Forum Culinar: Gogosari marinati...Geany - Forum Culinar

Salt la continut

• 7 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Gogosari marinati...Geany Nu da gresh niciodata

#61 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,057
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 18 October 2011 - 12:10 AM

bre, voi mă faceţi să pun gogoşari la murat :)

#62 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 18 October 2011 - 12:13 AM

Vezi postareaGeany, la 18 October 2011 - 12:00 AM, a spus:

Ha ha ha! Dani,daca eu iti spui ca nu pot sa ma abtinez de la ei! Is la ultimul borcan fata da nu mai pui',ca-i halesc inclusiv sosul,zau ca pusi asa sunt f. buni in opinia mea si tin pana in primavara tarziu,cu conditia sa fie respectata reteta,borcanele sterilizate si sa fie conservate la loc intunecat si rece.

la ultimul borcan la 17 de octombrie???!!! :)

sterilizate borcanele???? si inainte si dupa :scratch:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#63 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 18 October 2011 - 12:15 AM

Vezi postareaDexter, la 18 October 2011 - 12:10 AM, a spus:

bre, voi mă faceţi să pun gogoşari la murat :scratch:

bre nu's murati! is gogosari marinati! cum am spus si mai deunazi: murati are tot neamul! marinati mai rar! eu confirm: nu dau gres (eu prima oara ca pun vreo muratura fara maman) si gustul e divin!
si tine cont: am avut niste gogosari de tot rasul: mici si rasuflati ...dar neh erau de la tara bio... :)
Dexter, nu sta pe ganduri, o sa o pomenesti pe Geany si pe bunica ei!

#64 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,057
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 18 October 2011 - 12:22 AM

Vezi postareaDaniella, la 18 October 2011 - 12:15 AM, a spus:

bre nu's murati! is gogosari marinati! nu sta pe ganduri, o sa o pomenesti pe Geany si pe bunica ei!

aşa, aşa, marinaţi, m-am încurcat în denumiri :)
am fost la fermă şi am luat nişte ardei frumoşi de tot, cu gândul să-i coc, da' văzând ce faceţi voi aci, mai că-mi vine să mă răzgândesc :scratch:

#65 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 18 October 2011 - 12:36 AM

pai gogosari murati tot tb sa pui ulei si otet cand ii prepari de salata, asa marinati ai gata preparati: desfaci borcanul cand vrea muschiul tau (is gata din a doua zi) si ai salata gata. Plus mi se pare mai simplu decat coptul, dar asta e parere personala. Cat despre gust, ramane sa incerci si sa confirmi, caci madam gusturile nu se discuteaza! Dar daca ai mancat vreodata legume marinate cu miere si otet, care ti-au placut (Eu in copilarie la o matusa) acestea vor satisface prefect gustul avid de marinata! Sper sa confirmi! tine cont ca.s gata din prima zi, nu trebuie sa astepti deloc!

#66 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 18 October 2011 - 08:45 AM

'Neataaaaaa!
Iaca vin si io la raport (partial, ca nu-i gata complet toata operatiunea "gogo"). Am facut aseara zeama, in care am azvarlit si niste catei de usturoi, un morcov (ditamai huiduma) taiat felii (intai taiat in 4, pe lungime), o telina bucatalita, niste hrean si boambe fel si fel: mustar, piper, ienibahar. In plus, m-am luat si io dupa Daniella si-am inlocuit 10 linguri de zahar cu 10 linguri de miere (adicatelea un borcan de 400 ml). Ce-o iesi la final.... aflu mai incolo. :scratch:
I-am lasat la scurs si diseara bag totul in borcane. Sper sa am suficiente! :)

#67 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 18 October 2011 - 08:57 AM

Vezi postareaDaniella, la 18 October 2011 - 12:13 AM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 18 October 2011 - 12:00 AM, a spus:

Ha ha ha! Dani,daca eu iti spui ca nu pot sa ma abtinez de la ei! Is la ultimul borcan fata da nu mai pui',ca-i halesc inclusiv sosul,zau ca pusi asa sunt f. buni in opinia mea si tin pana in primavara tarziu,cu conditia sa fie respectata reteta,borcanele sterilizate si sa fie conservate la loc intunecat si rece.

la ultimul borcan la 17 de octombrie???!!! :o

sterilizate borcanele???? si inainte si dupa :P

Da fata deaia eu fac putini ca nu ma pot abtine si atentez la ei,dar nu-i nimik,mai am rezerva strategica la mama ,pusi tot de mine si tot asa.

Vreau sa spun ca-mi pare rau ca m-am indoit de ceea ce ai facut tu acolo ,si ca ma bucur sincer ca eu m-am inselat si tu ai avut dreptate :notworthy:

Ma bucur enorm ca ti-au placut si ca ai fost multumita,sa traiesti,sa fii sanatoasa fata draga ,asa spunea bunica mea :-*

#68 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 18 October 2011 - 09:14 AM

Dex' imi pare rau daca ti-am facut pofta ,dau o bere pt. iertaciune :notworthy:

Pt. toata lumea ce incearca sa-i faca am mai spus dar mai spun o data ,ca nu ma doare gura,eu am postat exact reteta ingalbenita si veche de la bunica si ea exact asa facea,si asa fac si eu,dar ea avea tactica ei de ai indesa bine in borcane,deasupra borcanelor punea chiar 2 tije de lemn in cruce sa-i tina la fund...deaia zic faceti mai multa cantitate de sos ,1 si 1/2 sau chiar dublu pe principiul mai bine sa fie decat sa nu fie,cel ce ramane avanseaza e f. bun pe ardei copti si salate.

F. important pt. conservare eu stiu: asa otet de vin alb bun de 9 grade,sare mare de muraturi neiodata,in rest cum inlocuiti cu miere si mirodeniile e chestie de gust,treaba voastra ca fiecare cu gustul lui,iar important sterilizat borcanele,si apoi tinute la loc intunecat si rece,pana in primavara tarziu sau chiar cand da caldura nu am avut probleme in nici un an(hai ca eu le halesc :o da' la mama tine frate)

Pt. cine tolereaza mai greu otetul(desi facuti asa eu nu gasesc otetiti deloc dar ma rog...)matusa mea face exact asa exact aceeasi reteta si principiu dar pune la cantitatea de sos 1l de apa,deci devine asa: 1l de otet bun de 9 gr. ,1l de apa ,1/2 l ulei,1/2 kg. de zahar (cine inlocuieste cu miere am mai vb.)si procedeaza exact la fel...pe sistem :-*

In speranta ca am fost destul de explicita eu va astept mereu la fel de incantati si mai vb. pe marginea subiectului despre cum i-ati facut voi,sau de ce nu retetele voastre preferate de gogosari asa cum va plac voua.

O am pe fox,prietena :P si daca veniti cu retete noi putem schimba si titlul in gogosari murati,marinati si de tot felul...Hai nu va sfiiti ca uite chiar nu prea sunt si alte retete de gogosari si am vazut vreo 2 frumoase la muram tot ce prindem . :P

#69 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 18 October 2011 - 09:17 AM

Vezi postareaFoxyy, la 18 October 2011 - 08:45 AM, a spus:

'Neataaaaaa!
Iaca vin si io la raport (partial, ca nu-i gata complet toata operatiunea "gogo"). Am facut aseara zeama, in care am azvarlit si niste catei de usturoi, un morcov (ditamai huiduma) taiat felii (intai taiat in 4, pe lungime), o telina bucatalita, niste hrean si boambe fel si fel: mustar, piper, ienibahar. In plus, m-am luat si io dupa Daniella si-am inlocuit 10 linguri de zahar cu 10 linguri de miere (adicatelea un borcan de 400 ml). Ce-o iesi la final.... aflu mai incolo. :P
I-am lasat la scurs si diseara bag totul in borcane. Sper sa am suficiente! :notworthy:

Bravo foxulica lu' mama :-* sa stii ca poti sa gusti imediat sa moi o coaja de paine in sos sa-l gusti si sa musti din o felie de gogosar ca deja ei sunt buni ca sa vezi cum sunt de curiozitate.Deabea te astept si pe tine multumita :o

#70 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 18 October 2011 - 10:42 PM

No ca era sa uit sa dau raportu'! :-* Am pus gogoserimea in borcane, am turnat zeama si le-am pus capacele. Au iesit 7 borcane de 800 ml si 1 de 1600 ml. Ar fi trebuit sa-i pun mai rasfirati, mi-a ramas un vagon de zeama. Si nu, nu i-am apasat. Dar... cand i-am oparit, de fapt i-am lasat sa dea un clocotel cu capac peste oala. Asa ca..... toata zeama a ramas acolo (s-a evaporat prea putin) si-n plus, gogosarimea s-a inmuiat putin. Mi s-a parut mie ca e prea multa zeama, da' am zis ca poate mi se pare. Mai am inca 6 kile de gogo, poate-i pun pe aia in sosul ramas. Desi.... as fi vrut sa-i pun la murat pe aia (nu la marinat). Mai am timp de gandire, ca n-au intrat zilele-n sac! ;)
Am dat iama putin in gogo, inainte sa-i pun in borcane! Mi-nu-na-ti! :P Nu am fost extrem de tentata sa-i halesc ;) sa' tre' sa recunosc: m-am abtinut cu greu! Oricum, vreo 5 bucati au alunecat pe gat la vale, fara sa-mi dau seama! :P Am fost rea si nu i-am dat jupanului sa guste! De ce???? Cum de ce? Am zis ca io vreau sa intru-n iarna cu ceva gogosari marinati! ;) Daca-i dadeam sa guste..... trebuia sa mai fac o tura la piata si sa mai iau un sac de gogo. Si nici aia nu-s sigura ca prindeau zapada...... :P
Geany, saru' mana pentru masa! :D

#71 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 18 October 2011 - 11:23 PM

io nu stiu ce s-a intamplat, dar din 10 borcane cate aveam duminica, azi aveam 11. :P Sa fi fost mai multe? 1 l-am papat, 1 l-am cadorisit socrellei si cumnatellei!
Geany a zis mama soacra ca ii plac gogosarii bunicii tale! ;) Si mi-a cerut un borcan "sa duca si la aia acasa". :-* Cu toate astea mai sunt 9 borcane.

Foxyy brava. Poti sa pui conopida in zeama daca nu vrei sa mai pui gogo. Eu i-am indesat si litrul de otet+ulei +etc mi-au ajuns pana in buza. Jeaneto, vad ca au mai scazut un pic lichidile din borcane, dar fiind sterilizati eu zic sa nu mai umblu la ei. E ce zici despre acest broblem intervenit pe neasteptatelea? :D las ca stau ei bine ca mult nu vor rezista!

In afara de conopida, eu zic ca ar mai merge capia, ciuperci mixte, arbagic, carciofi nu avem noi ... dar iti zic ce leguminoase marinate am cumparat eu din Italia si categoric potrivesc bine. Conopida mea sta teapana si gogosarul e tare si crantos, dar eu cred ca 1-2 minute am lasat la foc dulce, nu iute (nu fierbea in clocote) si fara capac, timp in care i.am tot amestecat sa-i ia marinata pe toate partile.

Eu dintr.o conopida mare am avut atata volum de buchetele cat 1/2 cu varf din volumul de la 5 kg de gogosari sa stii. Acum nu stiu daca ar merge ea chiar singurica asa ... ;) Poate si ceva varza rosie gata taiata.

#72 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 19 October 2011 - 07:27 AM

Vezi postareaFoxyy, la 18 October 2011 - 10:42 PM, a spus:

No ca era sa uit sa dau raportu'! ... Am pus gogoserimea in borcane, am turnat zeama si le-am pus capacele. Au iesit 7 borcane de 800 ml si 1 de 1600 ml. Ar fi trebuit sa-i pun mai rasfirati, mi-a ramas un vagon de zeama. Si nu, nu i-am apasat. Dar... cand i-am oparit, de fapt i-am lasat sa dea un clocotel cu capac peste oala. Asa ca..... toata zeama a ramas acolo (s-a evaporat prea putin) si-n plus, gogosarimea s-a inmuiat putin. Mi s-a parut mie ca e prea multa zeama, da' am zis ca poate mi se pare. Mai am inca 6 kile de gogo, poate-i pun pe aia in sosul ramas. Desi.... as fi vrut sa-i pun la murat pe aia (nu la marinat). Mai am timp de gandire, ca n-au intrat zilele-n sac!
Am dat iama putin in gogo, inainte sa-i pun in borcane! Mi-nu-na-ti! :D Nu am fost extrem de tentata sa-i halesc :D sa' tre' sa recunosc: m-am abtinut cu greu! Oricum, vreo 5 bucati au alunecat pe gat la vale, fara sa-mi dau seama! :D Am fost rea si nu i-am dat jupanului sa guste! De ce???? Cum de ce? Am zis ca io vreau sa intru-n iarna cu ceva gogosari marinati! :D Daca-i dadeam sa guste..... trebuia sa mai fac o tura la piata si sa mai iau un sac de gogo. Si nici aia nu-s sigura ca prindeau zapada...... :D
Geany, saru' mana pentru masa! :D

Sa traiesti Fox,sa fii sanatoasa! :D
Asa si o avem si pe Fox in club! Fox eu v-am avertizat ca pot da dependenta ,hi hi hi! :D Asa e zeama ar trebui sa ajunga la reteta eu fac mereu mai mult sos ca ador sa-mi ramana si sa nu stiu ce sa fac cu el :D ca-mi place si mie f. mult...Cum zice si Dani' vezi ca s-ar putea sa mai bea betivanii de ei din zeama,nush cum isi mai trag,deci pastreaza inca sosul si stai azi cu geana pe ei,daca trag mai adaugi in borcane sa fie pline si infiletezi iar si faci flik-flakuri''cu ei :D adica ii intorci 2 min. cu cracii-n sus,ca nush cum isi fac ei un vid acolo si gata dupaia chiar ca nu mai ai treaba!...adica ai o grama' de-a treaba sa-i mananci ...

Cu sosul ramas poti sa-l pui intr-un bidonas sau sticla in frigider sau pe balcon camara ce ai tu si sa-l folosesti la salate ,sau la ardei gogosari copti,etc...

#73 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 19 October 2011 - 07:33 AM

Vezi postareaDaniella, la 18 October 2011 - 11:23 PM, a spus:

io nu stiu ce s-a intamplat, dar din 10 borcane cate aveam duminica, azi aveam 11. :D Sa fi fost mai multe? 1 l-am papat, 1 l-am cadorisit socrellei si cumnatellei!
Geany a zis mama soacra ca ii plac gogosarii bunicii tale! :D Si mi-a cerut un borcan "sa duca si la aia acasa". :D Cu toate astea mai sunt 9 borcane.

Foxyy brava. Poti sa pui conopida in zeama daca nu vrei sa mai pui gogo. Eu i-am indesat si litrul de otet+ulei +etc mi-au ajuns pana in buza. Jeaneto, vad ca au mai scazut un pic lichidile din borcane, dar fiind sterilizati eu zic sa nu mai umblu la ei. E ce zici despre acest broblem intervenit pe neasteptatelea? :D las ca stau ei bine ca mult nu vor rezista!

In afara de conopida, eu zic ca ar mai merge capia, ciuperci mixte, arbagic, carciofi nu avem noi ... dar iti zic ce leguminoase marinate am cumparat eu din Italia si categoric potrivesc bine. Conopida mea sta teapana si gogosarul e tare si crantos, dar eu cred ca 1-2 minute am lasat la foc dulce, nu iute (nu fierbea in clocote) si fara capac, timp in care i.am tot amestecat sa-i ia marinata pe toate partile.

Eu dintr.o conopida mare am avut atata volum de buchetele cat 1/2 cu varf din volumul de la 5 kg de gogosari sa stii. Acum nu stiu daca ar merge ea chiar singurica asa ... :D Poate si ceva varza rosie gata taiata.

Asa e Dani' ei mai sug din zeama ,dar poti sa mai faci olea de sos daca vrei,adica de exemplu:1 cana de 250 de ml. de otet,1/2 cana ulei,1/2 cana zahar, 1 lingurita mica de sare mare de muraturi,2 foi de dafin,cateva bobite de piper,1 de ienibahar si cateva de mustar,dai sa clocoteasca putin,adaugi in borcane,infiletezi din nou le intorci 2 min cu fundul in sus si gata...
Na' acuma cum crezi si tu. :D

#74 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 19 October 2011 - 07:40 AM

Eu ma bucur tare mult ca v-au placut,sa nu uitati sa-i conservati la loc umbros si rece :D

Inca astept si retetele voastre daca vreti sa le postati aici si putem schimba si titlul topiculi daca vreti :D

Acuma cu gusturile va puteti juca cum doriti mariile voastre,ca eu am postat reteta exact cum e ea si cum o fac eu,voi adaugati ce credeti ca si mirodenii.

Se mai specifica la sf. ca se poate adauga sau/si mustar la borcan.Deci dupa gust/ sau chiar ,la cantitatea asta 1 borcanel de 400 gr. de bulion si chiar + 1 borcanel de mustar...Nu stiu eu nu am pus asa niciodata. :D

Si nici cu alte legume nu am incercat niciodata ,gen conopida,ciuperci sau altele,deci nu stiu ,de ce sa vb. daca nu am incercat?!Eu sunt cu ale mele asa stiu asa fac asa spun.Cine incearca altele o face pe barba lui.Eu va urez succes :D

#75 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 19 October 2011 - 10:04 AM

Nu-i vorba neaparat ca gogosarii ar mai trage lichid, cat faptul ca aerul ramas intre bucatile de gogo se ridica la suprafata, iar lichidul coboara (normal). Ideal ar fi fost sa punem bucatile de gogo mai rasfirate, si pe masura ce se umple borcanul, sa punem si lichid, ca sa nu ramana aer printre legume si sa nu se strice maglavaisu'. Eu am mai bagat niste betigase (frigarui) si am mai miscat bucatile de gogo, ca sa iasa aerul si am tot pus lichid. Dar tot parca ar mai trebui.... O sa mai vad, cand si cum mai am timp.

#76 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 19 October 2011 - 10:26 AM

Nu stiu ce sa spun Fox! Eu cand a trebuit gogosari deja murati sa eliberez la mama un borcan mare de 5 kg.,(ca ea din lipsa de borcane mai mici in momentul cand i-am pus asa ii pusesem,)si i-am transferat in borcane de 800 si de 400 pusi tot asa indesati ca sa ne ajunga sosul,nu s-a mai intamplat nimik,deci el nu a mai scazut apoi in borcane ,deaia eu ma gandeam ca ei cat sunt proaspat pusi poate ca inca mai absorb...nu stiu ce sa spun,acuma dandu-si seama de cantitatea de sos rezultata cred ca fiecare si-i poate pune mai rasfirati sau mai putin rasfirati dupa plac si posibilitati.

#77 Useril este offline   Carmen L 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,690
  • LocationBucuresti

Postat 17 September 2012 - 04:46 PM

Geany se cuvine sa-ti multumesc frumos pentru reteta. Tocmai am teriminat de umplut borcanele
si sunt deliciosi. Am totusi o intrebare pentru siguranta,nu mai trebuiesc sterilizate apoi
borcanele pline, se tin bine asa?

Multumesc inca odata :floare:
Imagine postata

#78 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 17 September 2012 - 05:00 PM

Vezi postareaCarmen L, la 17 September 2012 - 04:46 PM, a spus:

Geany se cuvine sa-ti multumesc frumos pentru reteta. Tocmai am teriminat de umplut borcanele
si sunt deliciosi. Am totusi o intrebare pentru siguranta,nu mai trebuiesc sterilizate apoi
borcanele pline, se tin bine asa?

Multumesc inca odata :floare:

Dany le-a mai sterilizat o data pt. siguranta,noi nu le mai sterilizam inca o data dar le pastram la rece si le halim imediat ca suntem mari consumatori! Anul asta m-am sacrificat si nu mi- am mai pus =)) ii pun sotului pepeni si gogonoase si castraveti,cum sunt singura din casa care mananc gogosari astept pomana de la mama si matusa :hungry:

#79 Useril este offline   Carmen L 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,690
  • LocationBucuresti

Postat 17 September 2012 - 06:15 PM

Multumesc Geany, am sa le sterilizez totusi sa tina. :floare:
Imagine postata

#80 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 18 September 2012 - 10:43 AM

Am primit niste gogosari bio.Acum nu sunt destui sa-i pun la murat si ce mi-am zis eu, ia sa-i marinez ca tot ridicase Carmen subiectul.
Dupa ce am citit totul mi-am dat seama ca nu scap de matematica sa reduc cantitatile si m-am uitat din nou la inceputul retetei.
Si am zarit bulionul, si ce mi-am zis eu... daca tot pun putini si-i cazez in frigider, de ce sa nu pun, ca in reteta de la bunica era si bulion??!!
Ceea ce am si facut acum astept sa vad cum reactioneaza audienta, momentan mie imi plac, ceea ce e cel mai important, fiindca iarna e lunga si eu sigur ii mananc! :)
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

Arata acest topic

• 7 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul