Forum Culinar: Blanoasele noastre, care ne fac viata SI mai frumoasa - Forum Culinar

Salt la continut

• 281 Pagini +
  • « Prima
  • 213
  • 214
  • 215
  • 216
  • 217
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Blanoasele noastre, care ne fac viata SI mai frumoasa

#4281 Useril este offline   Giorgiana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 30 July 2013 - 03:05 PM

Pana la urma o sa-i cer sa-i faca si analize.

TREBUIE sa se faca bine blanosul!!!!

Multumim pentru incurajari si grija!
GEORGIA

#4282 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 30 July 2013 - 04:16 PM

Vezi postareaRain, la 30 July 2013 - 01:43 AM, a spus:

Multumesc pentru sfaturi Maya si Georgiana.

Ieri i-am facut baita si i-am "imprumutat" si din uleiul meu de cocos,dar azi la vet dr. a decis ca ar avea nevoie de picaturi (i-au pus ei) si zgardita "pentru o perioada" intrucat vine dintr-o familie de 4 pisici+2 caini care au stat numai afara. Nu i-au facut nici un fel de deparazitare interna :( ,m-au pus sa le duc proba de caca. I-au facut si prima serie de vaccinuri si vreau sa va spun ca s-a comportat exemplar, nici miau nu a zis. Urmeaza sa mergem iar in trei saptamani pentru celelalte vaccinuri iar apoi o sa-l castram (saracutu). Nu sunt insa sigura ca am dat de un vet bun desi a fost recomandat.

Maya motanelul o sa stea numai in casa si o sa ii sadesc zilele astea ovaz, sa vedem daca ii place. Cu numele inca suntem in tratative (eu cu junioara) ,avem pe lista Tommy si Mihaitza. Pana una alta nu raspunde la niciunul.

De aia m-am grabit sa-ti scriu, sa nu pici în plasa vetilor. Majoritatea, recomandati sau nu, vor sa-si vînda marfa si-i doare în cur de sanatatea pisoilor nostri. Egal de unde provine animalul, odata tinut în casa nu are nevoie de picaturi/spot on, absolut nimic, doar în cazul cazurilor cum mentionam în celalalt mesaj. Zic asta pentru ca am auzit de cazuri unde în perioadele caniculare pisoii aveau cîte un purecel chiar si în casa. Intrusul sigur a intrat în casa odata cu oamenii, ca asa din cer nu cad parazitii astia întepatori :D
Picaturi si zgarda deodata este ceva strigator la cer. Inainte de a pune zgardite si folosi picaturi de orsicare, informati-va bine. Nu va mai predic eu aici, ca vorba lunga e saracia omului, dar va jur ca toate afecteaza ficatul pisoilor! Insecticidele astea în mod repetat/sau constant duc la tumori, cancer la ficat... etc. Ma opresc.

Deci baita si uleiul de cocos îi ajungeau. Eventual o baita repetata pentru siguranta.
Nu castra motanul acum sub nici o forma. Mai tîrziu va avea probleme, aparatul urinar nefiind înca dezvoltat pîna in jur de un an. Un vet bun nu face asta, si nici nu-l cionteste si-l face direct "fetita" ci îi lasa sacul la locul din dotare... chiar daca-l goleste :D
Egal ce îi iese la analiza de caca, trebuia deparazitat. Mai încolo nu e nevoie, el fiind indoor cat, dar acum asta e important pentru el si bineînteles si pentru voi.

Sper sa nu te superi pe mine, eu dau mai departe doar ce stiu ca e bine.

Vezi postareaUma, la 30 July 2013 - 03:56 AM, a spus:

Pe Maya sa o asculti mai abitir, ca eu pe ea as scula-o si la 12 noaptea sa o intreb de fac bine ceva sau nu :lol: Eu tin matzonul in casa, asa ca nu e nevoie de deparazitare, dar daca ea zice ca nu e bine, pun cuvantul ei in balanta cu orice vet si tot al ei atarna mai greu.
Nu ca e prietena mea, dar pentru ca isi iubeste baietii cu dragoste de mama si ea nu si-ar da niciodata cu parerea daca nu ar stii sigur ce e bine :(

Iti urez sa ai parte de toate bucuriile pe care le aduc cele patru labute !

Na ca "sarim" pe sarmana fata :(
La 12 noaptea nu ai cum sa ma scoli, ca la ora aia eu nu dorm, dar poti suna si mai tîrziu, si cînd vrei tu, si poti sa ma si scoli oricînd :(

Pe mine nu ma intereseaza cine crede ca-s o exagerata în ceea ce priveste nasucurile pufoase. La noi acasa, un flocos nu se considera pet, ci un membru valoros al familiei :)

Gio, cum zice si verber, niste analize nu ar strica. E cam des bolnav. Poate are nevoie de ceva pentru întarirea sistemului imunitar. Pupa nasucurile si sanatale lui Cody :lol:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#4283 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 30 July 2013 - 06:47 PM

Dupa o furtunica usoara cu muuuuuulta ploaie racoritoare, cînd lemnul e înca umed ,
Sam se dezmiarda în ultima raza de soare pe terasa lor privata, construita de Dan the Builder, extra pentru nasuri pufoase :lol:

Fisier atasat  Sam la soare (5).jpg (348.78K)
Number of downloads: 0

Fisier atasat  Sam la soare (2).jpg (344.81K)

Fisier atasat  Sam la soare (3).jpg (345.46K)

Fisier atasat  Sam la soare (4).jpg (328.05K)

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#4284 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 30 July 2013 - 08:04 PM

Ce viata pe ei!!! :lol:
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#4285 Useril este offline   clau_ash 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,005
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 30 July 2013 - 08:22 PM

Rain sa va traisca baietelul! :lol:

In afara de ce au recomandat fetele aici, eu ti-as recomana ca in afara de seria asta de vaccinuri si rapelul (care se face la 1 juma si jumate), daca matulinul nu iese din casa - sa nu-I mai faci si alte vaccinuri. Marea majoritate a vetilor recomanda cel putin vaccinul antirabic in fiecare an si pe langa asta mai incearca sa adauge si cel polivalent. Pisic care sta in casa nu are nevoie de toate vaccinurie astea mai ales ca contin metale grele si sunt tare daunatoare pe termen lung. Bineinteles ca daca este cazul unui animal care se plimba si pe afara, atunci sunt alte condiderente de luat in seama.

Citeaza

Pe mine nu ma intereseaza cine crede ca-s o exagerata în ceea ce priveste nasucurile pufoase. La noi acasa, un flocos nu se considera pet, ci un membru valoros al familiei :(

Maya :lol: bine zici

#4286 Useril este offline   clau_ash 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,005
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 30 July 2013 - 08:25 PM

Georgiana, multa sanatate la baietel! :lol:

#4287 Useril este offline   Uma 

• Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • LocationMica's world

Postat 31 July 2013 - 04:27 AM

Vezi postareaclau_ash, la 30 July 2013 - 08:22 PM, a spus:

Citeaza

Pe mine nu ma intereseaza cine crede ca-s o exagerata în ceea ce priveste nasucurile pufoase. La noi acasa, un flocos nu se considera pet, ci un membru valoros al familiei :)

Maya :) bine zici

Clau ce ma bucur sa te vad :)

Mai, la ora 12 a mea e 6 am la tine, de aia zic ca te scol - ca la 12 la tine, vorbim deja la telefon :) Si piticul burticos normal ca se dezmiarda ..nu mai e cald tare sa se nervozeze. Frate-su in lasturis, nu?

Sanatate multa lui Cody!!! Georgi, e o idee buna sa o duci si pe pice sa-i faca analizele, ei pot lua unul de la celalalt diverse.
A cat is a friend fur-ever !

#4288 Useril este offline   Rain 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 472
  • Inregistrat: 19-January 10

Postat 01 August 2013 - 08:45 PM

Multumim de primire :occasion15:

Nu ma supar Maya, de aceea am intrebat,sa primesc sfaturi oneste. Eu va citesc de mult ,intotdeauna v-am admirat blanoasele si stiu cat de mult le iubiti :). In Romania intotdeauna am avut pisici dar stateau mai mult pe afara si foarte rar am fost cu ele la vet.

M-au sunat de la vet sa-mi spuna ca Tommy are "roundworms" si sa ma duc sa ii iau tratamentul,dar luni cand am fost si l-au tratat pentru purici au folosit Advantage2 care spune ca trateaza si paraziti interni,inclusiv roundworms. Eu zic ca e prea repede sa ii dau alt medicamen... voi ce spuneti?

Georgi cum se simte Cody?
Enjoy the silence!

#4289 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 01 August 2013 - 08:52 PM

Ciao la blanite!
Noi suntem foarte bine. Mâncăm la greu, ne jucăm, sărim, scuipam, zgâriem, mușcăm... facem de toate.
A prins curaj și bagabonteaza prin gradina vecinei, cea cu pisica atacanta. Se uită una la alta dar fără să se apropie.
E o jucăușă hoțomana. Ne trezim imediat cu ea în casă (la etaj) dacă cumva nu-i convine ceva.
Ea are totul la parter. La început nici nu vroia să iasă, acum toată curtea e a ei.
E o alintata. Fetele se ceartă mereu pt ea. Mi-e mila de ea când intră pe mâna lor, dar o iubesc așa de mult... bănuiesc că biata Pisi simte cât o iubesc, că stă liniștită la toate mângâierile și smotocelile lor.
Sorina

#4290 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 01 August 2013 - 09:48 PM

Vezi postareaRain, la 01 August 2013 - 08:45 PM, a spus:

Multumim de primire :)

Nu ma supar Maya, de aceea am intrebat,sa primesc sfaturi oneste. Eu va citesc de mult ,intotdeauna v-am admirat blanoasele si stiu cat de mult le iubiti :P. In Romania intotdeauna am avut pisici dar stateau mai mult pe afara si foarte rar am fost cu ele la vet.

M-au sunat de la vet sa-mi spuna ca Tommy are "roundworms" si sa ma duc sa ii iau tratamentul,dar luni cand am fost si l-au tratat pentru purici au folosit Advantage2 care spune ca trateaza si paraziti interni,inclusiv roundworms. Eu zic ca e prea repede sa ii dau alt medicamen... voi ce spuneti?

Georgi cum se simte Cody?

Advantage 1 e pt pisici de la 1-9 lbs, iar Advantage 2 pentru pisici de peste 9 lbs si e mai concentrat pentru a distruge oua, larve, etc... Niciunul nu e contra viermilor, doar pentru pureci. Advantage Multi e si pentru viermi, printre care si roundworms.

Deci trebuie neaparat deparazitata. Nu stiu cum e la pisi mici, dar la cele mari daca ies paraziti în alaizele de kk, se repeta deparazitarea interna. Nu stiu însa la ce interval.

Gio
, sper ca mustaciosul tau e mai bine :occasion15:

Sorina, nu lasa fetele s-o chinuie cu prea multa dragoste :P
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#4291 Useril este offline   Rain 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 472
  • Inregistrat: 19-January 10

Postat 01 August 2013 - 10:02 PM

Sorry am gresit,despre Advantage Multi era vorba...
Enjoy the silence!

#4292 Useril este offline   Giorgiana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 02 August 2013 - 01:02 PM

Da, in sfarsit Cody se simte mai bine dupa ce a terminat tot tratamentul, dar am avut cateva nopti in care nu am putut dormi de focul lui, el a miorlait tot incercand sa ne spuna ceva, nici el nu a dormit prea bine, nici de mancat nu prea a vrut, azi noapte a dormit linistit toata noaptea, febra nu a mai facut de 3 zile, a si mancat mai bine decat ieri, in schimb face mofturi la mancarea lui obisnuita si ar vrea numai carnita fiarta, sunca. Imi este teama ca nu o sa mai vrea sa-si manance mancare lui, oare?????

Multumim mult pentru gandurile voastre bune!!!
GEORGIA

#4293 Useril este offline   verber 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,872
  • Inregistrat: 08-December 09
  • LocationFRO

Postat 02 August 2013 - 03:01 PM

Vezi postareaGiorgiana, la 02 August 2013 - 01:02 PM, a spus:

Da, in sfarsit Cody se simte mai bine dupa ce a terminat tot tratamentul, dar am avut cateva nopti in care nu am putut dormi de focul lui, el a miorlait tot incercand sa ne spuna ceva, nici el nu a dormit prea bine, nici de mancat nu prea a vrut, azi noapte a dormit linistit toata noaptea, febra nu a mai facut de 3 zile, a si mancat mai bine decat ieri, in schimb face mofturi la mancarea lui obisnuita si ar vrea numai carnita fiarta, sunca. Imi este teama ca nu o sa mai vrea sa-si manance mancare lui, oare?????

Multumim mult pentru gandurile voastre bune!!!

OUFF ce te inteleg....dar eu intreb intr una....CE ANALIZE I AI FACUT???

#4294 Useril este offline   Giorgiana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 06 August 2013 - 01:54 PM

Analize lui Cody de abia astazi ne ducem sa-i facem, tot asa nu prea mananca, nu prea are chef de nimic, decat sa doarma si aseara am observat ca are gingiile cam albicioase.
Sper sa depistam pana la urma ce are exact, nu ne putem imagina ca i s-ar putea intampla ceva si sa-l pierdem!

Verber, din motive strict financiare nu am ajuns cu el inca la analize. Din suflet as face totul pentru el, insa in Romania tot ce este pentru animalutze costa destul de mult, avand in vedere umilele noastre surse financiare.

Dar eu sper sa fie bine pana la urma, ca doar ”pisica are 9 vieti”!
GEORGIA

#4295 Useril este offline   verber 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationFRO

Postat 06 August 2013 - 05:10 PM

NU MAI ZIC NIMIC.....sa fie bine asa imi doresc eu pt motanasul nostru
peste tot in lumea asta tarifele pt animalutze sunt ridicate.....la iubirea mea numai ultima a fost 400....
La primele 2 seturi de analize ii iesise insuficientza renala....ce am mai umblat peste tot pt med ala american
ca in final sa fie aceasta nenorocita de pancreatita cronica infectioasa
Deci urmareste totul cita apa bea cit maninca ce urineaza culoare chestii caci vei fi intrebata
si incearca sa nu i dai cu sare.....oricum stau pe metereze pina imi spui ce are
hai sa fie bine !!!
pupic pe nasuc....apropos...cum e ...rece ,cald??

#4296 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,430
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 06 August 2013 - 09:54 PM

Continuare de aici
http://artaculinara....post__p__203854

Prea cald imi e, nici soricelul nu ma atrage :tongue3:
Fisier atasat  Perlatopo.jpg (140.31K)

#4297 Useril este offline   Giorgiana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 07 August 2013 - 08:11 AM

Azi dimineata Cody s-a simtit mai bine, nasul il are rece si umed, a si mancat ceva, a baut apa, s-a jucat cu Fifi cea ce nu a facut de 2 zile, ea se ascundea si el o chema, are scaun normal, i-am luat temperatura si nu are febra, a inceput sa-si faca si toaleta pe care o neglijase, oricum este sub supraveghere atenta si trebuie sa-i comunic doctorului daca observ vreo schimbare. Gingiile nu sunt palide, la control aratau perfect, nici extremitatile nu erau palide.
Analize nu i-am putut face ieri seara, costa in jur de 400 RON, ceea ce pentru salariile noastre este foarte mult. Ramane sa strangem banii cum putem si dupa aceea sa-i facem si setul de analize. Asa cum am mai spus costa enorm tot ce este pentru animalutze.

Adriana, o inteleg perfect pe Perla, este foarte cald si daca ei au si blanitza sigur resimt altfel caldura decat noi. Pupici pe nasuc!
GEORGIA

#4298 Useril este offline   Uma 

• Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • LocationMica's world

Postat 07 August 2013 - 01:42 PM

Sanatate multa piticului Georgiana :rolleyes:

Si la noi scumpe, saptamana trecuta am dat $400 pentru analizele Mayei. Asa e peste tot..pe mine nu ma costa nimic sa-mi fac mie analizele, dar cand vine vorba de pitici...asta e..
A cat is a friend fur-ever !

#4299 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,430
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 07 August 2013 - 04:46 PM

Sper sa fie doar o problema trecatoare Giorgiana, si aici costa tot ce e legat de animalele de companie, or sa mai treaca multi ani pina cind or sa intre si ei in rindurile noastre, cred. Acum sunt considerate un lux. Aici s-au facut mici pasi legati de pedepsirea celor care fac accidente ranind ciini si pisici, numere de telefon pentru ajutor atunci cind ii gasesti abandonati, dar tot ce tine de hrana si asistenta sanitara fiind un business costa.

Perla sta cuminte toata ziua si se odihneste, seara dupa cina incepe sa iasa. Citeam ca pisicile au stramosi :wub: in desert si caldura nu e asa de periculoasa pentru ele cum e pentru ciini.

#4300 Useril este offline   verber 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationFRO

Postat 07 August 2013 - 06:00 PM

Georgi pupa pufosenia mea....si fi vigilenta
te pup fata inimoasa!!

Arata acest topic

• 281 Pagini +