- ciuperci maro
- usturoi
- patrunjel
- creme fraîche
- un strop ulei de masline
- sare,piper
- foietaj
- galbenus pentru lipit
Se curata si feliaza grob ciupercile si se calesc putin în ceva ulei de masline
împreuna cu usturoiul si patrunjelul.Se sareaza si pipereaza dupa gust,
apoi se lasa la racit.Cînd sint reci se pun ciupercile în blender
si se mixeaza cît de marunt doriti.Se amesteca cu creme fraîche,
si se condimenteaza daca mai e nevoie.

Crema de ciuperci am pus-o într-o punga,
i-am taiat vîrful si am sprituit direct în pateuri.

Se unge o foaie de de aluat cu galbenus de ou.
Se acopera cu o alta foaie de aluat identica ca marime.
Se apasa usor cu palmele pentru a se lipi.

Eu le-am taiat patratele,iar cu o forma de fursecuri am stantat
pîna la o adîncime de 3-4 mm cîte o inimioara


Se coc pateurile la 200 °C pîna se rumenesc dupa gust.
În timp ce se coc,unele o iau razna si cresc foarte mult.
Deschideti fara grija usa cuptorului si le aranjati din nou în forma cu o lopatica de lemn.
Pentru a le scoata capacelul,folositi un cutit cu lama subtirica.


