Forum Culinar: Ce am mai cumparat pentru bucataria noastra - Forum Culinar

Salt la continut

• 105 Pagini +
  • « Prima
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce am mai cumparat pentru bucataria noastra

#1321 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,455
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 22 February 2013 - 06:44 PM

Lori, exista asta
http://www.simac-pastamatic.co.uk/
Eu personal, daca tu ai KA, mi-as luat accesoriul pentru paste pe care il visez pentru Ken-ul meu demult, dar el intreg cu 6 forme de facut paste ma costa cit am dat pe Ken acu foarte multi ani asa ca asta m-a frinat mereu sa-l cumpar.
Mie imi place sa va aluatul, sa-i verific consistenta, sa-l vad eu cum iese prin chestia aia care nu stiu cum se numeste in romaneste, masinaria aia care face ea tot nu ma atrage =)) Aluatul se face in bolul de la Ka sau Ken in 3 minute si nu murdaresti nimic, il si vezi si poti corecta consistenta.

#1322 Useril este offline   Piscotel 

• Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 22 February 2013 - 08:42 PM

Sosira carpele .
Duminica le-am comandat, azi au ajuns parasutate cu avionul din Engiltera .Imagine postata
Maine la pun la treaba si revin cu pareri .

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-48-13615584609971.jpg
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#1323 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,045
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 22 February 2013 - 08:55 PM

pişco, ai luat buretele de vase =)) abia aştept păreri că eu încă nu am ajuns la magazin.

#1324 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 22 February 2013 - 08:57 PM

Ia emotzionatzi-ma cu noile carpe!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#1325 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 22 February 2013 - 09:23 PM

zerda, nu zi de emoţii, că imediat îţi storc ceva lacrimi cu cârpele existente şi o să vrei ecloth să dezabureşti ochelarii. ăi de soare, dacă de vedere nu porţi :D

#1326 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Postari: 14,455
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 22 February 2013 - 11:55 PM

La mine inca n-au ajuns :D

#1327 Useril este offline   Micul 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 190
  • LocationTargu Mures

Postat 23 February 2013 - 08:40 AM

Vezi postareaLapona Enigel, la 22 February 2013 - 03:30 PM, a spus:

Vezi postareazerda, la 22 February 2013 - 09:18 AM, a spus:

Vezi postareaLapona Enigel, la 22 February 2013 - 08:19 AM, a spus:

Iulia, probabil m-am uitat eu aiurea ca am vazut 15 feluri. Buba mare e ca nu poti comanda electrice din US. Adica poti, dar risti sa nu mearga pentru ca ei au un alt sistem voltaic. Dar de misto, e misto, mai ales ca arunci toate alea gramada si pe partea ailalta ies pastele. B)

Sunt adaptoare la curent, nici nu costa mult, daca are cine sa-ti aduca pentru cativa euro cat este adaptorul, nu merita sa-ti negi o placere!

Le am :D. Suveniruri din viata mea acolo. Tot de-acolo am venit si cu ceva electronice si cu mama adaptoarelor toate au facut fîsss cand le-am dat drumu'. La o masinarie din asta nu m-as risca. Stiu un forum de KAideri in Germania unde isi povestesc ca isi comanda din SUA si spuneau de nush ce transformator de prin aviatie etc B) La' mai bine pas.

Deci fete, si mie imi place sa framant, ce nu imi place e cand zboara faina prin toata bucataria si am si in urechi! B) Adica, asta nu e chiar asa tragic, dar curatatu' bucatariei dupa aia...B)

Edit: Iulia, pot doar sa iti spun ca pastele proaspete au un cu totul alt gust. Nici eu nu prea mananc de la punga. Singurele pe care le mananc, si asta rar, sunt spaghetti cu usturoi si ulei de masline si tagliatele cu ciuperci, sunca, usturoi si smantana. Cu sos de rosii nu pot manca, dar daca le fac eu si pestele si sosul , ei, la alea nu ma pot abtine.

Poti sa scrii te rog cum le faci pe cele cu ciuperci, sunca, usturoi si smantana.Multumesc anticipat.

#1328 Useril este offline   Piscotel 

• Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • LocationDin NORD

Postat 23 February 2013 - 10:20 AM

Vezi postareaDexter, la 22 February 2013 - 08:55 PM, a spus:

pişco, ai luat buretele de vase :D abia aştept păreri că eu încă nu am ajuns la magazin.

Lasa ca-ti zic eu ce si cum ,dar nu acum ci peste vreo 3-4 sapatamni dupa ce-l folosesc si spal de vreo 20 de ori.
Abia atunci vom sti cat e de rezistent

Vezi postareazerda, la 22 February 2013 - 08:57 PM, a spus:

Ia emotzionatzi-ma cu noile carpe!

Sunt niste carpe blande cu mediul ,asa ca te rog sa te simti emotionata. Totusi numai o poza cu lacrimile-ti curgand siroaie m-ar face sa credca esti cu adevarat fan.Imagine postata

Vezi postareaAdriana, la 22 February 2013 - 11:55 PM, a spus:

La mine inca n-au ajuns B)

Ajung,ele , ajung ......Imagine postata

Acu ne-am baut cafelele,am mic dejunit si ne apucam de curatenie.
Omul e sef de aspirator,eu fac vraji cu carpele.
Sa avem spor la treaba zic .Imagine postata

#1329 Useril este offline   Piscotel 

• Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • LocationDin NORD

Postat 23 February 2013 - 12:59 PM

Bucataria e gata !

Testul suprem l-am facut pe aragaz.Stiind ca-mi vin carpele,l-am lasat nespalat 3 zile,asta dupa ce am prajit pe el la greu . oua ,carnati oltenesti,clatite .
Am folosit carpa mai groasa exact asa cum explica videoul.

[url="http://www.youtube.com/watch?v=HE22W9kUvMU"]http://www.youtube.c...h?v=HE22W9kUvMU[/url]

Pe placa aragazului am shpreiat cu aqua kioris si abia apoi l-am sters peste tot.In locurile unde erau oarece pete,am freacat cu coltul rugos.In rest doar apa, fara pic de detergent.
Acum sclipeste.
No bine ,sa nu va asteptati sa faca din vechi nou ,ca asta nu se poate .Imagine postata
Carpa subtire e pentru finisaj si polish.
Geamurile le-am spalat tot cu carpa groasa si am finisat cu cea subtire . Sunt oglinda.
Carpa subtire nu lasa nici o scama si polishaza foarte frumos.
Am observat ca in locurile mai murdare ,functioneaza mai bine daca le spreiez cu apa. Daca nu , ....carpa parca se impiedica .

Daca se murdareste in timpul procesului de lucru,o speli in apa calduta ,o limpezesti bine,bine,o storci si ... da-i inainte Marioara !Imagine postata

Ma gandesc deja sa iau si Mopul

[url="http://www.youtube.com/watch?v=Huej1Xosi_s"]http://www.youtube.c...h?v=Huej1Xosi_s[/url]

Acuma eu sper sa apara intr-o zi si carpa cu cheie si comanda vocala .Imagine postata

#1330 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 23 February 2013 - 01:02 PM

Noa' Dex , amu' esti responsabil si de vanzarea de carpe si bureti.Nu-ti ajungeau vanzarile de YTuchuri? :D
Astept impresii de la Adriana si Lia si purced si eu la shoppinguiala.

#1331 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 23 February 2013 - 01:04 PM

Lia, mop-ul imi surade si mie cu toata gura.Ca gresia e alba in toata casa la mine. :D Noroc ca n-am casa mare.
Orice se vede, ori e oglinda ori e oglinda.

#1332 Useril este offline   Piscotel 

• Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • LocationDin NORD

Postat 23 February 2013 - 01:06 PM

Vezi postareaEataly, la 23 February 2013 - 01:02 PM, a spus:

Noa' Dex , amu' esti responsabil si de vanzarea de carpe si bureti.Nu-ti ajungeau vanzarile de YTuchuri? :D
Astept impresii de la Adriana si Lia si purced si eu la shoppinguiala.

Da,dar la vanzarea de" lacuri si vopsele" tu esti regina .Imagine postata

#1333 Useril este offline   Piscotel 

• Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • LocationDin NORD

Postat 23 February 2013 - 01:12 PM

Vezi postareaEataly, la 23 February 2013 - 01:04 PM, a spus:

Lia, mop-ul imi surade si mie cu toata gura.Ca gresia e alba in toata casa la mine. :D Noroc ca n-am casa mare.
Orice se vede, ori e oglinda ori e oglinda.

Eu am de vreo 10 ani un mop cu carpa facuta tot in Koreea . Am dat pe el o caruta de bani,dar a meritat .Am spalat-o in masina pana m-am plictisit .

I-a cam venit timpul sa o pensionez .

#1334 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 23 February 2013 - 03:56 PM

mă bucur că-ţi plăcu plimbarea cu racheta. auzi la ea, a făcut vrăji cu cîrpele ... alea cu comandă vocală :D

#1335 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 23 February 2013 - 05:44 PM

Adi, multumesc de link! Vad ca e un site englezesc, ceea ce inseamna aceeasi problema cu prizele. Probabil ca or face si pentru Europa continentala. La cat mancam noi paste, eu le fac ad labam si gata. Sincer, m-am gandit si tot de-atatea ori razgandit sa imi iau accesoriul KA, tot din motiv de productie de paste relativ redusa la noi in casa. Mai tare ma tenteaza ala de tocat carne.

Micule, eu fac asa: intr-o lingura de ulei de masline pentru prajit, cu o lingurita de unt auresc o esalota, pun sunca, si ciupercile taiate in sferturi. Ca sa ii dau o aroma mai ciuperceasca, asa cum imi place mie, pun niste ciuperci de padure rehidratate cam 20 minute si tocate marunt marunt. Daca e sezon de ciuperci de padure, le pun proaspete pe toate. . Las la dunstuit foarte putin, sa fie ciupercile mai crocante si pun un sos de smantana lichida amestecata bine cu un galbenus de ou. Daca nu preferi galbenusul de ou, poti ingrosa sosul cu un roux, adica o prajeala scurta de faina in unt si stinsa cu putin lapte si apoi cu smantana lichida. Potrivesc de sare, piper, pun pastele fierte in prealabil al dente - de regula tagliatelle cu spanac ori busuioc, las doua minutele si mai presar ceva verdeata. Gata! Eu la pastele astea nu ma pot abtine.

Noii posesori de e-cloth, felicitarile mele sincere! Lia, zi si mie te rog, dupa ce ai spalat totul cu aqua kioris, miroase spalatorul?
Eu am actualmente dooar de bumbac si cu asta sterg mereu automatul de cafea, la care fac mult capuccino. Ei, oricat as clati dupa aia spalatorul, miroase. Turbez! Mereu il bag la MO. De multe ori il bag si in masina de spalat vase. Dar imediat cum am sters de doua ori cu el, chiar si suprafata de lucru doar, zbang prinde miros. Mrrrrrr.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#1336 Useril este offline   Piscotel 

• Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • LocationDin NORD

Postat 23 February 2013 - 06:01 PM

Vezi postareaDexter, la 23 February 2013 - 03:56 PM, a spus:

mă bucur că-ţi plăcu plimbarea cu racheta. auzi la ea, a făcut vrăji cu cîrpele ... alea cu comandă vocală :angryfire:

Sunt foarte multumita de carpe si zic ca (virgula) kit-ul pentru bucatarie chiar isi merita banii.
Carpa aia mai groasa spala si lustruieste perfect inox,sticla,faianta,blat de lemn sau marmura,geamuri si frigider .
Nu e pentru spalat grasimi grele ,deci nu te apuci sa-ti speli cu ea teflonul in care ai prajit slanina Imagine postata, dar face fata la orice mizerie care se asterne pe aragaz, prin bucatarie. Garnituile de inox de la chiuveta si aragazul care-i tot de inox stralucesc oglinda.
Buretele nu mi-am dat inca seama cat e de performant.
Cred doar ca e foarte rezistent si face treaba unui pluton sau batalion Imagine postata(nu mai stiu ca am facut armata cam demult )Imagine postata.... de bureti obisnuiti.
Eu o sa-l fierb tot la 2-3 zile.
Oricum ,am facut o curatenie fara pic de detergent, spary-uri,Ciff,Domestos,sau Mr. Muscle. .
Am frecat eu si carpa in locul lor,pupa-m-as .Imagine postata

Pana iau mopul ,eu zic ca si varianta asta ar merge bine .Imagine postata

Imagine postata

#1337 Useril este offline   Piscotel 

• Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • LocationDin NORD

Postat 23 February 2013 - 06:14 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 23 February 2013 - 05:44 PM, a spus:

Noii posesori de e-cloth, felicitarile mele sincere! Lia, zi si mie te rog, dupa ce ai spalat totul cu aqua kioris, miroase spalatorul?
Eu am actualmente dooar de bumbac si cu asta sterg mereu automatul de cafea, la care fac mult capuccino. Ei, oricat as clati dupa aia spalatorul, miroase. Turbez! Mereu il bag la MO. De multe ori il bag si in masina de spalat vase. Dar imediat cum am sters de doua ori cu el, chiar si suprafata de lucru doar, zbang prinde miros. Mrrrrrr.

Doamne fereste Lapi,cum sa miroase ?
Eu dupa fiecare curatenie,imi bag toate carpele,lavetele la spalat in masina de haine la 60 de grade.
Dupa asta le usc ,le impachetez si stau in dulap pana la curatenia viitoare.
Carpele pe care le folosesc toata ziua-buna ziua ,le spal de mana si le pun la uscat peste noapte,dimineata sunt uscate .
Niciodata nu mi-a mirosit nimic.Nici macar iarna.
Poate ca la tine e mai mare umiditatea atmosferica,nu stiu ce sa zic .

Oricum si in timpul curateniei le spal de cate ori e nevoie.Imediat ce-mi par murdare si apoi continui ostilitatile.Cred ca am spalat carpa azi de 100 de ori.Am pus si dou -trei picaturi de detergent in apa de spalat.
E mare economie la detergent,dar nu si la apa .Imagine postata
Sa vezi ce maini am,ca iar nu mi-am pus manusile din cauciuc.Imagine postata

#1338 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 23 February 2013 - 06:18 PM

brava pişco şi cârpele magice, nu mai ţin minte dacă ai spălător de vase, nu mr. pişco, maşină :angryfire: dar dacă vrei să usuci vase şi pahare, fără dâre şi în 2 timpi şi 3 mişcări, bagă şi ştergarul de vase pe listă.

#1339 Useril este offline   Micul 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 190
  • LocationTargu Mures

Postat 23 February 2013 - 07:17 PM

Micule, eu fac asa: intr-o lingura de ulei de masline pentru prajit, cu o lingurita de unt auresc o esalota, pun sunca, si ciupercile taiate in sferturi. Ca sa ii dau o aroma mai ciuperceasca, asa cum imi place mie, pun niste ciuperci de padure rehidratate cam 20 minute si tocate marunt marunt. Daca e sezon de ciuperci de padure, le pun proaspete pe toate. . Las la dunstuit foarte putin, sa fie ciupercile mai crocante si pun un sos de smantana lichida amestecata bine cu un galbenus de ou. Daca nu preferi galbenusul de ou, poti ingrosa sosul cu un roux, adica o prajeala scurta de faina in unt si stinsa cu putin lapte si apoi cu smantana lichida. Potrivesc de sare, piper, pun pastele fierte in prealabil al dente - de regula tagliatelle cu spanac ori busuioc, las doua minutele si mai presar ceva verdeata. Gata! Eu la pastele astea nu ma pot abtine.

Danke dir, suna excelent pentru gustul meu.

#1340 Useril este offline   Piscotel 

• Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • LocationDin NORD

Postat 23 February 2013 - 07:37 PM

Vezi postareaDexter, la 23 February 2013 - 06:18 PM, a spus:

brava pişco şi cârpele magice, nu mai ţin minte dacă ai spălător de vase, nu mr. pişco, maşină :angryfire: dar dacă vrei să usuci vase şi pahare, fără dâre şi în 2 timpi şi 3 mişcări, bagă şi ştergarul de vase pe listă.

Nu am masina de spalat vase ca pe vremea mea nu era moda maica .Imagine postata
Loc in bucatarie am destul,dar acum ca am ramas doar eu si omul nu cred ca mai merita.
..................

Tu ma omori cu zile .Imagine postatadeci sa-mi iau si shtergura de vase ....si io vreau si mop...si cine stie mai ce.
Esti sigur ca aia de la ...e-cloth... nu-ti dau si tie un procent ?Imagine postata

Arata acest topic

• 105 Pagini +
  • « Prima
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou