Forum Culinar: Bulion de rosii - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Bulion de rosii

#21 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,070
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 12 August 2010 - 09:20 AM

Mersi sorella mea :notworthy:

#22 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 12 August 2010 - 06:18 PM

Vezi postareaAdriana, la 11 August 2010 - 10:11 PM, a spus:

Pelati inseamna fara coaja, referitor la barbati inseamna chel.

Si referitor la femei? Ce ar putea sa însemne?
:floare: :scratch:
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#23 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 23 March 2011 - 07:13 PM

Vezi postareaAlexandru, la 12 August 2010 - 06:18 PM, a spus:

Vezi postareaAdriana, la 11 August 2010 - 10:11 PM, a spus:

Pelati inseamna fara coaja, referitor la barbati inseamna chel.

Si referitor la femei? Ce ar putea sa însemne?
=)) :pupic:

Daca tot nu ti-a raspuns Adriana,hai ca-ti spun eu.La femei o însemna ca vin din Brazilia =))
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#24 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 24 August 2012 - 06:57 PM

Azi am facut bulionul Mayei- am mai facut eu bulion, dar nu-mi trecuse vreodata prin cap sa pun ardei si telina. Cred ca e de departe cel mai bun pe care l-am facut in viata mea. Multumesc de idei, Maya, in curand cred ca trec si la topicul cu ketchup.
N-am pus conservant, ca deja stiu de anii trecuti ca sterilizarea ambalajelor e suficienta ( la fel am facut si cu zacusca si dulceata ).

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_08_2012/post-508-1345827314548.jpg

Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#25 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 10 September 2012 - 10:17 AM

Koralinda, ma bucur ca ti-a placut! Eu îl fac mai "condimentat", pen'ca la noi, cel mai des, se bea asa pur :floare:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#26 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 12 September 2012 - 09:49 PM

Maya,

Ma gandesc ca nu te superi ca am venit si eu cu bulionul meu aici in topicul tau (zic asta ptr ca eu nu am pus ardei cum ai pus tu, ci am facut bulion ca la tara aproape)

Am dat rosiile prin robot marunt, aproape sos cu tot cu piele, apoi pus in 2 oale mari (13 kg de rosii)

Am pus tije de telina in oale si am dat drumul la foc

asa arata scos din robot si pus in oale (gros si spumos dar se va subtia in urmatoarea ora)

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-1316-13474782798833.jpg


Pe urma lasat sa fiarba 1h, curatat spuma,oprit focul apoi trecut la operatiunea dat prin sita cam asa

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-1316-13474785561251.jpg


Imagine atasata: monthly_09_2012/post-1316-13474785807131.jpg



dupa ce am terminat cu sita,lasat 15 min asa sa se lase pasta la fund si sa se ridice apa deasupra , apoi cu polonicul trasa toata apa limpede.Este o oala cam de 15 l cea din imagine
Imagine atasata: monthly_09_2012/post-1316-13474786034638.jpg

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-1316-13474786302194.jpg

Trebuie extrasa apa pina arata asa si este grosut deja (eu scot apa intodeauna ptr ca se scurteaza mult durata de fierbere pina la ingrosare) rosiile mele de data asta au fost mai zemoase dar si cu cele mari si carnoase procedez la fel cu trasul apei.

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-1316-13474786608584.jpg



dat drumul la foc si am lasat exact 45 de minute sa fiarba sa clocoteasca apoi la sfarsit am adaugat sare si 3 aspirine pisate, apoi pus in sticlute si pus la plapumica.

dupa 45 de min

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-1316-13474786755965.jpg

nu mi a iesit mult ptr ca l am facut mai gros. Sticlele sunt de 300ml si 3 sunt de 500ml , un borcan de 750ml si unul de 375ml.

repede pus in sticle si la plapumioara

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-1316-13474786858486.jpg

Urmeaza sambata sa fac sos de rosii in ulei cu usturoi , cimbru si oregano. Sosul obligatoriu o sa il fac din rosii mari si carnoase. Sosul rezultata il folosim iarna la paste sau asa cate o lingura pe la tocanite si este foarte bun.

#27 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 12 September 2012 - 10:24 PM

Si cu apa ce ai facut?? Ca banuiesc ca era buna de o ciorba....
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#28 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 12 September 2012 - 11:34 PM

Yammi, arata splendid...iaca si eu ast'vara facui cateva sticle.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_09_2012/post-16-13474856786772.jpg


#29 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 13 September 2012 - 11:19 AM

Vezi postareazerda, la 12 September 2012 - 10:24 PM, a spus:

Si cu apa ce ai facut?? Ca banuiesc ca era buna de o ciorba....


Aici fierb pastele in ea! :floare:

#30 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 13 September 2012 - 02:31 PM

Vezi postareazerda, la 12 September 2012 - 10:24 PM, a spus:

Si cu apa ce ai facut?? Ca banuiesc ca era buna de o ciorba....


Sa sti ca am aruncat apa nu ma intreba dc ca nustiu sa iti zic dc.

#31 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 13 September 2012 - 03:31 PM

Uite ca ti-a dat Lili o idee, nu e pacat de atata munca??
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#32 Useril este offline   lili 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,008
  • Inregistrat: 07-July 11
  • LocationBrasov

Postat 14 September 2012 - 07:35 AM

Am facut si eu aseara bulion dupa reteta Mayei.Aveam un cosulet de rosii de la mama , cred ca vreo 4 kg, nu le-am cantarit dar sunt dulci si aromate.Am pus si eu ardei si frunze de telina.A iesit o bunatate .Maya :tongue3:
Pacat ca e cam putin, da e bine si asa

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_09_2012/post-1233-13476009219517.jpg


#33 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 14 September 2012 - 02:04 PM

Vezi postareazerda, la 13 September 2012 - 03:31 PM, a spus:

Uite ca ti-a dat Lili o idee, nu e pacat de atata munca??


Stiu ca puteam sa o folosesc la ciorba dar..... ma si grabeam sa termin sa plec la lucru si sa o golesc din castron imi trebuia o sticla ptr ca nu aveam in plan atunci ciorba (sa nu razi, dar nu aveam nici o sticla disponibila).

Cand o sa termin sosul de rosii cu usturoi il pun aici si inca ceva:) sa nu ma certati ptr ca si azi am eliberat repede castronul de zeama care am scos`o din rosii cand am scos cu degetul casuta cu seminte.

Gata sosul meu :-*

Cumparat rosii mari carnoase (9,5 kg)

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-1316-13476443770642.jpg

par mici la spalat dar iaca

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-1316-13476445090383.jpg

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-1316-13476445238304.jpg


spalate, curatate de pielita si cu degetul scos casuta cu samburi intr`un castron


taiat cuburi si pus la oala pe foc cu 250ml de ulei

tocatorul de uzura

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-1316-13476443869653.jpg

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-1316-13476443979991.jpg


dupa vreo 3 ore, cand incepe sa iese uleiul deasupra, am pus oregano, cimbru, foi de dafin, piper, chilli dupa gust si usturoiul. Lasat pe foc pina se ingroasa bine si iese uleiul deasupra peste toata suprafata.La sfarsit am pus sarea dupa gust si am mai lasat vreo 5 minute, apoi am adaugat 5 aspirine zdrobite si fierbinte pus in borcane, apoi sub plapuma.

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-1316-13476444264213.jpg

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-1316-13476444355767.jpg

asta este productia

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-1316-1347644448726.jpg

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-1316-1347644458863.jpg

Sosul il folosim ptr paste, pizza, tocanite cu carne.

nustiu dc a intrat poza asta ultima asa (fierbem sosul in oala cu capacul pus)

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_09_2012/post-1316-13476444134278.jpg


#34 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 16 September 2012 - 05:18 PM

Am facut gulas crema (reprodus dupa originalul la tub)am reteta aproape pas cu pas daca interezeaza pe careva si nu este aici pe forum topic.

Are in compozitie: Ardei kapia rosu copt, telina, pasta de rosii, ceapa, piper, sare, ulei, foi de dafin.

Dar nustiu unde sa pun. Rog moderatorii sa mute unde trebuie.

Multumesc!

Gulas crema

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-1316-13478082664523.jpg

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-1316-1347808290244.jpg

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-1316-1347808308824.jpg

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-1316-13478083246511.jpg


cantitatea mica este din tub iar cea mare din cea am preparat eu.

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-1316-13478083342347.jpg

Obs: gulasul din tub este putin mai sarat si are un gust putintel amarui de la ceva ardei care sunt in compozitie exact ca si Ajvar sarbesc. Eu nu suport ardeii aia cu gust amarui (sunt sigura ca stiti despre ce vb eu) si nu am pus decat kapia rosu copt (reteta cerea ardei si gogosar) gogosarul ala rosu si verde cred ca este cel amariu .

#35 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 16 September 2012 - 05:46 PM

Cerra , arata splendid. eu sunt fan crema asta, si cateodata gaseam la mine-n sat.
Sunt sigura ca sunt si alte doritoare ale retetei. sa folosesti cu placere toata borcaniada de minuni.

#36 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 16 September 2012 - 05:49 PM

Vezi postareastella, la 16 September 2012 - 05:46 PM, a spus:

Cerra , arata splendid. eu sunt fan crema asta, si cateodata gaseam la mine-n sat.
Sunt sigura ca sunt si alte doritoare ale retetei. sa folosesti cu placere toata borcaniada de minuni.


Multumesc frumos!

Noi o folosim la sandwich ori friptura rece, peste pita cu untura mere de minune:) si iarna prajim paine si ungem cu ceva si punem un strat subtirel de gulas (sau pui o lingura la orice ce doresti sa aibe gust de ardei)


Tot zic ca numai fac nimik si nimeni nu ma crede:))

#37 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 22 September 2017 - 09:03 PM

Nu a mai făcut nimeni sos de roșii de 5 ani?

atencion, mă pregătesc de sterilizare. a borcanelor, biensur, nici o persoană nu va fi vătămată în timpul procedurii

am o rețetă super, fără despielițări, stoarceri sau alte torturi (accentul pe u). doar oala Zepter și blenderul stick, metodă super rapidă, invățată de la Dani și cu care am minunat toți cunoscuții, mai ales cei cărora m-am îndurat să le dau cîte un borcănel

#38 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,070
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 22 September 2017 - 10:49 PM

Ba da, eu fac in fiecare an dar nu stiu daca se poate numi bulion, probabil ca nu pentru ca nu e fin pasat. Mie mi se pare ca bulionul era dens, nu lichid, in cutii.
Eu inabusesc un pic de ceapa (uneori si un pic de usturoi) in ulei, adaug rosiile si condimente: sare, paprika, ceva ierburi uscate, depinde ce-mi pica in mina pe moment. Dupa care las la fiert pina se reduce un pic si bag la borcane si sterilizez.
Imi place asa pentru ca se poate folosi direct peste paste.
Rosiile de citiva ani le fac cu extractorul pentru ca e extrem de rapid, pe de o parte iese sucul pe cealalta cojile si semintele. Anul trecut din coaja am facut "sare de rosii" (pielita de la rosii uscata la soare si mixata apoi cu sare de Hymalaia).
Astea sunt cele din anul asta, putine din motive independente de vointa mea, noroc ca mai am de anul trecut.
Imagine atasata: monthly_09_2017/post-4-1506113336059.jpg

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi