E o specialitate din Sardinia.Eu o aveam pe lista de asteptare de un an.Reteta preluata de pe blogul Mercante de le spezie.
Am primit de la o prietena rosii frumoase, coapte si m-am gandit ca nu mai am nici o scuza.E sezonul rosilor.Deci...
500 gr rosii bine coapte, curatate de piele
450-500 gr faina, in functie de cata zeama isi lasa rosile
15 gr drojdie
50 ml ulei de masline extra
un catel de usturoi
sare,
masline
Rosile le-am taiat cubulete, dupa care le-am transformat in suc cu ajutorul mixerului vertical.
Drojdia am dizolvat-o cu un pic de apa calduta si un pic de zahar.Am lasat-o 15 minute.
Am adaugat uleiul la sucul de rosii, sare si catelul de usturoi taiat bucatele.
Am adaugat treptat o parte din faina si drojdia si am pus la framantat.
Rezulta un aluat moale, lipicios si curgator.L-am asezat intr-o tava unsa cu ulei si am intins bine cu degetele unse bine cu ulei.
Am pus tava la crescut(eu, in cuptorul stins) doua ore si mai bine, pana si-a dublat volumul.
Inainte de a o pune la copt am uns-o usor cu ulei am presarat sare si am aruncat si cateva masline.
Am copt 20 de minute, la 180 de grade si o tava de apa dedesupt.
Eu, la servire, am mai pus un fir de ulei.Buna ,moale si aromata.Nu am avut busuioc, ca ar merge o frunza, doua , trei aruncate in aluat.
Pagina 1 din 1
Costedda cun tamata de Villasimius Focaccia cu rosii
#3
Postat 07 September 2010 - 09:09 PM
In momentul asta ma ridic de la calculator si ma duc sa mananc o felie de pita ,
cu rosii,masline,oloi si usturoi.
Na !
P.S.
Cred ca nu mai trebuie sa-ti spun ce reactie au provocat pozele tale nu ?
Ma duc.
cu rosii,masline,oloi si usturoi.
Na !
P.S.
Cred ca nu mai trebuie sa-ti spun ce reactie au provocat pozele tale nu ?
Ma duc.
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/
http://povesticulinare.blogspot.com/
#4
Postat 07 September 2010 - 09:28 PM
Adriana, la 07 September 2010 - 09:57 AM, a spus:
Am vazut-o si eu doar in poze, imi imaginez ca e dementiala.
Este!Nu puteam sa n-o fac.
Piscotel, la 07 September 2010 - 09:09 PM, a spus:
In momentul asta ma ridic de la calculator si ma duc sa mananc o felie de pita ,
cu rosii,masline,oloi si usturoi.
P.S.
Cred ca nu mai trebuie sa-ti spun ce reactie au provocat pozele tale nu ?
Ma duc.
cu rosii,masline,oloi si usturoi.
P.S.
Cred ca nu mai trebuie sa-ti spun ce reactie au provocat pozele tale nu ?
Ma duc.
Daca mai ai rosii in gradina, pune-le gand rau.Un fir de oloi, si doi trei catei de usturoi(eu unul, stii....Manu), busuioc ai.Dar culoarea....culoarea, pare modificata, photoshopata, dar nu-i.
Pupam!
#5
Postat 19 September 2010 - 06:00 PM
Super reteta,am facut-o si e buna.Doar ca eram cu capul in nori si am uitat sa pun vasul cu apa in cuptor(pentru abureala) Iar marginile mi-au iesit crocantoase.
Inainte,
Si dupa,
Inainte,
Si dupa,
Arata acest topic
Pagina 1 din 1