Pagina 1 din 1
Creveti crocanti cu cocos Crispy coconut shrimps
#1
Postat 25 July 2010 - 06:27 AM
Ne trebuie:
- 15-20 creveţi întregi, curăţati dar cu coditele lasate
- 1/2 ceasca fulgi de porumb
- 1/2 pahar de bere
1/2 ceaşcă fulgi de nucă de cocos
- 1 1/2 ceasca făină
- 2 oua
- ulei pentru prajit
Se bat ouale bine intr-un castron, de preferat mai intai albusurile, separat si apoi se adauga si galbenusurile. Se amesteca cu berea si apoi se toarna faina ploaie . Se lasa sa stea timp de 5 minute. Consistenta aluatului ar trebui să fie asemănătoare cu cel de clatite. Daca mai este necesar se mai subtiaza cu bere.
Se pun fulgii de porumb intr-o punga si se maruntesc cu rolul de lemn. Se amesteca apoi cu fulgii de nuca de cocos si se pun impreuna intr-un castron. Se tapeteaza o farfurie cu faina si tinand crevetii de codita se dau, pe rand, mai intai prin faina, se scufunda apoi in aluatul de bere si faina si la sfarsit prin amestecul de fulgi cu cocos.
Cand s-au terminat toti crevetii se pun pe o farfurie si se pun la frigider pentru 30 minute.
Dupa jumatate de ora se scot crevetii de la frigider si se pune o tigaie cu ulei la incis.
Se prajesc crevetii cate 2-3 minute pe ambele parti sau pana cand capata o culoare frumos aramie. Se scot apoi si se pun pe un prosop de hartie ca sa se scurga surplusul de ulei.
Se pot servi reci sau calzi, cu un sos dulceag de mango si portocale sau chiar cu sos teriyaki.
#2
Postat 25 July 2010 - 08:43 AM
Caprito, misto reteta, eu ca sa nu ii mai prajesc ii pun la grill la cuptor. Ies minunati!
raluca elena
#5
Postat 26 July 2010 - 04:45 PM
#6
Postat 26 July 2010 - 07:46 PM
Crocant cu bere si corn flakes ,e tare bun.
Daca sunt si creveti,e delicios !
Daca sunt si creveti,e delicios !
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/
http://povesticulinare.blogspot.com/
#7
Postat 26 July 2010 - 08:30 PM
Eu sunt in faza de bifat retete pentru cand o sa pot iar sa ma desfasor. Ador reteta asta si e complet American, just as i like it
Edit: tare ti-as multumi daca ai pune odata, in viitor -asta daca detii, desigur- o pizza din aia cu margini cu branza si blat pufos, nu crocant, de la Pizza Hut, asa cum o stim noi de la Pizza Hut de acolo.
Edit: tare ti-as multumi daca ai pune odata, in viitor -asta daca detii, desigur- o pizza din aia cu margini cu branza si blat pufos, nu crocant, de la Pizza Hut, asa cum o stim noi de la Pizza Hut de acolo.
Heave ho, buccaneers ;)
#8
Postat 28 July 2010 - 04:38 PM
Lapona Enigel, la 26 July 2010 - 08:30 PM, a spus:
Eu sunt in faza de bifat retete pentru cand o sa pot iar sa ma desfasor. Ador reteta asta si e complet American, just as i like it
Edit: tare ti-as multumi daca ai pune odata, in viitor -asta daca detii, desigur- o pizza din aia cu margini cu branza si blat pufos, nu crocant, de la Pizza Hut, asa cum o stim noi de la Pizza Hut de acolo.
Edit: tare ti-as multumi daca ai pune odata, in viitor -asta daca detii, desigur- o pizza din aia cu margini cu branza si blat pufos, nu crocant, de la Pizza Hut, asa cum o stim noi de la Pizza Hut de acolo.
Initial am vrut sa postez reteta la "bucatariile lumii", insa n-am fost sigura din ce lume e. Tropicala......dar cumva asiatica. Adica Americana. Dar merita incercata!
O sa incerc cu pizza, acum ca mi-ai dat idee.
Arata acest topic
Pagina 1 din 1