Forum Culinar: Gogosari marinati...Geany - Forum Culinar

Salt la continut

• 7 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Gogosari marinati...Geany Nu da gresh niciodata

#21 Useril este offline   Anca_B 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 498
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationCluj Napoca

Postat 16 October 2010 - 04:43 PM

Ce superrr arata!Si cata arta fotografica!Ti-am mai spus ca-mi curg balele cand postezi vreo reteta!Da' de' n-am cautat la retete de gogosari...si iaca acum te gasesc...noah....ce sa fac?Simplu:ma uit la pozele tale cu gogosari si ii mananc pe ai mei (care is in premiera,reteta din cartea de bucate).Ii mai las un pic si apoi ma dau la ei;
PS-eu :de la tine as incerca orice reteta ca ai un dar de a le prezenta :wacko: ...la fel, de la Jamie as manca orice ca imi place cum isi foloseste mainile cand gateste.

#22 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 16 October 2010 - 04:50 PM

Draga Anca ma-i facut sa rad,ce arta fotografica?,e numa'farfuria si ce-i in ea ca eu nu ma pricep deloc la crosetat'' poze,si am si o sapuniera de camera,rapan rau,cat despre Jamie,nu-i ajung nici la degetul mic,dar iti multumesc tare mult esti o scumpa... :wacko:

#23 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 13 October 2011 - 10:00 PM

Geany imi place reteta bunicii tale si mai ales pasiunea cu care ai postat, explicat si pozat ... :(

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#24 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 13 October 2011 - 10:21 PM

Multumesc,frumos! Ma bucur ca ti-a placut,eu stii cum sunt ce-i in gusa si-n capusa...asa stiu ,asa fac asa am aratat.Daca a inspirat pe cineva eu nu pot fi decat fericita. :(

#25 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 15 October 2011 - 09:35 PM

Intrebare-ntrebatoare: cele 10 kile de gogo se refera la materia bruta? Sau se cantaresc gogosarii dupa spalare si curatare? :icon_fessee:

#26 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 15 October 2011 - 09:43 PM

Vezi postareaFoxyy, la 15 October 2011 - 09:35 PM, a spus:

Intrebare-ntrebatoare: cele 10 kile de gogo se refera la materia bruta? Sau se cantaresc gogosarii dupa spalare si curatare? :icon_fessee:

La materie bruta .

#27 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 15 October 2011 - 09:50 PM

1/2 kg zahar sau 4 linguri de miere zici ca-i tot aia? sau pricepui gresit?
imi raman pe maine sa.i pun, azi nu am reusit sa dovedesc din cauza de bebelusa :icon_fessee:

#28 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 15 October 2011 - 09:51 PM

Vezi postareaGeany, la 15 October 2011 - 09:43 PM, a spus:

Intrebare-ntrebatoare: cele 10 kile de gogo se refera la materia bruta? Sau se cantaresc gogosarii dupa spalare si curatare? :D

La materie bruta .

Sar'na! :icon_fessee: :D
Incerc sa fac si io maine. Sper sa si apuc.... :angry:

#29 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 15 October 2011 - 09:54 PM

si io incerc sa-i fac maine. Am zis ca gogosari murati are si mama si socrella, dar marinati ...o sa am doar je, cu Geany si cu Foxyy :icon_fessee:

#30 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 15 October 2011 - 09:55 PM

Vezi postareaDaniella, la 15 October 2011 - 09:50 PM, a spus:

imi raman pe maine sa.i pun, azi nu am reusit sa dovedesc din cauza de bebelusa :icon_fessee:

1/2 kg. zahar e cantitatea pt. reteta ,daca vrei sa pui si miere,se cantareste 1/2 kg. zahar adica 500 de gr. se ia din aceasta cantitate 4 linguri pline,vf. si se inlocuiesc cu 4 linguri de miere,asta e obtional,daca nu ai si nu vrei miere nu pui.Am observat cand pun miere ca face un pic de spuma la opareala dar apoi se retrage ,nui problema.

#31 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 15 October 2011 - 09:59 PM

Vezi postareaGeany, la 15 October 2011 - 09:55 PM, a spus:

1/2 kg. zahar e cantitatea pt. reteta ,daca vrei sa pui si miere,se cantareste 1/2 kg. zahar adica 500 de gr. se ia din aceasta cantitate 4 linguri pline,vf. si se inlocuiesc cu 4 linguri de miere,asta e obtional,daca nu ai si nu vrei miere nu pui.Am observat cand pun miere ca face un pic de spuma la opareala dar apoi se retrage ,nui problema.

pfuuu era sa zic o vorba dulce: n-am luat zahar si nu tin in casa. Nu pot sa pun doar miere? dar nu stiu cata ... :angry:

#32 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 15 October 2011 - 10:03 PM

Vezi postareaDaniella, la 15 October 2011 - 09:59 PM, a spus:

imi raman pe maine sa.i pun, azi nu am reusit sa dovedesc din cauza de bebelusa :D

pfuuu era sa zic o vorba dulce: n-am luat zahar si nu tin in casa. Nu pot sa pun doar miere? dar nu stiu cata ... :angry:

Stau sa ma gandesc daca se merita.... Mierea am impresia ca mai schimba din gust. S-ar putea sa iasa ceva mai ciudat. Nu dau cu paru', zic si io! :icon_fessee:
Ca idee: o lingura varfoiata de zahar duce pe la 40 g. Bine, depinde si de marimea lingurii si de granulatie si de cat de tare iti tremura laboanta..... :D Da' ca idee.. cam atata trage.

#33 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 15 October 2011 - 10:06 PM

sunt lamurita bustean! habar nu am ce ma fac cu mierea si cu zaharul acu :icon_fessee:

#34 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 15 October 2011 - 10:08 PM

Vezi postareaFoxyy, la 15 October 2011 - 09:51 PM, a spus:

Intrebare-ntrebatoare: cele 10 kile de gogo se refera la materia bruta? Sau se cantaresc gogosarii dupa spalare si curatare? :D

La materie bruta .

Sar'na! :icon_fessee: :angry:
Incerc sa fac si io maine. Sper sa si apuc.... :D

Fox bunica atata facea sos pt. cantitatea asta dar avea stilul ei de ai indesa bine in borcane,chiar deasupra borcanului punea in cruce 2 tije de lemn ca s-i tina bine presati.Deci daca-i vrei mai in sos fa 1 si 1,2 de cantitate,de sos.
Matusa mea face aceeasi reteta dar pune si un 1l de apa.eu nu pun si m-am tinut de reteta bunicii asa cum mi-a zis ea.
Deci matusa mea face asa: 1 l de apa ,1l de otet de 9 grade de vin alb,500 ml. de ulei si 500 de gr. de zahar,orice lingura plina vf. de zahar (ca-i 1-2-3-4 cat vrei )o inlocuieste cu miere obtional,2 linguri de sare mare de muraturi neiodata.
Acum se poate pune si bulion,eu nu am pus niciodata,ca mi-e frica ,ca nu va tine,ca nu am beci sau alte alea...
Gust f. bun dau tijele de radacina de hrean, cateva rondele de radacina de telina si de morcov,in rest bobite de piper,mustar ,ienibahar,foi de dafin.
Eu sper sa fiti multumite,mie imi plac f. mult si eu asa fac.
Se trec feliile de gogosar prin opareala ,pana isi schimba ele culoarea si devin corai ca sa zic asa,cateva minute ,apoi cu o paleta se scot si se pun in strecuratoare la scurs.Atentie ca o sa faceti un miros puternic de otet ,asa ca usa la bucatarie inchisa ,geam deschis.
Moo!Ce emotii am sper sa fiti multumite ... :D

#35 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 15 October 2011 - 10:12 PM

Vezi postareaGeany, la 15 October 2011 - 10:08 PM, a spus:

La materie bruta .

Fox bunica atata facea sos pt. cantitatea asta dar avea stilul ei de ai indesa bine in borcane,chiar deasupra borcanului punea in cruce 2 tije de lemn ca s-i tina bine presati.Deci daca-i vrei mai in sos fa 1 si 1,2 de cantitate,de sos.
Matusa mea face aceeasi reteta dar pune si un 1l de apa.eu nu pun si m-am tinut de reteta bunicii asa cum mi-a zis ea.
Deci matusa mea face asa: 1 l de apa ,1l de otet de 9 grade de vin alb,500 ml. de ulei si 500 de gr. de zahar,orice lingura plina vf. de zahar (ca-i 1-2-3-4 cat vrei )o inlocuieste cu miere obtional,2 linguri de sare mare de muraturi neiodata.
Acum se poate pune si bulion,eu nu am pus niciodata,ca mi-e frica ,ca nu va tine,ca nu am beci sau alte alea...
Gust f. bun dau tijele de radacina de hrean, cateva rondele de radacina de telina si de morcov,in rest bobite de piper,mustar ,ienibahar,foi de dafin.
Se trec feliile de gogosar prin opareala ,pana isi schimba ele culoarea si devin corai ca sa zic asa,cateva minute ,apoi cu o paleta se scot si se pun in strecuratoare la scurs.Atentie ca o sa faceti un miros puternic de otet ,asa ca usa la bucatarie inchisa ,geam deschis.

Telina n-am, da' poate ies dimineata pan' la piata si iau. Daca nu, ghinion!
Porcovei am, hrean am, dafin am, ienibahar parca aveam.... Sa ma duc sa caut piperul boabe. Daca nu, sa-l trec pe lista.
Sar'na de informatii! Ne auzim peste vreo 2 saptamani (cand oi desface un borcan), cu impresii! :D

#36 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 15 October 2011 - 10:12 PM

Vezi postareaDaniella, la 15 October 2011 - 09:59 PM, a spus:

Daniela nu se poate,e numa otet vrei sa-ti sara caciula cum se zice?! poti inlocui din zahar cu ceva miere daca vrei ,da in rest trebe' zahar la greu...Deaia eu ti-am mai zis ca pe tina la cum mananci tu nu te coafeaza reteta asta crede-ma.
Uleiul 500 de ml. si 500 de gr. de zahar contribuie mult ,nu poti sa-i fierbi asa doar in otet,poti sa mai diluiezi asa cum face matusa mea si sa pui si 1 l de apa...Nu stiu ce sa spun,dar daca tu modifici,eu nu cred ca o sa-ti iasa bine...

#37 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 15 October 2011 - 10:14 PM

Vezi postareaDaniella, la 15 October 2011 - 10:06 PM, a spus:

sunt lamurita bustean! habar nu am ce ma fac cu mierea si cu zaharul acu :angry:

Iti zic io ce faci: te duci dis-de-morning la magazin si iei 1 kil de zahar. Pun o parte zahar si-o parte miere. Cat are chef muschiu' tau. Ne auzim la raport mai incolo, cand desfaci un borcan! :icon_fessee:

#38 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 15 October 2011 - 10:15 PM

Vezi postareaFoxyy, la 15 October 2011 - 10:12 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 15 October 2011 - 10:08 PM, a spus:

La materie bruta .

Telina n-am, da' poate ies dimineata pan' la piata si iau. Daca nu, ghinion!
Porcovei am, hrean am, dafin am, ienibahar parca aveam.... Sa ma duc sa caut piperul boabe. Daca nu, sa-l trec pe lista.
Sar'na de informatii! Ne auzim peste vreo 2 saptamani (cand oi desface un borcan), cu impresii! :D

Nici nu-i nevoie de 2 sapt.,astia is buni aproape imediat,chiar cand ii pui sa gusti o felie,sa-ti faci pofta sa vezi ca sunt f. buni.
Nu-i nimik daca nu ai telina sau altcceva ca asta e obtional ,e chestie de detaliu de gust....

#39 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 15 October 2011 - 10:19 PM

Vezi postareaGeany, la 15 October 2011 - 10:15 PM, a spus:

Nici nu-i nevoie de 2 sapt.,astia is buni aproape imediat,chiar cand ii pui sa gusti o felie,sa-ti faci pofta sa vezi ca sunt f. buni.
Nu-i nimik daca nu ai telina sau altcceva ca asta e obtional ,e chestie de detaliu de gust....

Stiu ca-i optional, da' parfumeaza frumos telina si as cam vrea sa pun. Poate scap si-un usturoi pe-acolo. Ma mai gandesc. :icon_fessee:
Io ziceam ca mai vorbim peste vreo 2 saptamani, ca vreau sa intru in iarna cu ceva provizii de gogo. Daca desfac unu', nu scap pana nu-s golite toate! :angry:

#40 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 15 October 2011 - 10:43 PM

Vezi postareaFoxyy, la 15 October 2011 - 10:19 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 15 October 2011 - 10:15 PM, a spus:

Stiu ca-i optional, da' parfumeaza frumos telina si as cam vrea sa pun. Poate scap si-un usturoi pe-acolo. Ma mai gandesc. :icon_fessee:
Io ziceam ca mai vorbim peste vreo 2 saptamani, ca vreau sa intru in iarna cu ceva provizii de gogo. Daca desfac unu', nu scap pana nu-s golite toate! :D

Ce tare iesti',eu am dat iama in ultimul borcan ala mai mare :D dupaia o sa atentez la proviziile mamii (pusi tot asa si tot de mine :D )asa sunt de buni ca dau dependenta,am noroc ca sotul si copchii nu mananca nimik cu otet (nici salata nik)asa ca astia sunt ai mei ,ai mei si doar ai mei :angry:
Fox eu fac mereu 1 cantitate + 1/2 de sos sa fiu sigura ca nu am surprize si imi ajunge,mereu in cazul asta imi ramane (imi avanseaza) dar au fost ani cand am facut cantitatea justa de sos si nu mi-a ajuns,ca oi fi dat eu focul prea tare si s-a evaporat mai mult,ca or fi fost gogosarii atunci mai putin grosi si au lasat ei mai putina zeama,ca i-oi fi fiert eu prea mult ca sunt atatea ''relative '' aici ca deaia eu sfatuiesc sa faci mai mult sos decat prevede reteta chit ca ti-o avansa si-l pastrezi tu asa simplu in sticla borcan ce-o fi si-ti pui la salata sau la gogosari ,ardei copti.
Nee acu' am emotii pana ma ve-ti tine la corent' cu ce ati crosetat :D

Arata acest topic

• 7 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi