Forum Culinar: Ce am mai cumparat pentru bucataria noastra - Forum Culinar

Salt la continut

• 105 Pagini +
  • « Prima
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce am mai cumparat pentru bucataria noastra

#1441 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 11 April 2013 - 07:22 PM

Orice ulei refolosit se arde cîte putin si elibereaza compusi toxici care pot duce la aparitia anumitor boli (pentru informatii mai detaliate, google)... destule, inclusiv cancer. Aldehidele toxice - rezulta prin degradarea acizilor grasi în ulei. Unele sînt volatile, altele ramîn însa si dupa prajire. Dar na, asta n-o fi singura chestie nesanatoasa care ajunge prin matzul nostru :-*
Cum spune si Any, uleiul de arahide e ideal pentru prajit avînd punctul de ardere la peste 230°C. La fel cel de susan, palmier, rapita, avocado chiar la peste 270°C. Atentie, vorbim de uleiuri rafinate. Cele nerafinate au punctul de ardere la temperaturi muuult mai mici. Cel de floarea soarelui nerafinat, chiar la 107°C. La fel si cel de arahide, nerafinat arde la 160°C.

Eu nu vreau sa conving pe nimeni sa nu-si cumpere friteuza, ca doar si eu mi-am luat si stiam aia si aia, si cealalta, dar cum zice Adriana, cine simte ca nu mai poate trai fara, îsi cumpara oricum=)) Eu nu simteam asta, dar tot voiam sa gasesc una ideala... în final mi-am dat seama ca prajesc faoarte rar chestii de astea "de friteuza", asa ca tot mai buna e tigaia. Si la cuptor se pot face barabulele cu olea' ulei, si ies super! :)

Carmellei, voiam doar sa-i împartasesc o parte din frustul meu, legat de friteuze... atît tot :lol:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#1442 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 11 April 2013 - 07:27 PM

Vezi postareaDexter, la 11 April 2013 - 05:19 PM, a spus:

pane, cu accentul pe e :lol:

Eu ziceam pané la felul in care se fac, se fac pané. Panada ii zic la maglavaisul prin care se da. :-*
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#1443 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 11 April 2013 - 07:42 PM

Aburisteamerul meu a auzit cum v-am povestit eu de vasul aburitor Pyroflam, si azi mi-a spus adio! De ceva vreme nu mai mergea display-ul, si de fiecare data cînd îi dadeam drumul, apasam pe bumbi la plezneala, pîna o lua din loc si aburea :lol: Ei, azi n-a mai vrut si pace! Pentru ca aveam deja cartofii alesi de aceeasi marime, frumosi, curatati si spalati, si-i voiam neaparat aburiti pentru o salata aproximativ orientala, mi-am scos si eu instalatia de inox, de la setul de oale Berndes. E ceva de genul asta : oala. Un vas cu gauri ce potriveste în una din oalelele din set, capac si abureste super. Pîna acum am folosit vasul cu gauri doar la strecurat pastele de apa :)
Totusi daca dau de vasutul Pyroflam cu sita de sticla, o sa-l iau :-*
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#1444 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 11 April 2013 - 08:02 PM

Vezi postareaAdriana, la 11 April 2013 - 07:10 PM, a spus:

Deci Carmella, parerea mea data de experienta e ca daca ai prajit bine in tigaie pina acu poti continua la fel :-* Dar daca simti ca nu mai poti trai fara friteuza atunci te inteleg si la senzatia asta nu mai conteaza nici un sfat :lol:

Ba pot trai bine merci, daca am trait si pina acum :) Am zis ca poate voi toate o sa-mi spuneti ca aveti, o folositi si nu stiti cum ati trait fara friteuze pina cind v-ati cumparat. Fiind exact pe dos, renunt la idee. O sa incerc sa fiu mai grijulie, sa sterg imediat stropii de ulei care sar pe aragaz, sa dau focul potrivit sa nu sara ulei imprejur si sa umblu mai usor cu chestiile puse la prajit sa nu le mai trintesc. Mai ales ca sint si eu obsedata de prajitul cu acelasi ulei de mai multe ori. Pastrez uleiul poate doar daca fac 2 oua si stiu ca mai fac peste citeva ore alte 2 oua, altfel schimb uleiul la fiecare prajire, sau il folosesc la mincarea facuta atunci. De exemplu pentru o mincare de mazare prajesc mai intii carnea de pui si uleiul rezultat il folosesc pentru mincare, la fel pentru o fasole, tocana de cartofi, varza etc.

#1445 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,045
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 11 April 2013 - 08:44 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 11 April 2013 - 07:27 PM, a spus:

Eu ziceam pané la felul in care se fac, se fac pané. Panada ii zic la maglavaisul prin care se da.

învăţai ceva nou, n-am auzit în viaţa mea de panada, numai de maglavais :lol:

#1446 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 11 April 2013 - 10:18 PM

Da' io stiu dac-o fi corect...? Ma rog, sa zicem ca am coined termenul pe romana, acum, na :lol:
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#1447 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 12 April 2013 - 05:22 PM

Eu am primit acum cateva zile o ustensila cu care se taie capatul oului fiert.
Nu am apucat sa-l probez, dar m-am bucurat de jucarie, ca doar ce-am vazut-o la televizor folosita de unul din aspirantii la Master Chef Romania
Arata ca cel din imagine. O bila grea de metal culiseaza pe tija si cazand pe paharutul metalic, cica face lucrarea Domului :)

Imagine postata

"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#1448 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,454
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 12 April 2013 - 06:31 PM

N-am priceput cum functioneaza. Pe oul curatat deci?
A mea e altfel, taie capacul oului fiert moale
Imagine atasata: monthly_04_2013/post-4-13657842682303.jpg
se impinge capatul acela
Imagine atasata: monthly_04_2013/post-4-13657843208824.jpg

#1449 Useril este offline   iulia nicoleta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 12 April 2013 - 06:37 PM

Misto scula Paparotti !Imagine postata
Si eu tot la Masterchef am vazut-o, la reteta somelierului, nu?
Si zicea ceva de genul ca dupa decupare pielita aia trebuie taiata cu un cutit....

#1450 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,992

Postat 12 April 2013 - 06:54 PM

Maestre, foarte fain design-ul la chestia aia de curatat oua. De rest nu ma pasioneaza ca stiu ca ar sta in dulap mult si bine la mine.
Oua cu coaja alba n-am mai vazut de-un car de ani!

#1451 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 12 April 2013 - 08:31 PM

Hai la noi in Germania, ca aici is cu duiumul. Nu am inteles niciodata de ce...dar albusul de ou alb mie nu mi se bate bezea. Voodoo.
Maestre, daca vedeam scula aia fara sa imi explici, credeam ca e de stins lumanarile :)
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#1452 Useril este offline   boabe de cafea 

• Red Hood
  • PipPipPipPip
  • Postari: 738
  • Inregistrat: 04-January 11
  • LocationRomania

Postat 12 April 2013 - 10:12 PM

Are cineva set din acesta?Mi-ar fi de mare folos si mie unul si as vrea sa vad pareri.

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_04_2013/post-802-13657974868658.jpg

#1453 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,992

Postat 12 April 2013 - 10:42 PM

Il are Iulia Nicoleta si Dan@ parca.

#1454 Useril este offline   boabe de cafea 

• Red Hood
  • PipPipPipPip
  • LocationRomania

Postat 12 April 2013 - 11:07 PM

Vezi postareaany_annette, la 12 April 2013 - 10:42 PM, a spus:

Sper sa-mi spuna de unde le-au cumparat. Multumesc, Any! :*

#1455 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 12 April 2013 - 11:34 PM

Vezi postareaMaya, la 11 April 2013 - 03:56 PM, a spus:

Vezi postareaIoana, la 11 April 2013 - 12:04 PM, a spus:

Maya, tare fain SodaStream si eu ma tot invarteam sa iau unul, tot asa ca al tau cu sticlele din sticla.Da eu taman invers fata de tine, caci voiam bule mai putine si toate apele medii care le incercam erau prea acidulate.Acum am gasit una care-mi place si o primesc si acasa.

Al meu voia SodaStream ca sa-si faca cola :pupic:

Pai da, de ce nu? :pupic:
Chestia e, ca nu e ca si CC originala la gust :hug:
Am luat siropelul ala de kiwi si para, e cel mai cumparat, dar nu prea ma convinge. O fi el destul de natural, dar gustul nu e chiar asa cum credeam. Poate cu apa rece o fi mai bun. Dar las ca vin ele fructele, si-mi fac eu siropele :hug:

Normal ca n-are cum sa fie, defapt nici nu mai bea cola, o daduse pe Pepsi la un moment dat,acum de la aceeasi firma de unde-mi iau apa isi ia si el Colamix(spezzi).
Eu rar beau acidulate.Oricum ce-mi place de astia de unde iau, apa e ca e la sticla de sticla de 500 ml.LA fiecare 2 sapt vine si-mi aduce acasa lazile si le lasa in fata case daca nu sunt.

Mamadeus, tare scula, o vazusem si eu la MC, somelierul o avea. :thumleft:

Bobita, uite aici nu stiu daca merge comandat si din tara
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#1456 Useril este offline   iulia nicoleta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 13 April 2013 - 07:09 AM

Vezi postareaboabe de cafea, la 12 April 2013 - 11:07 PM, a spus:

Bob, eu am doar folia de silicon, nu si deco pan-ul (parca asa-i zice). Intr-adevar Dan@ are tot setul.
Mie mi-a adus-o un prieten din Anglia comandata de pe amazon.uk. Setul mi s-a parut cam scump. Tin minte ca am transformat si iesea undeva la 250 de lei.
Doar folia pe care o am eu si care e cu doua fete, una cu cercuri de diametru 3cm si una de 5 cm a fost undeva la 50 de lei.
Mie imi place. Singurul dezavantaj e ca in cuptor nu stiu de ce se ridica (valureste) un pic...Imagine postata
Daca ti-o cumperi si vrei sa faci macarons tre sa-i lasi cu 2 min mai mult decat pe hartie....
Eu am facut si choix-urile pt profiterol pe ea :thumleft: A mers brici ! :pupic:

#1457 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,454
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 13 April 2013 - 12:04 PM

Iulia Nicoleta pai nu tre' sa-mi dai idei dintr-astea :)
Am vazut si eu forma ieri intr-un magazin, marca Tescoma, si m-am uitat la ea si mi-am zis, daca nu fac macarons la ce mi-o trebui? :P si am rezistat si n-am luat-o
era si o chestie gen decopen mult mai mica no name da' costa 7 euro si ceva, am probat-o si era foarte maleabila doar ca atunci cind o stringeam ii iesea capacelul deci pretul si detaliul asta m-au facut s-o las
Boabe, daca simti ca vrei si vrei folia pentru macarons ti-o iau si ti-o trimit.
V-ati uitat daca de pe siteul lui Tescoma se poate comanda in Romania?

#1458 Useril este offline   iulia nicoleta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 13 April 2013 - 04:01 PM

Vezi postareaAdriana, la 13 April 2013 - 12:04 PM, a spus:

Iulia Nicoleta pai nu tre' sa-mi dai idei dintr-astea :P
Am vazut si eu forma ieri intr-un magazin, marca Tescoma, si m-am uitat la ea si mi-am zis, daca nu fac macarons la ce mi-o trebui? :P

Buna pt:
- macarons
-choix-uri
-bacci di dama
-cartofi duchesse
-fursecuri
-bezele...
Eeee, pai ce numai noi sa cheltuim dupa ce ne tot arati minunatii? :)
Am intrat pe site la Tescoma si cer adresa de livrare pt Italia, deci ciuciu livrare Romania :P

Paparotti si cei care mai aveti scula de decupat ouale, uitati idee pt Paste :
Imagine atasata: monthly_04_2013/post-115-13658616645549.jpg

#1459 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 13 April 2013 - 05:33 PM

Vezi postareaAdriana, la 12 April 2013 - 06:31 PM, a spus:

N-am priceput cum functioneaza. Pe oul curatat deci?

Nu pe oul fiert moale. Scrie in indicatiile de pe ambalaj, dar cum spuneam: inca nu am incercat-o.
Dupa ce bila cade ca un cutit de ghilotina pe paharelul metalic ce se aseaza pe capatul oului, se taie cu cutitul prin perforatia circulara rezultata.

Urmarind clipul de pe YT am vazut ca poate sectiona si oul crud !

Cert este ca se numeste intr-un mare fel - ma duc sa aduc pachetul sa slovenesc:

EIERSCHALENSOLLBRUCHSTELLENVERURSACHER :) :P :P

Sa spuna si Maya daca mintzesc si inventez vorbe de la mine.

http://youtu.be/I3DAas4TN58
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#1460 Useril este offline   boabe de cafea 

• Red Hood
  • PipPipPipPip
  • LocationRomania

Postat 13 April 2013 - 08:44 PM

Vezi postareaIoana, la 12 April 2013 - 11:34 PM, a spus:

Vezi postareaMaya, la 11 April 2013 - 03:56 PM, a spus:

Vezi postareaIoana, la 11 April 2013 - 12:04 PM, a spus:

Maya, tare fain SodaStream si eu ma tot invarteam sa iau unul, tot asa ca al tau cu sticlele din sticla.Da eu taman invers fata de tine, caci voiam bule mai putine si toate apele medii care le incercam erau prea acidulate.Acum am gasit una care-mi place si o primesc si acasa.

Al meu voia SodaStream ca sa-si faca cola :P

Pai da, de ce nu? :)
Chestia e, ca nu e ca si CC originala la gust :P
Am luat siropelul ala de kiwi si para, e cel mai cumparat, dar nu prea ma convinge. O fi el destul de natural, dar gustul nu e chiar asa cum credeam. Poate cu apa rece o fi mai bun. Dar las ca vin ele fructele, si-mi fac eu siropele :P

Normal ca n-are cum sa fie, defapt nici nu mai bea cola, o daduse pe Pepsi la un moment dat,acum de la aceeasi firma de unde-mi iau apa isi ia si el Colamix(spezzi).
Eu rar beau acidulate.Oricum ce-mi place de astia de unde iau, apa e ca e la sticla de sticla de 500 ml.LA fiecare 2 sapt vine si-mi aduce acasa lazile si le lasa in fata case daca nu sunt.

Mamadeus, tare scula, o vazusem si eu la MC, somelierul o avea. :P

Bobita, uite aici nu stiu daca merge comandat si din tara

Multumesc, Ioana! Sa vad acum de care sa-mi iau.O sa ma uit putin pe reviews si apoi o sa ma decid.

Vezi postareaiulia nicoleta, la 13 April 2013 - 07:09 AM, a spus:

Vezi postareaboabe de cafea, la 12 April 2013 - 11:07 PM, a spus:

Bob, eu am doar folia de silicon, nu si deco pan-ul (parca asa-i zice). Intr-adevar Dan@ are tot setul.
Mie mi-a adus-o un prieten din Anglia comandata de pe amazon.uk. Setul mi s-a parut cam scump. Tin minte ca am transformat si iesea undeva la 250 de lei.
Doar folia pe care o am eu si care e cu doua fete, una cu cercuri de diametru 3cm si una de 5 cm a fost undeva la 50 de lei.
Mie imi place. Singurul dezavantaj e ca in cuptor nu stiu de ce se ridica (valureste) un pic...Imagine postata
Daca ti-o cumperi si vrei sa faci macarons tre sa-i lasi cu 2 min mai mult decat pe hartie....
Eu am facut si choix-urile pt profiterol pe ea :P A mers brici ! :P

E bine de stiut!Tu de unde ai cumparat-o?
Eu am avut numai problema cu forma si dimensiunea si chiar as vrea sa le rezolv. In rest au mers ca la carte-culmea, cu bezea italiana facuta fara termometru!

Vezi postareaAdriana, la 13 April 2013 - 12:04 PM, a spus:

Iulia Nicoleta pai nu tre' sa-mi dai idei dintr-astea :(
Am vazut si eu forma ieri intr-un magazin, marca Tescoma, si m-am uitat la ea si mi-am zis, daca nu fac macarons la ce mi-o trebui? :( si am rezistat si n-am luat-o
era si o chestie gen decopen mult mai mica no name da' costa 7 euro si ceva, am probat-o si era foarte maleabila doar ca atunci cind o stringeam ii iesea capacelul deci pretul si detaliul asta m-au facut s-o las
Boabe, daca simti ca vrei si vrei folia pentru macarons ti-o iau si ti-o trimit.

Adriana, multumesc mult, esti o scumpa :P ! Daca nu reusesc sa gasesc pe altcineva care sa-mi cumpere (sotul, sora-mea din Suedia, etc) te anunt.

Arata acest topic

• 105 Pagini +
  • « Prima
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul