Forum Culinar: Intrebare intrebatoare - Forum Culinar

Salt la continut

  • 23 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Intrebare intrebatoare

#41 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 16 October 2010 - 10:21 AM

Vezi postareaAlexandru, la 15 October 2010 - 09:10 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 15 October 2010 - 02:55 PM, a spus:

Deci crema ganaj,ce marca de cioco e cea mai buna?tre sa folosesc tot smantana pt. frisca sau nu conteaza?si daca tot vb. asi prefera si reteta cu cantitate si pasi...profit la maxim stiu dar nu sunt off topic,ca-i intrebare intrebatoare... :rolleyes:


Geany, depinde ce vrei sa faci cu ganache.

Pai crema pt. tort.De ce sunt diverse retete si pt. alte produse?!

#42 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 16 October 2010 - 10:22 AM

Vezi postareamoatza, la 15 October 2010 - 10:01 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 15 October 2010 - 03:14 PM, a spus:

Inca astept smantanili' fetili' inca sunt deschisa la obtiuni.... :rolleyes:


ultima data am luat doar ca sa vad cum e smantana Vian, la cutie de 250ml, cca 2lei. este marca Kaufland. se bate f bine daca vrei sa faci frisca si se preteaza si ptr ganache. eu am fost multumita. iar ciocolata f buna la gust si f ieftina am gasit Galactic, 1,1lei/100gr. Are un gust f bun, am fost f placut surprinsa.

Multumesc mult sa vad daca o sa o gasesc.... :D

#43 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 16 October 2010 - 10:23 AM

Laponica multumesc mult de info,vezi ce mai zice mamu' tau si da-mi de stire te rog... :rolleyes: :D

#44 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 16 October 2010 - 11:03 AM

Vezi postareaGeany, la 16 October 2010 - 10:21 AM, a spus:

Vezi postareaAlexandru, la 15 October 2010 - 09:10 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 15 October 2010 - 02:55 PM, a spus:

Deci crema ganaj,ce marca de cioco e cea mai buna?tre sa folosesc tot smantana pt. frisca sau nu conteaza?si daca tot vb. asi prefera si reteta cu cantitate si pasi...profit la maxim stiu dar nu sunt off topic,ca-i intrebare intrebatoare... :rolleyes:


Geany, depinde ce vrei sa faci cu ganache.

Pai crema pt. tort.De ce sunt diverse retete si pt. alte produse?!


Da Geany, poti sa faci glazura pentru tort, crema pentru tort, umplutura pentru bomboane... Proportiile se schimba.
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#45 Useril este offline   MIMI 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 629
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationGalati

Postat 16 October 2010 - 11:09 AM

Vezi postareamoatza, la 15 October 2010 - 10:01 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 15 October 2010 - 03:14 PM, a spus:

Inca astept smantanili' fetili' inca sunt deschisa la obtiuni.... :rolleyes:


ultima data am luat doar ca sa vad cum e smantana Vian, la cutie de 250ml, cca 2lei. este marca Kaufland. se bate f bine daca vrei sa faci frisca si se preteaza si ptr ganache. eu am fost multumita. iar ciocolata f buna la gust si f ieftina am gasit Galactic, 1,1lei/100gr. Are un gust f bun, am fost f placut surprinsa.

Geany,aceeasi smantana folosesc si eu!E foarte buna,se bate bine.
Si ciocolata Galactic este foarte buna!!!
[blog='Bucataria mea']http://cumimiinbucatarie.blogspot.com/[/blog]

#46 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 16 October 2010 - 11:12 AM

Vezi postareaAlexandru, la 16 October 2010 - 11:03 AM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 16 October 2010 - 10:21 AM, a spus:

Vezi postareaAlexandru, la 15 October 2010 - 09:10 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 15 October 2010 - 02:55 PM, a spus:

Deci crema ganaj,ce marca de cioco e cea mai buna?tre sa folosesc tot smantana pt. frisca sau nu conteaza?si daca tot vb. asi prefera si reteta cu cantitate si pasi...profit la maxim stiu dar nu sunt off topic,ca-i intrebare intrebatoare... :D


Geany, depinde ce vrei sa faci cu ganache.

Pai crema pt. tort.De ce sunt diverse retete si pt. alte produse?!


Da Geany, poti sa faci glazura pentru tort, crema pentru tort, umplutura pentru bomboane... Proportiile se schimba.

AAA pai ma intereseaza mult de tot promit sa salvez si sa prestez,te rog cand ai timp imi spui despre glazura si crema de tort care-i diferenta de proportiii,multumesc f. mult am primit numai sfaturi valoroase de la tine si de la voi toti...

Multumesc frumos... :rolleyes:

Si crema de patiserie de vorbiram mai sus nu ti-am multumit si pt. aia...

#47 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 16 October 2010 - 11:13 AM

Vezi postareaMIMI, la 16 October 2010 - 11:09 AM, a spus:

Vezi postareamoatza, la 15 October 2010 - 10:01 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 15 October 2010 - 03:14 PM, a spus:

Inca astept smantanili' fetili' inca sunt deschisa la obtiuni.... :rolleyes:


ultima data am luat doar ca sa vad cum e smantana Vian, la cutie de 250ml, cca 2lei. este marca Kaufland. se bate f bine daca vrei sa faci frisca si se preteaza si ptr ganache. eu am fost multumita. iar ciocolata f buna la gust si f ieftina am gasit Galactic, 1,1lei/100gr. Are un gust f bun, am fost f placut surprinsa.

Geany,aceeasi smantana folosesc si eu!E foarte buna,se bate bine.
Si ciocolata Galactic este foarte buna!!!

Multumesc frumos,tot de la kaufland te-ai aprovizionat sau se pot gasi si in comert,sau alte supermarketuri?!!

#48 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 16 October 2010 - 11:44 AM

Asa arata 2 torturi deale mele mai vechi cu crema ce stiam eu ganaj adica in proportii egale ciocolata si smantana(credeam ca nu importa de care)dat la abur pana se topea cioco,lasat un pic sa se racoreasca si intins pe tort sau inauntru.....Cam asta stiam eu si numeam eu ganaj :rolleyes: ...

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-405-128722217042.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-405-128722226684.jpg

Pe o scara de la 1 la 10 cat de gresit era conceptul?!.. :D

#49 Useril este offline   MIMI 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 629
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationGalati

Postat 16 October 2010 - 11:47 AM

Geany,ciocolata eu am luat-o si din Real,Metro,dar smantana e marca proprie Kaufland.
[blog='Bucataria mea']http://cumimiinbucatarie.blogspot.com/[/blog]

#50 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 16 October 2010 - 11:59 AM

Vezi postareaMIMI, la 16 October 2010 - 11:47 AM, a spus:

Geany,ciocolata eu am luat-o si din Real,Metro,dar smantana e marca proprie Kaufland.

Multumesc frumos... :rolleyes:

#51 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 16 October 2010 - 02:50 PM

Geany, ia uita-te pe aici:

http://www.ilvas.ro/index.php?id=1
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#52 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 16 October 2010 - 04:24 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 16 October 2010 - 02:50 PM, a spus:

Geany, ia uita-te pe aici:

http://www.ilvas.ro/index.php?id=1

Deci am vazut la link smantana vio cu 15% si 20% grasime ,nu-i cam putin,pt. frisca?!ar trbui mai grasa cred... :wacko:

Cat despre reteta cu pui cu smantana stiu ca esti mare fan... :wacko:

#53 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 16 October 2010 - 08:53 PM

Vezi postareaGeany, la 16 October 2010 - 04:24 PM, a spus:

...Cat despre reteta cu pui cu smantana stiu ca esti mare fan... :wacko:


Pui cu smîntîna si vegeta? :wacko: Mdah!
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#54 Useril este offline   vdaiana 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 2
  • Inregistrat: 02-April 10
  • LocationTimisoara

Postat 16 October 2010 - 09:43 PM

Pe cutia Meggle Creme Patisserie scrie ca este whipping base, baza pentru crema de frisca.
exista varianta indulcita si neindulcita.
pot sa spun cu mana pe inima ca folosesc cu succes varianta indulcita de vreo 3-4 ani.
am preparat cu ea crema de diplomat, crema ganache, glazura, am folosit-o ca baza pentru inghetata si desigur am folosit-o si batuta simplu ca frisca la salate de fructe sau ca decor de tort sau la cafea.
o singura data nu mi s-a batut, dar asta din cauza ca era aproape expirata si cine stie unde a fost depozitata in buticul de unde am cumparat-o.

Cu smantana dulce de la Dorna (ambalajul rosu) am avut o experienta neplacuta in sensul ca nu s-a facut frisca indiferent cat am batut-o si nici dupa ce am adaugat un pliculet de intaritor, asa ca n-am mai cumparat din aia.

#55 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 16 October 2010 - 10:40 PM

Geany, la ganache schimband proportia de ciocolata si smantana lichida ( sau frisca cum vrei sa-i zici) , obtii cum a zis si Alex o glazura, o crema etc.
eu am facut ganache ptr dobos alaltaieri seara , 8 ca am dus aseara la o petrecere) , si pentru ca eram multi am facut din multa frisca ( smantana, peste litru) si cca 1kg 200 de cioco.
am taiat ciocolata , am fiert smantana, si am turnat fierbinte. am lasat dupa ce am amaestecat bine ( sa se omogenizeze maglavaisul) am lasat peste noapte sa se odihneasca si sa se raceasca. l-am batut un pic cu mixerul ( cat sa fie asa mai densa) apoi tartinat foile, si lasat totul la rece.
a mai ramas un bol cu crema ganache, si aseara era batz.
daca faci ca glazura torni de cald peste tort amestecul de ganache.

