Forum Culinar: Blanoasele noastre, care ne fac viata SI mai frumoasa - Forum Culinar

Salt la continut

• 281 Pagini +
  • « Prima
  • 226
  • 227
  • 228
  • 229
  • 230
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Blanoasele noastre, care ne fac viata SI mai frumoasa

#4541 Useril este offline   Uma 

• Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationMica's world

Postat 20 February 2014 - 07:11 PM

Vezi postareaIoana, la 20 February 2014 - 03:42 PM, a spus:

Uneori ma gandesc cu groaza ca e babuzica si nu o mai duce mult.Stiu ca sunt pisici ca au trait si 20 de ani, dar..

Da, sunt cele mai cumplite momente...incerc sa nu ma gandesc la nimic, doar sa ma bucur de fiecare moment. E plata pentru dragostea imensa pe care o avem pentru ei...cand se duc ei, se duc si bucatele din sufletele noastre.
A cat is a friend fur-ever !

#4542 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 21 February 2014 - 09:09 AM

Ioana, sunteti superbi amandoi. :)
Am citit ca in anumite tari, daca vrei sa te duci cu animalutul dupa tine, este necesara carantina, timp de 6 luni..... Ce inseamna mai exact aceasta carantina? Animalutul (catel / pisica....) sta separat de stapan? Sau nu e voie de iesit afara cu patrupedul? Sau trebuie sa faci vizite / controale regulate timp de 6 luni? Sau......? :)

#4543 Useril este offline   black_cat 

• crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,528
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 21 February 2014 - 11:26 AM

Vezi postareaFoxyy, la 21 February 2014 - 09:09 AM, a spus:

Ioana, sunteti superbi amandoi. :love7:
Am citit ca in anumite tari, daca vrei sa te duci cu animalutul dupa tine, este necesara carantina, timp de 6 luni..... Ce inseamna mai exact aceasta carantina? Animalutul (catel / pisica....) sta separat de stapan? Sau nu e voie de iesit afara cu patrupedul? Sau trebuie sa faci vizite / controale regulate timp de 6 luni? Sau......? :huh:

Foxy depinde din ce tara si in ce tara mergi. Eu tocmai mi-am adus catelul din Canada in Luxembourg si nu a fost necesara nici o carantina. Stiu ca Marea Britanie de ex. are reguli ceva mai dure. Trebuie vazut dar daca e din tara europeana in alta tara europeana nu e problema. Animalutul trebuie sa aiba microchip ( sau tatuaj pentru animalele nascute inainte de 2011 cred dar nu sint sigura), vacinul antirabic la zi si pasaport european.
brain loading....please wait....

#4544 Useril este offline   black_cat 

• crossing your path
  • PipPipPipPip

Postat 21 February 2014 - 11:27 AM

Ioana, sunteti superbi amandoi. :love7:
Am citit ca in anumite tari, daca vrei sa te duci cu animalutul dupa tine, este necesara carantina, timp de 6 luni..... Ce inseamna mai exact aceasta carantina? Animalutul (catel / pisica....) sta separat de stapan? Sau nu e voie de iesit afara cu patrupedul? Sau trebuie sa faci vizite / controale regulate timp de 6 luni? Sau......? :huh:

Dar da, am uitat sa zic, in cazul in care e nevoie de carantina animalul sta separat de stapan din pacate. Si carantina depinde iarasi de la tara la tara poate fi de la 6 saptamani la 6 luni :(

#4545 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 21 February 2014 - 11:30 AM

Vezi postareablack_cat, la 21 February 2014 - 11:27 AM, a spus:

Ioana, sunteti superbi amandoi. :huh:
Am citit ca in anumite tari, daca vrei sa te duci cu animalutul dupa tine, este necesara carantina, timp de 6 luni..... Ce inseamna mai exact aceasta carantina? Animalutul (catel / pisica....) sta separat de stapan? Sau nu e voie de iesit afara cu patrupedul? Sau trebuie sa faci vizite / controale regulate timp de 6 luni? Sau......? :(

Dar da, am uitat sa zic, in cazul in care e nevoie de carantina animalul sta separat de stapan din pacate. Si carantina depinde iarasi de la tara la tara poate fi de la 6 saptamani la 6 luni :(

Da, de Marea Britanie era vorba.... Ce porcarie..... :love7:

#4546 Useril este offline   black_cat 

• crossing your path
  • PipPipPipPip

Postat 21 February 2014 - 11:42 AM

Vezi postareaFoxyy, la 21 February 2014 - 11:30 AM, a spus:

Vezi postareablack_cat, la 21 February 2014 - 11:27 AM, a spus:

Ioana, sunteti superbi amandoi. :huh:
Am citit ca in anumite tari, daca vrei sa te duci cu animalutul dupa tine, este necesara carantina, timp de 6 luni..... Ce inseamna mai exact aceasta carantina? Animalutul (catel / pisica....) sta separat de stapan? Sau nu e voie de iesit afara cu patrupedul? Sau trebuie sa faci vizite / controale regulate timp de 6 luni? Sau......? :(

Da, de Marea Britanie era vorba.... Ce porcarie..... :love7:

Trebuie sa te interesezi exact (sau ma rog persoana in cauza). Din ce stiu eu sint cerute mai multe vaccinuri, nu doar antirabicul ca sa nu fie nevoie de carantina si anumite rase de cani nu sint admise. Gasesti pe net toate informatiile sau un telefon la ambasada (eu asa am facut) iti da informatii 100% sigure.Daca e vorba de tine si de pisicuta nu dispera ca nu e dracul chiar asa negru. Si eu am fost super stressata cand ma pregateam sa mut catelul dar in final partea logistica a fost mult mai usoara decat am crezut. Trebuie sa ai toate informatiile si sa te asiguri ca ai toate actele. Sfatul meu e sa incepi din timp pentru ca vaccinele trebuiesc facute cel putin cu 28 de zile inainte de plecare.

#4547 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 21 February 2014 - 11:55 AM

Vezi postareablack_cat, la 21 February 2014 - 11:42 AM, a spus:

Trebuie sa te interesezi exact (sau ma rog persoana in cauza). Din ce stiu eu sint cerute mai multe vaccinuri, nu doar antirabicul ca sa nu fie nevoie de carantina si anumite rase de cani nu sint admise. Gasesti pe net toate informatiile sau un telefon la ambasada (eu asa am facut) iti da informatii 100% sigure.Daca e vorba de tine si de pisicuta nu dispera ca nu e dracul chiar asa negru. Si eu am fost super stressata cand ma pregateam sa mut catelul dar in final partea logistica a fost mult mai usoara decat am crezut. Trebuie sa ai toate informatiile si sa te asiguri ca ai toate actele. Sfatul meu e sa incepi din timp pentru ca vaccinele trebuiesc facute cel putin cu 28 de zile inainte de plecare.

Saru' mana pentru informatii! :love7: Cineva mi-a zis ca acea carantina se refera la vizite obligatorii, nu la separarea animalutului. Dar, vorba ta, cel mai bine trebuie de intrebat la ambasada. :huh:

#4548 Useril este offline   alpha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,946
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationÉire

Postat 21 February 2014 - 12:44 PM

Foxyy, din pacate carantina inseamna ca animalutul este detinut intr-un loc special amenajat, pe cheltuiala ta dar separat de tine.

Pentru UK, Irlanda, Finlanda si Malta trebuie tratat inainte pentru tapeworm Echinococcus (inca nu stiu exact ce vierme-i asta): tratamentul trebuie administrat nu mai devreme de 120 ore si nu mai tarziu de 24 ore de ora stabilita pentru plecare si trebuie confirmat de vet in pasaport. Si tot ca sa nu stea in carantina trebuie sa vina dintr-o tara libera de rabie (turbare).

Bineinteles ca cel mai bine e sa suni la autoritati inainte, eu am tot citit ca ne gandim sa-l luam pe Ozzy cu noi in caz ca plecam in concediu prelungit anul asta
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#4549 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • LocationGermany

Postat 21 February 2014 - 02:00 PM

Calugaru Vaxile/Mihai, s-a mutat cu pisoi Malaysia - Singapore, si a trebuit sa stea în carantina destul. Nu mai retin exact, dar peste o luna.
Snej, care a plecat în Australia, are motanul în carantina undeva în Europa, Olanda parca? Nu mai retin exact.. Trebuie sa stea 6 luni. Din cîte am înteles are rude acolo care viziteaza motanul. Poate citesete pe aici si spune a ea mai exact ce si cum.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#4550 Useril este offline   black_cat 

• crossing your path
  • PipPipPipPip

Postat 21 February 2014 - 02:09 PM

Vezi postareaMaya, la 21 February 2014 - 02:00 PM, a spus:

Calugaru Vaxile/Mihai, s-a mutat cu pisoi Malaysia - Singapore, si a trebuit sa stea în carantina destul.

Si pisoiu ce-a facut cat l-au tinut pe calugar in carantina? :love7: (scuze Mayaaaa :huh: )

#4551 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • LocationGermany

Postat 21 February 2014 - 02:21 PM

Vezi postareablack_cat, la 21 February 2014 - 02:09 PM, a spus:

Vezi postareaMaya, la 21 February 2014 - 02:00 PM, a spus:

Calugaru Vaxile/Mihai, s-a mutat cu pisoi Malaysia - Singapore, si a trebuit sa stea în carantina destul.

Si pisoiu ce-a facut cat l-au tinut pe calugar in carantina? :love7: (scuze Mayaaaa :huh: )

Am vazut cum am scris, dar eram în goana, si tre' sa recunosc ca si pe mine m-a amuzat ce a iesit, dar am stiut ca se întelege ce vreau sa spun.
Cu toate ca, daca ma gîndesc bine, Mihai aproape ca a stat si el în carantina cu motanul :( L-a vizitat toata ziulica.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#4552 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 21 February 2014 - 02:33 PM

Am inteles, va multumesc pentru informatii. :love7:

#4553 Useril este offline   Giorgiana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 24 February 2014 - 05:56 PM

https://www.facebook...00432634&type=1

Ne-am inscris la un concurs - Declaratie de dragoste pentru pisica mea - mami a noastra ne-a facut o frumoasa declaratie de dragoste care merita votata, va rugam din inima noastra pisiceasca sa ne dati un vot, adica un like, MULTUMIM!!!! MIAAAUUU!!!! Semnat: CODY si FIFI
GEORGIA

#4554 Useril este offline   snej 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 539
  • LocationMelbourne

Postat 25 February 2014 - 05:49 AM

Salutare :pupic:

Pentru fiecare tara in parte e regim separat si cerinte diferite. Australia nu accepta animale de-a dreptul din Romania (am citit undeva ca doar de prin 2016 ar fi posibil) si animalele trebuie sa stea in carantina 6 luni in oricare alta tara (inclusiv Serbia, Ungaria, Bulgaria) si trebuie urmat protocolul de pe pagina oficiala. Noi l-am dus pe Mio la parintii mei in Olanda si a stat la ei acasa; daca aveti un cunoscut care sa va primeasca animalutul e foarte bine. Nu trebuie neaparat sa stea intr-un centru anume daca aveti prieteni/ rude care sa-l gazduiasca. Ei trebuie sa mearga cu el la un veterinar pentru primul vaccin, analizele de dupa, sa urmareasca protocolul. In afara de Australia nu stiu pe altii sa fie asa stricti (ca sa nu spun batuti in cap :pupic: ). Protocolul acela a trebuit urmat cu sfintenie, altfel nu-l mai primeam pe Mio.
Pentru noi au expirat in final cele 7-8 luni de cand l-am lasat in Olanda (trebuiau 6 luni de la primul vaccin facut acolo dar intre timp au schimbat un pic regulile si perioada s-a lungit) si aseara l-au lasat ai mei la compania ce se ocupa de zborul animalutelor, azi ia primul avion spre Kuala Lumpur :pupic: . Toate vaccinurile, testele, hartiile le-am platit noi, la fel si compania de l-a expediat si biletul de avion.
Dupa doua zile va ajunge in Melbourne si va mai sta aici 10 zile in carantina. Aici va sta singur in camera lui (1m/2m) si il pot vedea in fiecare zi intre anumite ore. Animalele stau fiecare separat ca sa nu fie probleme de boli sau minuni si sa le imparta intre ele. Carantina de aici o platim iar noi, indiferent daca ii ducem mancarea cu care e el obisnuit sau nu, pretul e acelasi.

Poate as fi putut sa-i gasesc o gazduire fictiva in Ungaria, la Budapesta, si de fapt el sa stea cu noi si sa facem sistematic drumurile Timisoara-Budapesta. Dar fiind vorba de Australia nu am vrut sa riscam nimic.
Mi-a fost cumplit de greu lunile astea fara el, credeam ca nu se mai termina dar am avut noroc ca era obisnuit sa stea cu ai mei si ii cunostea. Lui i-a fost binisor la inceput spre foarte bine la final, reusise sa se inteleaga cu nepotica mea si nu o mai composta chiar de fiecare data :pupic: .

Nu a fost extrem de complicat dar nu e placut sa-l stiu departe si sa nu am idee ce i se intampla pe drum, cum e manipulata cutia, daca ii e frig, daca e stresat rau sau daca bea destula apa...Vineri insa e prima zi cand il pot vedea si nu ma mai gandesc la nimic altceva :occasion15:

M-am intins la povesti dar cand povestesc de Mio nu pot sa ma rezum niciodata la 10 cuvinte, mereu ma intind :occasion15:

#4555 Useril este offline   Uma 

• PipPipPipPip
  • LocationMica's world

Postat 25 February 2014 - 06:43 AM

Vezi postareasnej, la 25 February 2014 - 05:49 AM, a spus:

animalele trebuie sa stea in carantina 6 luni in oricare alta tara

Nu in Canada - aici amicii mei si-au luat bebelusa blanoasa de la avion (a venit din Romania singura), direct acasa :occasion15: Numai ca a trebuit vaccinata in avans cu tot ce cereau autoritatile.

#4556 Useril este offline   snej 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 539
  • LocationMelbourne

Postat 25 February 2014 - 06:51 AM

Nu m-am exprimat eu bine, ziceam de Australia. Pentru alte tari am si spus ca se aplica protocolul propriu.
Australia e mai cu mot. Daca il trimiteam pe Mio din Serbia, Ungaria, Bulgaria (le dau exemplu ca sunt langa noi si Bulgaria nu e tocmai o tara rasarita) era ok, il exediam noi direct si mai statea doar aici in carantina, nu mai era nevoie de cele 6 luni aiurea. Romania-Australia nu e posibil direct :occasion15:

#4557 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 25 February 2014 - 08:05 AM

Vezi postareasnej, la 25 February 2014 - 06:51 AM, a spus:

Nu m-am exprimat eu bine, ziceam de Australia. Pentru alte tari am si spus ca se aplica protocolul propriu.
Australia e mai cu mot. Daca il trimiteam pe Mio din Serbia, Ungaria, Bulgaria (le dau exemplu ca sunt langa noi si Bulgaria nu e tocmai o tara rasarita) era ok, il exediam noi direct si mai statea doar aici in carantina, nu mai era nevoie de cele 6 luni aiurea. Romania-Australia nu e posibil direct :pupic:

Am inteles, iti multumesc frumos pentru informatii! :occasion15:
Carantina cred ca-i instaurata de frica rabiei. Cel putin pentru anumite zone asa este. In Bucuresti rabia e eradicata de vreo 30 de ani, dar nu stiu daca Romania, ca tara, a eradicat rabia la nivel national (de suficient timp). :occasion15:
Probabil la ambasada se obtin cele mai pertinente informatii.

#4558 Useril este offline   Uma 

• PipPipPipPip
  • LocationMica's world

Postat 25 February 2014 - 02:23 PM

Vezi postareasnej, la 25 February 2014 - 06:51 AM, a spus:

Australia e mai cu mot. Daca il trimiteam pe Mio din Serbia, Ungaria, Bulgaria (le dau exemplu ca sunt langa noi si Bulgaria nu e tocmai o tara rasarita) era ok, il exediam noi direct si mai statea doar aici in carantina, nu mai era nevoie de cele 6 luni aiurea. Romania-Australia nu e posibil direct :blush:

Bietul Mio, biata mama de Mio... Dar vine ea ziua de vineri :blush:

#4559 Useril este offline   M_rules 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Ice
  • Postari: 684
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationWhere the sun shines.......

Postat 25 February 2014 - 03:51 PM

Foxyy uite info pe aici de tari EU:
http://ec.europa.eu/...mm_intra_en.htm

si de UK pe aici:
https://www.gov.uk/take-pet-abroad

Scrie le si intreaba, am impresia ca, carantina a fost scoasa daca animalutul vine dintr o alta tara EU si/sau nu mai e necesar testul antirabic...

7. Contact the Pet Travel Scheme helpline

For more information, contact the Pet Travel Scheme helpline.

Pet Travel Scheme helpline
pettravel@ahvla.gsi.gov.uk
0870 241 1710
Monday to Friday, 8am to 6pm (closed on bank holidays)
Find out about call charges.

https://www.gov.uk/t...scheme-helpline
http://montignacrecipes.blogspot.com

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin

Imagine postata Imagine postata

#4560 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 01 March 2014 - 08:15 PM

Vezi postareaM_rules, la 25 February 2014 - 03:51 PM, a spus:

Foxyy uite info pe aici de tari EU:
http://ec.europa.eu/...mm_intra_en.htm

si de UK pe aici:
https://www.gov.uk/take-pet-abroad

Scrie le si intreaba, am impresia ca, carantina a fost scoasa daca animalutul vine dintr o alta tara EU si/sau nu mai e necesar testul antirabic...

7. Contact the Pet Travel Scheme helpline

For more information, contact the Pet Travel Scheme helpline.

Pet Travel Scheme helpline
pettravel@ahvla.gsi.gov.uk
0870 241 1710
Monday to Friday, 8am to 6pm (closed on bank holidays)
Find out about call charges.

https://www.gov.uk/t...scheme-helpline

Saru' mana! Peste al doilea link am dat si eu in cautarile mele, dar mi-s nitel in ceata. Sunt niste informatii care ma confuzeaza nitel.
Pe de-o parte zice de carantina, pe de alta zice ca daca animalul e vaccinat antirabic si are niste analize de sange facute dupa cel putin 30 de zile de la vaccin, dar nu cu mai mult de 3 luni inainte de intrarea in Uk, nu mai e necesara carantina....
Trebuie de verificat daca se aplica asta animalutelor din Romania sau nu.

Arata acest topic

• 281 Pagini +
  • « Prima
  • 226
  • 227
  • 228
  • 229
  • 230
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

5 useri citesc topicul