Mojarul de piatra a love affair <3
#21
Postat 07 August 2010 - 08:57 PM
Pe din afara,ambele mojare sînt slefuite fin fin,iar în interior slefuitura e mai groaba.Ala de marmura o are mai fina decît cel de granit, în interior.Cele cu textura mai groaba pe interior sint mai bune.Cea exterioara este irelevanta,e doar chestie de gust/design.
Pe babanu îl folosesc la greu,si îl iubesc grav de tot!
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#22
Postat 07 August 2010 - 10:31 PM
#23
Postat 08 August 2010 - 01:02 AM
In interior suprafata e rugoasa ca si capatul de jos al pistilului.
Pun o poza a lui de pe net:
Piper si alte boabe macin cu moara de mai jos direct in mancare. Practic.
Al meu are aceeasi forma ca cele de sus, dar este din lemn natur. Cel de sare nu il folosesc deloc insa.
Si mie mi-e drag de rosiorul meu (mojarul)... mai are si cateva rude (aceeasi familie) langa el pe raft.
(E prea tarziu acum pt facut poze ...)
#24
Postat 08 August 2010 - 01:59 AM
Imi place mult si al tau Salmida, dar si cel de marmura al Adrianaei. Cred ca daca cel de marmura ar avea si pistilul de marmura ra fi mult mai usor de folosit Adriana - nu ar trebui prea multa forta sa-l folosesti.
#25
Postat 08 August 2010 - 02:29 AM
baietii care mi-au pus granitul m-au intrebat la timpul respectiv daca vreau sa-mi faca, din acelasi granit ca bucataria dar sotul a zis ca am innebunit? luau 100$ pe ora si le trebuia cel putin 2 sa mi-l faca, zice nu te duci tu la magazin si-ti iei?
nici in ziua de azi nu am, i-am aratat acum pe ale voastre si a zis ca se uita dupa unul rosu
abia astept sa am si eu ca e foarte practic, acum folosesc rasnite si pisalog si robotul....
#26
Postat 08 August 2010 - 10:54 AM
W Mamadeus Paparotti, la 05 August 2010 - 06:36 AM, a spus:
Marble versus Granite?
Nu ma pot pronunta. Eu am granit. Sa asteptam sa se pronunte "seniorii" forumului.
Io am tot granit. Daca n-as fi avut si as fi avut de ales as fi ales tot granit. Si asta pentru simplul motiv ca granitul este tare ca... granitul, pe cand marmura e calcar cristalizat. Daca vrei sa te amuzi, pune otet in mojarul de marmura si lasa-l acolo. In alta ordine de idei, marmura este mai poroasa decat granitul si va retine diverse arome care o sa "intre in piatra".
Daaaarrrr... mojarul de marmura suna bine cand zici am mojar de marmura... "de care ?????"... de carrara!
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
#27
Postat 08 August 2010 - 10:57 AM
Piscotel, la 06 August 2010 - 11:15 AM, a spus:
Am unul de alama,foarte bun pentru condimente uscate si unul de lemn pentru mujdei.
P1140051.JPG
Am si io d-asta. La noi in casa era folosita la faramat pesmetul si la spart nucile
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
#29
Postat 09 August 2010 - 06:51 AM
dragos, la 08 August 2010 - 10:57 AM, a spus:
Acu astept sa gasec unul de granit,pentru frunze , pentru ansoa ,usturoi si alte paste smechere,sa-l pun la colectie.
Problema e ca se gasesc greu.
Daca il comand din englitera,platesc inca o data pretul,la posta.
Si mie imi place boneta ta.
I-ai luat si chiftelei una ?Ca ea e bucatareasa sefa.
http://povesticulinare.blogspot.com/
#30
Postat 09 August 2010 - 09:46 AM
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
#31
Postat 09 August 2010 - 10:51 AM
dragos, la 09 August 2010 - 09:46 AM, a spus:
Aha,amu am inteles de ce nu-ti ajunge pana la urechi.
D-o jos repede ca-i largesti boneta chef-ei.
P.S.
Vorbeste invidia din mine,ca-i umblat pe unde pasii mei nu au ajuns inca.
http://povesticulinare.blogspot.com/
#32
Postat 09 September 2010 - 08:33 PM
Ah trebuie sa mentionez ca fajitas inseamna fasii lungi de o anumita carne de vita. Apoi s-a folosit si pentru pui. Deci fajitas inseamna felii lungi si atat. Cred ca in Bucuresti se crede ca e o mancare
Imagini atasate
#33
Postat 23 October 2010 - 09:42 AM
.
.
(Sa zic? Avand in vedere ca are inscriptionat pe el "Ch. 96" banuiesc ca l-a "procurat" in timpul liceului. Tz, tz, tz ! )
Dar creuzetul de dar nu se cauta la dinti. "Dinti" are si sunt de lapte. Suprafata interioara e mai fina decat cea a mojarului de granit, insa tot rugoasa. La fel si partea frontala a pistilului.
Face minuni cu ierburile uscate (rozmarin, oregano, magheran, busuioc, etc.) transformandu-le intr-o pulbere fina si aromata in no time. Deasemenea l-am folosit si la fructele uscate de mustar, coriandru, chimen, chimion, anason.
Excelent si in cazul piperurilor. Imi face o deosebita placere sa lucrez cu el, potrivindu-se perfect in causul palmei, asa ca rasnita manuala s-a transformat de ceva vreme mai mult intr-un element de decor.
.
.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#34
Postat 23 October 2010 - 11:12 AM
W Mamadeus Paparotti, la 23 October 2010 - 09:42 AM, a spus:
(Sa zic? Avand in vedere ca are inscriptionat pe el "Ch. 96" banuiesc ca l-a "procurat" in timpul liceului. Tz, tz, tz ! )
E un mojar care se foloseste in laboratoarele de chimie. De acolo vine "ch" ... Sper ca l-ai spalat bine.
#35
Postat 23 October 2010 - 12:48 PM
Salmida, la 23 October 2010 - 11:12 AM, a spus:
W Mamadeus Paparotti, la 23 October 2010 - 09:42 AM, a spus:
(Sa zic? Avand in vedere ca are inscriptionat pe el "Ch. 96" banuiesc ca l-a "procurat" in timpul liceului. Tz, tz, tz ! )
E un mojar care se foloseste in laboratoarele de chimie. De acolo vine "ch" ... Sper ca l-ai spalat bine.
You bet!
L-am fiert indelung!
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#36
Postat 27 October 2010 - 03:31 PM
Si citeva poze cu mindretea mea de mojar si cu utilizarile lui