PRAJITURI PENTRU NUNTI SI ... ALTE EVENIMENTE aspectuoase,mai costisitoare,mai ieftine....
#1
Postat 01 November 2010 - 07:41 PM
Fie ca avem nevoie pentru evenimente in familie, fie ca facem pentru altii, niste idei cred ca prind bine oricui...
Intrucit eu am deschis topicul, s-ar fi cuvenit sa fac eu primele postari , dar n-am poze... De curind am pregatit niste prajituri pentru o inmormintare, nu era un eveniment anticipat,posibilitatile erau modeste, pur si simplu m-am blocat... Am zis ca fac si apoi n-am stiut ce... Mi-am revenit si a iesit bine, dar mi-ar fi prins bine sa deschid topicul si sa ma inspir ! Dar, datorita faptului ca am lucrat la foc automat, 2 dupa-mese, dupa orele de servici, pina noaptea tirziu, pur si simplu mi-a iesit din minte sa fac poze !
Daca vi se pare acest topic o idee buna, va invit sa contribuiti cu ideile si retetele voastre !
#2
Postat 01 November 2010 - 10:20 PM
Am cateva poze cu prajituri care mi-au placut si la gust si la infatisare!
Sa incep:
Prajitura Kinder Pingui
Prajitura Milch Schnitte
Prajitura chinezeasca
Prajitura Snickers
Cred ca-s cam mari pozele...dar nu-i nimic ca se vad mai bine! Voi reveni cu retetele!
#3
Postat 01 November 2010 - 10:27 PM
divina, la 01 November 2010 - 10:20 PM, a spus:
Am cateva poze cu prajituri care mi-au placut si la gust si la infatisare!
Sa incep:
Prajitura Kinder Pingui
Prajitura Milch Schnitte
Prajitura chinezeasca
Prajitura Snickers
Cred ca-s cam mari pozele...dar nu-i nimic ca se vad mai bine! Voi reveni cu retetele!
Eu stau la interval, cu hartia si creionu' pregatite..... Arata intr-un fel prajiturelele..... de-mi ploua-n gat!
#4
Postat 01 November 2010 - 10:46 PM
briose acoperite cu royal icing
si briose acoperite cu pasta de zahar
sunt mai migaloase dar cred ca se merita
3 oua
200g zahar
150ml ulei
300ml suc (apa minerala, iaurt)
1 plic zahar vanilat
1 plic praf copt
1 plic budinca
300g - 400g faina
Am mixat ouale, zaharul, zaharul vanilat, praful de copt. Am adaugat uleiul si dupa ce am mixat cateva minute am adaugat si nectarul de piersici.Au urmat budinca si faina si apoi ciocolata maruntita.Am pus in tavi hartiile pt briose si am pus in fiecare hartie cate o lingura de compozitie la o tava. Le-am copt la foc potrivit.
Din cantitatile date mi-au iesit 24 de briose, eu am facut 9-10 portii, din care cateva am lasat acasa pt copii
Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.
Timpul tău este viaţa ta, de aceea cel mai mare dar pe care îl poti face cuiva este timpul tău
http://detoatepentru...y.blogspot.com/
#5
Postat 01 November 2010 - 11:15 PM
#6
Postat 02 November 2010 - 07:25 AM
#7
Postat 02 November 2010 - 08:50 AM
#8
Postat 02 November 2010 - 09:14 AM
#10
Postat 02 November 2010 - 01:13 PM
divina, la 01 November 2010 - 10:20 PM, a spus:
Am cateva poze cu prajituri care mi-au placut si la gust si la infatisare!
Sa incep:
Prajitura Kinder Pingui kinder pingui.JPG
Prajitura Milch Schnitte milch scnitte1.JPG
Prajitura chinezeasca prajitura chinezeasca.JPG
prajitura chinezeasca1.JPG
Prajitura Snickers snickers.JPG
Cred ca-s cam mari pozele...dar nu-i nimic ca se vad mai bine! Voi reveni cu retetele!
Hai fuguta cu retetela ca imi ploua un gura... mai ales prajitura snickers.... yamy!
#11
Postat 02 November 2010 - 02:43 PM
Incep cu prajitura Snickers, nu de alta dar ma ia la bataie Luminis!
PRAJITURA SNICKERS
Ingrediente foi:
- 8 oua
- 300 gr. zahar ( 17-18 linguri)
- 400 gr. nuca macinata
- 4 linguri faina
- 3 linguri cacao
- jumatate plic praf de copt
Ingrediente crema:
- 8 galbenusuri
- 1 ou intreg
- 3 linguri cacao
- 250 gr. zahar
- 4 linguri lapte (caldut)
- 1 pachet de unt
- 100 gr. ciocolata amaruie /lapte
Foile:
Intr-un castron inalt (preferabil de sticla) separati cu grija albusurile de galbenusuri , si puneti-le impreuna cu cele 300 gr. zahar.
Bagati mixeru-n priza si priza-n mixer si incepeti sa mixati puternic.
Apoi se adauga peste spuma obtinuta, faina amestecata cu praf de copt, cacaoa si nuca pisata.
Se amesteca totul si din compozitia rezultata se coc trei foi pe fundul unei tavi.
Fiecare foaie se tine pentru 15 minute (nu mai mult) la 170 grade C.
Tava folosita de mine are dimensiunile 20*34 cm. Am incercat sa fac si 4 foi intr-o tava mai mica...mai mult patrata...ca sa iasa prajitura mai inalta!
Crema:
Intr-o craticioara, punem galbenusurile, oul intreg,cacaoa, zaharul, laptele, si ciocolata facuta bucatele. Punem craticioara la bain-marie si amestecam totul bine, lasam pe aburi, pana se topeste ciocolata.
Dupa ce se raceste crema se pune untul si se amesteca bine pana se topeste.
Se pune apoi peste prima foaie crema, peste tot, cateva linguri zdravene, se pune a doua foaie, peste care se pune iar crema, si in fine se pune ce-a de-a treia foaie si peste ea crema. Se pot adauga nuci macinate peste aceasta glazura.
Se poate taia dupa vreo 10-15 minute sau daca vreti o puteti lasa la frigider cateva ore si de-abia atunci o portionati.
#12
Postat 02 November 2010 - 02:52 PM
#13
Postat 02 November 2010 - 02:54 PM
INGREDIENTE BLAT
- 4 oua
- 80 g zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 2 linguri pline de gris macinat
- 2 linguri cacao
- 2 linguri faina
- 2 linguri de miere de salcam
- 1 lingurita de praf de copt
- 20 ml lapte
- 100 ml ulei
- sare
PREPARARE BLAT
Se separa ouale.
Se bat galbenusurile cu zahar si vanilie pana se albesc si se umfla.
Faina se amesteca cu praful de copt, cacao si gris. Si se adauga la crema de galbenusuri. Se mixeaza usor. Se adauga laptele, uleiul, apoi mierea. Amestecati usor cu albusurile batute spuma cu sare. Se coc doua foi de 30x34 cm, pe hartie de copt, la 165 grade Celsius, pentru 12- 13 minute.
Lasati sa se raceasca fara a indeparta hartia, astfel se va desprinde mult mai usor de pe blat.
INGREDIENTE CREMA DE LAPTE
- 200 g lapte condensat indulcit
- 200 ml de frisca lichida
- 1 plic intaritor de frisca
- 100 ml lapte
- 6 g gelatina
- 50 g miere (1 lingura cu varf)
- esenta de vanilie
Laptele condensat se amesteca cu 50 ml de lapte.
Gelatina hidratata se dizolva in 50 ml lapte, pe foc foarte mic si se adauga in laptele condensat. Apoi mierea si vanilia. Se bate frisca cu intaritor apoi se adauga amestecul de lapte si gelatina. Se lasa la frigider, si cand se intareste putin,
se pune pe primul blat si se acopera cu al doilea.
Se lasa la frigider cca. 2-3 ore, apoi se taie cu multa usurinta.
#14
Postat 02 November 2010 - 03:07 PM
divina, la 02 November 2010 - 02:54 PM, a spus:
INGREDIENTE BLAT
- 4 oua
- 80 g zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 2 linguri pline de gris macinat
- 2 linguri cacao
- 2 linguri faina
- 2 linguri de miere de salcam
- 1 lingurita de praf de copt
- 20 ml lapte
- 100 ml ulei
- sare
PREPARARE BLAT
Se separa ouale.
Se bat galbenusurile cu zahar si vanilie pana se albesc si se umfla.
Faina se amesteca cu praful de copt, cacao si gris. Si se adauga la crema de galbenusuri. Se mixeaza usor. Se adauga laptele, uleiul, apoi mierea. Amestecati usor cu albusurile batute spuma cu sare. Se coc doua foi de 30x34 cm, pe hartie de copt, la 165 grade Celsius, pentru 12- 13 minute.
Lasati sa se raceasca fara a indeparta hartia, astfel se va desprinde mult mai usor de pe blat.
INGREDIENTE CREMA DE LAPTE
- 200 g lapte condensat indulcit
- 200 ml de frisca lichida
- 1 plic intaritor de frisca
- 100 ml lapte
- 6 g gelatina
- 50 g miere (1 lingura cu varf)
- esenta de vanilie
Laptele condensat se amesteca cu 50 ml de lapte.
Gelatina hidratata se dizolva in 50 ml lapte, pe foc foarte mic si se adauga in laptele condensat. Apoi mierea si vanilia. Se bate frisca cu intaritor apoi se adauga amestecul de lapte si gelatina. Se lasa la frigider, si cand se intareste putin,
se pune pe primul blat si se acopera cu al doilea.
Se lasa la frigider cca. 2-3 ore, apoi se taie cu multa usurinta.
Nu vreau sa ma bag asa dar cred ca ingredientele sunt pentru 1 foaie si se fac 2. E reteta preferata a familiei!
#15
Postat 02 November 2010 - 03:10 PM
Felicitari pentru acest topic!
#16
Postat 02 November 2010 - 03:46 PM
Ingrediente:
Foi:
10 oua
200 grame zahar
2 pachetele de zahar vanilat
5 linguri pline cu gris
5 linguri pline de faina
5 linguri pline de cacao amara
5 linguri de miere
1,5 pac. de praf de copt
1 praf de sare
50 ml lapte
270 ml ulei
Glazura 1 (peste crema)
120 grame ciocolata de menaj
70 de grame de unt
1 lingura de apa
2 linguri de ulei
Glazura 2 (pentru finisarea prajiturii)
220 de grame de ciocolata de menaj
100 grame de unt
3 linguri de ulei
1 lingura de apa
1 lingura zahar praf
Crema de frisca:
700 ml de smantana pentru frisca - preparat gata indulcit sau smantana dulce, caz in care se adauga la frisca batuta 3 linguri de zahar pudra sau 2 pachetele de intaritor de frisca
3 linguri de lapte
2 lingura de miere
1/2 de lingura de esenta de vanilie
Pentru blat se separa ouale, bateti cele 10 galbenusuri cu zaharul si cu zaharul vanilat cateva minute pe viteza cea mai mare pana amestecul e o crema densa. Adaugati faina amestecata cu praful de copt, cacao si grisul. Amestecati usor, apoi adaugati usor laptele si uleiul, adaugati mierea. Amestecati usor cu cele 10 albusuri batute spuma tare cu praful de sare.
Compozitia finala este destul de lichida.
Se coc doua foi (tava folosita a fost cea a aragazului) , pe hartie de copt,( impartiti cantitatea "la ochi" in doua sau daca nu o cantariti si apoi o impartiti) in cuptorul cu ventilatie la 165 grade pt. 12-13 minute sau la cel normal la 175 grade. Le lasati sa se raceasca fara a indeparta hartia.
Intre timp se prepara glazura 1, din toate ingredientele care se amesteca pe foc, topindu-le, fara a fierbe.Se da de o parte sa se racoreasca.
Pentru crema se mixeaza frisca cu 2 pachetele de intaritor de frisca. Se adauga laptele (eu am pus lapte condensat , din acela pentru cafea, 3 cutiute), mierea, esenta si mixam iara bine. Rezulta o crema teapana bine.
Dezlipim hartia de pe o foaie , apoi punem foaia pe tava, jumatate din crema , glazura 1 si bagam tava la congelator cateva minute.
Glazura se va intari imediat. Atentie! trebuie sa fie tare altfel se va amesteca cu crema.
Intre timp preparam si a 2-a glazura si o lasam sa se raceasca.
Punem restul de crema, a 2-a foaie cu fata in jos, apasam putin si desprindem hartia apoi punem glazura 2 si o intindem cu un cutit cu lama lata.
Bagam prajitura la frigider si o lasam cateva ore. Taiem cu un cutit inmuiat in apa fierbinte si dupa fiecare taietura stergem cutitul si il udam din nou.
#17
Postat 02 November 2010 - 05:42 PM
pe mine ma intereseaza Prajitura chinezeasca,asa se numeste sau chiar e o reteta chinese?
#18
Postat 02 November 2010 - 09:44 PM
Ingrediente:
-6 oua
-300 g nuca macinata
-200 g faina
-3 linguri cacao
-400 g zahar
-1 pachet unt
-ciocolata rasa
Blat
Se mixeaza untul la temperatura camerei cu 200g zahar pana devine ca o crema, se adauga nuca macinata si faina amestecata cu cacaoa. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se incorporeaza cu miscari usoare in compozitia de unt. Compozitia obtinuta se coace intr-o tava (20*34 cm) unsa si tapetata cu hartie de copt la foc mediu timp de 20 minute.
Glazura
Se mixeaza galbenusurile cu cele 200g de zahar ramase pana devin albe ca o crema si aproape ca si-au dublat volumul. Aceasta compozitie se intinde pe blatul copt, se niveleaza si se mai da la cuptor pana se intareste glazura de galbenus si capata o tenta rumenie.
Se lasa la racit, se portioneaza si se decoreaza cu ciocolata rasa.
#19
Postat 02 November 2010 - 09:46 PM
ortansa, la 02 November 2010 - 05:42 PM, a spus:
pe mine ma intereseaza Prajitura chinezeasca,asa se numeste sau chiar e o reteta chinese?
Ai avut dreptate Ortansa...albusurile erau trecute la restul ingredietelor! Am refacut! Multumesc de atentionare!
Special pentru tine ...chinezeasca!
#20
Postat 14 November 2010 - 05:10 PM
tavalitele
cornulete cu gem (astea sunt facute mai modo grosso,ca sunt din cele ce le-am pregatit cu o ocazie pentru pachetu lu fiu-meu si el nu le vrea mici)
valurile dunarii,cu o observatie, as pune si un pliculet de gelatina in crema !
stelute cu gem de caise,(o nebunie!sunt tot la cutie, pregatie de plecare ,sorry, da altfel n-am apucat sa fac poze !)
celebrele si delicioasele tobite sau Sarah Bernard sau bombonica, in functie de zona, se numesc altfel.... sunt cele de sus
prajitura-cu-cocos-bounty-bars
prajitura cu crema de brinza.. imi scapa numele,brinza se amesteca cu unt si o budinca de vanile, e super buna !
VA CER SCUZE PENTRU POZE ! CINDVA .....POATE..... VOI INVATA SA FAC SI POZE !!!