
Shrikhand este un desert foarte popular in India.De fapt nu este altceva decat iaurt aromatizat cu cardamon, sofran si zahar, pus la scurs peste noapte.
Ceva de genul Labneh-ului.
Cum eu ador consistenta Labneh-ului, foarte asemanatoare a branzeturilor tartinabile cumparate din comert, si cum am facut o cantitate prea mare de Shrikhand, mi-a venit ideea unui cheese-cake.
In primul rand pregatiti Shrikhand, punand la scurs jumatate de kilogram de iaurt gras(grecesc, compact) in care ati adaugat un varf(ras) de cutit de sofran si 5-6 pastai de cardamom pisate.Eu NU am pus zahar.
Lasati peste noapte in frigider.In final a mea arata asa:

Pentru cheesecake(pentru doua tavite de unica folosinta de 0,5 l sau pentru o forma de tort de 20-22 cm aproximativ):
100 gr bisuiti cacao pisati
50 gr unt topit
Amestecati biscuitii pisati cu untul topit.

Tapetati baza formei sau tavitele cu compozitia obtinuta, nivelati si presati bine.

Introduceti tava in frigider.
Pentru stratul branzos:
300 gr shrikhand
100 ml frisca lichida
2 oua
40-50 gr zahar
125 gr ciocolata alba
1 lingurita faina
Amestecam shrikhand cu frisca lichida.

Adaugam zaharul si faina:

Ciocolata topita pe baie de aburi:

Si ouale pe rand:

Turnati compozitia peste baza de biscuiti:

Si introduceti tava in cuptor la 170 de grade pentru circa o ora.
O lasati la racit si o pastrati la rece peste noapte sau minim 4 ore.Stiti voi... ca la cheesecake.
Serviti o felie, inchideti ochii si lasati-va transportati de arome si parfumuri orientale.

