Forum Culinar: Ciabatta rapida - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ciabatta rapida

#1 Useril este offline   Nico 

  • bunicuta lui David
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationuk

Postat 16 July 2010 - 12:22 AM

Imagine atasata: monthly_07_2010/post-119-127922929917.jpg

Ingrediente

500 gr faina de paiine 000
490 ml apa
2 lingurite cu drojdie uscata
15 gr sare


Imagine atasata: monthly_07_2010/post-119-127922939203.jpg

Se ataseaza paleta de amestecat si se porneste mixerul la viteza medie.Se lasa circa 7 min,pana se obtine o pasta subtire si lipicioasa

Imagine atasata: monthly_07_2010/post-119-127922963801.jpg

Apoi se ataseaza accesoriul de framantat.Se porneste masina mediu pentru cateva minute si apoi la viteza maxima pentru inca vreo 10 min.Cel mai bun indiciu ca gata si bine framantat este in momentul cand bolul ramane curat.
Desi moale, aluatul are putere si luceste .

Imagine atasata: monthly_07_2010/post-119-127923037272.jpg

Imagine atasata: monthly_07_2010/post-119-12792303988.jpg

Se rastoarna intr-un vas uns cu ullei.

Imagine atasata: monthly_07_2010/post-119-127923063404.jpg

Se acopera cu folie de plastic si se lasa aproximativ 3 0re,pana isi tripleaza volumul.

Imagine atasata: monthly_07_2010/post-119-127923277006.jpg

Folia se indeparteaza si se rastoarna aluatul pe masa infainata,fara miscari bruste

Imagine atasata: monthly_07_2010/post-119-12792308469.jpg

Folosind scrapere de brutar sau ceva improvizat aranjati ciabatta si dati-i forma dorita, se impinge aluatul din exterior in interior, pudrati cu faina si acoperiti pentru inca 45 min

Imagine atasata: monthly_07_2010/post-119-127924123587.jpg

Eu am o piatra de paviment in cuptor ,am cioplit-o atat cat sa-mi incapa.Bucatica rupta am lasat-o de sprijin.
Cuptor preincalzit puternic 240 gr celsius
Dupa ce a trecut timpul se aduna paiinea dintr-o singura micare,spre mijloc si se rastoarna cu fundul in sus pe hartie de copt.Am folosit un fund de lemn drept lopata,ca sa pot da drumul paiinii in cuptor

Imagine atasata: monthly_07_2010/post-119-127923174898.jpg

Imagine atasata: monthly_07_2010/post-119-127923178891.jpg

Am furat la repezeala o poza din cuptor

Imagine atasata: monthly_07_2010/post-119-127923191684.jpg

Cam in 45-50 min e gata

Imagine atasata: monthly_07_2010/post-119-12792319987.jpg

Miroasea tare bine,am taiat-o ca nu mai aveam rabdare

Imagine atasata: monthly_07_2010/post-119-127923208756.jpg

Pofta Buna! :hungry:

Imagine atasata: monthly_07_2010/post-119-127923223855.jpg

Am facut paiinea saptamana trecuta si am folosit doar jumatate din cantitate,in w`kndu`asta o fac cu drodie proaspata.
Daca se face aluat din 500 grame faina ,atunci cand se rastoarna pe masa aluatul ,se taie dintr-o miscare cu scraperu sau cutitu`


#2 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 16 July 2010 - 07:54 AM

Asta e intr-adevar ciabatta, Nico, bravissima :tongue7:
Am niste intrebari :P
- ce fel de faina e asta 000?
- dupa ce ai intors-o cu fundul in sus pe hirtia de copt infainata ai lasat-o sa alunece pe piatra din cuptor?
- piinea din poza deci e facuta din 250 de gr de faina?
mersi :-*

#3 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 16 July 2010 - 10:31 AM

Mii de pupici pentru reteta :tongue7:. Am asteptat-o cu sufletul la gura de cand ai aratat prima data poza.

Intrebari:
-daca nu am piatra aceea de pavimento si folosesc tava normala de aragaz se intampla ceva?
- coacerea a fost pe program normal adica se incalzeste, inroseste grilajul de sus sau cu ai folosit program cu ventilatie?
- crezi ca ar dauna daca as pune pirect paleta de framantat aluaturi pentru amestecarea continutului pentru ca eu am un simplu robot
- ai incercat-o si cu framantarea si dospirea in masina de paine?

#4 Useril este offline   Nico 

  • bunicuta lui David
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationuk

Postat 16 July 2010 - 03:09 PM

Vezi postareaAdriana, la 16 July 2010 - 07:54 AM, a spus:

Asta e intr-adevar ciabatta, Nico, bravissima :lol:
Am niste intrebari :P
- ce fel de faina e asta 000?
- dupa ce ai intors-o cu fundul in sus pe hirtia de copt infainata ai lasat-o sa alunece pe piatra din cuptor?
- piinea din poza deci e facuta din 250 de gr de faina?
mersi ^_^


Faina este aceea pentru cozonac.
Da,a alunecat imediat pe piatra ,fara probleme si la jumatatea timpului poti sa apuci hartia cu grija ca fffffrige si o intorci nitel sa se rumeneasca uniform.
Da, din 250 gr faina, fac cate putin,cand se termina fac alta.
Te pup,Adriana :headbang:

Vezi postareayoyo, la 16 July 2010 - 10:31 AM, a spus:

Mii de pupici pentru reteta =)). Am asteptat-o cu sufletul la gura de cand ai aratat prima data poza.

Intrebari:
-daca nu am piatra aceea de pavimento si folosesc tava normala de aragaz se intampla ceva?
- coacerea a fost pe program normal adica se incalzeste, inroseste grilajul de sus sau cu ai folosit program cu ventilatie?
- crezi ca ar dauna daca as pune pirect paleta de framantat aluaturi pentru amestecarea continutului pentru ca eu am un simplu robot
- ai incercat-o si cu framantarea si dospirea in masina de paine?


Ia-ti o piatra de oricare ,tine caldura grozav de bine si ai sa vezi cat de bine iti prinde cand coci orice,inclusiv cand faci friptura.
Am copt paiinea la mijlocul cuptorului, cu ventilator .(asa e aragazu) Dar daca aragazul e tip vechi coci asa cum sti tu ,numa sa fie foarte infierbantat.
Am facut paiinea de foarte multe ori si am framantat-o si cu masina de paiine,numai ca am dat-o la framantat de 3 ori, sa se activeze bine glutenul si dupa ,am scos-o la crescut in alt vas.Din pacate am pirdut toater dovezile =)) ,cand s-a defectat calcu`.
yOYO ,pe cuvant de onoare ca m-am gandit la tine.Stiam ca esti interesata. =)) :P

#5 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 16 July 2010 - 08:47 PM

Mersi Nico, o amin pentru cind se mai calmeaza caldura, unu pentru ca m-as coace si eu odata cu piinea :drool: doi pentru ca e o umiditate teribila si s-ar inmuia cum as scoate-o din cuptor si urasc piinea moale necrocanta :angryfire:

#6 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 16 July 2010 - 09:30 PM

Ti-a iesit excelent!Asta e buna de halit asa goala,sau întinsa prin ulei de masline cu sare groaba si chili...mmmmm!Am notat reteta,o s-o fac si eu pe piatra mea de granit.

Am vazut fatzucile lor,în castronul tau!I love Wallace and Gromit!!!Si eu vreau castron cu ei!
Tre sa caut!
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#7 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 16 July 2010 - 10:02 PM

Mi-NU-Nat !Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#8 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 17 July 2010 - 08:14 PM

Ciabatta esta Mekka oricarei gospodine, cu fixul pentru copt painici.
Trebuie sa o faci macar o data in viata! :violent5:
Nico, tu ai gasit drumul "perfect" spre Mekka.
Am sa incerc si eu, dar cand ajung in Italia, aici cu cuptorul lui mana, no chance!

#9 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 19 July 2010 - 09:44 AM

Vezi postareaNico, la 16 July 2010 - 03:09 PM, a spus:

Ia-ti o piatra de oricare ,tine caldura grozav de bine si ai sa vezi cat de bine iti prinde cand coci orice,inclusiv cand faci friptura.
Am copt paiinea la mijlocul cuptorului, cu ventilator .(asa e aragazu) Dar daca aragazul e tip vechi coci asa cum sti tu ,numa sa fie foarte infierbantat.
Am facut paiinea de foarte multe ori si am framantat-o si cu masina de paiine,numai ca am dat-o la framantat de 3 ori, sa se activeze bine glutenul si dupa ,am scos-o la crescut in alt vas.Din pacate am pirdut toater dovezile :-* ,cand s-a defectat calcu`.
yOYO ,pe cuvant de onoare ca m-am gandit la tine.Stiam ca esti interesata. :pupic: :)


:love3:

Baiu e ca aici la noi in Romania nu am vazut piatra pentru copt....am vrut sa-mi iau din Egipt piatra de granit cum are Maya insa aceea nu aveau dreapta ci bucati numai :D.

Musai sa-mi spuneti ce pietre sunt bune pentru coptul in cuptor a aluaturilor sa dau un search daca nu caut prin Ungaria. Voi gasiti pietrele acestea in magazine cu produse pentru bucatarie sau in magazine de constructii?...PS: Scuze de off topic !

Lasa ca e bine ca stiu ca se face si in masina de paine si voi incerca si in robot....chef de stat la caldura dupa sa am numai ;).

#10 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 19 July 2010 - 03:20 PM

A mea e o simpla placa de granit din magazin de constructii.Asemenea placi se gasesc la Praktiker,Baywa...etc...
Daca nu gasesti din start una care potriveste în cuptor(ca dimensiune)..daca e prea mare,ti-o taie ei acolo.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#11 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 19 July 2010 - 03:33 PM

Ba eu am cautat prin Bacau de mi s-a acrit si nu am gasit piatra deasta,da' nu ma dau batuta,vad eu...
Nico arata intr-un mare fel,m-am jurat ca nu mai dau drumul la cuptor,dar acu'stau in dubiu,la cum poate sa arate...

#12 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 20 July 2010 - 02:01 AM

Vezi postareaMaya, la 19 July 2010 - 03:20 PM, a spus:

A mea e o simpla placa de granit din magazin de constructii.Asemenea placi se gasesc la Praktiker,Baywa...etc...
Daca nu gasesti din start una care potriveste în cuptor(ca dimensiune)..daca e prea mare,ti-o taie ei acolo.



Vezi postareaGeany, la 19 July 2010 - 03:33 PM, a spus:

Ba eu am cautat prin Bacau de mi s-a acrit si nu am gasit piatra deasta,da' nu ma dau batuta,vad eu...
Nico arata intr-un mare fel,m-am jurat ca nu mai dau drumul la cuptor,dar acu'stau in dubiu,la cum poate sa arate...


Sincera sa fiu nu am cautat la noi in magazine ca am zis ca daca Geany nu a gasit la ea am considerat ca nici la noi nu gasesc, insa voi merge la ale noastre shopuri de constructii si astfel daca nu gasesc merg in Ungaria unde sigur gasesc ceva...cel putin sper sa gasesc.:notworthy:

#13 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 21 July 2010 - 08:25 PM

Superbissima reteta! Visez la bucatarie noua si la o noua etapa culinara. Pana atunci ma uit la castronul tau :occasion14:
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#14 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 06 August 2010 - 09:24 PM

Am ajuns sa o fac!

Sunt foarte multumita de gustul painii si de coaja crocantzoasa insa mijlocul ma nemultumeste (vina are legatura cu mine).Am framantat-o cat ai spus tu insa vad ca nu e asa aierata..si mai mult dupa ce a stat 3 ore la dospit aluatul o cam lua la vale...nu prindea forma...am mai pus faina jos si asa reuseam sa-l fac din spre exterior spre interior....

Poate reusesti sa-mi spui care e cauza aluatului parca umed...nu era clicoasa insa e umed parca (nu stiu cum sa zic).

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-64-128112266511.jpg

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-64-128112267702.jpg

Ps: am sa o mai refac si cu masina de paine poate poate reusesc sa o fac sa semene putin cu a ta.

:hug: :)

#15 Useril este offline   Lizura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 866
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationcrywolf

Postat 06 August 2010 - 09:52 PM

Nico este minunata!
Nu am cuvinte!
O incerc si eu dupa ce oi iesi din curele de slabire sau chiar acum ca de...mai trag si eu cu ata'n patru:))
Imagine postata
Imagine postata

#16 Useril este offline   Angel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 09 August 2010 - 10:12 AM

o am si eu la crescut, sper sa iasa :read2:

#17 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 09 August 2010 - 07:12 PM

Astept cu sufletul la gura rezultatul tau.

#18 Useril este offline   Angel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 10 August 2010 - 01:15 AM

mi-a iesit super crocanta pe din-afara,gustul bestial dar mai densa decat v-a iesit voua.
si nici nu aveam 'gaurici' inauntru :rolleyes:
nu am putut face poza ca a fost gata pe la 6.30 seara, erau sparti de foame toti nici n-am lasat-o sa se raceasca si am mancat imediat

nu o repet azi dar maine sigur si o sa fac si poze, poate imi iese si mie mai aerata putin nu asa densa.

au mancat fetele de nu se poate si cereau intr-una :floare:

#19 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 10 August 2010 - 02:18 AM

:rolleyes:)E tare buna la gust insa precum am zis nici mie nu mi-a iesit cu gaurici....cateva acolo de design :floare: au fost numai, next time sper sa semene un pic cu a lui Nico.

#20 Useril este offline   Nico 

  • bunicuta lui David
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationuk

Postat 21 August 2010 - 11:27 PM

Vezi postareaPiscotel, la 16 July 2010 - 10:02 PM, a spus:

Mi-NU-Nat !Imagine postata


Mul-tu-mesc! :D


Vezi postareaEataly, la 17 July 2010 - 08:14 PM, a spus:

Ciabatta esta Mekka oricarei gospodine, cu fixul pentru copt painici.
Trebuie sa o faci macar o data in viata! :floare:
Nico, tu ai gasit drumul "perfect" spre Mekka.
Am sa incerc si eu, dar cand ajung in Italia, aici cu cuptorul lui mana, no chance!


Of! ce cuvinte frumoase,ma faci sa ma simt asa o gopodina-bubulina,(am si eu pasiunea asta ma fascineaza coptu` paiinii :P ) tu mi-ai dedicat si o poezie frumoasa la un alt topic ,esti speciala si daca ar fi cu putinta chiar as dori din suflet sa te intalnesc ,pe 25 sept sunt in Italy :)

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi