yoyo, la 06 August 2010 - 09:24 PM, a spus:
Am ajuns sa o fac!
Sunt foarte multumita de gustul painii si de coaja crocantzoasa insa mijlocul ma nemultumeste (vina are legatura cu mine).Am framantat-o cat ai spus tu insa vad ca nu e asa aierata..si mai mult dupa ce a stat 3 ore la dospit aluatul o cam lua la vale...nu prindea forma...am mai pus faina jos si asa reuseam sa-l fac din spre exterior spre interior....
Poate reusesti sa-mi spui care e cauza aluatului parca umed...nu era clicoasa insa e umed parca (nu stiu cum sa zic).
DSC09965 1.jpg
DSC09964 1.jpg
Ps: am sa o mai refac si cu masina de paine poate poate reusesc sa o fac sa semene putin cu a ta.
Draga Yoyo,
Aluatrul tre` sa fie umed vezi ca apa e de aproape aceeasi cantitate cu faina,asta e secretul ciabat-ei
Data viitoare sa-l pui intr-un vas mult mai mare la crescut,paiinea trebuie sa-si tripleze volumul,si nu te-ngrijora ,nu trebuie sa ia nici o forma,o aranjezi pe masa dupa cum voiesti:insa nu mai trebuie framantat,se aranjeaza doar marginile
mai mica ,mai mare,mai groasa,insa sa ai de grija atunci cand o pui in tava de copt sa fie cu fundu-n sus,sa se dezvolte bulele de aer,o sa iasa ,ai sa vezi, deja se observa ca are gauri marisoare,iar coaja ti-a iesit super,nici sa nu-ti faci probleme.
Eu am framantat-o acum cu masina de bucatarie,si e normal la asa viteza mare ,s-a dezvoltat foarte bine glutenul,dar primele paiinici au fost framantate cu masina de paiine ,de 3 ori