Forum Culinar: Blanoasele noastre, care ne fac viata SI mai frumoasa - Forum Culinar

Salt la continut

• 282 Pagini +
  • « Prima
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Blanoasele noastre, care ne fac viata SI mai frumoasa

#2281 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 11 March 2012 - 04:47 PM

Vezi postareaMaya, la 11 March 2012 - 01:30 AM, a spus:

Ioana, daca ai posibilitatea sa-l tii 1-2 zile separat de Mitzy, eu zic sa încerci. De exemplu într-o camera în care Mitzy nu prea circula, si sa le faci cunostinta treptat. Pe el sa-l lasi sa va prinda mirosul, ca Mitzy sa priceapa ca e de-al vostru si sa-i cunoasca si "nota" lui personala. Dupa 2 zile, îl poti lasa si pe el în restul camerelor/toata casa/ acces ca Mitzy, dar eu nu l-as lasa înca afara, mai ales daca nu a fost niciodata. Sigur îi va fi frica, daca e mai timid. Daca e bagaret, atunci nu e o problema.
Poate la voi se linisteste bietul pisoi si nu mai plînge :)

Maya, e mai greu sa-l las doar undeva numai pe el inchis, ar tb sa-l inchid sus si imi e mila.Au avut confruntarea azi, Mitzi a venit de afara si a dat cu nasul de el, ea a hasait, el la fel.Initial el pana sa vina Mitzi de afara o luase in recunoastere, a venit la mangaiat,pare iubaret.Defapt are 4 ani, face in vara 5,deci de aceeasi varsta ca si Mitzi.Doamsoara culmea ca il trateaza ca si pe ceilalti doi, primul contact a fost mai dur, apoi a incercat sa se apropie,dar continua sa o hasaie si sa scoata sunete ciudate.Acum ea doarme la ea in patut,iar el sta cocotat in canapea langa mine.

Vezi postareaUma, la 11 March 2012 - 05:57 AM, a spus:

Saptamana trecuta am scris o scrisoare de recomandare pentru un ...catel! Mama lui e receptionista noastra si domnisoara "Bucket-Marie" vine in vizita cand nu suntem foarte ocupati. Colega, impreuna cu prietenul, se muta la o casa noua si propietarii nu erau foarte incantati de idea de a avea un catel in casa. Insa Bucket e o scumpete, linistita, cuminte (doarme mereu la mine in birou) si cu unghiutele taiate des (ca sa nu strice parchetul)

Ioana ar fi minunat daca ai putea adopta baiatul. In primul rand pentru ca nu e puiut si majoritatea lumii prefera sa adopte piticuti. In al doilea rand, pentru ca tu si sotul aveti atata dragoste de dat....eu zic ca daca urmati ce a zis Miha mai sus, o sa fie ok.. Mitzone o sa-l accepte!

Nu stiu cum sunt altii...dar eu nu m-as muta undeva unde Maya nu e bine venita. Eu cand am adoptat-o am facut-o pentru o viata intreaga (si m-am asigurat ca sunt variante in cazul in care mi s-ar intampla mie ceva -se duce la matusi-sa) Eu nu as putea sa renunt niciodata la fata...e bucatica din viata mea.

Sincer eu nu-i inteleg pe cei care iau animale si apoi le lasa.Si noi ne-am lovit de propitari care nu acceptau pisici ,dar am preferat sa cautam altceva decat sa renuntam la ea

Vezi postareaMyra, la 11 March 2012 - 11:44 AM, a spus:

Ioana, si eu spun c-o sa fie ok daca adopti motanul. Intr-adevar sunt cateva minusuri atunci cand adopti o pisica adulta: de ex. daca traieste 15 ani, tu o sa te bucuri doar 9 de ea. :)
Faptul c-are 6 ani, personalitatea si tabieturile formate nu e o problema, avand in vedere ca pisicile sunt adaptabile. Eu l-as vedea mai degraba ca pe o provocare, "cum fac sa am o relatie normala/buna cu el, in cel mai scurt timp?"

Sa nu te astepti ca-n 3 zile sa fie prieten cu Mitzi, ca-s slabe sanse! La-nceput Mitzi o sa fie suparata, geloasa, o sa se simta marginalizata-n casa ei. Motiv pentru care ar fi bine sa-i oferi ei mai multa atentie pentru un timp, si sa nu-ncurajezi nou-venitul sa stea in locurile ei preferate. Ar fi bine ca el sa doarma-n "dormitorul pentru oaspeti"/ "pe canapea" :) pana cand ajung intr-o relatie cordiala.

Si ceva haios: ca sa te descurci mai bine cu noul venit, incearca sa-i afli data de nastere (banuiesc c-are carnetel de sanatate) si, implicit, zodia. Mie-mi pare tare distractiv sa-mi analizez pisicile dupa zodie.
Nu radeti, se potrivesc caracteristicile!
Cine stie data nasterii (sau perioada aproximativa: de ex. cand gasesti un pui cam de-o luna in 10 septembrie, stii ca-i nascut la-nceputul lui august, deci e leu) poa' sa-si analizeze prietenul in functie de zodie.

Cami, ce pisici frumoase ai! Crinii sunt foarte toxici pentru ele, ai mare grija sa nu-i guste!

sa vedem cum se comporta.Oricum avem la dispozitie 1 saptamana sa-l tinem.

Si el este Schatzi(ciudat nume pt un baiat) initial in carnetul de sanatatea vad ca-l chema Sweet.Fostii stapani spun ca e la zi cu vaccinurile,dar din pacate am primul carnetel(pe care initial nu il gaseau si i-au facut altul, iar acum nu l-au mai gasit pe al doilea si mi l-au dat pe asta) unde are veccin facut in 2008.E castrat, netatuat sau cipat.
A iesit o perioada scurta de timp pe afara, in mare el a fost pisica de apartament.
Si sa vi-l prezint pe Schatzi

Fisier atasat  2012-03-11 14.54.32.jpg (198.42K)
Number of downloads: 0

Fisier atasat  2012-03-11 15.08.26.jpg (185.52K)

Fisier atasat  2012-03-11 15.30.23.jpg (192.15K)

Fisier atasat  2012-03-11 15.30.41.jpg (184.59K)

E destul de micut,adica mai mic ca Mitzi, spre sa se inteleaga.Dupa cum observati se pare ca am lipici la pisici negre.Si cele 4 din tara erau tot cu negru,chiar daca aveau si alb, el e negru complet
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#2282 Useril este offline   Uma 

• Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationMica's world

Postat 11 March 2012 - 05:06 PM

Sa fie intr-un ceas bun Ioana!! Pisicute negre cu noroc :)
A cat is a friend fur-ever !

#2283 Useril este offline   Myra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 165
  • Inregistrat: 23-March 11

Postat 11 March 2012 - 05:13 PM

:) Inceputu-i promitator, daca nu se fugaresc si nu se "labuiesc". Sa va bucurati de el!

Ce capusor frumos are, seamana cu motanul meu. :)

#2284 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 11 March 2012 - 06:00 PM

Ce te astepti sa spun, mandra posesoare a unei frumuseti negre?? Wellcome to the family!!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#2285 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 March 2012 - 06:27 PM

Vezi postareaUma, la 11 March 2012 - 05:06 PM, a spus:

Sa fie intr-un ceas bun Ioana!! Pisicute negre cu noroc :)

Vezi postareaMyra, la 11 March 2012 - 05:13 PM, a spus:

:) Inceputu-i promitator, daca nu se fugaresc si nu se "labuiesc". Sa va bucurati de el!

Ce capusor frumos are, seamana cu motanul meu. :)

Vezi postareazerda, la 11 March 2012 - 06:00 PM, a spus:

Ce te astepti sa spun, mandra posesoare a unei frumuseti negre?? Wellcome to the family!!

Multumim fetele.Mitzi e curioasa, se duce la el,da momentan nu e prietenos cu ea, o hasie si era sa sara la ea.De vreo 2 ore sta bagat in spatele faxului printe cabluri :) .I-am pus si manacarica, da nu vrea sa iasa din ascunzatoare, vedem noi mai tarziu.

Acasa la mine

#2286 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 11 March 2012 - 06:56 PM

Vezi postareaIoana, la 11 March 2012 - 06:27 PM, a spus:

Multumim fetele.Mitzi e curioasa, se duce la el,da momentan nu e prietenos cu ea, o hasie si era sa sara la ea.De vreo 2 ore sta bagat in spatele faxului printe cabluri :) .I-am pus si manacarica, da nu vrea sa iasa din ascunzatoare, vedem noi mai tarziu.

Stai linistita, sa vedem cum evolueaza, ai rabdare, nu se tolereaza din prima.

#2287 Useril este offline   Uma 

• PipPipPipPip
  • LocationMica's world

Postat 11 March 2012 - 07:15 PM

Ii e teama dragul de el :) Rabdare multa si iubire !

#2288 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 March 2012 - 07:15 PM

Vezi postareazerda, la 11 March 2012 - 06:56 PM, a spus:

Stai linistita, sa vedem cum evolueaza, ai rabdare, nu se tolereaza din prima.

eu cu el imi fac griji acum.Mitzi e obisnuita cu colocatari cat de cat, chiar s-a comportat bine cu el.Acum si-a schimbat locul, l-am vazut mai devreme ca urmarea o pasarica pe geam:).
Oricum diseara am sa-l inchid ca sa nu se intalneasca si sa iasa cu scantei.
Mitzi doarme de parca n-ar fi nimeni in casa :)

Acasa la mine

#2289 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • LocationGermany

Postat 11 March 2012 - 07:47 PM

Mie-mi pare relaxat. Probabil cînd nu e Mitzy prin preajma :)
Sa fie într-un ceas bun. E taaare frumusel! :)
Ioana, nu-l închide undeva singur la noapte. Ca poate îl apuca plînsul... Mitzy doarme cu voi? Daca da, poate va împartiti la noapte. El doarme cu fata si tu cu baiatul :)
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#2290 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 March 2012 - 09:09 PM

Vezi postareaUma, la 11 March 2012 - 07:15 PM, a spus:

Multumim fetele.Mitzi e curioasa, se duce la el,da momentan nu e prietenos cu ea, o hasie si era sa sara la ea.De vreo 2 ore sta bagat in spatele faxului printe cabluri :rolleyes: .I-am pus si manacarica, da nu vrea sa iasa din ascunzatoare, vedem noi mai tarziu.

Ii e teama dragul de el :) Rabdare multa si iubire !

cu siguranta, mai ales ca a fost plimbat.eu il las in pace, sotu s-a dus dupa el ca disparuse la un moment dat si cadn a vrut sa-l mangaie a inceput sa hasie si a dat cu laba.

Vezi postareaMaya, la 11 March 2012 - 07:47 PM, a spus:

Mie-mi pare relaxat. Probabil cînd nu e Mitzy prin preajma :D
Sa fie într-un ceas bun. E taaare frumusel! :wub:
Ioana, nu-l închide undeva singur la noapte. Ca poate îl apuca plînsul... Mitzy doarme cu voi? Daca da, poate va împartiti la noapte. El doarme cu fata si tu cu baiatul :)

Da, cand Mitzi nu e e linistit, cand o vede e tot nervos.Mitzi nu doarme cu noi in camera, ea de fel doarme in sufragerie, ma gandeam sa-l las in camera de oaspesti, vb Myrei taman ca sa nu se intersecteze cu Mitzi.Vedem in functie de unde e cand ne bagam in pat, ca acum de exemplu s-a mutat si sta pe cada.
Eventual o iau pe Mitzi in camera cu noi si il las pe el sa se plimbe prin casa in recunoastere.Norocul meu e ca doar in dormitorul meu am parchet in rest gresie, in caz de ceva, desi nu cred, fiinca are si ladita lui cu nisip si a lui Mitzi

Acasa la mine

#2291 Useril este offline   Cami 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 693
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrasov - Dubai

Postat 12 March 2012 - 10:34 AM

Ioana, e tare frumos martanul taciunel, sper sa se inteleaga cu Mitzi si sa nu iasa scantei.
Ai mei nici acum nu-s prieteni la catarama, se ingora reciproc sau se hasaie si de fugaresc reciproc. Si tartorul e pufosenia (numa' parul e de ea, daca o tund e o nafura de matza :floare:), ea initiaza partidele de hasaiala si de fugareala.

#2292 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 12 March 2012 - 12:30 PM

Cami, multumesc.

Pe D´artagnian si Negruta i-am avut de cand erau mici, n-am avut pb cu ei, in schimb am trecut pri perioada de acomodare cu parintii lor.Pe Misu l-am avut de la 2 luni, apoi in incercarea de ai lua un partener de joaca ca sa nu mai fie singurel in casa am adus diverse pisici, chiar si pe Printesa cand am adus-o a fost ok.
Ei in schimb acum mi se pare , nu neaparat dificil, dar ..nu stiu cum sa zic.

Aseara Schatzi dupa ce o perioada a stat ascuns dupa fax si-a mutat locul intr-un dormitor ascuns intre canapea si cosul de rufe ca mai tarziu sa se ascunda in baie pe marginea cazii langa masina de spalat.
Nu l-a deranjat nici faptul ca am folosit dusul si auzea apa curgand(mitzi fuge de apa).De mancat n-a vrut sa manance in schimb a fost la ladita(culmea a folosit ladita Mitzulenei nu a lui) si a facut pisu.
Pe Mitzi am luat-o cu noi in camera si pe el l-am lasat in baia si restul casei la dispozitie.Pe la vreo 5 m-am trezit ca sarise pe usa, m-am dus usor la usa, dar nu am deschis larg ca nu stiam cum reactioneaza fiind Mitzi acolo, in momentul in care am deschis usa a inceput sa hasaie, sa miaune lung-plangacios si a sarit la mine :biggrin: .Am inchis usa si s-a potolit.La 6 am iesit eu si m-am dus sa ma uit ce face.L-am cautat pe ste tot si nu l-am gasit, in schimb am gasit intr-un ghiveci ca facuse caca.M-am dus sa ma dezmeticesc si am revenit cu cautarile.L-am gasit bagat in copacul cel mare a lui Mitzi, unde e si la ora asta, nu vrea sa iasa, i-am dus mancarea si apa aproape si nimic.Am vrut sa-l mangai si iarasi s-a dat la mine :scratch:

Sper sa coboare de acolo si sa ma lase sa-l mangai.

Acasa la mine

#2293 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 12 March 2012 - 12:38 PM

E speriat rau. Se simte pe teritoriu necunoscut, in zilele urmatoarele vei vedea daca se imblanzeste. E l-as lasa sa iasa singur de acolo, cand se simte bine, dar partea buna e ca nu plange noaptea! Probabil a sarit din cauza ca miroseai numai a Mitzi!

#2294 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 12 March 2012 - 12:47 PM

Vezi postareazerda, la 12 March 2012 - 12:38 PM, a spus:

E speriat rau. Se simte pe teritoriu necunoscut, in zilele urmatoarele vei vedea daca se imblanzeste. E l-as lasa sa iasa singur de acolo, cand se simte bine, dar partea buna e ca nu plange noaptea! Probabil a sarit din cauza ca miroseai numai a Mitzi!

Probabil.Oricum inafara de faptul ca a sarit pe usa nu plange nu stiu ce ziceau cei care nu l-au mai vrut ca plange.

Culmea e ca Mitzi il cauta prin locurile in care stia ca e.Aseara a stat o perioada cu el in baie :biggrin: .

Acasa la mine

#2295 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 12 March 2012 - 02:15 PM

Mitzi era indiferenta fata de vecinii vizitatori, daca lui acorda atentie, cu ea esti ok.Dar el se simte mutat de 3 ori si nu mai are incredere in nimeni! O sa dureze pana se calmeaza ca nu mai e iar plimbat. Poate asta simte ca e ceva provizoriu...

#2296 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • LocationGermany

Postat 12 March 2012 - 02:34 PM

Vezi postareazerda, la 12 March 2012 - 02:15 PM, a spus:

Mitzi era indiferenta fata de vecinii vizitatori, daca lui acorda atentie, cu ea esti ok.Dar el se simte mutat de 3 ori si nu mai are incredere in nimeni! O sa dureze pana se calmeaza ca nu mai e iar plimbat. Poate asta simte ca e ceva provizoriu...

Asta spun si eu! Nasol cu mutarile... lume noua, locuinte noi...
Ai încercat sa-l atragi cu ceva de joaca? O undita cu pana, un pai, o sfoara. Sau poate îi cumperi un soricel cu catnip sau Baldrian/valeriana, sa îl faci olecuta sa se simta mai bine. Sau poate un spray Feliway...
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#2297 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 12 March 2012 - 03:47 PM

Vezi postareaMaya, la 12 March 2012 - 02:34 PM, a spus:

Vezi postareazerda, la 12 March 2012 - 02:15 PM, a spus:

Asta spun si eu! Nasol cu mutarile... lume noua, locuinte noi...
Ai încercat sa-l atragi cu ceva de joaca? O undita cu pana, un pai, o sfoara. Sau poate îi cumperi un soricel cu catnip sau Baldrian/valeriana, sa îl faci olecuta sa se simta mai bine. Sau poate un spray Feliway...

am incercat de toate.El a venit cu o mingiuta cum ar esi Mitzi cu blanitza si zdranganitoare, ieri a venit cand stapanul a inceput sa o scuture.I-am dat si soricelul cu catnip pe care Diego si Woody il adora, iara nici o rectie.
I-am pus mancarea pe copacel poate poate coboara, nimic.
Am incercat sa-l ademenesc cu un pestisor cu care ma mai joc cu mitzi, iara hasaieturi si sunete de iti trec fiori reci pe spate si cam asa arata Schatzi azi cand am incercat sa ma joc cu el

Fisier atasat  49-peleland_net.jpg (13.3K)

la cat de dragut a fost ieri cand m-a lasat sa-l mangai si era intr-adevar un Schatz, azi e un mic dragusor.

Mi-e mila de el ca sta ascuns in copac,ar fi trebuit sa iasa de acolo pana acum, da nici la mancare nu vrea, Mitzuleana oricum a fost pe afara deci nu o simtea prin preajma.
Eu inca sper,da imi e ca daca nu "isi revizuieste" comportamentul si se mai da si in seara asta la al meu, nu stiu cum o sa-l imbuneze.
Cu Mitzi se joaca, o intarata, il zgarie,da stie ca e joaca si nu se supara pe ea, dar... :biggrin:

Acasa la mine

#2298 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 12 March 2012 - 04:14 PM

In voi nu are incredere, asa cum spui tu nu plange noaptea, deci a fost un pretext sa se descotoroseasca de el, si el simte ca l-au pasat toti oamenii!! Daca il ignorati o vreme pana vine el in zona, poate se da pe brazda. Cand am fost eu 3 saptamani in spital Pisi care practic mi-a crescut in brate m-a ignorat cand am venit acasa: Adica tu pleci si ma lasi cu astia??????
A durat doua saptamani pana cand daca incercam s-o mangai nu fugea de mine in brate la domnul. Si te asigur c-o adora!

#2299 Useril este offline   Uma 

• PipPipPipPip
  • LocationMica's world

Postat 12 March 2012 - 04:18 PM

Ioana eu zic ca el saracutul e foarte speriat. Incercati sa-l lasati in pace deocamdata, cu apa, mancare si nisip la indemana. Eu zic ca merita sa incercati mai mult decat cateva zile...pentru ca eu nu cred in minuni peste noapte :biggrin:
Vorbiti-i cu blandete (stii tu, vocea aia speciala pentru ei)si lasa-l pe el sa vina la tine..sunt sigura ca o sa vina.
Bietul pui, numai in sufletul lui sa nu fi acum :scratch:

#2300 Useril este offline   Myra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 165
  • Inregistrat: 23-March 11

Postat 13 March 2012 - 01:32 AM

Dupa ce-am citit de Schatzi, mi-am amintit de Rromica, cea mai lunga si una dintre cele mai frumoase relatii ale mele. :toothy6:
Era pe la sfarsitul primaverii, aveam 12 ani, cand a batut cineva la usa. Am raspuns eu, si un copil de la un bloc vecin mi-a intins un motanel negru, nu chiar adult (adolescent as putea zice :sad3: ): "ti-am adus pisica, au fugarit-o cainii si statea in copac." Nu mi-a luat nici o secunda sa-i spun "nu-i pisica mea." Pisica mea era tot neagra, dar adulta. Copilul a plecat. Am inchis usa, m-am dus in camera mea, dupa care aud mieunaturi la usa. Cum se auzea-n tot blocu', si tot blocu' stia ca numa' noi avem pisica, am fost nevoita sa iau motanelu-n casa. Pana sa vina ai mei, sa hotarasca ce facem cu el, l-am mangaiat si... cum luam mana de pe el, cum se baga sub pat. Eu dupa el, el sub pat, eu scos-mangaiat, el sub pat, eu scos-mangaiat. Au venit ai mei, s-au uitat la el, au decretat "e al cuiva, s-a pierdut, tre' sa-i gasim stapanii" si maica-mea s-a dus la niste blocuri de mai incolo sa lipeasca afise cu "gasit motan etc.", si sa-ntrebe prin cartier.
Trecuse si un nene cu 2 fetite intreband peste tot daca a aparut vreun motan negru, dar cei pe care-i intrebasera nu stiau ca era la noi. Deh, nesincronizare. Am asteptat ceva vreme, n-as putea spune daca zile sau saptamani, sa vina nenea cu cele 2 fetite sa-si ia motanul, dar n-au venit, pesemne n-au vazut afisele. Si ma gandesc si acuma: cat de trist trebuie sa fi fost pentru fetitele alea sa ramana fara motan, sa nu mai stie nimic de el...

In fine, Rromica a stat o perioada doar in casa, ca-i era frica si sa se apropie de fereastra. Stateam la parter si aveam o gradina inchisa, si cu timpul si-a facut curaj sa iasa prin gradina. Ne-a mai ramas un motanel, Pişu (nu-l chema asa din cauza ca facea pipi aiurea cand era pui, ci din cauza unui copil mic-mic si şâşâit venit in vizita care-i zicea "pişica, piş-piş-piş". :sad4: ) Pisica neagra a murit la cativa ani, si eu am ramas cu Pişu si Rromica, cei mai buni prieteni ai mei din copilarie si adolescenta. :sad3:
A fost o perioada mai nasoala, pe care cei doi baieti au infrumusetat-o enorm. Ma gandesc cu drag la cum veneau de afara cu labutele pline de noroi si blanita uda, mirosind a ploaie, si se asezau in pat, pe lenjeriile proaspat spalate si apretate, de-nnebunea maica-mea. Sau cum veneau plini de praf si se tranteau pe fetele de masa proaspat calcate si-mpaturite, pe care maica-mea n-apucase sa le bage-n dulapuri. :drool: Cum veneau si se mangaiau cu boticul de barbia mea, de multe ori cand ma simteau suparata, si cum dormeau pe picioarele mele, in mai toate noptile cand n-aveau nimic interesant de facut pe afara.

O intamplare de care inca mai rad, ori de cate ori imi amintesc, e asa: maica-mea pregatea, vineri seara/noaptea, pachet pentru frate-miu, care era la facultate. Eu o ajutam. Dimineata puneam in cutii ce pregatiseram de cu seara, si faceam geanta. Intr-o dimineata, surpriza nr. 1: prosopelul de pe tava cu placinta de dovleac era cam... mototolit. Rromica se-ncantase sa gaseasca un loc cald, si s-a culcat in tava, pe prosopel. Asta n-ar fi fost asa tragic daca si-ar fi gasit locul din prima, dar, cum nu statea confortabil, cred ca s-a-nvartit de cateva ori pana si-a gasit o pozitie buna, ca placinta era complet distrusa. :drool: In alta dimineata facusem eu o rulada din blat de pandispan, tot pt frate-miu, cu crema si glazura de cioco. Am acoperit-o asa, mai soft, sa se-ntareasca frumos glazura. Surpriza nr. 2, rulada mea era mancata toata pe deasupra, ca Rromica era mare amator de ciocolata (am avut noroc si noi, si el, ca n-a patit nimic de la ciocolata...)

Am avut si o mana umflata si infectata vreo 3 zile, c-am intervenit intr-un conflict intre Pişu si Rromica, si nu rabdam sa-i vad pe ei cu zgarieturi. :drool:

Ai mei au divortat si, chiar daca baietii erau in principal ai mei si ai maica-mii, ne-am gandit c-ar fi mai bine sa ramana la taica-miu, ca ieseau afara, stiau cartierul, erau destul de mari sa mai schimbe mediul etc.

I-am vizitat cat de des am putut. Pişu, mai salbaticut si vagabondut, era socant de tandru de fiecare data cand il prindeam acasa (socant nu neaparat pt mine, cat pt taica-miu si sotia lui, care-l hraneau si-l ingrijeau)... de asta zic uneori ca e impresionant cum tin minte si cum isi pastreaza sentimentele. Rromi era descurcaret, nu cred ca i-am lipsit in mod special, dar tot se bucura sa ma vada.

Pişu a murit pe la 9-10 ani, de sindromul imuno-deficientei feline, si-mi pare cumplit de rau ca l-am chinuit ulltimele doua saptamani cu veterinari si alte alea. Si-mi pare cumplit de rau si ca nu l-am ajutat sa moara linistit si demn.

Rromica a disparut la 13 ani de acasa. Sper c-a murit usor.

Ioana, eu nu stiu ce sfat sa-ti dau. Nu fi cicalitoare, lasa-l pe Schatzi sa ia initiativa. :sad3:

Arata acest topic

• 282 Pagini +
  • « Prima
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul