Forum Culinar: Creveti crocanti cu cocos - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Creveti crocanti cu cocos Crispy coconut shrimps

#1 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 25 July 2010 - 06:27 AM

Imagine atasata: monthly_07_2010/post-701-128003114683.jpg

Imagine atasata: monthly_07_2010/post-701-128003111123.jpg

Ne trebuie:

- 15-20 creveţi întregi, curăţati dar cu coditele lasate
- 1/2 ceasca fulgi de porumb
- 1/2 pahar de bere
1/2 ceaşcă fulgi de nucă de cocos
- 1 1/2 ceasca făină
- 2 oua
- ulei pentru prajit


Imagine atasata: monthly_07_2010/post-701-128003126954.jpg

Se bat ouale bine intr-un castron, de preferat mai intai albusurile, separat si apoi se adauga si galbenusurile. Se amesteca cu berea si apoi se toarna faina ploaie . Se lasa sa stea timp de 5 minute. Consistenta aluatului ar trebui să fie asemănătoare cu cel de clatite. Daca mai este necesar se mai subtiaza cu bere.

Imagine atasata: monthly_07_2010/post-701-128003135293.jpg

Imagine atasata: monthly_07_2010/post-701-12800313829.jpg

Se pun fulgii de porumb intr-o punga si se maruntesc cu rolul de lemn. Se amesteca apoi cu fulgii de nuca de cocos si se pun impreuna intr-un castron. Se tapeteaza o farfurie cu faina si tinand crevetii de codita se dau, pe rand, mai intai prin faina, se scufunda apoi in aluatul de bere si faina si la sfarsit prin amestecul de fulgi cu cocos.

Imagine atasata: monthly_07_2010/post-701-128003143788.jpg

Cand s-au terminat toti crevetii se pun pe o farfurie si se pun la frigider pentru 30 minute.

Imagine atasata: monthly_07_2010/post-701-128003148892.jpg

Dupa jumatate de ora se scot crevetii de la frigider si se pune o tigaie cu ulei la incis.



Se prajesc crevetii cate 2-3 minute pe ambele parti sau pana cand capata o culoare frumos aramie. Se scot apoi si se pun pe un prosop de hartie ca sa se scurga surplusul de ulei.



Se pot servi reci sau calzi, cu un sos dulceag de mango si portocale sau chiar cu sos teriyaki.

Imagine atasata: monthly_07_2010/post-701-128003178032.jpg


#2 Useril este offline   raluca elena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 25 July 2010 - 08:43 AM

Caprito, misto reteta, eu ca sa nu ii mai prajesc ii pun la grill la cuptor. Ies minunati!
raluca elena

#3 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 25 July 2010 - 08:50 AM

Imi plac.Am sa-i fac si eu, dar cand ma-ntorc in It.

#4 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,069
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 25 July 2010 - 12:01 PM

Mersi, ii fac si eu :blush:

#5 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 26 July 2010 - 04:45 PM

Vezi postarearaluca elena, la 25 July 2010 - 08:43 AM, a spus:

Caprito, misto reteta, eu ca sa nu ii mai prajesc ii pun la grill la cuptor. Ies minunati!


Da, misto reteta, mai ales ca tot ce e cu bere mie imi place. :pupic:

#6 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 26 July 2010 - 07:46 PM

Crocant cu bere si corn flakes ,e tare bun.
Daca sunt si creveti,e delicios !
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#7 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 26 July 2010 - 08:30 PM

Eu sunt in faza de bifat retete pentru cand o sa pot iar sa ma desfasor. Ador reteta asta si e complet American, just as i like it :D

Edit: tare ti-as multumi daca ai pune odata, in viitor -asta daca detii, desigur- o pizza din aia cu margini cu branza si blat pufos, nu crocant, de la Pizza Hut, asa cum o stim noi de la Pizza Hut de acolo.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#8 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 28 July 2010 - 04:38 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 26 July 2010 - 08:30 PM, a spus:

Eu sunt in faza de bifat retete pentru cand o sa pot iar sa ma desfasor. Ador reteta asta si e complet American, just as i like it :floare:

Edit: tare ti-as multumi daca ai pune odata, in viitor -asta daca detii, desigur- o pizza din aia cu margini cu branza si blat pufos, nu crocant, de la Pizza Hut, asa cum o stim noi de la Pizza Hut de acolo.



Initial am vrut sa postez reteta la "bucatariile lumii", insa n-am fost sigura din ce lume e. Tropicala......dar cumva asiatica. :floare: Adica Americana. Dar merita incercata!

O sa incerc cu pizza, acum ca mi-ai dat idee.:floare:

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi