Forum Culinar: Blanoasele noastre, care ne fac viata SI mai frumoasa - Forum Culinar

Salt la continut

• 282 Pagini +
  • « Prima
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Blanoasele noastre, care ne fac viata SI mai frumoasa

#1241 Useril este offline   Uma 

• Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationMica's world

Postat 06 February 2011 - 01:37 AM

Ioana si Maya, veniti acilea sa va tzuc.

Nu vreau sa calc pe nimeni pe batatura dar mi se rupe inima cand ma gandesc cate animalute au fost date pentru ca veneau bebe-ii...si cand vad caprita mea de 23 de ani cat e de mare si cum a crescut in aceeasi casa cu motanul Floricel care cotrobaia prin cartier, si cand o vad pe Denise cat e de mare cu doi motani care impart patul cu ea, si multe, multe alte exemple..si cand aud temerile celor care ar trebui sa ii apere..ma apuca o suparare in suflet tare mare.
Dar prejudecatile sunt aceleasi, animalul e doar un animal fara suflet care poate fi adoptat azi si dat maine....si atunci iar ma apuca supararea.
Si din fericire ma uit la cei ce iubesc si se ataseaza si respecta pufosii ca si mine si imi mai trece...si ma duc si mai tzuc fruntea Mayei mele pufoase, sa mai iau un virus ceva de la ea, si gata, chiar am o seara buna.
A cat is a friend fur-ever !

#1242 Useril este offline   punticu 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 485
  • Inregistrat: 09-October 10
  • LocationTg-Jiu

Postat 06 February 2011 - 09:18 AM

Ioana nu vreau sa ma bat cu caramida in piept ca sunt medic veterinar si stiu multe! Poate nu am inteles eu bine dar cum adica sa vaccinezi pisicile impotriva soarecilor? Si-apoi toxoplasmoza este o bloala parazitara deci nu exista vaccin. Este la fel de adevarat ca se pot lua multe si nu neaparat daca ai pisica in casa. Asa cum ziceam fiecare face cum considera ca e bine. Faptul ca Uma considera ca am prejudecati, ca animalul e doar un animal fara suflet ma supara si pe mine. Nu e chiar asa cum ziceti. Considerati cum vreti voi, ca sunt cu prejudecati, ca nu iubesc pisicile, ca nu am suflet, ce vreti voi, eu imi sustin in continuare parerea si daca ar fi sa aleg azi, as face din nou la fel.

#1243 Useril este offline   Uma 

• PipPipPipPip
  • LocationMica's world

Postat 06 February 2011 - 02:49 PM

Vezi postareapunticu, la 06 February 2011 - 09:18 AM, a spus:

Faptul ca Uma considera ca am prejudecati, ca animalul e doar un animal fara suflet ma supara si pe mine. .

Nu esti nici prima si nici ultima..din pacate in Romania majoritatea asa gandesc. E dreptul tau sa alegi, dar si dreptul nostru de a nu accepta ca un pisic odata adoptat poate fi parasit pentru ca vine un copil. Pentru noi momentul in care ai adoptat un suflet e pentru viata - si apropos de toxoplasmoza, puteai sa-ti faci testele si puteai sa rogi sotul sa ii curete litiera pe perioada sarcinii.
Repet, e dreptul tau sa alegi dar si al nostru sa ne spunem parerea. Nu zic ca nu iti plac pisicile, dar....ca multi altii ai puterea de a te desparti de un suflet adoptat doar pentru ca nu mai e "convenient". Pentru noi asa ceva nu exista.

#1244 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • LocationGermany

Postat 06 February 2011 - 08:47 PM

Fetelor,asta este...sîntem oamnei si oameni,ne asemanam la coaja,doar ca interiorul difera putin.Unora le place una,altora le place alta,ce iubesc unii mai mult,altii o fac mai putin...ce-mi place mie,nu-ti place tie...si tot asa.Dupa ce tragem line însa,cred ca avem toti aceeasi greutate :P

Ca sa revin la tema,si cum zice Uma,nu vreau nici eu sa calc pe careva pe batatura,dar vreau sa spun si eu ceva referitor la cît de periculoase ne sînt felinele,noua,rasei umane :P

Voi veniti de la oras,de la bloc,cu pisici de apartament,vaccinate si bine îngrijite(ma refer la curate/tinute departe de virusi,soareci,si alte mizerii),si totusi aveti retineri,va e teama,si nu vreti sa riscati...etc(ma refer doar la unele dintre voi).Probabil ati auzit multe povesti!Altfel nu-mi explic.Nu spun ca unele n-or fi adevarate.Doar ca eu nu cunosc asemenea cazuri.

Eu,sotul si toate neamurile noastre venim de la tara.Am trait cu pisici de la nastere si pîna în prezent.Asa au trait si traiesc înca multe din rudele noastre,la fel ca multi dintre prieteni si cunostinte...si va jur ca nu cunosc niciun caz în care vreun copil,prieten,matusa...egal a cui,nu vorbesc doar de neamurile mele,deci nu stiu pe nimeni care sa fi avut toxoplasmoza...ceea ce ma face sa cred ca asta nu se ia din zbor.Stiu cum se ia ca m-am documentat din curiozitate B) ,dar cu "zborul" vroiam sa accentuez ca aceste cazuri sînt probabil foarte rare,si ca un copil care creste cu o pisica de apartament,are cam zero sanse sa ajunga infectat.Mai repede se infecteaza cu ceva "periculos" de prin parcuri/locuri de joaca,unde se adapostesc poate animalele neîngrijite si parasite de oameni,sau pe unde misuna noaptea animalele salbatice(vulpi,guzani..ce stiu eu :P )

Apoi mai e si frica de par B)
Daca aud iar ca stie careva un caz cu o fata careia i-au scos doctorii un ghem de par din plamîni,va rog sa mi-l aduceti mie sa-mi fac un pulover din el! B)

Stiti cum e la tara.Daca pateste careva ceva,se aude peste sate(si eu am trait în mai multe sate si judete,datorita bunicilor)...eu nu am auzit pe nimeni bolnav din cauza pisicilor,si nu toate mîtele erau vaccinate si etc...

O alta parte din viata mea,adolescenta,am trait-o la oras.Si acolo am cunoscut oameni cu pisici de aprtament,si pisici de casa care aveau acces la curte/afara...la fel,nu stiu pe nimeni care s-a îmbolnavit din pricina animalutelor astora,si totusi cred ca este posibil...dar probabil ca asta este,nu fiecare este dispus sa accepte anumite riscuri.

De 20 de ani traiesc aici,si tot nu cunosc personal,si nici nu am auzit prin cercurile mele ca cineva sa fi "luat" ceva de la pisica.Traiesc la oras,dar locsorul în care locuiesc e mai ferit,cu multa vegetatie,liniste si pasarele,asa ca motanii mei traiesc ca cei de la tara...adica au acces la soareci si alte cele.E adevarat ca-i îngrijesc si-i vaccinez si deparazitez la timp,dar daca e sa fie ceva,tot ai mei sînt si aici ramîn,egal ar veni un bb sau mos craciun...

Punticule,tu esti mai precauta,si e foarte bine asa.Tu trebuie sa faci asa cum crezi si simti ca e mai bine pentru tine si familia ta.Desi eu ma gîndeam ca un veterinar,tocmai pentru ca virgula cunoaste mai bine riscurile,gîndeste altfel...de aceea tind sa cred ca tocmai aici este diferenta între oamnei ca noi,"inconstientii"...si oamenii care gîndesc altfel.Si noi cunoastem riscurile,pentru ca sîntem bine documentati,sigura diferenta însa,este treapta podiumului pe care punem noi felina.O iubim neconditionat...si asta ne face vinovati :)
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#1245 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 06 February 2011 - 11:00 PM

Poate datorita orei inaintate m-am expimat gresit.Nu e vb de un vaccin impotriva toxoplasmozei,este vb de niste picaturi care se pun in ansul pisici contra infectiilor care le transmit soarecii.
Cat pisica mea a trait afara am vaccinat-o impotriva a tot ce se putea, inclusiv a muscaturilor de vulpe fiinca aveam in zona in care locuiam. si aceste picaturi,fiinca domsoara era mare vanator si ca recompensa mi aducea si in casa..

Sincer cunosc cazuri de persoane care s-au infectat cu toxoplasmoza fara sa aibe pisici si fara a intra in contct cu ele.Cum spuneam pisica care cretse in apartament nu prezinta riscul transmiterii toxoplasmozei, plus ca banuiesc ca sti ca toxoplasmoza se tramite prin fecalele pisicii, ceea ce eu nu cred ca tu ai ajunge in contact cu ele.Nu cred ca cureti(curatai ) litiera cu mana si nu cu litiera si apoi nu te spalai pe maini.Putei f bine sa dai pisica si apoi sa mananci o salata infectata(la un rest unde nu s-a curatat bine si tot asa).
Dar ce ma deranjeaza pe mie e datul vinei pe pisica/animal de anumite probleme.Sincer eu pup pisica in bot si nu mie frica de nimic,chiar daca mai devreme s-a spalat la poponet, ete branza, cand eram mica mi-am mancat propiul cacatz :icon_fessee: , am mancat capsuni nespalate si pe acolo umblau pisici de-si faceau nevoile, am baut lapte nefiert(si n-am facut listeria, alta infectie de care nu stiu multi, nici macar unii dr, analiza obligatorie inainte de a ramane gravida sau in cazul pierderii de sarcini) si cate si mai cate.

O singura data am renuntat la niste pisici cand mi-a fatat pisica si a tb sa dau din ei,dar tot am ramas cu 2.Mi-am pus mama si soacra in cap dar la sufletele mele n-am renuntat.
Cum as putea renunta la doi ochi blanzi care se uita la mine si ma cearta cand nu ma asez in pozitie de urcat in brate?

dar asta e un subiect care tot timpul v-a fi adus in discutii si vor exista pro si contra.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#1246 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 08 February 2011 - 01:35 PM

Fosta mea cumnata a pierdut o sarcina din cauza de toxoplasmoza stand la bloc toata viata ei si avand fobie de pisici de cand o stiu!
Am intrebat-o cum a fost posibil si mi-a zis ca doctorul i-a spus ca poate din salam!

Asa ca nu are legatura cu pisicile in mod principal si unic! Una din amicele mele mai are putin si naste, 3 saptamani, are 4 pisici acasa! Cred ca am inspirat-o prost!

Eu n-as putea sa renunt la pisicile mele,desi mi-am pus toata familia in cap! ca eu am 4!
Matusa stresanta ma streseaza cu textul ca sa mai dau din ele!
Am rabdat cat am rabdat, pana i-am zis: "Cucoana, nu ma mai f... redona la cap sa fac copii, ca eu am deja 4! Nu dau niciuna, ca nu le-am iubit atatia ani, ca sa dau una din ele!"

Uma, Ioana, Maya cu dedicatie pentru voi:

Imagine postata

Imagine postata

si bagheera :

Imagine postata
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#1247 Useril este offline   M_rules 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Ice
  • Postari: 684
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationWhere the sun shines.......

Postat 08 February 2011 - 01:48 PM

Maya, Ioana si Zerda va pup :) pentru tot ce ati scris si pup si mustacioasele :). Si eu gandesc la fel :wub:
Cand am plecat din tara am cautat o tara unde pot s o iau pe catelusa mea fara probleme, asta era cel mai important pentru mine.
http://montignacrecipes.blogspot.com

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin

Imagine postata Imagine postata

#1248 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 February 2011 - 01:59 PM

Zerda, pupam pustacioasele frumoase.

Acasa la mine

#1249 Useril este offline   Uma 

• PipPipPipPip
  • LocationMica's world

Postat 08 February 2011 - 03:59 PM

Cafeluta pupam toata salatica! Doamne ca scumpe sunt!

Si M_rules te inteleg perfect - eu mereu am zis ca pot pleca in alta tara daca imi vine piticul verde pe creier, dar Maya va fi la lista de pasageri!

#1250 Useril este offline   snej 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 539
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationMelbourne

Postat 08 February 2011 - 04:52 PM

Daca tot a venit vorba....noi mai mult ca sigur o sa ne mutam pe jumatatea cealalta de mapamond - Australia si normal (pentru noi, nu si pentru altii insa) o sa luam si pe tzuki Mio cu noi. Ma apuca groaza cand ma gandesc la carantina, la drum, la tot haosul...dar izbucnesc instant in lacrimi daca e sa ma gandesc ca ar trebui sa-l las aici. Mi se pare imposibil sa traiesc fara el.

Daca aveti idee ce presupune mutarea unui pisic in Australia din Romania, ca asta e ff important de mentionat, as fi mai mult decat doritoare sa aflu.

Stiu ca trebuie sa stea in carantina 6 luni in alta tara "mai bine vazuta" decat Romania, luat in evidenta la ceva cabinet veterinar. Dupa astea 6 luni e expediat de clinica undeva in Singapore unde mai sta o luna in carantina (sper ca nu vb prostii)si abia apoi ajunge iar la mine. Pai eu turbez sa nu stiu de el 7 luni plus ca el e mai sperios de felul lui si ma gandesc ca il traumatizez de-a binelea :wub: :) . Nu mi se pare ceva normal....
Voi stiti ceva?

#1251 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • LocationGermany

Postat 08 February 2011 - 05:54 PM

Cafe,merci pentru dedicatie! =))

Snej,Cumatru nu s-a mutat în Australia,dar stiu ca el si-a mutat mîtzu cu el prin alte tari,si ca a stat în carantina.Ia legatura cu el,sigur stie mai multe :D

calugaru.vaxile@gmail.com
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#1252 Useril este offline   Uma 

• PipPipPipPip
  • LocationMica's world

Postat 08 February 2011 - 06:15 PM

Vezi postareasnej, la 08 February 2011 - 04:52 PM, a spus:

Voi stiti ceva?

http://www.daff.gov....t6?name=Romania

Dureros..se pare ca din Romania nu poti "importa" animalut fara sa-l tii in carantina intr-o tara aprobata de ei, pentru 6 luni. Ai aici mai multe informatii...of..

#1253 Useril este offline   Uma 

• PipPipPipPip
  • LocationMica's world

Postat 08 February 2011 - 06:29 PM

Uite ai aici toate informatiile cu tari de unde poti sa "importi" (Serbia, Ungaria, etc..sunt pe lista )

Aici ai un link cu informatii referitoare la ce trebuie sa faci in continuare daca de exemplu pisica vine din Ungaria (tara unde trebuie sa stea 6 luni si sa aiba toate testele facute acolo - e intreaga lista postata la urmatorul link)

http://www.daff.gov....at4/info-pack-4

Din cate vad ar trebui sa mai stea inca 30 de zile cel putin in carantina in Australia.. daca ai nevoie de mai multe informatii, imi mai bag nasul prin net si vedem ce putem gasi..

PS "A cat that is not sharing quarantine accommodation and eligible for minimum Australian quarantine period of 30 days will cost approximately AUD$1005.

Note: This is an approximate cost only. The total cost will be confirmed by the quarantine station after your cats arrival." Deci asta e pretul doar la carantina acolo...

#1254 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 February 2011 - 06:32 PM

Offf, grea situatie.Stiu ca sunt cateva tari care nu accepta animalutzele fara sa nu stea in carantina

si ca sa mai destindem putin atmosfera, pun pozici cu Mitzuleana de la ultima noastra calatorie =))
Fisier atasat  IMG_7356.jpg (64.84K)
Number of downloads: 0

Fisier atasat  IMG_7351.jpg (44.95K)

Fisier atasat  IMG_7416.JPG (73.82K)

Acasa la mine

#1255 Useril este offline   Uma 

• PipPipPipPip
  • LocationMica's world

Postat 08 February 2011 - 07:02 PM

Draga mamii mustacioasa ce necajita era ea...dar sper ca acum e mult mai fericita la locul nou =))

Maya uraste iesitul din casa..si pana la vet ma miorlaie de zici ca o duc la taiat!

