Ieri dimineata pe la 6,cînd mie înca nu mi se deschideau ochii de somn,au venit toti trei craii deodata la masa.Toti lesinati de foame.Cum Cicilica reactioneaza cel mai la urît,e primul servit.
De cînd "îl avem" si pe Berry,are fiecare flocos loc separat pentru haleala.Înainte Fel si Mik,haleau pe doua covorase(de alea de pus sub farfurii) diferite,dar unu lînga celalalt.Ei,de cînd vine si nebunaticul mic,nu mai merge cum vreau eu ...asa ca pe Mike l-am lasat la locul vechi,ca e mai ferit,el vrea liniste si e mai timd.
Pe Felix,l-am plasat lînga usa de stica care da spre terasa,ca de acolo poate urmari circulatia cu penaj din gradina,si îi place sa se uite la TV ,în timp ce haleste

Lui Berry,i-am facut un locsor într-un colt în apropiere de Mike,ca lui îi este oricum egal în ce loc primeste de mîncare,ca el linge toate farfuriile,si manînca si suspendat,numai sa manînce!
Sa revin la ziua de ieri...
În dimineata aia,Berry era crizat rau de foame.În timp ce eu pregateam farfurii/castroane pentru ei,el deja fugea în toate locurile de nebun,si lingea castroanele golite de seara.Felix,astepta linistit.Se vede ca vîrsta l-a facut întelept.Chiar nu-l deranjeaza ca-i dau prima data la Cicilica.Banuiesc ca si-a dat seama ca daca al mic e satul,poate mînca toata mustetimea în liniste,altfel nu!
Cum am zis,i-am dat la fomila,apoi am dus castronelul lui Mike.Berry,vazîndu-ma cu alt castron în mîna s-a luat dupa mine.I-am pus lui Mike castronelul,iar Berry s-a bagat ca un nesimtit pe sub botul Mik,si a început sa înfulece din castronul lui.Mike se uita la mine disperat...el cînd e disperat de foame,sta pe loc si se uita cu ochi panicati si bulbucati ca un alien
Felix,între timp s-a urcat pe masa sa ma anunte ca el înca nu a primit farfuria!Ca sa nu mai fac drumuri,i-am dat farfuria direct pe masa
Piticotu sare repede pe scaun,se ridica în doua labe si repede-repede trage trei limbi si la farfuria lui Felix.Batrînul înca îl urmarea rabdator...totusi avea pleoapele pe jumatate coborîte,se uita "de sus" pe sub gene,iar Berry,cunoaste privirea asta.Asa ca a coborît de pe scaun si s-a repezit din nou spre farfuria lui Mike,care voria din nou sa manînce.Berry,cutra mica, sare la bataie,si-i arde doua labe dupa cap lui Mike.În momentul ala,Felix,care înca nu mîncase deloc,ci îl tot urmarea pe piticul agitat,a sarit ca o racheta de pe masa direct pe Berry,i-a ars cîteva labi ca lumea,de i-au zburat smocuri de par,apoi l-a prins de ceafa cu dintii si l-a împins de lînga Mike.Apoi s-a urcat linistit pe masa,a început sa manînce.Mike cu ochii cît cepele,a început sa crontane si el din castron,Cici s-a dus la locul lui si si-a mîncat portia( si la propriu si la figurat

)...iar linistea s-a reîntors
Dupa ce si-au potolit stomacelele,l-am cautat pe Berry la ceafa sa vad daca l-a muscat Felix,dar nu avea nici macar o zgîrietura...nici pe spate de unde i-au zburat smocurile de par.
Nu am "actionat" deloc,nu l-am certat pe Felix deloc...