 December 2009 - 05:38 PM

mmmm ce bine miroase... =)) =)) :angry:
paine proaspata cu branza..super
de aspect nu mai vb faina faina
felicetatiuni
Imagine postataImagine postata

#3 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 03 December 2009 - 08:39 PM

Mariette, n-ai o sectiune? (ca ne-am invatat cam cu narav :pupic: )
fiica dacilor

#4 Useril este offline   mariette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: kaky
  • Postari: 281
  • Inregistrat: 01-December 09

Postat 03 December 2009 - 09:29 PM

bristena a spus:

Mariette, n-ai o sectiune? (ca ne-am invatat cam cu narav :) )


nu am!!!dar am s-o mai fac si atunci ii pozez si sectiunea :D :)

#5 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 13,873
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 04 December 2009 - 11:25 AM

Ce frumusete de piine, si eu as vrea sa vad sectiunea cind se poate si daca se poate evident ca m-ai facut curioasa.

#6 Useril este offline   mariette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: kaky
  • Postari: 281
  • Inregistrat: 01-December 09

Postat 04 December 2009 - 01:22 PM

Adriana a spus:

Ce frumusete de piine, si eu as vrea sa vad sectiunea cind se poate si daca se poate evident ca m-ai facut curioasa.

ok!o s-o fac din nou cat mai curand!!!

#7 Useril este offline   Georgy-Anna 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 143
  • Inregistrat: 11-December 09

Postat 12 December 2009 - 03:56 PM

Wow, Mariette! E foarte frumoasa painica ta! Felicitari!
Branza s-a "absorbit" in aluat in timpul coacerii, nu? Sau a ramas ca si o crema?

#8 Useril este offline   mariette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: kaky
  • Postari: 281
  • Inregistrat: 01-December 09

Postat 25 January 2010 - 01:06 PM

Am folosit o crema cu branza(gen branza topita),s-a absorbit, dar a dat un gust delicios si au ramas straturile diferentiate ,ca la saleuri.

#9 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,679
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 26 January 2010 - 12:40 PM

mariette a spus:

Adriana a spus:

Ce frumusete de piine, si eu as vrea sa vad sectiunea cind se poate si daca se poate evident ca m-ai facut curioasa.

ok!o s-o fac din nou cat mai curand!!!


Ok , m-ai convins si fara sectiune.Nu promit , dar in curand!

#10 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,679
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 26 January 2010 - 05:47 PM

Mariette :cheers: !Am facut jumatate din cantitate si aveam o Philadelphia deschisa , am presarat marar uscat si uite ce a iesit:

Imagine atasata: 59_3dd56362feba30f4d59d0f9ce141bd43.jpg

Imagine atasata: 59_8703501f873a4c1672454bbc90a91b06.jpg

La mine nu s-a absorbit branza dar nu-i bai, a iesit dementa!Am mancat un colt acu cu Manu cand ne-am intors de la gradi.

#11 Useril este offline   mariette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: kaky
  • Postari: 281
  • Inregistrat: 01-December 09

Postat 08 February 2010 - 02:53 PM

Vezi postareaEataly, la 26 January 2010 - 05:47 PM, a spus:

Mariette :( !Am facut jumatate din cantitate si aveam o Philadelphia deschisa , am presarat marar uscat si uite ce a iesit:

Atasament 59_3dd56362feba30f4d59d0f9ce141bd43

Atasament 59_8703501f873a4c1672454bbc90a91b06

La mine nu s-a absorbit branza dar nu-i bai, a iesit dementa!Am mancat un colt acu cu Manu cand ne-am intors de la gradi.

Ti-a iesit super! :( Si eu am facut aseara una,am pus branza normala amestecata cu unt si patrunjel verde si tot asa ,nu s-a absorbot ,dar a iesit super buna!Nu am facut poze ca mi s-a stricat aparatu' :(

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi