carmaw
Maya
in legatura cu mancarea m-am pus cu burta pe internet si am gasit in felul urmator( pun aici anelizele celor 2 mancaruri poate or avea si altii nevoie):
astia de la royal canin cu renal-ul lor au ceva sare in el dar macar scrie. analiza mancarii asteia este urmatoarea :
Analysis table
Arachidonic acid (%)- 0.05
Ash (%)- 5.9
Crude fibre (%)- 4.6
Dietary fibre (%) - 10.5
EPA/DHA (%)- 0.42
[fat] (%)- 17.0
Linoleic acid (%)- 3.15
Metabolisable energy (calculated according to NRC85) (kcal/kg)- 3790.0
Metabolisable energy (measured) (kcal/kg)- 4025.0
Moisture (%)- 5.5
Nitrogen-free extract (NFE) (%)- 44.0
Omega 3 (%)- 0.8
Omega 6 (%)- 3.26
Protein (%)- 23.0
Starch (%)- 38.1
Other nutrients
Arginine (%)- 1.61
DL-methionine (%)- 1.01
L-lysine (%)- 0.95
Lutein (mg/kg)- 5.0
Methionine Cystine (%)- 1.41
Taurine (mg/kg)- 2100.0
Vitamins
Biotin (mg/kg)- 3.24
Choline (mg/kg)- 2300.0
Folic acid (mg/kg)- 12.2
Vitamin A (UI/kg)- 24000.0
Vitamin B1 Thiamin (mg/kg)- 14.3
Vitamin B12 Cyanocobalamin (mg/kg)- 0.15
Vitamin B2 Riboflavin (mg/kg)- 51.3
Vitamin B3 Niacin (mg/kg)- 162.5
Vitamin B5 Pantothenic acid (mg/kg)- 57.2
Vitamin B6 Pyridoxine (mg/kg)- 42.5
Vitamin C (mg/kg)- 200.0
Vitamin D3 (UI/kg)- 800.0
Vitamin E (mg/kg)- 600.0
Minerals
Calcium (%)- 0.6
Chlorine (%)- 0.94
Copper (mg/kg)- 15.0
Iodine (mg/kg)- 4.1
Iron (mg/kg)- 147.0
Magnesium (%)- 0.05
Manganese (mg/kg)- 82.0
Phosphorus (%)- 0.3
Potassium (%)- 0.9
Selenium (mg/kg)- 0.1
Sodium (%)- 0.3
Zinc (mg/kg) -248.0
Ingrediente:
COMPOSITION: maize flour, rice, animal fats, wheat gluten*, maize gluten, vegetable fibres, hydrolysed animal proteins, soya protein isolate*, minerals, beet pulp, fish oil, soya oil, fructo-oligo-saccharides. ADDITIVES (per kg): Nutritional additives: Vitamin A: 22000 IU, Vitamin D3: 800 IU, E1 (Iron): 53 mg, E2 (Iodine): 4 mg, E4 (Copper): 9 mg, E5 (Manganese): 69 mg, E6 (Zinc): 227 mg - Preservatives - Antioxidants. ANALYTICAL CONSTITUENTS: Protein: 23% - Fat content: 17% - Crude ash: 5.9% - Crude fibres: 4.6% - Chloride: 0.94% - Sulphur: 0.3% - Magnesium: 0.05% - Potassium: 0.9% - Phosphorus: 0.28% - Calcium: 0.61% - Sodium: 0.3% - Hydroxyproline: 0% - Urine alkalinising substances: potassium citrate, calcium carbonate - Per kg: Essential fatty acids: 36.7 g - Vitamin D (total): 800 IU. *L.I.P.: protein selected for its very high assimilation.
printre altele ce este in culoare verde este ce anume are nevoie matul, ce este in rosu tre urmarit sa fie in valori cat mai mici.
acu astia de la hill's m-au cam basicat pentru ca analiza pe care o pun pe site-ul lor e una de rasul lumii cu foarte putine indicatii. poate o fi pe punga , o sa incerc sa ma uit maine.
deci analiza lor e urmatoarea:
Average Nutrient And Caloric Contents
Dry 3916 kcal/kg (296.8 kcal/per cup²)
Nutrient - Dry Matter1%
Protein - 33.5
Fat- 19.0
Carbohydrate (NFE)- 41.6
Crude Fiber - 1.4
Calcium - 0.64
Phosphorus - 0.54
Sodium - 0.32
Potassium - 0.77
Magnesium - 0.049
Taurine - 0.14
in afara de asta la ingrediente apare :
Ingredients
Brewers Rice, Corn Gluten Meal,
Pork Fat (preserved with mixed tocopherols and citric acid),
Chicken By-Product Meal, Soybean Mill Run, Pork Protein Isolate, Chicken Liver Flavor, Calcium Sulfate, Fish Meal, Choline Chloride, Potassium Chloride, Potassium Citrate, Natural Flavor, Iodized Salt, DL-Methionine, Taurine, vitamins (Vitamin E Supplement, Niacin, Thiamine Mononitrate, Vitamin A Supplement, Calcium Pantothenate, Riboflavin, Biotin, Vitamin B12 Supplement, Pyridoxine Hydrochloride, Folic Acid, Vitamin D3 Supplement), minerals (Ferrous Sulfate, Zinc Oxide, Copper Sulfate, Manganous Oxide, Calcium Iodate, Sodium Selenite), Phosphoric Acid, preserved with Mixed Tocopherols and Citric Acid, Rosemary Extract.
deci, din ce inteleg eu, hill's are un picut mai multa sare ( nu e bine), mai putina taurina (iar nu-i bine), si mai mult fosfor,(iar nu-i bine), si ca sa avem si colac peste pupaza au grasime de porkuleanu si "chicken by-product meal" care este foarte " nu nu nu nu " , nu ca orezul din rc ar fi mai bun, dar ne multumim cu raul mai putin rau.
eu as ramane cu renalul de la rc si l-as intreba pe vet daca ceva carnita cruda nu i-ar face bine
mai sunt si dietele cu conserve da' nu stiu care din ele se gasesc in ro si mai sunt si scumpe rau, asa ca eu cred ca niste carnita proaspata nu ar fi rau - in nici un caz peste!!!!
gata am colindat destul