Forum Culinar: Blanoasele noastre, care ne fac viata SI mai frumoasa - Forum Culinar

Salt la continut

• 282 Pagini +
  • « Prima
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Blanoasele noastre, care ne fac viata SI mai frumoasa

#1481 Useril este offline   Uma 

• Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationMica's world

Postat 27 July 2011 - 06:35 PM

Deci sa ne intelegem, nu exista pisici rele - sunt doar bebelusi mustaciosi dificili :lol:

La Maya merge cu suflatul in nas si mai ales cu NU -dar trag un NU de stie ca sunt serioasa -daca ii arat mana a bataie, primesc repede, repede o labuta peste mana, adica auzi madam, nu ma ameninta pe mine ca stiu ca 1. nu dai si 2. sunt mai rapida decat tine!

Eu zic doar ca are energie multa si are nevoie de timp sa se obisnuiasca cu noul loc - are nevoie sa-si consume energia asta si asa cum zicea Miha, e bine de dragalit cand e cuminte si atunci o sa invete ca mana e de iubire nu de joaca.

Eu nu cred in chestia cu apa, pentru ca mi se pare ca o stresez. Nici cu galagie facuta de ziar -cel mult mai bateam din palme....eu sunt stresata sa nu stresez..de aia si ma uit ca are incredere deplina in mine, si cand i-a fost rau nu s-a ascuns, a venit si si "vorbea" de zor cu mine, se impingea cu funduletul spre mana mea (era constipata draga de ea)..

Cu bombanitul si Maya il are - ma cearta daca de exemplu iau ceva din gurita sau labuta ei ca a furat (punga de bomboane, carti de credit etc) Ma cearta cand nu deschid usa la balcon sa prinda ea pasaretul care se lafaie la soare , cand a ramas o urma de pp in cutie si nu are chef sa se murdareasca pe labute..fiecare miau are o semnificatie , fiecare ton zice altceva si da, sunt trasa la raspundere de nu suflu in fund printesei :71:

Daca ridicam tonul in casa, e prima care "mediaza" vine in fuga si ne cearta ea :71:
A cat is a friend fur-ever !

#1482 Useril este offline   Piscotel 

• Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 27 July 2011 - 09:59 PM

Uma,

Stiu ca nu sunt pisici rele,cum nici copii rai nu sunt.
Am scris asa ca sa intelegeti ca e mai zgubilitica deca alte mate pe care le-am crescut.
Si crede-ma ca am crescut multe.La mama cand eram,vreo 6,iar eu de cand sunt la casa mea,am avut 5 +"invitatii " veniti in vacanta sau lasati in baby setting.
Toate cand sunt mici sunt jucause,prind cu dintii si gherutele,mai zgarie din greseala,se agata de draperii,se urca pe dulapuri,le apuca "nebunia de seara "....dar asta mica le da cu tifla la toate.E un pachet de energie,cu gheare si colti.
Parca ar fi crescuta in beci.
Imi aduce aminte de pisicile bunicii de la Cluj,care se nasteu in beci,de unde ieseu mari,si nimeni nu mai putea sa puna mana pe ele.
Erau un fel de mate salbatice,responsabile cu eradicarea sobolanilor din curte.Le vedeam doar cand veneau la castronul cu mancare sau sa bea apa.
Din pacate nu stiu ce provenienta are.
Prietena care mi-a adus-o mi-a spus ca a primit-o de la fetele ei,care la randul lor au primit-o.

Na dar astazi am sunat-o pe mama sa vad cum se mai impaca cu Miss Ellie,ca uitai sa va spun ca asa a botezat-o.
Eram hotarata ,in cazul in care stresul este prea mare pentru mama,sa duc pisica inapoi.
Mi-a spus ca deja se inteleg mai bine.Ca Miss,iese singura afara pe scarita de la geam(mama sta la parter),ca urca tot singura inapoi,ca o urmeaza prin curte,ca vine cand o cheama,si ca incet,incet,crede ca se vor imprieteni.
Si la final mi-a spus ca pisica este foarte destepta.
Asta este prima bulina alba si o rasturnare de situatie,dupa drama care era cu o zi inainte,in aceeasi casa.
Mi-a mai spus ca o mangaie mult cand doarme .Imagine postata

Vom vedea ce va mai fi.
Maine ma duc sa-i caut minge din burete si alte jucarii,ca de undita deja s-a plictisit.
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#1483 Useril este offline   Piscotel 

• Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • LocationDin NORD

Postat 27 July 2011 - 10:04 PM

Multumesc pentru sfaturi fetelor.
Asa cum bine spune Maya,fiecare pisica este unica.
Vom vedea ce sistem de recompense - pedepse da rezultate in cazul lui Miss.
Mi-a mai venit o idee care la Piscot functiona.
O cutie de bere cu monede de metal pe care o zdranganeam langa urechea lui cand facea prostii.

#1484 Useril este offline   Uma 

• PipPipPipPip
  • LocationMica's world

Postat 27 July 2011 - 10:12 PM

Vezi postareaPiscotel, la 27 July 2011 - 09:59 PM, a spus:

Uma,

Piscotel, eu raspunsesem asa Mayei(evident ca in gluma ca stiu ca ce simte Maya pentru matze e exact ce simt eu!) care a pus si ea ghilimele :thumleft: La tine nici nu observasem ca ai fi scris asta, pentru ca in "cartile" mele esti cotata cu AAA sau +++ (asta de la ratuste ti se trage :toothy9; )

Ma bucur mult ca zgatia intra in gratiile mamei - sunt sigura ca te-ai gandit la varsta dansei in primul rand si e normal! Sunt sigura ca Speedy Gonzales aka Miss Ellie o sa se mai calmeze cu vremea.

#1485 Useril este offline   Uma 

• PipPipPipPip
  • LocationMica's world

Postat 27 July 2011 - 10:13 PM

Vezi postareaAdriana, la 26 July 2011 - 10:21 PM, a spus:

Vezi postareaUma, la 25 July 2011 - 10:19 PM, a spus:

.dar o perii cu Furminatorul si are tone de blanita moarta!

e teribil ce poate sa scoata Furminatorul :thumleft:

Oh daaa...si frate-su are acum pentru par scurt si e de necrezut ce scoate si de la el!

#1486 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • LocationGermany

Postat 27 July 2011 - 10:14 PM

Batutul din palme functiona la Cici cînd era micut.La fel si suflatul.
Felix,daca bat din palme cînd face tîmpenii,crede ca-l aplaud si mai face o data.El ma întelege daca îi vorbesc.În functie de ton face cam totdeauna ceea ce trebuie.Daca nu vrea,îmi trage privirea aia taioasa.
Mike,se uita la mine...si dupa privire cred ca se întreaba daca am luat-o razna,cînd bat din palme.Daca-l suflu se "sperie" si da sa plece.Dar daca nu-l mai suflu si a doua oara,se linsteste si ramîne.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#1487 Useril este offline   Uma 

• PipPipPipPip
  • LocationMica's world

Postat 27 July 2011 - 10:17 PM

Vezi postareaMaya, la 27 July 2011 - 10:14 PM, a spus:

Felix,daca bat din palme cînd face tîmpenii,crede ca-l aplaud si mai face o data.

Tipic Felix!!! :thumleft: Pupu-l eu de ginerica!

#1488 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • LocationGermany

Postat 27 July 2011 - 10:26 PM

Vezi postareaUma, la 27 July 2011 - 10:12 PM, a spus:

Piscotel, eu raspunsesem asa Mayei(evident ca in gluma ca stiu ca ce simte Maya pentru matze e exact ce simt eu!) care a pus si ea ghilimele :thumleft: La tine nici nu observasem ca ai fi scris asta, pentru ca in "cartile" mele esti cotata cu AAA sau +++ (asta de la ratuste ti se trage :toothy9; )

Ma bucur mult ca zgatia intra in gratiile mamei - sunt sigura ca te-ai gandit la varsta dansei in primul rand si e normal! Sunt sigura ca Speedy Gonzales aka Miss Ellie o sa se mai calmeze cu vremea.

Rele în ghilimele,devin în general cînd nu sînt crescute de mama pîna la o anumita vîrsta.
Crescute,jucate,iubite,linse si dragalite de mama lor,felinele învata sa se joace fara gherute,sa muste finut,sa stea la scarpinat,sa faca kk la nisip,etc,etc.
Daca mai traiesc si într-un mediu unde bipezii le adora,ies din minifeline niste flocoase blînde si iubarete si stiu a se juca fara sa raneasca.
Daca le lipseste mama si au temperament mai nebunesc,se lasa domesticite de bipezii iubareti,doar ca au nevoie de mai ceva timp.

La alte pisici ajuta cînd le dai de înteles prin ton ca te doare.De exemplu cînd agata de mîna si musca sau chiar iepureste mîna cu ghearele din spate,se poate vocifera un : "auauauauauauau!" rapid si plîngacios :D si în niciun caz nu se trage mîna rapid!
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#1489 Useril este offline   Uma 

• PipPipPipPip
  • LocationMica's world

Postat 28 July 2011 - 01:06 AM

Vezi postareaMaya, la 27 July 2011 - 10:26 PM, a spus:

La alte pisici ajuta cînd le dai de înteles prin ton ca te doare.De exemplu cînd agata de mîna si musca sau chiar iepureste mîna cu ghearele din spate,se poate vocifera un : "auauauauauauau!" rapid si plîngacios :toothy9; si în niciun caz nu se trage mîna rapid!

Da!! Asa ii mai fac Mayei si chiar raspunde mai bine decat daca ii zic NU. Ma lasa dar si pleaca agasata ca nu poate sa ma muste cat vrea ...la a doua tinerete pufoasa mea crede ca e caine, asa ca musca mai des :thumleft:

#1490 Useril este offline   Piscotel 

• Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • LocationDin NORD

Postat 28 July 2011 - 07:03 AM

Vezi postareaPiscotel, la 27 July 2011 - 09:59 PM, a spus:

Uma,

Piscotel, eu raspunsesem asa Mayei(evident ca in gluma ca stiu ca ce simte Maya pentru matze e exact ce simt eu!) care a pus si ea ghilimele Imagine postata La tine nici nu observasem ca ai fi scris asta, pentru ca in "cartile" mele esti cotata cu AAA sau +++ (asta de la ratuste ti se trage Imagine postata )

No ma bucur a ai inteles.Imagine postata
Era o mare diferenta daca o educam eu pe Miss sau o educa mama.
Draga de ea (mama),nici NU hotarat nu mai stie cum se pronunta.Cand spune NU,seamana cu DA .Imagine postata
Pe vremuri,mama,ma "taia" doar cu privirea.Ca e o Sagetatatoare tipica.
Cand intra in casa,eu luam pozitia de "drepti ".Acum s-a inmuiat ,o data cu varsta.
Dar i-a ramas o mare bunatate si simtul umorului,care cred ca vor fi de mare ajutor in aceasta relatie cu nabadai.
Imi faceam probleme,pentru ca eu i-am dus mata....sa-i umple zilele ,sa mai aiba cu cine vorbi ,sa aiba pe cine mangaia si in loc de satisfactie,gasisem acum doua zile cand am fost la ea,"...Doua pachete de nervi ".Imagine postata
Cealalta pisica,care i-a murit,era umanizata.
Vorbea cu mama,"o pupa "la propriu.
Cand mama ne conducea pana la poarta,Bazuca se urca pe stalpul portii si statea acolo pana cand ne terminam discutiile de "ramas bun ".
Oricine putea sa o mangaie ,iar ea raspundea impingandu-se spre palma , torcand.

Ellie,e opusul si cred ca mama a uitat cum e cu puii dupa 12 ani.

Pentru ca ti-au placut ratele promit sa le mai fac poze...si lui Ellie la sfarsitul asta de saptamana.Imagine postata

#1491 Useril este offline   Piscotel 

• Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • LocationDin NORD

Postat 28 July 2011 - 07:08 AM

Vezi postareaMaya, la 27 July 2011 - 10:26 PM, a spus:

Piscotel, eu raspunsesem asa Mayei(evident ca in gluma ca stiu ca ce simte Maya pentru matze e exact ce simt eu!) care a pus si ea ghilimele Imagine postata La tine nici nu observasem ca ai fi scris asta, pentru ca in "cartile" mele esti cotata cu AAA sau +++ (asta de la ratuste ti se trage Imagine postata )

Rele în ghilimele,devin în general cînd nu sînt crescute de mama pîna la o anumita vîrsta.
Crescute,jucate,iubite,linse si dragalite de mama lor,felinele învata sa se joace fara gherute,sa muste finut,sa stea la scarpinat,sa faca kk la nisip,etc,etc.
Daca mai traiesc si într-un mediu unde bipezii le adora,ies din minifeline niste flocoase blînde si iubarete si stiu a se juca fara sa raneasca.
Daca le lipseste mama si au temperament mai nebunesc,se lasa domesticite de bipezii iubareti,doar ca au nevoie de mai ceva timp.

La alte pisici ajuta cînd le dai de înteles prin ton ca te doare.De exemplu cînd agata de mîna si musca sau chiar iepureste mîna cu ghearele din spate,se poate vocifera un : "auauauauauauau!" rapid si plîngacios Imagine postata si în niciun caz nu se trage mîna rapid!

Mama ii spuneHiiiiiiiii !Cu accent pe I .
Am inteles ca functioneaza.
Se pare ca incep deja sa vorbeasca aceeasi limba Imagine postata .

#1492 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • LocationTorino

Postat 28 July 2011 - 09:39 AM

Ce bine ca s-a rezolvat problema Lia.Si pentru mama ta si pentru Miss Ellie.

Eu ma uit la Dora si Milka, cat le "chinuie" Manu si niciodata nu au scos gherutele.Milka o urmareste pe Manu peste tot.

Ma duc sa vad ce-i Furminatorul asta, desi am o banuiala.

#1493 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Postari: 14,464
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 28 July 2011 - 11:42 AM

dumnealui e
http://www.zooplus.i..._forbici/180742

#1494 Useril este offline   Uma 

• PipPipPipPip
  • LocationMica's world

Postat 28 July 2011 - 01:21 PM

Vezi postareaPiscotel, la 28 July 2011 - 07:03 AM, a spus:

Ca e o Sagetatatoare tipica.
.......
Vorbea cu mama,"o pupa "la propriu.
Cand mama ne conducea pana la poarta,Bazuca se urca pe stalpul portii si statea acolo pana cand ne terminam discutiile de "ramas bun ".
Oricine putea sa o mangaie ,iar ea raspundea impingandu-se spre palma , torcand.

Ellie,e opusul si cred ca mama a uitat cum e cu puii dupa 12 ani.

Pentru ca ti-au placut ratele promit sa le mai fac poze...si lui Ellie la sfarsitul asta de saptamana.Imagine postata

Mai si eu sunt Sagetatoare si apriga rau cand ma supar, dar e doar o fatzada ca sufletul nu-i rau :violent1: ! Asa sunt zodiile de foc :lol:

Asa si Maya imi da pupicei si vorbim de zor, dar ia timp si atentie..adica sunt sigura ca e din firea ei sa fie asa, dar si eu mi-am pupacit-o si am vorbit cu ea ca si cu un omulet. Imi dau seama ce dor ii e mamei tale de pufoasa care s-a dus :)

Ratele le ador! Asa ca astept cu nerabdare poze si cu ele si cu Miss Ellie =))

Eataly, Furminatorul e cea mai buna perie care a existat vre-odata (si pentru catei, si par scurt si par lung) Curata blanita moarta ca nicio alta perie!

#1495 Useril este offline   laura_lala 

• Moderator
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 28 July 2011 - 02:14 PM

Pupam toate pisicile noi si pe cele cu state vechi! =)) Eu intru mai rar, acum profit ca se discuta despre Furminator. Am inteles ca-i cea mai buna perie de pe piata, insa intreb cum se prezinta casa voastra de cand periati pisicul cu ea? Miu-Miu al meu e campion nu numai la muscat si rautati pisicesti :violent1: ci si la lasat par. Sunt exasperata si satula de aspirat casa la fiecare 48 de ore. :lol:

#1496 Useril este offline   Uma 

• PipPipPipPip
  • LocationMica's world

Postat 28 July 2011 - 02:53 PM

Vezi postarealaura_lala, la 28 July 2011 - 02:14 PM, a spus:

Pupam toate pisicile noi si pe cele cu state vechi! :-* Eu intru mai rar, acum profit ca se discuta despre Furminator. Am inteles ca-i cea mai buna perie de pe piata, insa intreb cum se prezinta casa voastra de cand periati pisicul cu ea? Miu-Miu al meu e campion nu numai la muscat si rautati pisicesti :notworthy: ci si la lasat par. Sunt exasperata si satula de aspirat casa la fiecare 48 de ore. :scratch:

Pupam si noi pe Miu-Miu!!

Si Maya lasa mult par , suvite ca de merinos ca asa e blanita ei.. am incercat tot felul de perii si pana la Furminator ori cat de mult o periam tot degeaba.. Furminatorul l-am cumparat imediat ce a iesit pe piata, am dat $75 pe perie si nu-mi pare rau o secunda. Zilele trecute amica mea a cumparat pentru fratele Mayei (care are par mic) si e la fel de incantata (acum e mai ieftin, in jur de $55)
Problema cu Maya e ca trebuie sa o prind in stare buna cand sa ma lase sa o perii ca lumea..se lasa cu muscat si batut (ea pe mine evident, cu dintisorii rai si labutele care nu au astampar)dar pupacim fata si ma iarta. Avem acum o serie de periat mai serioasa ca sa scape de toata blanita moarta de iarna si observ diferenta -nu mai lasa asa de multa blanita pe paturicile ei si nici de vomitat nu-mi mai vomita ca inainte (fata e foarte spalacioasa) Partea cea mai dificila e la "bufantii"de la picioarele din spate..acolo ma cearta ca si atunci cand o mai sterg la fundulet...
Ti-o recomand cu caldura, pentru Miu-miu cauta pentru pisic cu parul scurt, si o sa vezi ce minunata e!

#1497 Useril este offline   laura_lala 

• Moderator
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 28 July 2011 - 03:14 PM

Vezi postareaUma, la 28 July 2011 - 02:53 PM, a spus:

...
Ti-o recomand cu caldura, pentru Miu-miu cauta pentru pisic cu parul scurt, si o sa vezi ce minunata e!

Mersi Uma de raspuns, culmea e ca lui Miu ii place sa stea la periat (cu peria obisnuita) rezista si 20 de minute, mai ales daca-i barbatu-miu la aparat. El e marea iubire, eu sunt doar accesoriul care da de mancare, curata, se joaca si sta la muscat. :notworthy:

#1498 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 28 July 2011 - 06:38 PM

Laura, cumpar-o ca n-ai sa regreti. Noi nu suntem constanti in a o peria pe Puffy zilnic si oricum cind n-are chef eu o las in pace, nu insist, dar oricum in fiecare zi eu trec prin toata casa peria aceea care are bucata de tifon care apoi se arunca si mereu string cite ceva, pe linga aspiratul saptaminal.

#1499 Useril este offline   Maneki Neko 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 292

Postat 28 July 2011 - 06:47 PM

Eram hotarata sa-i comand si eu lui Pikiduta dar cat de scumpa e, frate!! :notworthy: Si nici n-am incredere ca pe la noi sunt originale.

#1500 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 28 July 2011 - 09:37 PM

Sunt si imitatii, a mea e originala, marime medie si a costat 35 de euro.

Arata acest topic

• 282 Pagini +
  • « Prima
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul