Adriana ai mare dreptate referitor la cantitati, numar pentru ca asta e un aspect esential la asemenea evenimente. Din pacate la pozele care le-am pus nu pot sa mai zic acum cat a iesit!

Eventual pe viitor, ce postam sa fie insotit si de o poza cu produsul final chiar in tava in care a fost pregatit si specificate dimensiunile tavii.
Incep cu prajitura Snickers, nu de alta dar ma ia la bataie Luminis!
PRAJITURA SNICKERS
Ingrediente foi:
- 8 oua
- 300 gr. zahar ( 17-18 linguri)
- 400 gr. nuca macinata
- 4 linguri faina
- 3 linguri cacao
- jumatate plic praf de copt
Ingrediente crema:
- 8 galbenusuri
- 1 ou intreg
- 3 linguri cacao
- 250 gr. zahar
- 4 linguri lapte (caldut)
- 1 pachet de unt
- 100 gr. ciocolata amaruie /lapte
Foile:
Intr-un castron inalt (preferabil de sticla) separati cu grija albusurile de galbenusuri , si puneti-le impreuna cu cele 300 gr. zahar.
Bagati mixeru-n priza si priza-n mixer si incepeti sa mixati puternic.
Apoi se adauga peste spuma obtinuta, faina amestecata cu praf de copt, cacaoa si nuca pisata.
Se amesteca totul si din compozitia rezultata se coc trei foi pe fundul unei tavi.
Fiecare foaie se tine pentru 15 minute (nu mai mult) la 170 grade C.
Tava folosita de mine are dimensiunile 20*34 cm. Am incercat sa fac si 4 foi intr-o tava mai mica...mai mult patrata...ca sa iasa prajitura mai inalta!
Crema:
Intr-o craticioara, punem galbenusurile, oul intreg,cacaoa, zaharul, laptele, si ciocolata facuta bucatele. Punem craticioara la bain-marie si amestecam totul bine, lasam pe aburi, pana se topeste ciocolata.
Dupa ce se raceste crema se pune untul si se amesteca bine pana se topeste.
Se pune apoi peste prima foaie crema, peste tot, cateva linguri zdravene, se pune a doua foaie, peste care se pune iar crema, si in fine se pune ce-a de-a treia foaie si peste ea crema. Se pot adauga nuci macinate peste aceasta glazura.
Se poate taia dupa vreo 10-15 minute sau daca vreti o puteti lasa la frigider cateva ore si de-abia atunci o portionati.