#56 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 16 October 2010 - 11:58 PM

Vezi postareaGeany, la 16 October 2010 - 04:24 PM, a spus:

Vezi postareaLapona Enigel, la 16 October 2010 - 02:50 PM, a spus:

Geany, ia uita-te pe aici:

http://www.ilvas.ro/index.php?id=1

Deci am vazut la link smantana vio cu 15% si 20% grasime ,nu-i cam putin,pt. frisca?!ar trbui mai grasa cred... :love7:

Cat despre reteta cu pui cu smantana stiu ca esti mare fan... =))


Aoleooo, Geany, nu ma starni. E miezu noptii, vin de la alcoale si mi.o foame de morrrrr, mrrrrrrrrrrrrrrr. :D


Vezi postareaAlexandru, la 16 October 2010 - 08:53 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 16 October 2010 - 04:24 PM, a spus:

...Cat despre reteta cu pui cu smantana stiu ca esti mare fan... =))


Pui cu smîntîna si vegeta? :wub: Mdah!


:D :D Eroare de...pilotaj? :D


Edit...ca vroiam sa raspund la altceva: Geany, o sa o intreb pe sor inca o data si iti spun sigur, da?

Edit 2: Acum am vazut reteta de pe site. Vax albina! Pui cu smantana fara tartitza si aripi, no way José! Aia e la plezneala reteta.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#57 Useril este offline   Mutti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 16 October 2010 - 11:59 PM

Chiar sa nu mai existe smantana buna in Ro de foloseste lumea porcarii vegetale? Io mi-s ca Stella , fara margarini si chestii d-astea sintetice. Decat o lingura de margarina mai bine un strop de unt.... :love7:

#58 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 17 October 2010 - 12:13 AM

Vezi postareasimonaro29, la 16 October 2010 - 11:59 PM, a spus:

Chiar sa nu mai existe smantana buna in Ro de foloseste lumea porcarii vegetale? Io mi-s ca Stella , fara margarini si chestii d-astea sintetice. Decat o lingura de margarina mai bine un strop de unt.... :love7:


Me too!

Cred ca se gaseste,dar multi o prefera pe cea vegetala,pentru ca e mai "sanatoasa" ...apropos,din ce-i facuta?

Am nu lapsus,adica nu unu ci doi :D .Cineva din D,vroia smîntîna mai grasa de 30 % ...nu stiu cine vorbea despre asta/spunea ca nu este/nu gaseste/nu mai stiu.Este!Jur ca nu am baut nimic,si am vazut de la vreo 3 marci în Kaufland si Globus,dar nu-mi amintesc niciuna... Alzheimer lässt grüßen! :wub:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#59 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 17 October 2010 - 12:19 AM

Eu nu stiu sa fi mancat margarina. Mama are niste retete clasice in care se foloseste margarina si, asa cum scrie si in reteta, margarina U-ni-rea si nu altceva. In special un aluat de cornulete ii iese foarte bine.

In rest, eu unt consum, daca e sa consum. Si pe ala am inceput sa il inlocuiesc cu avocado, asta e untul meu.
Sora mea e mare fan de paine prajita cu unt.

Maya...mmm Bärenmarkt are de regula cu 30%. Campina? Tuffi?
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#60 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 17 October 2010 - 12:29 AM

Vezi postareaLapona Enigel, la 17 October 2010 - 12:19 AM, a spus:

Eu nu stiu sa fi mancat margarina. Mama are niste retete clasice in care se foloseste margarina si, asa cum scrie si in reteta, margarina U-ni-rea si nu altceva. In special un aluat de cornulete ii iese foarte bine.

In rest, eu unt consum, daca e sa consum. Si pe ala am inceput sa il inlocuiesc cu avocado, asta e untul meu.
Sora mea e mare fan de paine prajita cu unt.

Maya...mmm Bärenmarkt are de regula cu 30%. Campina? Tuffi?

Cu 30% au toate marcile,eu vorbeam de 32-36.Se cerea mai grasa de 30 :)Nu,nu erau marcile astea.La noi nici nu au astia smîntîna Campina,Tuffi.Era ceva posibil de la Weihenstephan,Landliebe..poate...nu mai stiu,ca m-am uitat dupa o gramada de chestii :love7:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

Arata acest topic


  • 23 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi