
Cum spune si Any, uleiul de arahide e ideal pentru prajit avînd punctul de ardere la peste 230°C. La fel cel de susan, palmier, rapita, avocado chiar la peste 270°C. Atentie, vorbim de uleiuri rafinate. Cele nerafinate au punctul de ardere la temperaturi muuult mai mici. Cel de floarea soarelui nerafinat, chiar la 107°C. La fel si cel de arahide, nerafinat arde la 160°C.
Eu nu vreau sa conving pe nimeni sa nu-si cumpere friteuza, ca doar si eu mi-am luat si stiam aia si aia, si cealalta, dar cum zice Adriana, cine simte ca nu mai poate trai fara, îsi cumpara oricum=)) Eu nu simteam asta, dar tot voiam sa gasesc una ideala... în final mi-am dat seama ca prajesc faoarte rar chestii de astea "de friteuza", asa ca tot mai buna e tigaia. Si la cuptor se pot face barabulele cu olea' ulei, si ies super!

Carmellei, voiam doar sa-i împartasesc o parte din frustul meu, legat de friteuze... atît tot
