Forum Culinar: Blanoasele noastre, care ne fac viata SI mai frumoasa - Forum Culinar

Salt la continut

• 281 Pagini +
  • « Prima
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Blanoasele noastre, care ne fac viata SI mai frumoasa

#381 Useril este offline   raluca elena 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 17 January 2010 - 10:39 AM

Si Bula mai face "trenuletul" citeodata, mai ales vara cind maninca multa iarba. Il mai ajut si eu sa scape de vagoane :lol:
La inceput l-am spalat, ca era super jegos, cit nu s-a putut misca deloc a facut pe el si trebuia, insa acum nu il mai spal, desi sta tare cuminte, intra intr-un fel de transa :P
De cind am pus pietrele in ghiveci se invirte, se freaca, dar nu mai are sanse sa scoata pamintul din palmier. Acum cere afara de citeva ori pe noapte, sa speram ca-l tine :D
raluca elena

#382 Useril este offline   KikenHana 

• fata verde
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,172
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationinto the wild

Postat 17 January 2010 - 11:14 AM

Maya a spus:

Nu stiu cum ai putea dezvata pisoii sa ma nînce soareci :lol: ...nu prea cred ca functioneaza.
Si eu,ca Giorgiana,stiam ca laptele e bun în caz ca o pisica este otravita...daca ajuta la ceva insa,nu stiu.

Fetelor, nu ajuta laptele in caz de otravire, e un mit!!! Mi-a explicat vet-ul cand a fost episodul cu Sony. Majoritatea otravurilor sunt liposolubile, adica se dizolva in grasime. Laptele, continand multe lipide nu face decat ca otrava sa se dizolve mai repede si sa intre in organism, lucru care nu e de dorit! In caz de otravire cu rodenticide trebuie provocata voma imediat si administrata vitamina K! Ceea ce poate ajuta e albusul de ou batut cu putina apa. Albusul de ou fixeaza otrava si nu o lasa sa se dizolve, nu o lasa sa intre in peretii stomacului.

Take a walk on the wild side...

artizan

#383 Useril este offline   KikenHana 

• fata verde
  • PipPipPipPip
  • Locationinto the wild

Postat 17 January 2010 - 11:18 AM

mitu a spus:

Am intrebat mai multi vet cum pot sa-i dezvat sa manance soricei, nu exista solutie.
Daca are cineva vreo idee... Eu m-am gandit sa pun pe soricelul mort spirt sau ceva ce miroase patrunzator. Sper sa-si aminteasca data viitoare cand vor sa puna boticul pe ei.
Si mai am o intrebare: daca banuiesc ca a mancat ceva otravit, ce pot sa fac pana ajung la vet?
Va multumesc.

Nu va functiona, nu te necaji! La animale simturile fuctioneaza diferit decat la noi si assemenea trick-uri nu "prind". Nu va asocia in veci un soarece mort pe care l-ai tratat cu cu unul viu pe care se pregatesc sa-l vaneze :lol:

artizan

#384 Useril este offline   KikenHana 

• fata verde
  • PipPipPipPip
  • Locationinto the wild

Postat 17 January 2010 - 11:42 AM

Daca-i vorba de baie m-ati facut sa-mi amintesc de vremea cand Pisi nu era castrata si intra in calduri, pui n-a facut niciodata, nu stiu de ce, dar intra in calduri. Mergea biata in misiune si mi se intorcea plina toata de scrum, nisip si noroi si adesea mirosea turbat. Atunci ii faceam baie ca nu o puteam lasa in casa asa! Acum abia daca o mai spalam cateodata pe labute cand e noroi afara. Imi place grozav lucrua asta la pisici, cum se tin ele curate mereu :lol:

artizan

#385 Useril este offline   mitu 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 61
  • Inregistrat: 29-November 09

Postat 17 January 2010 - 12:47 PM

[/quote]

Fetelor, nu ajuta laptele in caz de otravire, e un mit!!! Mi-a explicat vet-ul cand a fost episodul cu Sony. Majoritatea otravurilor sunt liposolubile, adica se dizolva in grasime. Laptele, continand multe lipide nu face decat ca otrava sa se dizolve mai repede si sa intre in organism, lucru care nu e de dorit! In caz de otravire cu rodenticide trebuie provocata voma imediat si administrata vitamina K! Ceea ce poate ajuta e albusul de ou batut cu putina apa. Albusul de ou fixeaza otrava si nu o lasa sa se dizolve, nu o lasa sa intre in peretii stomacului.
[/quote]

Multumesc pt. precizari. Acelasi raspuns l-am primit ieri de la un vet mai experimentat: NU LAPTE! Albusul de ou se bate cu apa si se lasa sa se decanteze; sau sare cu apa si apoi fortat cu seringa sa se dea blanosului care a mancat ceva otravit. Ambele variante au efect daca se actioneaza imediat.

#386 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • LocationGermany

Postat 17 January 2010 - 02:16 PM

Ma gîndeam eu,cu laptele.Auzisem si eu la fel,ca ar fi bun...dar cum spuneam,nu cred ca ajuta la ceva...cum de fapt nu cred ca ajuta nimic.
Eu nu am avut niciodata o pisica otravita,si sper sa nici nu am.În schimb asa a murit dragostea canina a vietii mele... :lol:
A durut tare,pentru ca nu a murit din "greseala",ci intentionat...nu mia are importanta :lol:

Si aici umbla cu ani în urma ,un nebun de asta care otravea intentionat animale,mai exact pisici.Unora le-au murit si catelandrii,ca au ajuns ei înaintea pisicii,la bucatica de cîrnat/carne cu cianura...si din pacate,cretini din astia psihopati mai sînt.De obicei îi cam prinde,asta ce mai vedem la tv,dar tre' sa fim constienti ca multi nu se lasa prinsi.
Ce perversiune dom'le,sa admiri de dupa gard cum se zvîrcoleste o pisica otravita!Unii chiar merita împuscati!
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#387 Useril este offline   KikenHana 

• fata verde
  • PipPipPipPip
  • Locationinto the wild

Postat 17 January 2010 - 02:22 PM

Maya a spus:

Ce perversiune dom'le,sa admiri de dupa gard cum se zvîrcoleste o pisica otravita!Unii chiar merita împuscati!

Of, si inca cati nenorociti care ranesc deopotriva animale si oameni ar merita soarta asta...dar deh, nu e political correct :evil:

artizan

#388 Useril este offline   anaiordan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 282
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationGrecia-Syros

Postat 17 January 2010 - 04:39 PM

Maya a spus:

E o frumusete,dar asta stii deja =))
Eu nu-s de acord cu baia la pisici,doar în anumite cazuri..si asta în niciun caz cu sapun,sau gel,sampon,sau ce-o fi...de bipezi.

Ai mei merg afara,si nu îi spal doar în cazuri extreme.Adica daca s-au uns cu ceva de pe afara.
Sînt foarte curati,mai ales Felix,care are mult alb,si în orice situatie albul este impecabil.Cum se murdareste putin,cum se spala de zori :)

Multumesc Maya :lol: :lol:

Nici eu nu o spal des pe pisu, tot asa are multa blana alba si e impecabila...are program de spalat in fiecare seara in fata televizorului :lol: si nu numai ...anu trecut am spalat-o de doua sau trei ori...din care de doua ori era plina de kk...la pantalonasi...si a mea are multa blanita la fundulet.

Iar acum am spalat-o mai mult pentru ca i se facuse o chestie ciudata pe coada si nu ma lasa sa o perii....e mai salbatica :D...era asa parca fusese afara si se tavalise in praf si ulei de masina...nu stiu de unde a facut asta ca afara nu iese ;)

Pupici la mustacioase!! :lol: =))

#389 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 17 January 2010 - 04:56 PM

anaiordan a spus:

Iar acum am spalat-o mai mult pentru ca i se facuse o chestie ciudata pe coada si nu ma lasa sa o perii....e mai salbatica =))...era asa parca fusese afara si se tavalise in praf si ulei de masina...nu stiu de unde a facut asta ca afara nu iese :)

Pupici la mustacioase!! :lol: :lol:

Asta se pare sa fie matreata despre care vorbeste si Uma.Mike mai face cîteodata în perioada asta.În zona din spate/aproape/lînga coada,blana este putin grasa si are matreata.Pentru ca el ma lasa sa-l periez pîna la disperare,îl curat usor.Înmoi o manusa flausata(ca un prosop) în apa calduta si-l mîngîi dinspre spate spre coada,apoi dau cu peria si se mai limbureste el dupa aia,apoi e curat :lol:
Felix,nu a facut asa ceva niciodata...deci nu stiu care este motivul ca unele feline fac,iar altele nu :lol:

Va pupacesc si eu =))
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#390 Useril este offline   anaiordan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationGrecia-Syros

Postat 17 January 2010 - 06:50 PM

o sa incerc si eu sa o mai domesticesc....incet incet...oricum a inceput sa fie mai iubareata...sau e smechera si vine la mine cand ii e frig (nu avem caldura constanta in toata casa :) )...sper sa reusesc sa o obisnuiesc sa o periez...dar sa imi fac si eu timp :)

:pupic:

#391 Useril este offline   snej 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 539
  • LocationMelbourne

Postat 18 January 2010 - 03:59 PM

Mustacila meu al drag :floare:

Fisiere atasate

#392 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 18 January 2010 - 04:04 PM

Mammamiaaaa,în prima imagine zici ca-i fotomodelul tau,si pozeza doar pentru tine!Rasfatat flocos! :floare:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#393 Useril este offline   snej 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationMelbourne

Postat 18 January 2010 - 04:15 PM

Sper sa-i dam inapoi atata rasfat cate dulcegarii primim de la el :floare: :floare: :floare: .

Amandoua pozele sunt facute de jumatatea mea mai buna :floare: . Eu il stresez cu pozele si nu mai e asa relaxat cand ma vede ca vin cu aparatul. Dar cum marius doar il mangaie de obicei, nu se crispeaza cand mai vine si cu aparatul aproape :roll: .

In a doua poza ne tinem in brate :floare: . Sunt rare momentele astea pentru ca nu e asa mare amator de tinut in brate, uitam de poze si pentru ca la cele 7 kg ale lui nu apuc sa-l tin prea mult ca ma termina de spate :pupic: . Aici cred ca voia sa-mi faca damblaua si sa renunt singura la asa sport :P .

#394 Useril este offline   Uma 

• Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,631
  • LocationMica's world

Postat 18 January 2010 - 05:05 PM

snej a spus:

In a doua poza ne tinem in brate :love3: . Sunt rare momentele astea pentru ca nu e asa mare amator de tinut in brate, uitam de poze si pentru ca la cele 7 kg ale lui nu apuc sa-l tin prea mult ca ma termina de spate :lol: . Aici cred ca voia sa-mi faca damblaua si sa renunt singura la asa sport =)) .

E o frumusete ursuletul pufos!
A cat is a friend fur-ever !

#395 Useril este offline   anaiordan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationGrecia-Syros

Postat 18 January 2010 - 05:43 PM

chiar Uma ca e un ursulet pufos...hi hi hi ...ce dulce e :D

nici a mea nu e prea mare amatoare de tinut in brate...destul de rar..

acu sa va zic alta nazbatie...mai mult a mea decat a Micai :love3:....am zis ca o iau cu mine in tara cand plec, adica acum vineri, pentru ca sotul va fi mai mult la munca si in ultima saptamana a mea de concediu va veni si el in tara....toate bune si frumoase pana sun la companie sa intreb in ce conditii pot sa zboare mustacioasele....sa cad langa telefon (fix :o)....cand aud ce-mi zice tanti aia...8 euro pe kilogram..si asta one way...deci dus-intors 16 euro pe kil....si am zis si yo la un 4 kile...desi cred ca o sa fie mai mult..64 de euroi numa biletu la matza si al meu a fost 180...deci jumate pt matza... :lol: =)) :) deci...ne-am scos...

#396 Useril este offline   snej 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationMelbourne

Postat 18 January 2010 - 05:53 PM

I-a crescut blana de iarna si il piaptan doar, nu mai folosesc furminatorul decat rar de tot :love3: . E ca un nor pufos.

Ana, poti sa o iei cu tine sa o tii in brate?

#397 Useril este offline   Uma 

• Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,631
  • LocationMica's world

Postat 18 January 2010 - 05:54 PM

anaiordan a spus:

chiar Uma ca e un ursulet pufos...hi hi hi ...ce dulce e :D

nici a mea nu e prea mare amatoare de tinut in brate...destul de rar..

acu sa va zic alta nazbatie...mai mult a mea decat a Micai :love3:....am zis ca o iau cu mine in tara cand plec, adica acum vineri, pentru ca sotul va fi mai mult la munca si in ultima saptamana a mea de concediu va veni si el in tara....toate bune si frumoase pana sun la companie sa intreb in ce conditii pot sa zboare mustacioasele....sa cad langa telefon (fix :o)....cand aud ce-mi zice tanti aia...8 euro pe kilogram..si asta one way...deci dus-intors 16 euro pe kil....si am zis si yo la un 4 kile...desi cred ca o sa fie mai mult..64 de euroi numa biletu la matza si al meu a fost 180...deci jumate pt matza... :lol: =)) :) deci...ne-am scos...

Macar te lasa sa o tii in cabina?
A cat is a friend fur-ever !

#398 Useril este offline   anaiordan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationGrecia-Syros

Postat 18 January 2010 - 06:20 PM

da absolut...sus in cabina o iau...trebuie sa am cutie de transport de naumite dimensiuni sau geanta...dar sa nu curga prin ea :love3:..chiar asa au specificat...

#399 Useril este offline   Giorgiana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • LocationBucuresti

Postat 19 January 2010 - 01:17 PM

anaiordan a spus:

sa va zic ce-mi facu mandra mea azi....

si cateva poze :appl:

Ce dulce este cu toata funda aia mare si rosie!!!! Sa va traiasca mandretea!!!
GEORGIA

#400 Useril este offline   Giorgiana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • LocationBucuresti

Postat 19 January 2010 - 01:18 PM

snej a spus:

Mustacila meu al drag :appl:

Prima poza este suupeerbaaa!!!