Gogosari marinati...Geany Nu da gresh niciodata
#62
Postat 18 October 2011 - 12:13 AM
Geany, la 18 October 2011 - 12:00 AM, a spus:
la ultimul borcan la 17 de octombrie???!!!
sterilizate borcanele???? si inainte si dupa
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#63
Postat 18 October 2011 - 12:15 AM
Dexter, la 18 October 2011 - 12:10 AM, a spus:
bre nu's murati! is gogosari marinati! cum am spus si mai deunazi: murati are tot neamul! marinati mai rar! eu confirm: nu dau gres (eu prima oara ca pun vreo muratura fara maman) si gustul e divin!
si tine cont: am avut niste gogosari de tot rasul: mici si rasuflati ...dar neh erau de la tara bio...
Dexter, nu sta pe ganduri, o sa o pomenesti pe Geany si pe bunica ei!
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#64
Postat 18 October 2011 - 12:22 AM
Daniella, la 18 October 2011 - 12:15 AM, a spus:
aşa, aşa, marinaţi, m-am încurcat în denumiri
am fost la fermă şi am luat nişte ardei frumoşi de tot, cu gândul să-i coc, da' văzând ce faceţi voi aci, mai că-mi vine să mă răzgândesc
#65
Postat 18 October 2011 - 12:36 AM
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#66
Postat 18 October 2011 - 08:45 AM
Iaca vin si io la raport (partial, ca nu-i gata complet toata operatiunea "gogo"). Am facut aseara zeama, in care am azvarlit si niste catei de usturoi, un morcov (ditamai huiduma) taiat felii (intai taiat in 4, pe lungime), o telina bucatalita, niste hrean si boambe fel si fel: mustar, piper, ienibahar. In plus, m-am luat si io dupa Daniella si-am inlocuit 10 linguri de zahar cu 10 linguri de miere (adicatelea un borcan de 400 ml). Ce-o iesi la final.... aflu mai incolo.
I-am lasat la scurs si diseara bag totul in borcane. Sper sa am suficiente!
#67
Postat 18 October 2011 - 08:57 AM
Daniella, la 18 October 2011 - 12:13 AM, a spus:
Geany, la 18 October 2011 - 12:00 AM, a spus:
la ultimul borcan la 17 de octombrie???!!!
sterilizate borcanele???? si inainte si dupa
Da fata deaia eu fac putini ca nu ma pot abtine si atentez la ei,dar nu-i nimik,mai am rezerva strategica la mama ,pusi tot de mine si tot asa.
Vreau sa spun ca-mi pare rau ca m-am indoit de ceea ce ai facut tu acolo ,si ca ma bucur sincer ca eu m-am inselat si tu ai avut dreptate
Ma bucur enorm ca ti-au placut si ca ai fost multumita,sa traiesti,sa fii sanatoasa fata draga ,asa spunea bunica mea
#68
Postat 18 October 2011 - 09:14 AM
Pt. toata lumea ce incearca sa-i faca am mai spus dar mai spun o data ,ca nu ma doare gura,eu am postat exact reteta ingalbenita si veche de la bunica si ea exact asa facea,si asa fac si eu,dar ea avea tactica ei de ai indesa bine in borcane,deasupra borcanelor punea chiar 2 tije de lemn in cruce sa-i tina la fund...deaia zic faceti mai multa cantitate de sos ,1 si 1/2 sau chiar dublu pe principiul mai bine sa fie decat sa nu fie,cel ce ramane avanseaza e f. bun pe ardei copti si salate.
F. important pt. conservare eu stiu: asa otet de vin alb bun de 9 grade,sare mare de muraturi neiodata,in rest cum inlocuiti cu miere si mirodeniile e chestie de gust,treaba voastra ca fiecare cu gustul lui,iar important sterilizat borcanele,si apoi tinute la loc intunecat si rece,pana in primavara tarziu sau chiar cand da caldura nu am avut probleme in nici un an(hai ca eu le halesc
Pt. cine tolereaza mai greu otetul(desi facuti asa eu nu gasesc otetiti deloc dar ma rog...)matusa mea face exact asa exact aceeasi reteta si principiu dar pune la cantitatea de sos 1l de apa,deci devine asa: 1l de otet bun de 9 gr. ,1l de apa ,1/2 l ulei,1/2 kg. de zahar (cine inlocuieste cu miere am mai vb.)si procedeaza exact la fel...pe sistem
In speranta ca am fost destul de explicita eu va astept mereu la fel de incantati si mai vb. pe marginea subiectului despre cum i-ati facut voi,sau de ce nu retetele voastre preferate de gogosari asa cum va plac voua.
O am pe fox,prietena
#69
Postat 18 October 2011 - 09:17 AM
Foxyy, la 18 October 2011 - 08:45 AM, a spus:
Iaca vin si io la raport (partial, ca nu-i gata complet toata operatiunea "gogo"). Am facut aseara zeama, in care am azvarlit si niste catei de usturoi, un morcov (ditamai huiduma) taiat felii (intai taiat in 4, pe lungime), o telina bucatalita, niste hrean si boambe fel si fel: mustar, piper, ienibahar. In plus, m-am luat si io dupa Daniella si-am inlocuit 10 linguri de zahar cu 10 linguri de miere (adicatelea un borcan de 400 ml). Ce-o iesi la final.... aflu mai incolo.
I-am lasat la scurs si diseara bag totul in borcane. Sper sa am suficiente!
Bravo foxulica lu' mama
#70
Postat 18 October 2011 - 10:42 PM
Am dat iama putin in gogo, inainte sa-i pun in borcane! Mi-nu-na-ti!
Geany, saru' mana pentru masa!
#71
Postat 18 October 2011 - 11:23 PM
Geany a zis mama soacra ca ii plac gogosarii bunicii tale!
Foxyy brava. Poti sa pui conopida in zeama daca nu vrei sa mai pui gogo. Eu i-am indesat si litrul de otet+ulei +etc mi-au ajuns pana in buza. Jeaneto, vad ca au mai scazut un pic lichidile din borcane, dar fiind sterilizati eu zic sa nu mai umblu la ei. E ce zici despre acest broblem intervenit pe neasteptatelea?
In afara de conopida, eu zic ca ar mai merge capia, ciuperci mixte, arbagic, carciofi nu avem noi ... dar iti zic ce leguminoase marinate am cumparat eu din Italia si categoric potrivesc bine. Conopida mea sta teapana si gogosarul e tare si crantos, dar eu cred ca 1-2 minute am lasat la foc dulce, nu iute (nu fierbea in clocote) si fara capac, timp in care i.am tot amestecat sa-i ia marinata pe toate partile.
Eu dintr.o conopida mare am avut atata volum de buchetele cat 1/2 cu varf din volumul de la 5 kg de gogosari sa stii. Acum nu stiu daca ar merge ea chiar singurica asa ...
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#72
Postat 19 October 2011 - 07:27 AM
Foxyy, la 18 October 2011 - 10:42 PM, a spus:
Am dat iama putin in gogo, inainte sa-i pun in borcane! Mi-nu-na-ti!
Geany, saru' mana pentru masa!
Sa traiesti Fox,sa fii sanatoasa!
Asa si o avem si pe Fox in club! Fox eu v-am avertizat ca pot da dependenta ,hi hi hi!
Cu sosul ramas poti sa-l pui intr-un bidonas sau sticla in frigider sau pe balcon camara ce ai tu si sa-l folosesti la salate ,sau la ardei gogosari copti,etc...
#73
Postat 19 October 2011 - 07:33 AM
Daniella, la 18 October 2011 - 11:23 PM, a spus:
Geany a zis mama soacra ca ii plac gogosarii bunicii tale!
Foxyy brava. Poti sa pui conopida in zeama daca nu vrei sa mai pui gogo. Eu i-am indesat si litrul de otet+ulei +etc mi-au ajuns pana in buza. Jeaneto, vad ca au mai scazut un pic lichidile din borcane, dar fiind sterilizati eu zic sa nu mai umblu la ei. E ce zici despre acest broblem intervenit pe neasteptatelea?
In afara de conopida, eu zic ca ar mai merge capia, ciuperci mixte, arbagic, carciofi nu avem noi ... dar iti zic ce leguminoase marinate am cumparat eu din Italia si categoric potrivesc bine. Conopida mea sta teapana si gogosarul e tare si crantos, dar eu cred ca 1-2 minute am lasat la foc dulce, nu iute (nu fierbea in clocote) si fara capac, timp in care i.am tot amestecat sa-i ia marinata pe toate partile.
Eu dintr.o conopida mare am avut atata volum de buchetele cat 1/2 cu varf din volumul de la 5 kg de gogosari sa stii. Acum nu stiu daca ar merge ea chiar singurica asa ...
Asa e Dani' ei mai sug din zeama ,dar poti sa mai faci olea de sos daca vrei,adica de exemplu:1 cana de 250 de ml. de otet,1/2 cana ulei,1/2 cana zahar, 1 lingurita mica de sare mare de muraturi,2 foi de dafin,cateva bobite de piper,1 de ienibahar si cateva de mustar,dai sa clocoteasca putin,adaugi in borcane,infiletezi din nou le intorci 2 min cu fundul in sus si gata...
Na' acuma cum crezi si tu.
#74
Postat 19 October 2011 - 07:40 AM
Inca astept si retetele voastre daca vreti sa le postati aici si putem schimba si titlul topiculi daca vreti
Acuma cu gusturile va puteti juca cum doriti mariile voastre,ca eu am postat reteta exact cum e ea si cum o fac eu,voi adaugati ce credeti ca si mirodenii.
Se mai specifica la sf. ca se poate adauga sau/si mustar la borcan.Deci dupa gust/ sau chiar ,la cantitatea asta 1 borcanel de 400 gr. de bulion si chiar + 1 borcanel de mustar...Nu stiu eu nu am pus asa niciodata.
Si nici cu alte legume nu am incercat niciodata ,gen conopida,ciuperci sau altele,deci nu stiu ,de ce sa vb. daca nu am incercat?!Eu sunt cu ale mele asa stiu asa fac asa spun.Cine incearca altele o face pe barba lui.Eu va urez succes
#75
Postat 19 October 2011 - 10:04 AM
#76
Postat 19 October 2011 - 10:26 AM
#77
Postat 17 September 2012 - 04:46 PM
si sunt deliciosi. Am totusi o intrebare pentru siguranta,nu mai trebuiesc sterilizate apoi
borcanele pline, se tin bine asa?
Multumesc inca odata
#78
Postat 17 September 2012 - 05:00 PM
Carmen L, la 17 September 2012 - 04:46 PM, a spus:
si sunt deliciosi. Am totusi o intrebare pentru siguranta,nu mai trebuiesc sterilizate apoi
borcanele pline, se tin bine asa?
Multumesc inca odata
Dany le-a mai sterilizat o data pt. siguranta,noi nu le mai sterilizam inca o data dar le pastram la rece si le halim imediat ca suntem mari consumatori! Anul asta m-am sacrificat si nu mi- am mai pus
#80
Postat 18 September 2012 - 10:43 AM
Dupa ce am citit totul mi-am dat seama ca nu scap de matematica sa reduc cantitatile si m-am uitat din nou la inceputul retetei.
Si am zarit bulionul, si ce mi-am zis eu... daca tot pun putini si-i cazez in frigider, de ce sa nu pun, ca in reteta de la bunica era si bulion??!!
Ceea ce am si facut acum astept sa vad cum reactioneaza audienta, momentan mie imi plac, ceea ce e cel mai important, fiindca iarna e lunga si eu sigur ii mananc!

Ajutor







