Ce am mai cumparat pentru bucataria noastra
Postat 11 April 2013 - 09:35 AM
Merita investitia sau nu?
Acoperitoare de silicon am si eu si e de 10 ori mai buna ca aia de sita. Se spala mult mai bine decit aia de sita care s-a imbicsit in citeva saptamini, chiar daca o spalam cit puteam de repede si de bine. Sper sa ma tina.
Postat 11 April 2013 - 11:45 AM
Carmella, la 11 April 2013 - 09:35 AM, a spus:
Merita investitia sau nu?
Acoperitoare de silicon am si eu si e de 10 ori mai buna ca aia de sita. Se spala mult mai bine decit aia de sita care s-a imbicsit in citeva saptamini, chiar daca o spalam cit puteam de repede si de bine. Sper sa ma tina.
Friteuza este cel mai nasol aparat care se poate gasi într-o bucatarie.
Practica, e doar din simplul motiv ca poti praji ceva crocant pe toate partile, fara a învîrti... în rest, tot pute în casa, chiar daca îi schimbi filtrul des. Daca folosesti grasimile special pentru friteuza, sigur sînt nesanatoase, or fi grasimi vegetale hidrogenate... daca folosesti ulei, se arde repede si at fi total nesanatos sa tot prajesti în el, chiar si a doua-treia oara. Sa-l tot arunci, nici asta nu e interesant, si nici sa tot cureti friteuza, care dupa o perioada, egal cum ai curata-o tot se aduna ulei care se încleiaza prin stiu eu ce striatii

Daca prajesti carne, mai ales chiftele, tot cosul si pe unde se poate, se prinde maroneala lasata de carne, care se curata foarte anevoios. Ai arsura, deci clar ca nici macar a doua oara nu mai poti praji. Unii fac asta, dar eu consider ca nu e igienic si nici sanatos. N-are rost sa mai spun, deci friteuza nu e un lucru bun, parerea mea bineînteles.
Nici mie nu-mi place capacul cu sita, dar spalat în masina de vase iese de fiecare data impecabil. Eu nu folosesc asemenea capace. Nici cu sita, nici cu gauri, nici de silicon. Ma descurc fara

-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
Postat 11 April 2013 - 12:02 PM
Daniella, la 10 April 2013 - 11:30 PM, a spus:
eu din toata seria care a aparut aici, pe care am luat-o in oferta (pe baza de puncte/timbru de la alte cumparaturi), la juma de pret, doar vasul asta de fiert la abur l-am pierdut... pana m-am hotarat eu nu mai aveau (la oferta). Oricum eu am unul din inox la setul Zepter si nu l-am fol decat de vreo 3 ori in 20 ani ... ca nici nu ma pricep cum e treaba cu el, prea bine.
Nu îti plac legumele fierte pe abur, sau nu-l folosesti ca nu ti se pare confortabil? Eu aburesc tot felul de legume. Te asigur ca-s mult mai gustoase fierte pe abur. Orice pireu de legume, de la mazare la cartofi, morcovi... etc, nici nu se compara cu unul în care legumele sînt fierte în apa! Deci noua ne plac foarte mult legumele fierte pe abur, stropite cu ceva ulei de masline, sau depinde ce legume - cu putin unt topit, verdeturi si sare, eventual piper.... etc.
Am un Steamer de inox, dar cu sertare de plastic, si cum vreau sa scot plastic si teflon din bucatarie, as vrea o oala din asta.
Poate o sa incerc niste orez fiert la abur sa vad daca iese ca cel de la restaurantul chinezesc. ... cred ca am mai facut o data, dar numai tin minte. Si l-am mai folosit la fiert legumele de salata boeuf, gata taiate cubulete. Merge de facut si suc de rosii dupa cate retin. Tu la ce te-ai mai gandit sa-l fol? Oricum ideea e ca poti gati 2 feluri simultan, unul clasic jos si unul sus la abur.
Orezul fiert pe abur nu iese ca cel de la chinezi.
Legumele pentru salata de boeuf, da excelent, si la orice alta salata din legume.
In principiu si cel mai des, folosesc aburitoarele la aburit legume, folosite în diverse feluri, preparate mai departe sau servite ca atare, asa cum am spus, cu ceva emulsie, sau la garnituri cu sos (vezi friptura Adrianei în ulei de masline si lamîie), salate... etc
Doua feluri deodata, posibil si asta, dar nu e o intentie

Ma bucur Maya, ca iti place vasutul. Asa e se curata impecabil oricat de tare s-ar arde si maroni (la cuptor), pe deasupra si repede, nici nu-i nevoie de inmuiat. Totusi mi se pare ca un pic prinde pe fund, mai repede decat cele de la Zepter. Tu la ce gradatie de la plita le folosesti?
Pîna la momentul de fata nu s-a prins nimic. Pe plita am folosit-o la toate gradatiile. De la minim la maxim

La ale mele am constatat un capac cu buza ciobita (pe la mine prin bucatarie se perinda cam multe maini) si nu stiu daca oi gasi de schimb ...deocamdata nu e bai, nu scapa aer, dar nu-mi place asa ... imi da senzatia ca as putea gasi cioburi in mancare ... . Stii cumva daca sunt capace de schimb?
Si eu as avea exact aceeasi senzatie, cred ca nu as mai folosi capacul. Sau poate merge cumva slefuit în locul cu pricina... Habar nu am daca se gasesc capace de schimb, dar ar trebui, nu?

-D'ale pisicilor-☀
― Jorge Luis Borges
Postat 11 April 2013 - 12:04 PM
Al meu voia SodaStream ca sa-si faca cola

Postat 11 April 2013 - 12:11 PM
Maya, la 11 April 2013 - 11:45 AM, a spus:
Gata, deci nu iau. Cam asa ma gindeam si eu ca se intimpla, chiar daca n-am avut si n-am folosit niciodata. O sa-mi iau niste tigai noi cu capace de sticla care sa se potriveasca perfect si sa pot vedea ce e prin tigaie. Am mai avut dar am spart capacele si daca pun capac prin care nu vad, la fiecare ridicare de capac sare uleiul in toata bucataria.
Merci, Maya!
Postat 11 April 2013 - 02:03 PM

Postat 11 April 2013 - 02:15 PM

Postat 11 April 2013 - 03:52 PM

Ultima de la Tefal, scumpa cu toate alea si filtre extra wow, cu carbuni si cu reduceri de miros, etc, e tot o laie. A ajuns la gunoi (ala care trebuie, la reciclare

Daca prajesti doua rînduri de chiftele (ca acum daca faci 20 de exemplu, nu intra toate odata), tot cosul e maro. În oricare dintre friteuze, a fost la fel. Eu le-am tot schimbat, cu speranta ca voi gasi friteuza friteuzelor. Toate le-am folosit putin. Satisfactie 5 % si neplaceri 95%.
Daca o folosesti rar, nu poti sa tii grasimea - nici macar filtrata (oricare ar fi), in friteuza, ca se rîncezeste relativ rapid, dupa ce a fost folosita...
Nu ma întelegeti gresit, nu vreau sa ma iau de cap cu nimeni, doar vreau sa-mi expun punctul meu de vedere, de patita tîmpa cu multe friteuze... Nu faceti ca mine

-D'ale pisicilor-☀
― Jorge Luis Borges
Postat 11 April 2013 - 03:56 PM
Ioana, la 11 April 2013 - 12:04 PM, a spus:
Al meu voia SodaStream ca sa-si faca cola

Pai da, de ce nu?

Chestia e, ca nu e ca si CC originala la gust

Am luat siropelul ala de kiwi si para, e cel mai cumparat, dar nu prea ma convinge. O fi el destul de natural, dar gustul nu e chiar asa cum credeam. Poate cu apa rece o fi mai bun. Dar las ca vin ele fructele, si-mi fac eu siropele

-D'ale pisicilor-☀
― Jorge Luis Borges
Postat 11 April 2013 - 04:43 PM

Carmella, treaba cu spatiul este o belea, inteleg perfect. Acum m-am pricopsit de la soacra cu asta, cu o masina de facut paine si un taietor. M-am bucurat, e adevarat, dar in bucatarie nu am unde sa le pun...Eu am camara/subsol, jos in casa si am un raft pe care le tin. Dar ma enerveaza teribil ca de cate ori imi trebuiesc trebuie sa fac jde mii de drumuri sus jos. La fel si cu masina de spalat, aoleu!
Ce vroiam sa mai spun: pentru mine a fost decisiv faptul ca nu mai trebuie sa prajesc in casa, urasc mirosul de prajit imbibat in toate alea in casa.

Postat 11 April 2013 - 04:44 PM
Carmella, la 11 April 2013 - 12:11 PM, a spus:
Maya, la 11 April 2013 - 11:45 AM, a spus:
Gata, deci nu iau. Cam asa ma gindeam si eu ca se intimpla, chiar daca n-am avut si n-am folosit niciodata. O sa-mi iau niste tigai noi cu capace de sticla care sa se potriveasca perfect si sa pot vedea ce e prin tigaie. Am mai avut dar am spart capacele si daca pun capac prin care nu vad, la fiecare ridicare de capac sare uleiul in toata bucataria.
Merci, Maya!
Eu am friteoza si cred ca am folosit-o de doua ori. Si e buna, se poate regla temperatura, ecc.
Sta degeaba in dulap.
Eu frig foarte rar, dar de ex cand frig peste, nu se compara absolut deloc friptul in tigaie cu cel din friteoza.
Pestele fript la tigaie e mult mai bun! Tigaie e mai larga, pestele se scalda acolo cum trebuie

Eu cu riscul de a face miros in casa, frig la tigaie, asa cum s-a intamplat acum vreo 2 saptamani. Al meu mi-a zis sa frig la friteoza, binenteles ca imi convenea mai mult, nu stropeam tot aragazul, puteam sa si plec din bucatarie intre timp ca se programeaza, are ceas, dar prefer papa bun in schimbul comoditatii.
Carmella, nu ti-as recomanda. Investeste in altceva.
Postat 11 April 2013 - 04:52 PM

Any, tu vorbesti de pestele panada la tigaie? Ori de peste prajit clasic la tigaie? Ca de prajit, si eu numai la tigaie il prajesc, cu manta de faina de malai ori de grau, in functie de pofta de moment.

Postat 11 April 2013 - 04:55 PM
Lapona Enigel, la 11 April 2013 - 04:52 PM, a spus:

Any, tu vorbesti de pestele panada la tigaie? Ori de peste prajit clasic la tigaie? Ca de prajit, si eu numai la tigaie il prajesc, cu manta de faina de malai ori de grau, in functie de pofta de moment.
Lori, eu daca frig peste, frig numai de ala mic de tot de cativa cm, de-l mananci ca pe caramele

Il dau prin faina remacinata de grau dur si la fript cu el.
Postat 11 April 2013 - 05:03 PM

Postat 11 April 2013 - 05:04 PM

edit, nevărmaind, că m-am autolămurit, nu văzusem şi explicaţia de sub linie
Postat 11 April 2013 - 05:18 PM

Postat 11 April 2013 - 05:23 PM

Lori, eu il dau numai prin faina pestiucul. E pus pe shotii Enigelul

Postat 11 April 2013 - 07:10 PM

Si eu am avut 2 friteuze, una veche careia ii puteam desface doar capacul si filtrul si alta careia i se scotea recipientul in care e uleiul, una e la munte alta pe raft nefolosite. Prefer sa prajesc in wok cite putin, ca prajitul oricum e bun mincat imediat deci se poate face cite un pic, e drept ca cine prajeste se sacrifica putin dar asta e. In felul asta se foloseste putin ulei care se poate arunca apoi fara probleme. Temperatura la fel se poate controla cu un termometru eventual si apoi e suficient sa prajesti cite putine chestii si astfel nu risti sa coboare prea mult temperatura uleiului. Probleme cu mirosul eu n-am ca prajesc numai pe terasa.
Deci Carmella, parerea mea data de experienta e ca daca ai prajit bine in tigaie pina acu poti continua la fel