PRAJITURI PENTRU NUNTI SI ... ALTE EVENIMENTE aspectuoase,mai costisitoare,mai ieftine....
#21
Postat 16 November 2010 - 07:30 PM
Mersi
#22
Postat 16 November 2010 - 07:47 PM
#23
Postat 16 November 2010 - 08:20 PM
bbenyci, la 16 November 2010 - 07:30 PM, a spus:
Mersi
asta e reteta care o fac eu:
"tobite" sau "sarah bernard"
4-5 oua
400 gr.zahar
150 gr nuca macinata
3 linguri cacao
ciocolata 1oo gr
4 albusuri se bat cu 200 gr zahar
se pun pe abur si apoi se adauga nuca
intr-o tava,cu hartie de copt,se pun cu lingurita albusurile,in forma de cerc,de aceeasi dimensiune(cam 5-6 cm diametrul),nu foarte groase,cam jumatate de cm
se coc in cuptor cam o ora(cuptorul preincalzit),la foc mic,pana se usuca
crema-galbenusurile se amesteca cu restul de zahar,cacao,si se pun pe abur pana ce se ingroasa
cand se racestese adauga cu 300 gr unt.se pune in frigider
ciocolata se topeste pe abur cu putin ulei
dupa ce s-au scos din cuptor bezelele,se pun doua cate doua,iar cu un cutit se rad marginile sa fie fine,dar usor sa nu se rupa,apoi se ung cu crema si se lipesc.pe lateral,se ung din nou cu crema,iar faramiturile rase(faramiturile trebuie sa fie fine),se rostogolesc in faramituri.le aranjati pe o tava,si pe fiecare,intindeti ciocolata topita,in cerc
e foarte mult de lucru cu ele, dar sunt deosebit de bune!!!
#24
Postat 16 November 2010 - 09:27 PM
bbenyci, la 16 November 2010 - 07:30 PM, a spus:
Mersi
Dana a fost mai rapida !
divina, la 16 November 2010 - 07:47 PM, a spus:
Atunci era doar unul ! Acu pregatesc pentru doi, ba as putea sa spun chiar trei (cu prietenu lu fiica-mea!) Vineri pleaca trenu catre capitala cu pachetul-pachetoiu, sa vedem ce-o iesi, deocamdata muncesc ! Fac ceva nou, sper sa-mi iasa si sa nu uit sa fac poza! Da si daca iese,
Cu tobitele, bombonica, sarah .... da sunt grozave ! Ce ma enerveaza pe mine cel mai tare si mai tare, e ca se coc inceeeeeeeeeeeeeet si eu mi-s rapida rau!Trebuie sa le tii in cuptorul cu usa usor deschisa pina se fac ! cam 40-50 minute !FOOOOOOOOOOOOarte mult pentru nervii mei! Daca uit de tot ???????
dana3262, la 16 November 2010 - 08:20 PM, a spus:
Da .... asta-i reteta ! Merci Dana ! (cred ca si pe dincolo tot tu ai pus-o!)
#25
Postat 16 November 2010 - 09:57 PM
#26
Postat 08 July 2011 - 11:31 PM
vrabiuta, la 01 November 2010 - 07:41 PM, a spus:
Fie ca avem nevoie pentru evenimente in familie, fie ca facem pentru altii, niste idei cred ca prind bine oricui...
Intrucit eu am deschis topicul, s-ar fi cuvenit sa fac eu primele postari , dar n-am poze... De curind am pregatit niste prajituri pentru o inmormintare, nu era un eveniment anticipat,posibilitatile erau modeste, pur si simplu m-am blocat... Am zis ca fac si apoi n-am stiut ce... Mi-am revenit si a iesit bine, dar mi-ar fi prins bine sa deschid topicul si sa ma inspir ! Dar, datorita faptului ca am lucrat la foc automat, 2 dupa-mese, dupa orele de servici, pina noaptea tirziu, pur si simplu mi-a iesit din minte sa fac poze !
Daca vi se pare acest topic o idee buna, va invit sa contribuiti cu ideile si retetele voastre !
mi-ati fi de foarte mare ajutor daca mi-ati spune diferentele dintre royal icing, butter cream,sugar paste, fondant;si as aprecia nespus daca mi-ati putea da si retete.
momentan ornez torturi cu frisca. as vrea sa invat mai multe.
va multumesc pentru tot ce postati
#27
Postat 09 July 2011 - 08:39 AM
arianakarina5, la 08 July 2011 - 11:31 PM, a spus:
vrabiuta, la 01 November 2010 - 07:41 PM, a spus:
mi-ati fi de foarte mare ajutor daca mi-ati spune diferentele dintre royal icing, butter cream,sugar paste, fondant;si as aprecia nespus daca mi-ati putea da si retete.
momentan ornez torturi cu frisca. as vrea sa invat mai multe.
va multumesc pentru tot ce postati
Ariana bine ai venit,dute la pagina principala si deschide topicul totul despre torturi,vezi ca ai acolo si royal icing si pasta de zahar ,trebuie sa citesti acolo
Eu nu ma pricep sa te ajut ca nu-s tortareasa dar gasesti acolo o gramada de fete talentate
Cateva linkuri:
http://artaculinara....10-royal-icing/
http://artaculinara....ehnica-secrete/
http://artaculinara....u-crema-de-unt/
Cand mai ai intrebari cu privire la retete sau ingrediente etc,este topicul caut o reteta-sfaturi culinare,in felul asta cum vad fetele postarea acolo isi dau seama ca esti in impas si vin cu sfaturi .
Sper ca ti-am fost de ajutor sa ne arati si noua ce torturi faci .