#1256 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 February 2011 - 07:18 PM

Vezi postareaUma, la 08 February 2011 - 07:02 PM, a spus:

Draga mamii mustacioasa ce necajita era ea...dar sper ca acum e mult mai fericita la locul nou :D

Maya uraste iesitul din casa..si pana la vet ma miorlaie de zici ca o duc la taiat!

ahh, nu, era vb de o iesire de cateva zile si am luat-o cu noi.La inceput reactioneaza si ea,dar dupa cum se vede in ultima poza era cumintica in transporter.Ii scosesem capacul si statea acolo.Si am facut vreo 400 km cu ea numai dus,plus lasat prin masina cat am mai vizitat noi una alta,da ea nu avea tb, o gaseam pe scaunul soferului stand cumintica. =))

Acasa la mine

#1257 Useril este offline   Uma 

• PipPipPipPip
  • LocationMica's world

Postat 08 February 2011 - 07:46 PM

Stiu Ioana, imi aduc aminte cand v-ati mutat. Mitzuluca cumintica si desteptica xoxox

#1258 Useril este offline   snej 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationMelbourne

Postat 08 February 2011 - 09:10 PM

Vezi postareaMaya, la 08 February 2011 - 05:54 PM, a spus:

Cafe,merci pentru dedicatie! :D

Snej,Cumatru nu s-a mutat în Australia,dar stiu ca el si-a mutat mîtzu cu el prin alte tari,si ca a stat în carantina.Ia legatura cu el,sigur stie mai multe :D

calugaru.vaxile@gmail.com

Merci Maya! I-am si scris mail sa vad cum le-a fost. =))

#1259 Useril este offline   snej 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationMelbourne

Postat 08 February 2011 - 09:33 PM

Vezi postareaUma, la 08 February 2011 - 06:29 PM, a spus:

Uite ai aici toate informatiile cu tari de unde poti sa "importi" (Serbia, Ungaria, etc..sunt pe lista )

Aici ai un link cu informatii referitoare la ce trebuie sa faci in continuare daca de exemplu pisica vine din Ungaria (tara unde trebuie sa stea 6 luni si sa aiba toate testele facute acolo - e intreaga lista postata la urmatorul link)

http://www.daff.gov....at4/info-pack-4

Din cate vad ar trebui sa mai stea inca 30 de zile cel putin in carantina in Australia.. daca ai nevoie de mai multe informatii, imi mai bag nasul prin net si vedem ce putem gasi..

PS "A cat that is not sharing quarantine accommodation and eligible for minimum Australian quarantine period of 30 days will cost approximately AUD$1005.

Note: This is an approximate cost only. The total cost will be confirmed by the quarantine station after your cats arrival." Deci asta e pretul doar la carantina acolo...

Merci mult Uma =)) . De asa ceva stiam si eu. Speram ca poate s-a mai schimbat ceva de anul trecut...ca nu e logic :D . Nu pot sta fara el 7 luni. Partea cu platitul nu ma sperie, cred ca as plati mult mai mult numai sa stiu ca e bine si ca ii e ok. Daca ar fi o taxa mai mare pe care sa o platesc ca sa nu stea acolo as plati-o si pe aia, numai sa stiu ca ajunge sa stea cat mai repede cu noi...
In TM e spital veterinar privat, s-au oferit sa faca ei toate formalitatile, numai sa stiu ca sunt acceptate. Sa nu le faca degeaba.

Ce mai sunt eu curioasa...ei tranchilizeaza animalutele inainte de transport? Le calmeaza cumva, ca Mio e speriat de straini. Cu noi cu masina mai chitaie dar nesemnificativ, mai mult ca vrea sa stea in brate la sotul meu cand conduce decat ca nu-i place masina. Merge lejer aproape 300 km, mai ales daca drumurile sunt bune. In Europa as merge linistita cu el peste tot dar Australia ma depaseste...

#1260 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • LocationTorino

Postat 09 February 2011 - 11:02 AM

Ah, am zis ca nu mai intru aici ca mi se face dor.Dar nu rezist.Ma atrag ca un magnet.

Arata acest topic

• 282 Pagini +
  • « Prima
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul