Forum Culinar: Discutii On si Of topic despre si pentru cei mici - Forum Culinar

Salt la continut

• 49 Pagini +
  • « Prima
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Discutii On si Of topic despre si pentru cei mici

#841 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 04 October 2011 - 02:25 PM

Noi am racit. Ne curg mucii. Si eu, cu usturime in gat, dupa pitica la 2 zile.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#842 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 04 October 2011 - 05:14 PM

Eu o am pe Mara de o saptamana cu o tuse urata... ma aduce la disperare.
Sorina

#843 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 04 October 2011 - 05:51 PM

Sorina? E seaca tusea? Daca da , sirop de cimbru. nu e seaca , e pe drumul cel bun =))
Daniella , pt tine zinc si vitamina C -_-

#844 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 04 October 2011 - 10:47 PM

Vezi postareaMutti, la 04 October 2011 - 05:51 PM, a spus:

Sorina? E seaca tusea? Daca da , sirop de cimbru. nu e seaca , e pe drumul cel bun :angryfire:
Daniella , pt tine zinc si vitamina C :angryfire:
Eu iau miere cu sirop de catina si tinctura de propolis. Sunt mai bine.
Fiica-mii ce-i dau? I-am pus picaturi ceva mentolat ne.a dat dr. mai demult. Catina cu miere; si portocale; osciloccocinum. Ii curg mucii fluizi pana in barba si rar de tot tuseste usurel ca o pisi. :icon_fessee: Pe 10 oct. ma duc la dr. Nu pare asa grav sa ma duc peste rand... :angryfire:
Am culcat-o cu geamul deschis (vis a vis de ce vorbeam si acum 1 an pe vremea asta), de atunci doarme bine, toata noaptea si nu mai miorlaie sa vina cu noi in pat. Temp ii aj la 21 dimineata la ea in camera. Acuìs 24. Pana acum ii nchideam geamul de frica latratului de caini care ar trezi-o. Dar uite ca de 2 nopti nu a avut probl cu zgomotul. Eu cum aud un latrat de caine sau un motor al unei masini trecand prin fata casei ma trezesc :angryfire:

de zinc nu am stiut, o sa iau maine. Mi-a spus si Uma. Doar pt mine, fara Bea, da ?

#845 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,741
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 05 October 2011 - 02:40 PM

E productiva si ma enerveaza. Ea de mica a fost mai sensibila cu caile respiratorii.
Sincer, am evitat sa-i dau orice pana acum pt ca nu a facut febra, dar daca mai continua in ritmul asta am sa o trec pe siropel. Biata de ea, toata iarna o face cu siropelul. Acum parca prea a luat-o din timp. Ma gandeam ca va incepe prin decembrie nu din septembrie.
Mai vedem ce o mai fi...
Sorina

#846 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143

Postat 05 October 2011 - 02:42 PM

Ati incercat sa faceti limonada, cu miere si sa le dati copilasilor zi de zi sa bea? Lamaia, dar si mierea, fac minuni in raceli. Iar daca se consuma zi de zi, e un bun tratament profilactic.
Acum vreo 10 ani, la un spital din Bucuresti, lui tata i-au dat sa haleasca continutul a 5 fiole cu vitamina C. Doza de soc. Incepuse sa se simta un pic rau, dureri in gat, tuse.... Ei bine, dupa ce-a luat vitamina C, si-a revenit si nici n-a mai racit, o buna bucata de timp.
Acu' nu zic sa faceti la fel, ca asta se face sub supraveghere medicala, nu aiurea, dar o cura cu lamaie nu strica! DImpotriva!

#847 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 05 October 2011 - 05:36 PM

Vezi postareaFoxyy, la 05 October 2011 - 02:42 PM, a spus:

Ati incercat sa faceti limonada, cu miere si sa le dati copilasilor zi de zi sa bea? Lamaia, dar si mierea, fac minuni in raceli. Iar daca se consuma zi de zi, e un bun tratament profilactic.
Acum vreo 10 ani, la un spital din Bucuresti, lui tata i-au dat sa haleasca continutul a 5 fiole cu vitamina C. Doza de soc. Incepuse sa se simta un pic rau, dureri in gat, tuse.... Ei bine, dupa ce-a luat vitamina C, si-a revenit si nici n-a mai racit, o buna bucata de timp.
Acu' nu zic sa faceti la fel, ca asta se face sub supraveghere medicala, nu aiurea, dar o cura cu lamaie nu strica! DImpotriva!

marea porcarie e ca vitamina aia c fiole imi folosea si mie la zoster ca nu-mi mai aparea o buna bucata de timp, dar au scos-o de pe piata, nu'sh ce naiba si cu ce poate fi inlocuita!

eu beau un pahar mare de 500 ml de fresh de greph in fiec dimi. Maimutica nu vrea, dar voi mai insista.
Mamaie are un fix ca lamaia constipa! degeaba ii zic ac toate citricele sunt laxative, ea ii da ca la toata familia ei a functionat lamaia stoarsa ca tratament de diaree... Ma doare capul! :) Deci asta nu o conving sa ii dea fetii. Oricum macar de ia-r da de portocala asu sucul de catian de i l.am facut, dar ieri cica: pai cand sa i-l dau ca nu am avut cand ... :blink:

#848 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 25 October 2011 - 11:20 PM

Elena a facut o reactzie urata la vaccinele de azi. Are temperatura 39 si nu scade nici cxu supozitor...toata dupa.masa a plans.....la 12.00 pot sa-i dau iar un supozitor....

Maine ramane acasa , credsau poate-i trece subit. SPER!

#849 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,481

Postat 26 October 2011 - 11:54 AM

Oooff, ce greu imi e sa aud povesti cu vaccinuri... Tinem pumnii sa-i treaca repede printesei!
Eu trebuie azi sa il programez pe Cris, mi-e groaza...

#850 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 26 October 2011 - 12:16 PM

Elena esti mai bine acum? Ai putut sa mergi la cresa? La cat timp a facut febra dupa vaccin, Mutti?

Si noi am facut azi vaccinul de 13 luni Infarix hefa, rapel la cele de la 4 si 6 luni. A plans mai mult decat datile precedente si nu s-a mai impacat pana nu am plecat din cabinet. Pana acum noi nu am facut nici o reactie si nu i-am dat nici supozitoare, nici siropuri, nu a fost cazul. Sper sa nu fie nici acum. Ea e curajoasa si puternica de obicei, dar nu stii cu vaccinurile astea.

In rest e bine. A luat de acum o luna si jumatate, de la ultimul control, 560 grame. Cam mult, dar oricum e pe curba ei. Cred ca mi-o indoapa mamaie. Toata ziua ii da cate ceva de mancare.

Elena da un semn ca te simti bine. :D

Chris curaj! Tu esti un adevarat barbat, sa vezi ca nu-i nici o scofala cu vaccinelul asta pentru tine :D

#851 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 26 October 2011 - 10:59 PM

A fost o noapte groaznica , am tzinut-o tot in comprese si alte minuni...abia scadea sub 40. La 12 am putut sa-i dau INCA un supozitor si abia la ora 1 a inceput sa scada. Intr-o ora a scazut de tot , pana la 36,6. Incredibil!

Azi a fost cu tati la dr , cica a fost o reactzie puternica la vaccin. Acum nu mai are febra...daca e bine, maine mergem la cresa.

Asta e prima data cand Elena face asa ceva la vaccin...e vaccinul de 14 luni , la noi...adica vaccinele..ca au fost 2.

Daniella , vaccinul l-a facut la 9 dimineatza si toata ziua a fost maraita. Cu febra a inceput pe la 5 6 seara.

#852 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 27 October 2011 - 11:23 AM

Bine ca ati trecut si peste incercarea asta.
Cris azi merge si el la vaccin, norocul meu e ca il duce sotul, eu ma consum tare la vaccine...
Vaccinele sunt incubate in ou si Cris e f alergic la ou. Am cautat vaccin care sa nu fie incubat in ou, dar se pare ca la bebei nu exista decat vaccine din astea. Asa ca nu am de ales... Asadar teama mea e dubla, pentru febra si pentru reactie alergica, daca se intampla si amandoua, o sa fiu nevoita sa imi iau concediu ca nu pot sa-l las cu nimeni. Dar sa speram ca va fi ok.

#853 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 27 October 2011 - 02:49 PM

Mutti, sunteti ok?

Maria mult succes. Mi-e frica si mie de ce imi spui. Dar bebe Chris e puternic si curajos. O sa fie bine.

Noi am facut ieri vacinul si tot ok, nici o reactie, insa am facut doar rapelurile. Trebuia sa mai facem unul, care de 6 luni lipseste din stoc. Cam ciudat ... Mai asteptam 1 luna, daca tot nu apare ... nu stiu ce sa spun ...

#854 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 27 October 2011 - 04:33 PM

Elena n-a mai avut ieri nimic asa ca azi a mers la cresa. La 10.00 m-au sunat sa o iau, avea aproape 39. Am fugit la dr...., e putzin inflamata in ureche , plamanii sunt liberi desi tuseste rau....mi-a dat Nurofen si picaturi si maine facem analize de sange , daca are ceva virus/bacterie sa stie ce antibinotice sa-i dea. Cand am ajuns acasa , inainte de a-i da Nurofen-ul avea aproape 41 in ureche!!!!! I-am dat iute Nurofen, dupa jumate de ora am vazut ca nu se intampla nimic i-am facut comprese....a dormit aproape 4 ore , acum aud ca s-a trezit.

I-am masurat febra tot al 15 min.....cand a scazut sub 39 m-am linistit.

Cand am dezbracat-o am vazut ca facuse si kk si io de zapacita n-am mirosit-o , asa ca era rosie la funduletz , dar rosie rau!!!!!!!!!!

Sa fie si de la dintzi? Ca noi avem numai 5 , si al 5-lea e doar putzin iesit.....

Nici nu stiu cum o sa-i ia maine sange....zau ca nu stiu....

Dr mai zice ca s-ar putea sa fie gripa , si atunci avem doar de asteptat ......

#855 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 27 October 2011 - 04:55 PM

Ooof, saracuta Elena :lol:

Cris a fost si a facut doar unul din cele doua vaccinuri, mmr fiind incubat in ou si asistenta nedorind sa-l faca. Eu cand am fost la doctora de familie si am intrebat-o despre vaccinul asta, daca nu poate sa imi comande unul care nu e incubat in ou nu i-a convenit si mi-a taiat-o cum ca nu exista asa ceva si ca nu am incotro decat sa i-l fac. Acum sotul i-a spus asistentei ca se asteapta la reactii puternice pentru ca e alergic la ou f rau. Si ea a zis ca sa verifice in calculator inca odata - a verificat si nu a gasit nimic! A mers sa vorbeasca cu doctora de familie care ne stie bine problema si ea a zis ca totusi sa nu il faca vaccinul pana nu vorbeste ea la spital. Sunt cumva usurata dar si ingrijorata cu doctora asta ca mi se pare ca s-a lasat rau pe tanjala... :toothy6:

#856 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 27 October 2011 - 05:17 PM

Salutare!
Eu cu piticul nu prea mai pot sta pe net, citesc zilnic dar de scris foarte greu.
am fost si noi acum 2zile sa ii ia singe sa vada cum e cu fierul si e f bine,nu tre sa-i mai dau fier, vaccinul nici noi nu l-am facut inca , era cam mucos ,da cum termina mucii sun pt vaccin.
Mutti ,lui patrick pina acum ia luat singe numa din degetel, pt ca ia facut dr pe loc controlul, dar cind i-am facut lui dennis analize mai complexe ia luat din vena si a trimis la laborator.Pt febra mare dr mi-a zis ca pot alterna nurofen cu parcetamol la distanata de 4ore intre ele
Sanatate maxima la bolnaviori :toothy6:

#857 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 29 October 2011 - 09:48 AM

Ieri am facut analize de sange , printzesa are o infectzie bacteriala puternica. Am primit antibiotice si martzi mai vedem....

#858 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 30 October 2011 - 11:10 PM

Insanatosire grabnica Elenei ;)
Sun si eu dimineata pt vaccin ca am scapat de muci si trebe facut repede pina nu face iar ceva, ca ii aduce fratesu de la gradi :scratch:

#859 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Locationfar far away

Postat 31 October 2011 - 12:55 AM

Mutii si ale mele faceau caca mai acid si se inroseau rau cand le iesea dindii. Sara cel putin era dezastru cu ea, carne vie.

mie mi s-a spus ca si la 39 tot e mare temperatura, deci nu e de relaxare (mi-a zis joi cand am fost cu Ada la spital). orice este peste 37 trebuie tinut sub onservatie. si eu am totde ureche termometru si avea 39.4 in ureche iar ei cand i-au luat temperatura pe corp avea 41 saraca, ardea nu gluma.

sanatate la pitici. eu am fost norocoasa ca nu au avut pb dupa vaccin (decat un pic de temp si mai gretoase putin dar nimic serios. sper si nr3 sa fie tot asa)

#860 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 31 October 2011 - 09:48 AM

Noi vad ca nu mai scapam de muci , am facut si inhalatzii cu apa sarata ( sau ser fiziologic , cum ii zice in rom...). Asa de cuminte sta la inhalatzii , crede ca ne jucam , vine , isi pune masca si respira cuminte...apoi pleaca , rade , iar se invarte , iar vine la masca....mai inhaleaza si mami , si tati....:)

Febra nu mai are deloc.

Arata acest topic

• 49 Pagini +
  • « Prima
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic