a love affair
Un raspuns pentru yoyo
Citeaza
E un produs indispensabil? Adica daca nu-l am ce pierd sau inversa?Si anume vreau sa spun ca mojarul de granit ai vazut ca confera o textura aparte produselor ce le "strofoci" inauntru?Ce capacitate imi recomanzi sa iau in caz ca zici ca e indispensabil?In afara de pesto-uri si mujdei la ce anume mai poti sa-l folosesti...nu de alta insa in cutia mea mica de chibrituri (bucataria)nu ai loc sa pui 10 chibrite si daca nu e un musai necesar atunci mai astept pana oi avea spatiu:D?
Mojarul de piatra e ca sexul !!! (sexul de piatra = pistilul )
Pana esti extra-virgin ti-l doresti dar nu stii (s)ex-act ce iti lipseste si de ce.
Fata de alte gadgets & gizmos culinare pe care le-am achizitionat apoi le-am folosit o data de doua ori, le folosesc aproape zilnic. (ramanad in zona eroticului - minimum de trei ori pe saptamana)
Cat de mult tin la ele?
Le-am dat nume! Hardrock si Petrina
Cat de mult tin la ele?
Le-am crosetat mileuri caci stau pe coltul bufetului, la indemana, nu surghiunite in vre-un dulap.
Primul l-am cumparat de la Metro cu 23 de RON, apoi dupa trei luni cand am vazut la oferta 19 RON nu am ezitat si mi-am marit septelul, dar Mamaroata mi-a spus sa le dau anticonceptionale sa nu se mai inmulteasca.
"ai vazut ca confera o textura aparte produselor ce le "strofoci" inauntru?"
Da, da, da si iar da! Usturoiul se transforma in cea mai matasoasa crema posibila.
Piperurile, enibaharul, coriandrul, sarea, chimenul, scortisoara, cuisoarele, mustarul (care ne sare la toti ) pot fi transformate in pulbere fina sau lasate mai grob. Din mana.
Condimentele uscate asijderea - busuioc, rozmarin, magheran, oregano, cimbru, cimbrisor, salvie, lavanda - iaca si ierburile de "provintzie"
Ardeii iuti uscati (nu uitati sa-i treceti prin flacara de la aragaz inainte for the smoky flavour)
Susan prajit pentru tahini homade.
Nuci prajite, alune, etc.
Pesto-uri de toate felurile.
Sosuri reci pe baza de smantane / iaurturi cu verdeata zdrobita (tocata din cutit in prealabil) apoi o pui in moara si o freci cu putina sare sau, de ce nu, zahar sau sare + zahar.
Guacamolele se prepara in similarul molcajete.
"Ce capacitate imi recomanzi sa iau in caz ca zici ca e indispensabil?"
Dupa ce-l folosesti o data devine indispensabil. Nu ti-as recomanda "degetare" oricat de mica ar fi bucataria. Mai scoti un scaun, aragzul...
Mojarele mele din granit au diametrul domului interior de 12 cm, capacitate de 400 ml si cantaresc 2.650 kg. Fiecare. Daca unul din ele ar fi mai mare nu i-as face ... remuscari
So, go for Jumbo!
Se spala foarte usor cu apa calda si NU pastreaza mirosul !!!
Marble versus Granite?
Nu ma pot pronunta. Eu am granit. Sa asteptam sa se pronunte "seniorii" forumului.
Nu as cumpara in schimb ceramica, si as fi atent ca interiorul sa fie rugos, aspru.
Am gasit pe un blog o postare intitulata:
Mortar and Pestle: What Took Me So Long?
At last, after so many years in the kitchen, I found a proper mortar and pestle and instantly became a mortar-and-pestle evangelist. I've also become someone who uses her food processor a lot less.