Are multe straturi,iar forma triunghiulara se aseamana cu specia de ,boneta,coif purtata de Napoleon.

Pentru foi avem nevoie de:
-500 grame faina,300 grame unt,1 ou,o jumatate de pahar de apa,1 lingura de otet.

Pentru crema avem nevoie de:
-2 galbenusuri,250 mililitri lapte,3 linguri faina,o jumatate de ceasca zahar,200 grame unt moale,o jumatate ceasca zahar pudra.

Mai avem nevoie de o ceasca de gem dulce acrisor la alegere(afine,merisoare,rubarbar,etc).Eu am pus de afine.
Prepararea foilor.
Se taie untul cuburi si se amesteca cu faina.(tip firmituri)

Se pune si oul si se amesteca bine.Otetul se amesteca cu apa si se pune peste faina,putin cate putin,pana rezulta un aluat neted dar nu lipicios.Se imparte in 10 bile,si se da la frigider,cel putin 30 minute.

Se ia pe rand cate o bila de aluat din frigider,si se intinde direct pe hartia de copt foi subtiri.Se taie discuri,cu ajutorul unei farfurii de marimea 20-24 centimetri de diametru,lasand si surplusurile.(faramitandu-le le vom folosi pentru ornat)
Dam la cuptor pentru 4-5 minute,pana devin aurii.Eu le-am si intepat foile pentru ca am observat ca se formeaza bule de aer.Se scot si se racesc pe gratar.Se procedeaza cu toate cele 10 foi la fel.

Prepararea cremei.
Se amesteca galbenusurile cu zaharul,se adauga si faina,iar apoi se varsa si laptele.Se pune pe aragaz la foc mic, si se amesteca incontinuu pana se ingroasa.Se lasa la racit.(eu am pus
si vanilie)

Untul moale se amesteca cu zaharul pudra.
Cand prima crema s-a racit,se pune cate o lingura din untul cu zahar pudra.Se poate aromatiza cu 2-3 linguri de rom sau cognac.
Asamblarea tortului.
Foile se ung cu crema(se lasa 3 linguri pentru margini),

doar a treia si penultima se ung cu gem.

Deasupra se pune un pic de crema si se prasara surplusurile le la foi faramitate.
Se lasa 5-6 ore pe masa(o noapte),numai dupa aceea se pune in frigider pana in momentul servirii.