Forum Culinar: Costedda cun tamata de Villasimius - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Costedda cun tamata de Villasimius Focaccia cu rosii

#1 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 07 September 2010 - 09:56 AM

E o specialitate din Sardinia.Eu o aveam pe lista de asteptare de un an.Reteta preluata de pe blogul Mercante de le spezie.
Am primit de la o prietena rosii frumoase, coapte si m-am gandit ca nu mai am nici o scuza.E sezonul rosilor.Deci...

500 gr rosii bine coapte, curatate de piele
450-500 gr faina, in functie de cata zeama isi lasa rosile
15 gr drojdie
50 ml ulei de masline extra
un catel de usturoi
sare,

masline

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-9-128384599231.jpg


Rosile le-am taiat cubulete, dupa care le-am transformat in suc cu ajutorul mixerului vertical.
Drojdia am dizolvat-o cu un pic de apa calduta si un pic de zahar.Am lasat-o 15 minute.

Am adaugat uleiul la sucul de rosii, sare si catelul de usturoi taiat bucatele.

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-9-128384548269.jpg

Am adaugat treptat o parte din faina si drojdia si am pus la framantat.

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-9-128384602853.jpg



Rezulta un aluat moale, lipicios si curgator.L-am asezat intr-o tava unsa cu ulei si am intins bine cu degetele unse bine cu ulei.

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-9-128384564009.jpg

Am pus tava la crescut(eu, in cuptorul stins) doua ore si mai bine, pana si-a dublat volumul.

Inainte de a o pune la copt am uns-o usor cu ulei am presarat sare si am aruncat si cateva masline.

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-9-128384574501.jpg

Am copt 20 de minute, la 180 de grade si o tava de apa dedesupt.

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-9-128384581268.jpg

Eu, la servire, am mai pus un fir de ulei.Buna ,moale si aromata.Nu am avut busuioc, ca ar merge o frunza, doua , trei aruncate in aluat.

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-9-128384592381.jpg

#2 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 07 September 2010 - 09:57 AM

Am vazut-o si eu doar in poze, imi imaginez ca e dementiala.

#3 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 07 September 2010 - 09:09 PM

In momentul asta ma ridic de la calculator si ma duc sa mananc o felie de pita ,
cu rosii,masline,oloi si usturoi.
Na !Imagine postata


P.S.

Cred ca nu mai trebuie sa-ti spun ce reactie au provocat pozele tale nu ?
Ma duc.Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#4 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 07 September 2010 - 09:28 PM

Vezi postareaAdriana, la 07 September 2010 - 09:57 AM, a spus:

Am vazut-o si eu doar in poze, imi imaginez ca e dementiala.


Este!Nu puteam sa n-o fac.


Vezi postareaPiscotel, la 07 September 2010 - 09:09 PM, a spus:

In momentul asta ma ridic de la calculator si ma duc sa mananc o felie de pita ,
cu rosii,masline,oloi si usturoi.



P.S.

Cred ca nu mai trebuie sa-ti spun ce reactie au provocat pozele tale nu ?
Ma duc.



Daca mai ai rosii in gradina, pune-le gand rau.Un fir de oloi, si doi trei catei de usturoi(eu unul, stii....Manu), busuioc ai.Dar culoarea....culoarea, pare modificata, photoshopata, dar nu-i.

Pupam! :) :D :D

#5 Useril este offline   9Ramy9 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 671
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationItalia

Postat 19 September 2010 - 06:00 PM

Super reteta,am facut-o si e buna.Doar ca eram cu capul in nori si am uitat sa pun vasul cu apa in cuptor(pentru abureala) :pupic: Iar marginile mi-au iesit crocantoase.

Inainte,
Imagine atasata: monthly_09_2010/post-162-128491192363.jpg

Si dupa,
Imagine atasata: monthly_09_2010/post-162-128491198103.jpg

#6 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 20 September 2010 - 11:15 AM

Si ce? Nu s-au mancat si marginile?
Ma bucur ca ti-a placut. :)

#7 Useril este offline   9Ramy9 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 671
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationItalia

Postat 23 September 2010 - 07:55 PM

Vezi postareaEataly, la 20 September 2010 - 11:15 AM, a spus:

Si ce? Nu s-au mancat si marginile?
Ma bucur ca ti-a placut. :D

S-a mancat tot sorella,dar tot.Sper ca data viitoare sa cobor din nori,si sa nu mai uit. :D

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi