Franta vazuta de mine Briançon
Postat 03 September 2010 - 10:58 AM
Incep cu un orasel micut, 10 mii de locuitori, al doilea oras situat la cea mai mare altitudine, dupa Davos din Elvetia, la 1326 de metri.
Pentru cine doreste alte informatii acesta este site-ul oraselului
http://www.ot-briancon.fr/
Fiind zona de munte si de frontiera pentru sute de ani, in jurul sau e plin de fortificatii.
Noi acum am vizitat orasul vechi Vauban protejat de Unesco.
Se lasa masina in parcare
si te indrepti pe jos spre o intrare, intilnind mai intii zidurile fortaretei si canalul din jurul ei
apoi podul care pe vremuri se ridica, acu e fixat
si apoi spre poarta
Poarta propriu-zisa era larg deschisa
Poarta asta mica nu stiu unde mergea ca era inchisa
Si asta e straduta care se deschide in fata noastra, poza e facuta de jos pentru ca de sus era prea multa lume, pe margini sunt numai magazine si restaurante
Nu stiu cit se vede, nu mi-am dat seama sa o pozez mai bine, in mijlocul strazii e un canal, le gargoulilles, prin care se scurge apa care vine din munte, initial facut in trunchiuri de lemn, acum in piatra, ca sa aiba la dispozitie apa locuitorii in caz de incendiu. E un canal deschis exact in mijlocul strazii, pe alocuri acoperit de placi din metal, bucuria ciinilor care beau apa si a copiilor care sareau dintr-o parte intr-alta. In Italia cred ca l-ar fi inchis pentru ca din punct de vedere al sigurantei e foarte periculos, dar in Franta sunt mai linisititi din multe puncte de vedere
Mi-a placut mult, ca turist, nu mi-ar place sa stau acolo colorata, cu muntele care o "protejeaza"
Un colt al primariei
si un turnulet
Doar intr-un loc, spre sfirsitul ei, straduta se deschide intr-o piata mica, plina si ea de creperies, in care era statuia asta mai ciudatica
Intrarea intr-o galerie, pozata de pe balconasul restaurantului in care am mincat
Si ce se vindea:
- paste italiane si forme de pus la cuptor franceze
- veioze din sare roz
si multe alte pietre, bijuterii din chihlimbar, foarte frumoase, data viitoare stiu ce-mi cumpar, acu doar am sondat terenul
Mie mi-a placut, data viitoare vizitam partea centrala "normala".
Postat 03 September 2010 - 06:08 PM
Postat 03 September 2010 - 08:36 PM
mi-ar fi placut sa vin pas-pas in urma ta!
Postat 03 September 2010 - 10:16 PM
yandira, la 03 September 2010 - 06:08 PM, a spus:
Si mie imi plac, mersi
moatza, la 03 September 2010 - 08:36 PM, a spus:
mi-ar fi placut sa vin pas-pas in urma ta!
Nu, mie mi-e jena sa fac poze pentru ca mi-e teama sa nu deranjez, dar la niste chihlimbare mi-a ramas inima, tre sa pun bani deoparte pentru data viitore si daca vii la mine te duc, ca e la o ora juma de masina de noi
Postat 04 September 2010 - 08:55 AM
Postat 04 September 2010 - 03:17 PM
Inchipuie-ti scena:noi doua ca alergam printre rafturi, impingand la carucioare!
Postat 04 September 2010 - 03:28 PM
Postat 05 September 2010 - 01:12 PM
Postat 05 September 2010 - 02:28 PM
Dragutz ca ai atmosfera franceza aproape de tine ...
Fortareata e o varianta "mignonne" a celor de pe valea Loarei unde maretia regala si-a lasat amprentele pana in ziua de azi. F frumos ... ca loc de vacanta, de vizitat ... dar nici eu nu as locui acolo.
Postat 05 September 2010 - 05:35 PM
kira, la 05 September 2010 - 01:12 PM, a spus:
Am locuit in regiunea Dordogne.
Si acum ma scol cu o lacrima in coltul ochiului ca nu mai locuiesc acolo!
Sarlat,Bergerac locuri unde te incarci de pozitiv ,de calm.
Adriana , stiu ca e cam departe de tine dar zau, merita....ai ce vede,ai ce bea dar mai ales ai ce savura.
Postat 05 September 2010 - 09:48 PM
kira, la 05 September 2010 - 01:12 PM, a spus:
Exact, acolo graba n-are ce cauta
Salmida, la 05 September 2010 - 02:28 PM, a spus:
Da, eu ador Franta si incerc in fiecare an sa trag o fuguta macar de o zi
carmaw, la 05 September 2010 - 05:35 PM, a spus:
Am vizitat enorm de putin dar sper sa mai pot vizita si alte locuri in viitor
o sa lipesc aici si calatoriile din anii trecuti