
O reteta care mi-e draga tare,aluatul pe care il folosesc pentru blat ma ajuta sa pregatesc fursecuri si cornulete ,se executa rapid iar produsul e fin si gustos

Ingrediente pentru blat
aproximativ pentru o tava de 25 cm
285 gr unt la temperatura camerei
150 ge zahar pudra
100 gr migdale macinate fin
un strop sare
2 oua
un albus(pentru uns )
490 gr faina de patiserie
Se bate untul cu zaharul,spuma,

Eu am folosit agave,un inlocuitor perfect petru zahar si miere


Se adauga migdalele,

Apoi ouale si faina

Si se amesteca toate impreuna atat cat sa se formeze aluatul ,nu trebuie prea mult

Aluatul se inveleste in folie de plastic si se da la frigi pentru o ora sau peste noapte(sau se poate congela fara probleme)
Se pregateste tava sau se imparte aluatul in mai multe bucati daca vrem sa facem tarte individuale


Foaia se lasa sa cada in tava fara a forta marginile,se aranjeaza cu mana si se trece cu un sucitor deasupra pentru a indrepta


Am invatat in timp


Apoi pe bucati de hartie se pun ceva greutati ,care vor impiedica tarta sa creasca ca o gogoasa,avem nevoie de spatiu pentru umplutura


Si la cuptorul preincalzit 180-190 gr Celsius,pentru vreo 10 min,oricum sa aiba un pic de culoare pe margini(eu le prefer mai bronzate si cu umplutura alba)

Dupa ce sunt gata si racite putin ,se ung cojile cu albus de ou si se mai pun la cuptor pentru vreo 4-5 min,nu mai mult,in felul acesta fundul tartei va ramane placut crocant si nu se va inmuia din cauza umpluturii

Ingrediente umplutura
2-3 mere potrivite si molcute la miez
o lingura zeama de lamaie
2oua intregi
2 galbenusuri
3oo-350 ml smantana dulce
un strop de sare
2 linguri de zahar
zahar vanilat dupa gust
Pentru crusta
2 linguri zahar
un strop de scortisoara

Inrtr-un bol se amesteca deodata ouale ,zaharul ,sarea,zaharul vanilat,cativa fulgi de coaja de lime(optional) si se adauga si smantana

Cosistenta ar fi cam asta,

Si se umplu cojile pana aproape de sus

Apoi se pun merele pe care au fost taiate in felii potrivite si stropite cu zeama de lamaie

Se pune si crusta deasupra


Cuptor 170 gr C,pentru vreo 25-30 min,mijlocul se mai intareste si dupa racire.

Pofta Buna!



Eu am facut din jumatate de portie 4 tarte si niste fursecuri care n-au mai apucat poza finala

