Forum Culinar: Ce am mai cumparat pentru bucataria noastra - Forum Culinar

Salt la continut

• 105 Pagini +
  • « Prima
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce am mai cumparat pentru bucataria noastra

#1801 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,431
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 03 September 2019 - 03:26 PM

Da, si aici se returneaza celor de la care cumperi on line normal.
Doar ca n-am returnat niciodata ceva ce am folosit si "murdarit" precum masina de cafea, oi fi fost mai norocoasa
singura chestie cea mai folosita pe care am returnat-o a fost un toaster de-ala de piine pentru ca nu facea si nu era cum am vrut eu

de Jura eu am auzit numai lucruri excelente, incepind de la fier de calcat, dar cica costa zic eu mult de tot, dar aici e putin intilnita, nu's daca din cauza pretului

am si eu canita aia moatza, dar mie nu mi-a iesit niciodata atita spuma, cre ca depinde si de lapte
mai am si alta si mai pretentioasa dar nici asta nu a facut ceva wow din cite imi amintesc, oi fi folosind eu un lapte prea slab nu's
zac pe undeva ca intr-o perioada Marco vroia cappuccino, acu nu mai vrea, noi nici atit
eu n-am baut in viata mea un cappuccino si nici nu-mi doresc

#1802 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 03 September 2019 - 03:48 PM

Io nu ma supar Imagine postata
Mie mi se pare foarte misto cappuccino, e una din bauturile mele preferate cu cafea.
Hai ca m-ai facut curioasa cu Jura fierul de calcat...eu am crezut ca doar masini de cafea fac. Pune si tu niste modele si preturi aici, daca ai, te rog.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#1803 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,042
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 03 September 2019 - 03:55 PM

Lapo, am inaugurat frigiderul, am pus o sticla de vin la rece Imagine postata

daca nu esti opusa masinilor cu capsule, incearca-le pe cele facute pentru Illy (care functioneaza numai cu capsulele lor). fiecare espresso iese exact la fel ca cel dinainte. super cremos, cantitatea se poate regla, face si cafea lunga... eu am doua masini Imagine postata ca nu am putut sa nu cumpar ultimul model care este foarte compact. ti-am pus poza cu cea rosie poate te inspira. mai multe detalii la topicul de cafele

Imagine postata

#1804 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 03 September 2019 - 04:07 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 03 September 2019 - 03:48 PM, a spus:

Io nu ma supar Imagine postata
Mie mi se pare foarte misto cappuccino, e una din bauturile mele preferate cu cafea.
Hai ca m-ai facut curioasa cu Jura fierul de calcat...eu am crezut ca doar masini de cafea fac. Pune si tu niste modele si preturi aici, daca ai, te rog.

n-am adica ar trebui sa caut pe net la fel cum poti face tu
dar tin minte ca prima data cind am auzit de marca asta era intr-o discutie despre fier de calcat de-asta cu presiune in cutia alaturata, iar nu's cum sa-i zic
si pe vremea aceea costau mult mai mult decit cele mai cunoscute de aici si cine il avea zicea ca era wow
si credeam si eu in nestiinta mea ca facea doar fier de calcat
apoi am vazut ca produce si altele, cre ca tot Dragos a amintit de Jura la masini de cafea aici

#1805 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 03 September 2019 - 04:23 PM

Aaaa, eu cred ca tu vorbesti despre statiile alea de calcat, da. La cat calc eu, si urasc!, nu imi trebuie decat un fier normal. Imi place mult asta:
Imagine atasata: monthly_09_2019/post-12-0-84741900-1567520455.jpg

@ Dexu: Daaaa, imi place optic, dar, daaaaar, greu cu capsulele, not my friends...plus ca Illy este mult prea prajita pentru gustul meu. Maragogype coffee is my best friend. Foarte misto masinica, la multe cafele si affogato si ce mai face ea!
Dar frigideru ala, frigideru aaaalaaaaa. Mama si ce bine i-ar sta intr-o bucatarie mare fata in fata cu un Lacanche Imagine postata
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#1806 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 04 September 2019 - 09:17 PM

New kid on the block! The testing begins :thumleft:
Imagine atasata: monthly_09_2019/post-12-0-49840500-1567624643.jpg
Imagine atasata: monthly_09_2019/post-12-0-12669200-1567624649.jpg
Imagine atasata: monthly_09_2019/post-12-0-80850800-1567624657.jpg
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#1807 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 04 September 2019 - 09:45 PM

si?
dar te-ai intors de la automata la de-asta cu cafea macinata?

#1808 Useril este offline   mino 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,977
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 05 September 2019 - 05:28 AM

Ei? Cum e? Tot DeLonghi ai luat? Ce misto arata pungile alea de cafea! Cand merg intr-un oras mai mare o sa ma uit mai atent sa vad daca gasesc asa ceva si la noi!

Vezi postareaAdriana, la 04 September 2019 - 09:45 PM, a spus:

si?

Mai fac si eu asa uneori. Cand vine G acasa stie ca imi place cafeaua de la Starbucks si desi era mai comod sa mi-o aduca gata macinata pentru espressor, acum aduce cate un pachet de boabe sa imi rasnesc cand am chef,

#1809 Userul este online   black_cat 

• crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,531
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 05 September 2019 - 07:34 AM

Vezi postareaLapona Enigel, la 04 September 2019 - 09:17 PM, a spus:

Lori, sa o stapanesti sanatoasa si sa-ti faca diminetile frumoase!
In al doilea rand , mai joaca-te cu granulatia cafelei cand o rasnesti.
Uite ce a produs si fata mea in dimineata asta. Azi am avut Lavazza Club.

Imagine atasata: monthly_09_2019/post-178-0-27054900-1567661613.jpg
brain loading....please wait....

#1810 Useril este offline   mino 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationAcasa

Postat 05 September 2019 - 07:44 AM

Ce cana misto ai, Blackie! Nu mai zic cum arata cafeaua! Nu stiu daca cu o rasnita obisnuita poti face o granulatie de espresso, poate doar la ochi sau dupa gust, dar da, granulatia cafelei conteaza!

#1811 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 05 September 2019 - 07:58 AM

si?

ce degradant suna cand o spui asa Imagine postata
De fapt, nu m-am intors deloc. Am cam sarit pasii astia si am trecut de la Senseo (bleah, bleah!) la automata complet - Saeco, pe vremea aia cea mai bine cotata pe piata, acum au pierdut mult in segmentul asta.

Am avut un an si acelasi tip ca cel prezentat de Dex mai sus, doar ca nu de la Illy ci de la Bosch.

Acum nu am timp sa dezvolt, sa vorbim pe indelete despre minunea asta de planta si intreaga industrie dezvoltata pe glob din cauza si datorita ei :thumleft:
Atata doar ca, din toate masinariile de casa , respectiv din tot ce am avut si baut pe la altii, espresso-ul de la asta m-a convins cela mai tare. Sa nu va imaginati ca am cumparat asa, blind :rolleyes:
Prima mea intalnire cu ea a fost la Blackie. Nu doar chimia mea cu Blackie a fost big bang , ci si intre mine si Dedica ei Imagine postata Va arata mai sus ce poate Dedica ei :P
Cin-cin, girl!

Imagine postataImagine postataImagine postata
Povestesc pe larg rezultate la teste, etc., dar nu acum.

Va pupez!

P.S. Mino: Boabele alea sunt ok sa stii. O sa scriu si despre ele.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#1812 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 05 September 2019 - 08:38 AM

imi pare rau, nu vroiam sa sune degradant
nu stiam cum sa zic altfel masinariei de dinainte
pentru noi cea mai cea e cea din automata, de aia mi se parea ca refolosirea unei masinarii de dinainte era un pas inapoi
nu stiu daca mam facut inteleasa :thumleft:

#1813 Userul este online   black_cat 

• crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,531
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 05 September 2019 - 10:56 AM

Vezi postareamino, la 05 September 2019 - 07:44 AM, a spus:

Ce cana misto ai, Blackie! Nu mai zic cum arata cafeaua! Nu stiu daca cu o rasnita obisnuita poti face o granulatie de espresso, poate doar la ochi sau dupa gust, dar da, granulatia cafelei conteaza!

Multumesc, am 2 cescute de espresso asa din sticla cu pereti dubli, din 2013 si am reusit sa nu sparg inca nici una, ceea ce e o performanta pentru mine.

Vezi postareaLapona Enigel, la 05 September 2019 - 07:58 AM, a spus:

si?

ce degradant suna cand o spui asa Imagine postata
De fapt, nu m-am intors deloc. Am cam sarit pasii astia si am trecut de la Senseo (bleah, bleah!) la automata complet - Saeco, pe vremea aia cea mai bine cotata pe piata, acum au pierdut mult in segmentul asta.

Am avut un an si acelasi tip ca cel prezentat de Dex mai sus, doar ca nu de la Illy ci de la Bosch.

Acum nu am timp sa dezvolt, sa vorbim pe indelete despre minunea asta de planta si intreaga industrie dezvoltata pe glob din cauza si datorita ei :P
Atata doar ca, din toate masinariile de casa , respectiv din tot ce am avut si baut pe la altii, espresso-ul de la asta m-a convins cela mai tare. Sa nu va imaginati ca am cumparat asa, blind :P
Prima mea intalnire cu ea a fost la Blackie. Nu doar chimia mea cu Blackie a fost big bang , ci si intre mine si Dedica ei Imagine postata Va arata mai sus ce poate Dedica ei :-*
Cin-cin, girl!

Imagine postataImagine postataImagine postata
Povestesc pe larg rezultate la teste, etc., dar nu acum.

Va pupez!

P.S. Mino: Boabele alea sunt ok sa stii. O sa scriu si despre ele.

Lapona, eu ma bucur ca ti-a placut cafeaua mea si ca te-am inspirat. Acum tu imi dai un pic de emotii :P , sper ca masinaria sa se ridice la nivelul exigentelor tale. Eu nu sint deloc o cunoascatoare intr-ale masinariilor de cafea, nici nu am baut la nimeni o cafea facuta la o masina automata- de uz casnic adica, nu vorbesc de cele profesionale din baruri si cafenele. Inainte de Dedica comandasem si eu una care le facea pe toate programabil- de la rasnit cafea,dozat intensitate, spumat laptele singura din recipientul ei special pt lapte, care se scotea si baga la frigider dupa folosire. Review-urile pe net erau toate bune insa pe mine nu m-a satisfacut, nu era espresso-ul pe care il voiam eu, ar fi fost probabil buna pt o cafea normala. Asa ca si eu am returnat-o. Insa si in cazul masinariei returnate si in cazul celei pe care o am acum, vorbim de preturi la nivel de sute de euro, nu de mii.

Vezi postareaAdriana, la 05 September 2019 - 08:38 AM, a spus:

imi pare rau, nu vroiam sa sune degradant
nu stiam cum sa zic altfel masinariei de dinainte
pentru noi cea mai cea e cea din automata, de aia mi se parea ca refolosirea unei masinarii de dinainte era un pas inapoi
nu stiu daca mam facut inteleasa :rolleyes:

Eu am inteles ce ai vrut sa zici si nu te-am suspectat deloc de rea intentie :thumleft: .
Si apropo de "intorsul" la chestiile vechi, lucru care nu e neaparat rau, ati vazut ca acum se face reclama ca mare "gaselnita" la ventuzele pe care le foloseau bunicile noastre, iar in alta zi am auzit cum ca marea descoperire pentru un somn odihnitor si anti-anxietate sint plapumile umplute cu lana, pentru ca greutatea lor calmeaza si ofera un sentiment de siguranta :P . Dar deviez de la topic, scuze.

Aceasta postare a fost editata de black_cat: 05 September 2019 - 02:17 PM

brain loading....please wait....

#1814 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 05 September 2019 - 05:12 PM

Ady, te-am inteles perfect, stai linistita! Te tachinam si eu putin Imagine postata
Mi-am comandat nist boabe mai speciale, cica o cafea mai de luxe, asa, printre care favoritele mele: maragogype.

Sper sa am timp sa va povestesc pe indelete in weekend.
Blackie, da, se ridica la asteptarile mele. Probabil ca un bautor de cafea inrait ca mine cauta deja "perfectiunea" care, evident, ca e cat se poate de subiectiva. Am avut ani de zile automata complet, nu zic nu, in anii aia beam aproape numai cappuccino si latte din cand in cand, asadar era perfecta. Nu iti dai seama prea mult de esenta, cafeaua in sine, ma refer. De vreo doi ani insa am lasat laptele, beau cate un cappuccino, dar rar. Espresso mi se pare perfect.
Sa te tina cescutele cat mai mult! Eu am o serie de pahare cu pereti dubli pentru cappuccino si latte, dar...cum nu mai beau, le folosesc la ceai...si de spart, normal ca am spart deja o serie...Imagine postata

P.S. : Total de acord cu ce ai spus despre chestiile bazice. Multe sunt aceeasi Marie dar cu alta palarie. Ce ti-e si cu marketingul asta bai nene! Imagine postata
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#1815 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,992

Postat 05 September 2019 - 05:15 PM

Lori sa stapanesti cu placere noua achizitie!

#1816 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 05 September 2019 - 08:37 PM

Multumesc, draga mea! Placerea sigur este, mai am deocamdata de lucru la partea cu stapanitu...ca ma cam stapaneste ea pe mine Imagine postata
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#1817 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,768
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 09 September 2019 - 12:58 PM

Ta-na-naaaa!!!!
Imagine atasata: monthly_09_2019/post-84-0-59027800-1568026601.jpg
(poza-i de pe net, ca al meu e inca in cutie)

Imi doream de mult sa pot sa-mi fac rosii in ulei si prune uscate si multe altele. I-a venit randul. Imagine postata
Va tin la curent cu rezultatele.

#1818 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 09 September 2019 - 03:34 PM

Bravo, vezi ca avem topic separat.
Eu am făcut cu succes prune uscate, a avut mama toată iarna, cum apar cele care îmi plac cum le refac.

#1819 Useril este offline   mino 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationAcasa

Postat 09 September 2019 - 05:03 PM

Abia astept impresii si daca e ok, il pun pe wish list!

Aceasta postare a fost editata de mino: 09 September 2019 - 05:05 PM

#1820 Useril este offline   mino 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationAcasa

Postat 09 September 2019 - 05:09 PM

Vezi postareaAdriana, la 09 September 2019 - 03:34 PM, a spus:

Bravo, vezi ca avem topic separat.
Eu am făcut cu succes prune uscate, a avut mama toată iarna, cum apar cele care îmi plac cum le refac.

Ce fel sunt prunele care iti plac?

Arata acest topic

• 105 Pagini +
  • « Prima
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic