Forum Culinar: Blanoasele noastre, care ne fac viata SI mai frumoasa - Forum Culinar

Salt la continut

• 282 Pagini +
  • « Prima
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Blanoasele noastre, care ne fac viata SI mai frumoasa

#2221 Useril este offline   Gorgona 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 214
  • Inregistrat: 28-November 09

Postat 24 February 2012 - 12:53 PM

Eu nu am ce sfaturi sa dau ca-s proaspata mamica de "tirtan", asa il mai alint din cind in cind, dar am patit-o si eu cu musiu blanosu'. Am meu de mic intra in fibrilatii cind simtea ca il trece si cerea la litiera chiar si la tara, nu facea in curte. Problema e ca nu se suporta murdar la poponetz asa incit, atunci cind simte el ca e ceva agatat de blanita din zona aia si se mai agata cind face mai moale, se tiriie voiniceste pe fund ca sa se stearga. De Craciun abia cumparasem covor nou in sufragerie si a trebuit sa-l spal intr-o saptamina de trei ori, noroc ca fusesem prevazatoare si cumparasem detergent din ala special, uffff, acum are litiera in baie dar cind se mai intimpla se sterge de covorul de pe hol, noroc ca e uni si de culoare deschisa asa ca vad din prima ce si cum, spal, il cert, il spal si pe musiu la fund, ma zgirie fiindca nu-i place actiunea, d-astea!
Dupa ce imi trec nervii e circ cu el, vine cu o fata de ingeras si se linguseste pe linga mine, l-am surprins dupa citeva ore cum mirosea locul ala unde am spalat, ma vazuse pe mine cum miroseam dupa ce spalasem si limpezisem covorul.

#2222 Useril este offline   snej 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 539
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationMelbourne

Postat 24 February 2012 - 04:56 PM

La Mio nu i-a placut Catsan asa ca mi-a lasat pe covor dovezi. Am inteles destul de greu dar in final m-am prins. Am schimbat nisipul cu altul si e bine. Vorba sa fie :bounce: . A fost bine o perioada.
Acum pisuleste iar covorul in fiecare seara aproape...rar scapa ocazia si atunci ma intreb de ce.
Al meu clar nu e stresat, nu sta mult timp singur, are totul la dispozitie si discretie. Atunci cand nu e in calduri (cam rar) parca nu face. Asa ca acum consider ca de asta face; ii miroase cutia si prefera covorul. Cutia o golesc si spal de mai multe ori pe saptamana. Chiar de fiecare data nu pot.
Acum am covorul dus la spalat -a 4 oara in mai putin de juma' de an- si face bine merci la litiera. Acum poate.
Stela, tu esti mai napastuita ca mine ca iti face pe pat. Macar asta nu-mi face. Inca.

#2223 Useril este offline   Uma 

• Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,631
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationMica's world

Postat 24 February 2012 - 09:25 PM

Vezi postareasnej, la 24 February 2012 - 04:56 PM, a spus:

La Mio nu i-a placut Catsan asa ca mi-a lasat pe covor dovezi. Am inteles destul de greu dar in final m-am prins. Am schimbat nisipul cu altul si e bine. Vorba sa fie :bounce: . A fost bine o perioada.
Acum pisuleste iar covorul in fiecare seara aproape...rar scapa ocazia si atunci ma intreb de ce.
Al meu clar nu e stresat, nu sta mult timp singur, are totul la dispozitie si discretie. Atunci cand nu e in calduri (cam rar) parca nu face. Asa ca acum consider ca de asta face; ii miroase cutia si prefera covorul. Cutia o golesc si spal de mai multe ori pe saptamana. Chiar de fiecare data nu pot.
Acum am covorul dus la spalat -a 4 oara in mai putin de juma' de an- si face bine merci la litiera. Acum poate.
Stela, tu esti mai napastuita ca mine ca iti face pe pat. Macar asta nu-mi face. Inca.

Te-ai gandit sa-l castrezi? Multe probleme de comportament se rezolva asa. Si nici nu e riscul sa se duca dupa fete si sa faca pui nedoriti :bounce:
A cat is a friend fur-ever !

#2224 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • LocationGermany

Postat 24 February 2012 - 09:54 PM

Stella, fulgusorul tau pisha sau a început sa si marcheze? Are locuri preferate unde face pipi si kk?
Am citit pe un forum german de un motanas ce tot asa pisha peste tot. Pe canapea, si alte locuri din casa. L-a dezvatat acoperind acele locuri cu folie de aluminiu sau folie izotermica/paturi din alea de folie care se gasesc în trusele medicale din masini. Locurile care nu se puteau acoperi le-a pulverizat sau picurat cîte un strop de esenta de lamîie. Altii spun ca odata pe zi, închis cîte o ora în baie cu apa, mîncare si litiera curata, ajuta mult. Litiera sa nu fie spalata cu detergent parfumat.
Care Catsan folosesti? Eu am observat ca ala fin si mai închis la culoare(Catsan Ultra) e mai apreciat decît cel grob si alb.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#2225 Useril este offline   Myra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 165
  • Inregistrat: 23-March 11

Postat 24 February 2012 - 10:38 PM

Stella, nu e posibil sa fie suparat pe ceva? Noi n-am avut probleme cu treburile... mari si urat mirositoare, ci doar cu pisulicurile. Am una de 7 ani care face si acuma aiurea, daca este stresata. Initial ma enerva, nici nu-mi venea sa ma mai joc cu ea dupa ce tragea cate un pisu pe plapuma/canapea/hainele mele (e super cand iti calci hainele, te-ntorci cu spatele 1 minut, si apoi le gasesti... ude. :bounce: ) Acuma stiu, pur si simplu, ca e ceva ce nu-i convine, si incerc sa gasesc si remediez problema.

Alta varianta pe care o vad ar fi sa nu-i placa nisipul, sau chiar litiera (e d-aia acoperita?)

#2226 Useril este offline   Myra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 24 February 2012 - 10:39 PM

Vezi postareaPiscotel, la 23 February 2012 - 08:55 PM, a spus:

Va pun si eu o poza cu "nepotul " ,sa ne mai inveselim un pic .

Lilu ochiosul ,se uita disperat si-si spune in barba :

- Bai,astia n-au mai lasat nimic de lins .

Atasament P1210946.JPG

:lol:

Giorgiana, cum se-ntelege Cody al tau cu Rita? Catei care traiesc in armonie cu pisicile stiu, dar pisici prietene cu neamu' pasaresc... nu.

Mitu, acus o sa ma uit si eu pe link-urile date de tine. Si noi trebuie sa construim o fortareata. Deocamdata evit sa le las pe toate odata in curte. Le scot cate una-cate doua, si ma joc eu cu ele, sa le tin ocupate si sa nu mi se duca (iar) prin vecini.

Zerda, daca te consoleaza, eu stiu persoane care au si mai multe decat mine! :lol: (pisici bolnave, sau batrane, sau "copii", adunate care de pe unde.)

Uma, ai scanat poza?
Sa stii ca nu-i gluma cu palmita la fund, uneori ii place sa fie plesnita. Dupa ce-i dau incet una la fund, incepe sa se tavaleasca, sa se alinte, sa tipe de numa-numa. Aduce chiar un pic a comportament de pisica-n calduri (e sterilizata, deci e exclus chiar sa fie-n calduri. :) )

#2227 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 24 February 2012 - 10:49 PM

Merci de raspunsuri. Maya, catsan alb si grob folosesc. sa incerc si cu din ala mai fin...la inceput am luat cel de siliciu sau parca asa ceva , si nu-i placea deloc. apoi a avut o perioada cand facea si in litiera si pe dupa canapea sau fotoliu pe gresie, si apoi cu constanta pe canapea...am pus coji de portocale ca am vazut ca nu-i place mirosul...si iar s-a dus dupa fotoliu ....
acum, asa cum v-am il inchid cate o ora doua in baia mica de oaspeti, unde are si litiera...de obicei facea ceva, dar nu acoperea, ceea ce e ciudat la pisici ....acum azi de exemplu nu a acut deloc, si litiera e curata, schimbat nisipul ( catsanul ala alb ) litiera nu e acoperita ( am capac dar nu-l pun ) si am pus doar un pic de javel cand am clatit litiera. apoi am sters bine, am presarat oleac de bicarbonat de sodiu...si catsan...sa vad maine dimineata c si cum gasesc.
in rest este un adorabil si un rasfatat.
ps, e deja castrat, si nu maya, nu marcheaza...ci foarte rar mai pisa pe pledul de pe canapea ( doar acum 2 seri, dupa mult timp ), in scimb cate 2 randuri de ca..tzei gasesc mereu ...ori pe pled, ori dupa fotoliu, cum va spusei .

#2228 Useril este offline   Cami 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 693
  • LocationBrasov - Dubai

Postat 25 February 2012 - 10:02 AM

Pisco, ce frumusete de negrut cu ochi mari :lol:

#2229 Useril este offline   clau_ash 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,015
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 25 February 2012 - 07:01 PM

Vezi postareaMyra, la 24 February 2012 - 10:39 PM, a spus:

Atasament P1210946.JPG

:D

Giorgiana, cum se-ntelege Cody al tau cu Rita? Catei care traiesc in armonie cu pisicile stiu, dar pisici prietene cu neamu' pasaresc... nu.

Mitu, acus o sa ma uit si eu pe link-urile date de tine. Si noi trebuie sa construim o fortareata. Deocamdata evit sa le las pe toate odata in curte. Le scot cate una-cate doua, si ma joc eu cu ele, sa le tin ocupate si sa nu mi se duca (iar) prin vecini.

Zerda, daca te consoleaza, eu stiu persoane care au si mai multe decat mine! :D (pisici bolnave, sau batrane, sau "copii", adunate care de pe unde.)

Uma, ai scanat poza?
Sa stii ca nu-i gluma cu palmita la fund, uneori ii place sa fie plesnita. Dupa ce-i dau incet una la fund, incepe sa se tavaleasca, sa se alinte, sa tipe de numa-numa. Aduce chiar un pic a comportament de pisica-n calduri e sterilizata, deci e exclus chiar sa fie-n calduri. :) )

Myra, depinde de cine a facut operatia de sterilizare si daca a fost facuta in apropierea sau in perioada in care a fost castrata. Daca este in perioada de calduri, ovarele se maresc si daca la operatie nu s-a scos tot, atunci iti mai intra in calduri. Am avut o mata pe care am operat-o la varsta de 2 ani ovohisterectomie si mi-a intrat in calduri inca 10 ani dupa aia - mi s-a spus ca singura solutie este sa o opereze din nou.....

#2230 Useril este offline   Myra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 25 February 2012 - 07:40 PM

clau_ash, la 25 February 2012 - 09:01 PM, a spus:

Myra, depinde de cine a facut operatia de sterilizare si daca a fost facuta in apropierea sau in perioada in care a fost castrata. Daca este in perioada de calduri, ovarele se maresc si daca la operatie nu s-a scos tot, atunci iti mai intra in calduri. Am avut o mata pe care am operat-o la varsta de 2 ani ovohisterectomie si mi-a intrat in calduri inca 10 ani dupa aia - mi s-a spus ca singura solutie este sa o opereze din nou.....

N-am spus ca intra-n calduri, ci ca se comporta intr-un fel... asemanator, cand o plesnesc la fund. Adica-i place foarte tare, mai c-are orgasm. :) Comportamentul asta e valabil de dinainte de sterilizare, si n-a avut nici atunci treaba cu ciclurile de calduri. Pur si simplu asa-i ea, asta-i place.

Am auzit si eu de cazuri ca al pisicii tale, si chiar de cazuri mai nasoale, cu vet de 60 de ani care nu stie sa dozeze anestezicul (si nu e mit, numai de 2 pisici care i-au murit in timpul sterilizarii stiu eu. :D ) Noi, din fericire, am avut bafta de vet bun pan-acu. Dar eu am ramas cu oarece... teama sa recomand cuiva sa-si sterilizeze animalul, pentru ca nu stiu pe mana cui va ajunge...

Si un filmulet dragut:
http://www.youtube.c...h?v=mHXBL6bzAR4

#2231 Useril este offline   Uma 

• PipPipPipPip
  • LocationMica's world

Postat 25 February 2012 - 07:58 PM

Vezi postareaMyra, la 25 February 2012 - 07:40 PM, a spus:

Si un filmulet dragut:

Am ras cu lacrimi - si da, ce poate fi mai enervant pentru un pisic decat sa-l iubesti atunci cand nu are el chef :))

#2232 Useril este offline   alimocanu 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 412
  • Inregistrat: 05-December 09
  • LocationPiatra Neamt/ Gorizia(it)

Postat 26 February 2012 - 09:59 PM

De ieri locuieste cu noi... Adrian... e un pisoi, asa avea numele la persoana de la care l-am luat iar copilul meu refuza sa-l schimbe, asa ca.. e adjudecat, il cheama Adrian. E iubaret, e jucaus, e prietenos si pana acum se arata foarte educat... facut la tavita inca din prima zi, nu se urca pe masa si de regula, nu se duce unde ii spui ca nu are voie... cu o singura exceptie..patul lui Darius... Sunt doi escroci sentimentali amandoi... unu ma priveste insistent cu o fata de catel batut, iar celalalt vine si se mangaie de mine si cauta joaca... Sunt tare incantata de sufletelul asta, copilul meu se joaca frumos cu el si asta si voiam, sa invete sa se comporte cu animalutele si sa aiba obisnuinta de a le purta de grija. Nu am o fotografie mai .. graitoare ca n-am apucat sa le fac... Adrian e un flocosel, are o coada stufoasa si e adorabil.
Astia sunt golanii:
Imagine postata
Imagine postata

#2233 Useril este offline   Uma 

• PipPipPipPip
  • LocationMica's world

Postat 26 February 2012 - 11:36 PM

Vezi postareaalimocanu, la 26 February 2012 - 09:59 PM, a spus:

Nu am o fotografie mai .. graitoare ca n-am apucat sa le fac...

E foarte graitoare :floare:

Sa fie intr-un ceas bun! Se pare ca lui Adrian ii place compania si Darius e fericit, deci combinatie perfecta :hug:

#2234 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • LocationGermany

Postat 26 February 2012 - 11:47 PM

Ali, Adrian ÎNCA nu se urca pe masa, si ÎNCA asculta. Fetisoara lui dragalasa si poznasa, îmi spune ca daca n-o sa fii pe faza, mai tîrziu, cînd prinde curaj, o sa-ti manînce din lingura în timp ce o duci spre gura :floare: E tînar si timid, si înca nu cunoaste mersul :hug:
Darius e un scump!
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#2235 Useril este offline   alimocanu 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 412
  • Inregistrat: 05-December 09
  • LocationPiatra Neamt/ Gorizia(it)

Postat 27 February 2012 - 12:16 AM

Oricum, cand nu va asculta si cand se va urca pe masa, va fi deja muuult prea in sufletele noastre ca sa ne suparam:) Deja e tolanit in pat langa copil, ceea ce ziceam ca nu o sa ii dau voie sa faca, dar n-am rezistat... e deja bagacios... in seara asta am rontait maandoi niste taralli si s-ar fi bagat cu totul in punga mea:)da-i pupacios si-l iert... Ii place apa:)) aseara s-ar fi bagat in cada mea.. si ii place spuma.. sa o prinda cu labutele si sa isi bage botul in ea... Am mai crescut pisici cand eram acasa la mama, am avut 4 la un moment dat... si au tras perdeaua jos, iar eu le-am prins in actiune, in loc sa le alung.. le-am filmat.. drept pedeapsa, a trebuit sa o pun eu la loc... dar amuzamentul meu a facut toti banii:) Am sa revin cu.. un update:)
Imagine postata

#2236 Useril este offline   Cami 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 693
  • LocationBrasov - Dubai

Postat 27 February 2012 - 08:15 AM

Ali, uelcam tu za clab (clubul mamelor de pisici) :headbang:
Adrian bun venit. E tare dragalas. Si ai sa vezi ca o sa te dreseze el pe tine, o sa dormi tu pe o bucatica de pat, ai sa stai tu amortita si intepenita, numai ca sa nu deranjezi creatura blanoasa.

#2237 Useril este offline   verber 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,872
  • Inregistrat: 08-December 09
  • LocationFRO

Postat 27 February 2012 - 08:45 AM

Darius,Adrian sunteti adorabili!! :headbang:

#2238 Useril este offline   mitu 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 61
  • Inregistrat: 29-November 09

Postat 27 February 2012 - 10:38 AM

Astia sunt golanii:

Ce fetisoara are mustaciosul! Sa va bucurati de el! Blondutul tau vad ca deja se bucura!
Eu, inainte sa ma "angajeze" scumpii mei ca si "cats keeper", eram oripilata cand vedeam poze cu pisici in pat, in dormitor, pe plapuma! Acum ma bucur cand sar la noi in pat si ne dragalim. Mi se facea rau la propriu cand vedeam par, acum iau firul si ma distrez incercand sa ghicesc al cui este. Nu mai imi pasa de par, de canapeaua sfasiata, de ce zic musafirii... Sa fie scumpii mei sanatosi, in rest nu mai conteaza.

#2239 Useril este offline   Giorgiana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 27 February 2012 - 12:57 PM

De ieri locuieste cu noi... Adrian... e un pisoi, asa avea numele la persoana de la care l-am luat iar copilul meu refuza sa-l schimbe, asa ca.. e adjudecat, il cheama Adrian. E iubaret, e jucaus, e prietenos si pana acum se arata foarte educat... facut la tavita inca din prima zi, nu se urca pe masa si de regula, nu se duce unde ii spui ca nu are voie... cu o singura exceptie..patul lui Darius... Sunt doi escroci sentimentali amandoi... unu ma priveste insistent cu o fata de catel batut, iar celalalt vine si se mangaie de mine si cauta joaca... Sunt tare incantata de sufletelul asta, copilul meu se joaca frumos cu el si asta si voiam, sa invete sa se comporte cu animalutele si sa aiba obisnuinta de a le purta de grija. Nu am o fotografie mai .. graitoare ca n-am apucat sa le fac... Adrian e un flocosel, are o coada stufoasa si e adorabil.
Astia sunt golanii:

Un bun venit lui Adrian in randul mustacioaselor/silor!
Este adorabil, iar Darius este o dulceata!
GEORGIA

#2240 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • LocationTorino

Postat 27 February 2012 - 02:25 PM

Ali, ai doua nasucuri roz. :D Ce pereche de strengari!

Arata acest topic

• 282 Pagini +
  • « Prima
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul