Forum Culinar: Finger Food - Forum Culinar

Salt la continut

  • 19 Pagini +
  • « Prima
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Finger Food ...de toate felurile

#181 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 07 February 2011 - 11:43 PM

Pateuri cu ciuperci

  • ciuperci maro
  • usturoi
  • patrunjel
  • creme fraîche
  • un strop ulei de masline
  • sare,piper


  • foietaj
  • galbenus pentru lipit


Se curata si feliaza grob ciupercile si se calesc putin în ceva ulei de masline
împreuna cu usturoiul si patrunjelul.Se sareaza si pipereaza dupa gust,
apoi se lasa la racit.Cînd sint reci se pun ciupercile în blender
si se mixeaza cît de marunt doriti.Se amesteca cu creme fraîche,
si se condimenteaza daca mai e nevoie.

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-5-1297114766786.jpg

Crema de ciuperci am pus-o într-o punga,
i-am taiat vîrful si am sprituit direct în pateuri.

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-5-1297114780779.jpg

Se unge o foaie de de aluat cu galbenus de ou.
Se acopera cu o alta foaie de aluat identica ca marime.
Se apasa usor cu palmele pentru a se lipi.

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-5-12971148072958.jpg

Eu le-am taiat patratele,iar cu o forma de fursecuri am stantat
pîna la o adîncime de 3-4 mm cîte o inimioara =))

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-5-12971148302943.jpg

Se coc pateurile la 200 °C pîna se rumenesc dupa gust.
În timp ce se coc,unele o iau razna si cresc foarte mult.
Deschideti fara grija usa cuptorului si le aranjati din nou în forma cu o lopatica de lemn.
Pentru a le scoata capacelul,folositi un cutit cu lama subtirica.

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-5-12971148467622.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-5-12971148557412.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-5-12971148757568.jpg

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#182 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 08 February 2011 - 12:15 AM

Maya, foarte frumoase pateurile cu inimioare. Cum ai taiat asa pefect patratelele de aluat?

#183 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 08 February 2011 - 12:20 AM

Vezi postareaLa-Chef-A, la 08 February 2011 - 12:15 AM, a spus:

Maya, foarte frumoase pateurile cu inimioare. Cum ai taiat asa pefect patratelele de aluat?

Cu satîru' =)) (cu un cutitoc mare,foarte bine ascutit).
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#184 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 08 February 2011 - 08:47 AM

Maya =)) , ca de obicei, de mare clasa.

#185 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,496
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 08 February 2011 - 08:54 AM

Superbe cosuletele astea.

#186 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 08 February 2011 - 03:44 PM

Foarte originale, Maya!

#187 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 08 February 2011 - 04:59 PM

Vezi postareaMaya, la 08 February 2011 - 12:20 AM, a spus:

Vezi postareaLa-Chef-A, la 08 February 2011 - 12:15 AM, a spus:

Maya, foarte frumoase pateurile cu inimioare. Cum ai taiat asa pefect patratelele de aluat?

Cu satîru' :wub: (cu un cutitoc mare,foarte bine ascutit).


Maya, n-am intrebat cu ce, ci cum? Deci cu rabdare, banuiesc. :)

#188 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 08 February 2011 - 05:44 PM

Vezi postareaLa-Chef-A, la 08 February 2011 - 12:15 AM, a spus:

Maya, foarte frumoase pateurile cu inimioare. Cum ai taiat asa pefect patratelele de aluat?



Vezi postareaMaya, la 08 February 2011 - 12:20 AM, a spus:


Cu satîru' :D (cu un cutitoc mare,foarte bine ascutit).



Vezi postareaLa-Chef-A, la 08 February 2011 - 04:59 PM, a spus:

Maya, n-am intrebat cu ce, ci cum? Deci cu rabdare, banuiesc. :P



Nu,nu.Eu am citit bine.Ti-am zis cu ce,pentru ca datorita satîrului ascutit se taie drept si rapid.
Un caz în care marimea chiar conteaza =))
(tu stii ca eu stau prost cu rabdarea :D )
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#189 Useril este offline   PARADIS 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 55
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationOakland

Postat 09 February 2011 - 03:49 AM

Vezi postareayoyo, la 20 January 2011 - 12:18 PM, a spus:

Ce-mi facusi tu mie Paradis!!!!!!!!!!! :director:
Azi trebuie sa fac ceva aperitiv ca altfel sint ca vei sughita mult azi la cat ma voi gandi la masa ta pardon aperitive :D.

Arata bestial toate. Ai toata aprecierea mea pentru munca intensa care ai depus-o.

Cand ai inceput sa le pregatesti pt a-ti fi gata pe revelion?
Daca o sa ai chef si timp o sa ne spui cum se numesc toate acele bunatati.

Multumesc frumos pentru apreciere :hungry: .Pregatirea mesei de Revelion,am inceput-o exact inainte cu o zi pe /30/dec/2010.Incerc pe rind sa pun toate retetele.

#190 Useril este offline   PARADIS 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 55
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationOakland

Postat 09 February 2011 - 03:57 AM

Vezi postareaDaniella, la 20 January 2011 - 03:21 PM, a spus:

Paradis tu esti mamica meselor festive si o sursa nesecata de inspiratie pentru mine! Da-ne si denumirile ca ne-ai terminat azi cu masa asta: pana si braduti, ciupercute, stelute ...mammaaaaaa :drool: ! Pentru cate persoane?

Si imi place mult chestia aia compartimentata cu verde!

Probabil daca ne pui si deserturile si platourile tale de fructe ... murim :tongue3:

Multumesc Daniela. :wub: .Pregatirile de Revelion le-am prestat exact pentru 20 persoane fara copilas.La dulciuri nu m-am inghesuit prea tare, am avut krem a la krem,nuci,prajitura felix si tort de lapte cu bezele.

#191 Useril este offline   PARADIS 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 55
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationOakland

Postat 09 February 2011 - 04:02 AM

Vezi postareaGeany, la 23 January 2011 - 07:15 PM, a spus:

Paradis excelente aperitivele tale de revelion... :tongue3:

Adria ,bine ai venit,foarte frumoase aperitivele tale de craciun,si pozele si prezentarea si tot,felicitari,o adevarata sursa de inspiratie. :wub:

Multumesc frumos.Inghetata prajita este vedeta in casa noastra. Multumim.:drool:

#192 Useril este offline   PARADIS 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 55
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationOakland

Postat 09 February 2011 - 04:17 AM

Vezi postareaLapona Enigel, la 29 January 2011 - 03:54 PM, a spus:

Adria, bine ai venit la noi!

Paradis, eu de ani de zile ma delectez cu aperitivele tale! Ne spui si noua denumiri si retete, te rog? Eu mai vroiam sa te intreb ceva: pentru cate persoane e masa, este doar aperitiv? Adica dupa, vine fel principal? Cat iti ia sa organizezi asa ceva sau ai ajutoare? Mie imi trebuiesc cam doua zile sa pregatesc un meniu complet, pentru 2 persoane, à la carte cum s-ar zice. Intreb pentru ca am si eu in plan asemenea bufeturi si as vrea sa stiu cam ce timp trebuie sa calculez. Merci bien!

Multumesc Lapona.Masa a fost pentru 20 adulti si cred 8 copilasi.In poze se vad aperitivele,dar pe linga acestea am avut;sarmale in varza dulce,friptura de pui/porc la cuptor,cartofi pure,prajituri,tort,fructe si bauturi racoritoare.Nu prea am avut ajutoare/pe mama care a pregatit sarmalele,iar restul le-am pregatit singurica cu o zi inainte de Anul Nou/pe/30/dec/2010.Nu mi-a fost usor,dar m-am descurcat :tongue3: .Scuza-ma pentru raspunsul intirziat.Spor la bucatarit.Sper ca nu te-am incurcat :drool: .

#193 Useril este offline   PARADIS 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 55
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationOakland

Postat 09 February 2011 - 04:22 AM

Maya,ti-am furat reteta pentru urmatoarea petrecere.Foarte perfecte si elegante :tongue3:

#194 Useril este offline   PARADIS 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 55
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationOakland

Postat 09 February 2011 - 04:49 AM

Stiu..a trecut craciunul/revelionul,dar va pun reteta de chec steluta si bradut

Ingrediente(pentru doua checuri)
reteta apartine Vio(retete pentru incepatori Vio)
Imagine atasata: monthly_02_2011/post-176-12972190419427.jpg
300 gr salam
300 gr cascaval
3 ardei grasi
6 oua
1 praf copt
150 gr faina
1 legatura patrunjel

Mod de preparare

Se taie cubulete salamul si ardeii.Eu am folosit ardei verde si rosu pentru a capata un aspect frumos.
Se rade cascavalul si se adauga ouale
Se amesteca bine,apoi se adauga faina impreuna cu praful de copt si se incorporeaza.

Se tapeteaza doua tavi de chec cu hartie de copt (in cazul meu-formele de silicon)si se toarna amestecul rezultat.Daca nu aveti hartie de copt puteti unge tavile cu margarina si le tapetati cu faina.
Imagine atasata: monthly_02_2011/post-176-12972184636126.jpg
Se da la cuptor la foc potrivit si cand este rumenit putin deasupra se incearca cu o scobitoare.

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-176-12972184843531.jpg

Daca nu ramane aluat pe scobitoare inseamna ca este copt si il scoatem din cuptor acoperim cu un prosop si lasam sa se raceasca.
Imagine atasata: monthly_02_2011/post-176-12972185012008.jpg
Imagine atasata: monthly_02_2011/post-176-12972185156927.jpg


#195 Useril este offline   PARADIS 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 55
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationOakland

Postat 09 February 2011 - 05:04 AM

Cosulete umplute

Fillo pastry
(foaie de placinta)
Imagine atasata: monthly_02_2011/post-176-12972202192875.jpg


Umplutura


sunca de curca
gogosar(diferite nuante)
4 oua
3 feluri de brinzeturi
masline
ciuperci
ceapa rosie
bacon
Imagine atasata: monthly_02_2011/post-176-12972201252997.jpg

Mod de preparare:

Sprapunem 3 foi de placinta unsa fiecare foaie cu unt topit
Taiem patratele mici si le asezam in mini forme de muffins.
Imagine atasata: monthly_02_2011/post-176-12972201507858.jpg
Adaugam umplutura si le coacem 20 minute la 180G/350F


#196 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 09 February 2011 - 10:16 AM

Paradis, multumim pentru retete. Cum functioneaza formele de silicon, neunse si netapetate cu nimic? Ms

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#197 Useril este offline   Mutti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 09 February 2011 - 10:25 AM

Maya , cum ai umplut pateurile?, dupa ce le-ai copt?

#198 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 09 February 2011 - 03:26 PM

Vezi postareaMutti, la 09 February 2011 - 10:25 AM, a spus:

Maya , cum ai umplut pateurile?, dupa ce le-ai copt?

Am scris în reteta.
Pentru a scoate capacelul stantat,e nevoie de un cutit cu lama subtire.Ele cum sînt stantate,se scot foarte usor trecînd cu vîrful cutitului pe margine.Îl scoti asa gros,în functie de cît de multa umplutura vrei.In orificiul ramas spritui crema din punga/sac pos..etc
Capacele le-am desfacut,si am folsit doar cîteva din foite,dar se poate folosi si capacul întreg...doar ca atunci sînt cam înaltute pateurile.Mie mi-a placut mai bine asa,mai scunde...dar asta face fiecare în functie de gust si "optica personala" :rolleyes:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#199 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 09 February 2011 - 03:28 PM

Paradis,merci de retete!Tare dragalasi bradutii si stelutele!
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#200 Useril este offline   Liliana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 123
  • Inregistrat: 09-April 10
  • LocationDej

Postat 09 February 2011 - 08:59 PM

Maya, Paradis ,ultumesc de retete...de aici ai de unde te inspira...

Arata acest topic


  • 19 Pagini +
  • « Prima
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi