Forum Culinar: Ce am mai cumparat pentru bucataria noastra - Forum Culinar

Salt la continut

• 105 Pagini +
  • « Prima
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce am mai cumparat pentru bucataria noastra

#781 Useril este offline   wulfenia 

• Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 8
  • Inregistrat: 03-December 09

Postat 27 October 2011 - 06:12 AM

Vezi postareaAdriana, la 29 December 2010 - 11:09 PM, a spus:

Eataly mi-a facut cadou instrumentul asta pentru curatat rodii, e minunat.
Lili esti fantastica, nici nu stiam ca exista asa ceva si am vazut multe :biggrin: dar e minunat, iti multumesc din suflet :pupic:
Imagine postata

Unde se gaseste de cumparat chestia asta?

#782 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 27 October 2011 - 09:27 PM

Wulfenia eu le-am gasit anul trecut intr-un supermarket din Torino.Era in perioada sarbatorilor, de atunci nu am mai vazut nicaieri.

#783 Useril este offline   wulfenia 

• Bucataras
  • Pip
  • Postari: 8
  • Inregistrat: 03-December 09

Postat 29 October 2011 - 09:40 PM

Multumesc frumos pentru raspuns. Cum se cheama instrumentul asta in italiana?

#784 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • Postari: 8,680
  • LocationTorino

Postat 30 October 2011 - 11:29 AM

Vezi postareawulfenia, la 29 October 2011 - 09:40 PM, a spus:

Multumesc frumos pentru raspuns. Cum se cheama instrumentul asta in italiana?

Sgranatore domestico di melagrane.

sau in engleza: "Aris removal tool pomgranates(ART)"

.Eu nu mai aveam cutia, dar am cautat in internet si am gasit site-ul lor original.Uite aici.

#785 Useril este offline   Ellani 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 02 November 2011 - 06:05 PM

Pentru cunoscatoarele de 'Le Creuset' si nu numai.
Azi am dat peste o oferta,dar nu stiu daca s-o consider oferta sau nu.E vorba de caserola de la ei cu diametrul de 24cm cu tot cu capac(cu manerul din plastic,sau ce-o fi,dar nu-l pot baga la cuptor la mai mult de 200grade).Costul e 127 EURO.Face sa m-arunc la una sau nu ?Ca de bune am inteles ca sunt. :angryfire:

#786 Useril este offline   Dauphne 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 37
  • Inregistrat: 20-July 11

Postat 02 November 2011 - 06:54 PM

Vezi postareaEllani, la 02 November 2011 - 06:05 PM, a spus:

Azi am dat peste o oferta,dar nu stiu daca s-o consider oferta sau nu.E vorba de caserola de la ei cu diametrul de 24cm cu tot cu capac(cu manerul din plastic,sau ce-o fi,dar nu-l pot baga la cuptor la mai mult de 200grade).Costul e 127 EURO.Face sa m-arunc la una sau nu ?Ca de bune am inteles ca sunt. :angryfire:

Depinde unde esti. Daca ai acces la amazon uk (adica free shipping), poti lua de acolo. Au cele mai bune preturi. Un 24 cm acum e 79 pounds si ofertele se schimba periodic, astepti si culoarea care-o vrei. In De sunt cam cat spui tu, in Fr cele mai scumpe, ca doar ei le fac. :tongue3:

Oven Temperatures: For black phenolic lid knobs and handles a maximum temperature of 190 degrees Celsius, 375 degrees Fahrenheit or Gas 5 (Europe gas setting 6). For products with integral cast iron handles or stainless steel knobs the maximum oven use temperature is 230 degrees Celsius / 450 degrees Fahrenheit / Gas Mark 8 (Europe gas setting 9).

#787 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Postari: 14,457
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 02 November 2011 - 10:49 PM

Vezi postareaEllani, la 02 November 2011 - 06:05 PM, a spus:

Pentru cunoscatoarele de 'Le Creuset' si nu numai.
Azi am dat peste o oferta,dar nu stiu daca s-o consider oferta sau nu.E vorba de caserola de la ei cu diametrul de 24cm cu tot cu capac(cu manerul din plastic,sau ce-o fi,dar nu-l pot baga la cuptor la mai mult de 200grade).Costul e 127 EURO.Face sa m-arunc la una sau nu ?Ca de bune am inteles ca sunt. :violent6:

Una e daca ti-o doresti cu orice pret si atunci costul e irelevant.
Alta e daca vrei sa economisesti, pentru mine costa destul de mult, eu pe a mea care are diametrul de 28 de cm am dat 110 € pe un site de vinzari on line cu chestii de marca reduse.

#788 Useril este offline   Titirimundi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 511
  • Inregistrat: 02-December 09
  • LocationWalking on sunshine

Postat 03 November 2011 - 05:49 PM

Pentru Maya si Foxxy,

In primul rand Buna seara,

Nu stiu daca ati gasit deja sticlute pentru ulei...Aici la mine (Madrid) sunt pe toate drumurile si ieftine rau...Probabil pentru ca aici unul din mic-dejunurile tipice este paine cu ulei de masline si se folosesc continuu atat in restaurante cat si acasa.
Daca vreti eu va pot trimite la amandoua, doar sa-mi spuneti. Imi e necaz ca va doriti asa tare si nu puteti cumpara si aici sunt peste tot. :thumleft:

Am editat ca sa pun o poza cu ce am eu:

Imagine atasata: monthly_11_2011/post-314-13203380424925.jpg
Nu-ţi dai seama cât de puternic eşti până în momentul în care singura ta opţiune e să fii puternic .

#789 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • LocationGermany

Postat 03 November 2011 - 08:05 PM

Titi, e superba oliera asta! Si foarte fina. Multumesc de oferta, dar cred ca a mea e în curs de prelucrare :lol:
Ma mir ca nu mi-a sarit mie niciuna în ochi din atîtea plimbari italiene,
mai ales ca am umblat prin magazine din care mi-am cumparat diverse vase.
Ce-i drept nici nu m-am uitat dupa oliere pîna nu demult. La anul, daca ajung în Italia, sigur ma uit!

Eu mi-am luat o foarfeca, ca ai mei mi le tot rup desfacînd nuci cu ele! :thumleft:
Am avut mereu din astea.

Imagine postata

Acum mi-am luat una masiva care nu are partea aia de desfacut nuci!
Sa le sparga cu ciocanu, ca mine :director:

Imagine atasata: monthly_11_2011/post-5-13203433075382.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2011/post-5-13203433224886.jpg
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#790 Useril este offline   La-Chef-A 

• La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 04 November 2011 - 02:28 AM

Vezi postareaMaya, la 03 November 2011 - 08:05 PM, a spus:

Titi, e superba oliera asta! Si foarte fina. Multumesc de oferta, dar cred ca a mea e în curs de prelucrare :tongue3:
Ce-i drept nici nu m-am uitat dupa oliere pîna nu demult. La anul, daca ajung în Italia, sigur ma uit!

Maya, fata zice ca sunt acolo la ea la Madrid asa ca degeaba tot cauti in Italia. :biggrin:

Foarte faine foarfecile. :angryfire:

#791 Useril este offline   Ellani 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 04 November 2011 - 12:25 PM

Vezi postareaDauphne, la 02 November 2011 - 06:54 PM, a spus:

Depinde unde esti. Daca ai acces la amazon uk (adica free shipping), poti lua de acolo. Au cele mai bune preturi. Un 24 cm acum e 79 pounds si ofertele se schimba periodic, astepti si culoarea care-o vrei. In De sunt cam cat spui tu, in Fr cele mai scumpe, ca doar ei le fac. :biggrin:

Oven Temperatures: For black phenolic lid knobs and handles a maximum temperature of 190 degrees Celsius, 375 degrees Fahrenheit or Gas 5 (Europe gas setting 6). For products with integral cast iron handles or stainless steel knobs the maximum oven use temperature is 230 degrees Celsius / 450 degrees Fahrenheit / Gas Mark 8 (Europe gas setting 9).

Multumesc pentru sugestie,dar nu sunt in Anglia.Din informatia referitoare la manere,inteleg ca daca pun la temperaturi mai ridicate,ar trebui sa nu bag si capacul,pentru ca e din fenol manerul la caserola asta. :angryfire:

#792 Useril este offline   Ellani 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 04 November 2011 - 12:36 PM

Vezi postareaAdriana, la 02 November 2011 - 10:49 PM, a spus:

Una e daca ti-o doresti cu orice pret si atunci costul e irelevant.
Alta e daca vrei sa economisesti, pentru mine costa destul de mult, eu pe a mea care are diametrul de 28 de cm am dat 110 € pe un site de vinzari on line cu chestii de marca reduse.

Eh,daca-ar fi costul irelevant,o aveam deja acasa si poate as fi gatit ceva in ea,pentru ca-s foarte curioasa daca face diferenta la bucate.Am cratite,nu-i vorba,dar fiindca tot sunt laudate,ma gandeam si eu sa investesc in ceva de viitor.
Dar,iese intr-adevar scump,daca fac comparatie cu pretul de care zici,chiar daca aici poti plati aceeasi suma pe 3 carti ,sa zicem.
Nu am decat sa mai astept un pret mai redus,iar daca nu si nu,aia e,gatim in ce-avem. :angryfire:
Un grand merci pentru raspuns.

#793 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 04 November 2011 - 12:50 PM

dar din ce-s creuset-ele astea? din fonta emailata?

#794 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,481

Postat 04 November 2011 - 01:17 PM

Vezi postareaTitirimundi, la 03 November 2011 - 05:49 PM, a spus:

Pentru Maya si Foxxy,

In primul rand Buna seara,

Nu stiu daca ati gasit deja sticlute pentru ulei...Aici la mine (Madrid) sunt pe toate drumurile si ieftine rau...Probabil pentru ca aici unul din mic-dejunurile tipice este paine cu ulei de masline si se folosesc continuu atat in restaurante cat si acasa.
Daca vreti eu va pot trimite la amandoua, doar sa-mi spuneti. Imi e necaz ca va doriti asa tare si nu puteti cumpara si aici sunt peste tot. :floare:

Am editat ca sa pun o poza cu ce am eu:

Atasament image_1_large.jpg

@Titirimundi, poti sa detaliezi putin micul dejun de care amintesti? imi surade tare, mananc cand apuc, dar nu ca o masa in sine. cum fac ei acolo un mic dejun din paine si ulei de masline? Mersi!
Ah, si inca ceva, cum se spala o sticulta din asta de ulei? mi se pare dificil de curatat.

@Maya, foarfeca ta arata f solida, nu cred ca are moarte :floare: . Cat a fost de scumpa?

#795 Useril este offline   Ellani 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 04 November 2011 - 01:20 PM

Da,fonta emailata si citisem ca nici un bucatar de clasa nu-si imagineaza gatitul fara un Creuset.Clar,ca mare parte e in scopul reclamei,dar ideea e ca se gateste cu foarte putin ulei in ele chiar daca nu sunt acoperite cu teflon,care se zice ca nu e prea sanatos.Cine stie,pana la urma,ce-o fi adevarat.

Am auzit recent ca vasele din aluminiu nu sunt bune pentru gatit dar una si mai si:mancarea nu trebuie reincalzita nici la microunde,nici in tigaie,nici in cuptor,doar la vasul cu aburi,pentru ca dezvolta niste microbi,care se dezvolta chiar si cand prajesti painea in prajitor.Cate minti,atatea idei :floare:

#796 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Postari: 14,457
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 04 November 2011 - 01:48 PM

Da, cred ca e fonta emailata, e extrem de grea. In ceea ce priveste emailul pot spune ca am inceput sa ard ceva in ea si stratul negru care s-a format s-a dus imediat dupa ce am lasat-o putin cu apa, desi emailul e alb si desi am folosit-o si in cazuri extreme ca cel de sus tot perfecta e.

#797 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 04 November 2011 - 01:59 PM

Vezi postareaLa-Chef-A, la 04 November 2011 - 02:28 AM, a spus:

Vezi postareaMaya, la 03 November 2011 - 08:05 PM, a spus:

Titi, e superba oliera asta! Si foarte fina. Multumesc de oferta, dar cred ca a mea e în curs de prelucrare :D

Maya, fata zice ca sunt acolo la ea la Madrid asa ca degeaba tot cauti in Italia. :floare:

Foarte faine foarfecile. :floare:

Gabi, chiar stiu si eu unde e Madrid, ca am rude pe acolo :D Ma minunam doar ca nu mi-a sarit vreo oliera în ochi de la atîta plimbareala în magazine de profil în Italia, ca si acolo se pare ca-s des întîlnite(dupa discutiile mai din spate, cu fetele italiene).

Data viitoare o sa am grija sa las loc între "mesaje" ... sa se înteleaga ca nu-s chiar dobi :D

Foarfecu' chiar e super. Taie si ata fina. Super precizie!
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#798 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 04 November 2011 - 02:06 PM

Vezi postareaMariaSan, la 04 November 2011 - 01:17 PM, a spus:

@Maya, foarfeca ta arata f solida, nu cred ca are moarte :floare: . Cat a fost de scumpa?

Redusa de la 39,95 la 20.
Are garantie 5 ani, dar cum zici tu cred ca e pe viata, ca nu prea are ce se strica la ea. E masiva si grea. Cu toate astea taie perfect/mare precizie. Pot sa tund cu ea :floare:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#799 Useril este offline   Titirimundi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 511
  • Inregistrat: 02-December 09
  • LocationWalking on sunshine

Postat 04 November 2011 - 03:00 PM

[/quote]

@Titirimundi, poti sa detaliezi putin micul dejun de care amintesti? imi surade tare, mananc cand apuc, dar nu ca o masa in sine. cum fac ei acolo un mic dejun din paine si ulei de masline? Mersi!
Ah, si inca ceva, cum se spala o sticulta din asta de ulei? mi se pare dificil de curatat.

[/quote]

Se foloseste paine normala (nu din cea pentru sandwich), paine de care mananci in mod normal, se "prajeste" (nu e asta cuvantul, dar nu imi vine in cap acum - se face in aparat sau pe plita) si apoi se adauga ulei de masline extra virgin si se papa cu o cafea cu lapte.
In baruri iti dau painea, proaspat "prajita" si sticluta de ulei alaturi si iti pui tu cat vrei. De multe ori, in sticlute pun cate ceva (usturoi, rozmarin, etc).

Mai este o varianta care se numeste aici "pan tumaca". Pe langa tot ce am spus inainte, se adauga peste paine rosii date prin razatoare (unii adauga si un catel de usutoi). Si asta e foarte buna.

Aici cam 80% din spanioli mananca asta dimineata. Mie imi place mult cu painici mai "diferite", de cereale, seminte, integrale....

Cam asa arata un mic dejun:

Imagine atasata: monthly_11_2011/post-314-13204114169785.jpg

Si daca vrei sa o faci lata de tot ii adaugi un picut de Jamon Serrano si...

Imagine atasata: monthly_11_2011/post-314-1320411526795.jpg
Nu-ţi dai seama cât de puternic eşti până în momentul în care singura ta opţiune e să fii puternic .

#800 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,481

Postat 04 November 2011 - 03:54 PM

Titirimundi, multuemsc mult pentru raspuns. M-a pus pe ganduri micul asta dejun, poate reusesc sa il adopt si eu, avand in vedere ca fac paine proaspata in fiecare zi ar fi si pacat sa nu. :floare:

Arata acest topic

• 105 Pagini +
  • « Prima
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul