Buna oratanie ai mai bucatarit Alexandru. Intr-adevar tb sa ai musafiri ca sa gatesti oratania de 5 kg, dar ce ar avea daca folosesti doar un copan si un piept de la cucos sau chiar de la curcanel, ori chiar pui?, e drept retetei nu ii mai poti spune coq au vin (Daca nu-i cucos), dar gustul ..., daca fol restul ingredientelor si al procedurii nu'sh ce atat de mare diferenta poate fi ... intre carnea de coq si aia de curcan de par exemplu? o fi una dar dupa ce e atata macerat si copt in vin ... cine mai sesizeaza?
Coq au vin de Bourgogne ...la Slow Cooker
Postat 22 February 2011 - 01:27 PM
Buna oratanie ai mai bucatarit Alexandru. Intr-adevar tb sa ai musafiri ca sa gatesti oratania de 5 kg, dar ce ar avea daca folosesti doar un copan si un piept de la cucos sau chiar de la curcanel, ori chiar pui?, e drept retetei nu ii mai poti spune coq au vin (Daca nu-i cucos), dar gustul ..., daca fol restul ingredientelor si al procedurii nu'sh ce atat de mare diferenta poate fi ... intre carnea de coq si aia de curcan de par exemplu? o fi una dar dupa ce e atata macerat si copt in vin ... cine mai sesizeaza?
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
Postat 22 February 2011 - 02:24 PM
Daniella, la 22 February 2011 - 01:27 PM, a spus:
Asa cum spuneam, reteta se poate face si cu alte zburatoare, curcan, pui...
Diferenta sta mai ales în vîrsta orataniei, cocosul are de obicei patru-cinci ani, în care alearga si se îndeletniceste cu ocupatiile specifice ale unui cocos. Nu e chip sa fie crescut ca puii sau curcanii în baterie pentru ca ar sta toata ziua sa se bata cu congenerii.
Carnea deci este mai coriace si suporta fara probleme marinarea si fierberea îndelungata, fara sa se sfarîme. Asta este diferenta majora.
În plus, cocosul contine mai multa gelatina, ca dovada, piftie se poate face din cocos, dar din pui, nu.
Deci daca vrei sa faci reteta cu mai putine bucati de cocos, desigur, reduci corespunzator cantitatile celorlalte ingrediente. Daca vrei sa faci cu pui sau curcan, reduci pur si simplu timpii de marinare si de fierbere. Pentru pui, marinarea devine chiar inutila.
Postat 22 February 2011 - 03:24 PM
Postat 22 February 2011 - 04:25 PM
Daniella, la 22 February 2011 - 03:24 PM, a spus:
Ce sa spun, Daniella, doar ca majoritatea s-au servit de doua ori, asta desi eram dupa mezelicuri, antreuri reci si antreuri calde.
Speram sa ramîna mai mult
Poze din pacate nu am prea avut nici timp nici stare sa fac, graba mare, deh!
Data viitoare, promit! Ca oricum mi s-a sugerat ca as face bine sa mai fac pîna nu se termina sezonul
P.S. Aventurile cu fertilizarea gradinilor olandeze au fost mutate la sectiunea Minitehnicus
Postat 22 February 2011 - 05:22 PM
Eu am folosit doar bulanasele,aripile si bucatile de piept.Din gîturi si bucatile din spate am facut zeama.
Daca pomeniti de alte zburatoare,da,normal ca se poate face...dar sa-mi fie cu iertare,ar fi pacat sa strici bunatate de burgund pe o curca.(Asta vorbeste o persoana care nu înghite curca
Eu zic ca reteta asta nu degeaba se cheama Coq au vin!
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
Postat 22 February 2011 - 07:04 PM
mie imi place orice zburatoare daca e de casa
mie in schimb dintre pasarile "industriale" imi place curcanul, e frageda carnea si imi pare destul de delicata savoarea.
ma duc sa caut si reteta ta, merci de pont
Postat 22 February 2011 - 07:23 PM
Daniella, la 22 February 2011 - 07:04 PM, a spus:
mie imi place orice zbruataore daca e de casa si daca e industriala oricare cu exceptia puiului care imi pare ca are un gust groaznic ... pfff si miroase apa urat daca il fierbi, are o gelatina asa sub piele
mie in schimb din cele industriale imi place curcanul, e frageda si imi pare destul de delicata savoarea.
ma duc sa caut si reteta ta, merci de pont
Daniela,e aici si reteta mea.A lipit Alex subiectele si a facut putina ordine(a splituit cîteva posturi) ca se intersecta cu îngrasamintele naturale
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
Postat 23 February 2011 - 02:47 PM
Alexandru, la 21 February 2011 - 07:15 PM, a spus:
Cocosul trebuie sa fie matur, este un element capital al retetei. [...]
dragos, la 22 February 2011 - 12:59 AM, a spus:
... si cum se recunoaste specimenul asta cind il cumperi inghetat ?
(in my defence, am crescut la oras
Postat 23 February 2011 - 03:31 PM
uptown girl, la 23 February 2011 - 02:47 PM, a spus:
Specimenul, daca are înca toate cele, cap, labe, e usor de recunoscut dupa creasta, dupa uzura ciocului si a ghearelor.
Altminteri, doar dupa aspectul atletic al orataniei.
Postat 23 February 2011 - 03:55 PM
Maya, la 22 February 2011 - 07:23 PM, a spus:
noroc
am cetit si reteta cocovan si de poulard ... mixez io ceva in curand dintr-o zburatoare marinata cu vin si legume fierte a la long
Postat 23 February 2011 - 04:37 PM
Alexandru, la 23 February 2011 - 03:31 PM, a spus:
Altminteri, doar dupa aspectul atletic al orataniei.
Respectiv dupa numarul de riduri de expresie ... ori cel al penelor albe
Foarte faina retetele, impecabila executarea Maya! Chapeau!
Postat 23 February 2011 - 11:57 PM
Alexandru, la 23 February 2011 - 03:31 PM, a spus:
De cap, labe, git, inima, ficat, pipota de pasare nici pomeneala ! Pe astea le gusta doar pisicile si ciinii pe aici. Ca in mincarea lor ajung.
Altminteri, merci, o sa ma duc la supermarket si o sa invoc spiritul cocosului
Postat 24 February 2011 - 09:09 AM
Postat 24 February 2011 - 03:04 PM
Postat 24 February 2011 - 03:12 PM
vali, la 24 February 2011 - 03:04 PM, a spus:
Trei? Nu-s cam multi?
Postat 24 February 2011 - 03:40 PM
Uptown, incercam, nu vrea ii declaram razbel si la oala cu el!
Postat 24 February 2011 - 03:57 PM
vali, la 24 February 2011 - 03:40 PM, a spus:
Vajnice, gainile tale! Hmhmhm!
Postat 25 February 2011 - 01:21 PM

Ajutor