Forum Culinar: Zacusca - Forum Culinar

Salt la continut

  • 5 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Zacusca

#81 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 16 September 2012 - 12:17 PM

Vezi postareaEataly, la 16 September 2012 - 10:58 AM, a spus:

Motzulina, a pus si mama asa.Iar am fost pe aceiasi frecventa.

:pupic:

Eu reteta o am de la Lia.

:pupic:
mi se pare buna metoda asta de conservare. pui si la congelator, da' cate sa incapa? bashca pretul curentului!


#82 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 11 September 2013 - 12:12 AM

Moatzo, eu le coc mîine si as vrea sa le conserv în borcane. Ce vreau sa stiu, de ce trebuie ulei deasupra? Fara nu merge? Ma încînta ideea cu borcanul, mult mai bine decît congelatorul. Cred ca la fel de bine s-ar comporta si ardeii copti, conservati astfel.

Azi am tocat potrivit (nici fin, dar nici grob) un amestec de legume:

- ardei kapia
- ardei de aia de ummplut, ca nu stiu cum se numesc
- rosii
- morcovi
- telina
- frunze de leustean
- frunze de telina
- patrunjel

tocatura am amestecat-o cu sare neiodata, dar nu la inconstienta, ci normal. Acest amestec l-am transferat în borcane curate, am împartit în borcane si zeama lasata de legume, am închis bine capacele si le-am dat în cuptorul rece fixat pe 170°C. Cînd a început a sfîrîi continutul, am lasat în jur de 20 minute, apoi am oprit cuptorul. Mîine le scot de acolo si le duc în beci. Sper sa tina, ca am avut legume tare tare bune, din gradina mamutei. În mod normal nu am avut niciodata probleme cu ceva preparat/conservat asa, direct la borcan, deci se vor pastra, nu? :love7:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#83 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 25 October 2015 - 01:19 PM

Dezgrop topicul asta pentru ca zacusca de vinete am tot facut si mancat, zacusca de fasole pana cum vreo 5 ani nu am mancat, de cand am gustat-o mi-am dorit-o in fiecare an ( de retinut ideea cu boabele de fasole intregi!), dar zacusca de ciuperci nu am facut pana acum. Si ce rau imi pare...e preferata mea.

Imagine atasata: monthly_10_2015/post-780-14457717960334.jpg

Pacat ca nu am reusit cu ciuperci de padure pentru ca nu am gasit decat la un pret care nu imi convenea.Dar sper ca anul viitor voi avea mai mult noroc.

#84 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,067
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 09 November 2015 - 12:52 PM

Si eu cu zacusca de fasole, facuta pentru prima data in viata cu reteta Liei, imi place tare de tot atit gustul cit si metoda. Vreau de curiozitate sa incerc cu aceeasi metoda sa o fac pe cea clasica cu vinete, sunt curioasa cum isi schimba gustul.
http://povesticulina...-cu-fasole.html
Imagine atasata: monthly_11_2015/post-4-14470662867123.jpg

#85 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,067
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 19 August 2016 - 07:15 PM

Zacusca asta de mai sus facuta anul trecut dar cu ardeii copti mi-a placut foarte foarte mult, celorlalti familisti nu, sunt obisnuiti cu cea traditionala pentru noi care e cea cu vinete si ardei/gogosari.
Din fericire mai am citeva borcanele.

Apoi anul trecut am facut-o si pe cea cu champignon, reteta Ioanei, buna si aia, tot mie imi place, lor nu prea.

Apoi am incercat metoda cu maruntit totul crud si fiert dar nu e nici pe departe zacusca asa cum o stim nou, am tinut pina acu 2 borcane in frigider si le-am aruncat.

Asa ca anul asta am facut 2 ture tot din cea clasica traditionala si normala :)
Am terminat concediul, am terminat borcanele, am terminat locul in rafturi, gata pina la anu' :toothy9;
Imagine atasata: monthly_08_2016/post-4-14716269207277.jpg

#86 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 20 August 2016 - 07:45 AM

Vezi postareaAdriana, la 19 August 2016 - 07:15 PM, a spus:


Asa ca anul asta am facut 2 ture tot din cea clasica traditionala si normala :blob8:
Am terminat concediul, am terminat borcanele, am terminat locul in rafturi, gata pina la anu' :)



Respect. :toothy9;

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#87 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,067
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 20 August 2016 - 09:35 AM

Vezi postareaPeter, la 20 August 2016 - 07:45 AM, a spus:

Respect. :)

Peter

:toothy9; multumesc

#88 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 20 August 2016 - 03:28 PM

Cred ca ar trebui sa fac si eu zacusca, dar nu m-a tras ata pana acum! Felicitari pentru sucul rosii sunt :) invidioasa!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#89 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,067
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 20 August 2016 - 04:03 PM

multumesc

#90 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,067
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 02 September 2017 - 10:40 AM

Anul asta mai putin, mai am multe borcane de anul trecut, doar un pic de sos de rosii
Imagine atasata: monthly_09_2017/post-4-15043416304562.jpg
si un pic de zacusca si ceea ce mama numeste in caietul ei de retete "aperitiv de gogosari", evident ca eu l-am facut cu ardei
Imagine atasata: monthly_09_2017/post-4-15043411077368.jpeg

#91 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,408
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 25 October 2022 - 02:29 PM

Sa mai redeschidem si alte subiecte - daca e toamna, e si zacusca! (dovlecii din fundal n-au legatura cu ce-i in borcan😁). N-am facut prea mult ca voiam sa pun portii mai mici de ardei capia si vinete, sa le fac cand am pofta, dar sotul cica "da' nu faci un pic si acuma?" asa ca m-am conformat si de ciuda am facut din toata cantitatea pe care o copsesem, sterilizare, tot tacamul, na, cred ca alta nici nu mai fac😋.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_10_2022/post-192-0-42122400-1666700617.jpg


#92 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,746
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 25 October 2022 - 03:28 PM

Ce bine arata Adi! Am si eu niste vinete in congelator si ardei copti, sa fac o portie de zacusca, dar cand i-o veni randul!

#93 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,067
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 25 October 2022 - 04:11 PM

Si eu m-am ambitionat sa o fac in singurul weekend in care aveam timp dar n-am gasit produse bune asa ca a iesit putina, da' foarte buna
Imagine atasata: monthly_10_2022/post-4-0-21298800-1666707007.jpeg
daca se va nimeri sa-mi pice sub minuta vinete si ardei frumosi o sa fac eventual cantitate mai mica
Imagine atasata: monthly_10_2022/post-4-0-00324100-1666707014.jpg

#94 Useril este offline   black_cat 

  • crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,290
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 27 October 2022 - 02:31 PM

Desi am zis ca anul asta nu fac zacusca, tot am facut. Vorba francezului: never say never :71:
S-a intamplat ca gazda la care am stat in Italia in iulie ne-a dat in fiecare zi o multime de legume din curtea lui, mai multe decat am putut noi manca, asa ca am adus acasa vinete cateva kilograme, care au ajuns zacusca.
Apoi prin septembrie am inceput plimbarile prin padurile de aici si cum v-am zis la alt topic, am gasit puzderie de hribi, tineri si fumosi. In Luxembourg e voie sa culegi ciuperci salbatice din padure, pana la 2 kg de persoana/zi. O parte au mers la congelator, o parte cu ulei, usturoi si lamaie la borcan, iar altii au ajuns....zacusca :hug: .
Iar ultimul weekenduri am gasit ghebe. Multe! Iau o parte au ajuns....zacusca =)) .
Imagine atasata: monthly_10_2022/post-178-0-03161400-1666873810.jpg
Imagine atasata: monthly_10_2022/post-178-0-69267300-1666873841.jpg
brain loading....please wait....

#95 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,746
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 27 October 2022 - 03:49 PM

Bravo Blakie, am căpătat și eu niște ghebe și hribi. Doua cutii au ajuns la congelator, doua cutii au ajuns zacusca!

Arata acest topic


  • 5 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi