Forum Culinar: Masina de spalat vase - Forum Culinar

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Masina de spalat vase probleme

#1 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 14 November 2010 - 06:47 PM

Dragii "babi" vin cu o problema la voi.Masina mea de spalat vase ma scoate din tzatzani, cand scor vasele dupa ce si-a incheiat programul mi le scoate patate, mai ales pe pahare se vede.Nici daca as spala paharele de mana si le-as lasa la scurs nu ar avea asa dara pe ele.

De vreo juma de an am inceput sa folosesc detergentul lichid ,ca ma enervau patilele ca uneori nu se dizolvau complet.
Acum folosesc Somat Gel http://www.somat.de/...-produkte-2.jpg, contine detergentul + solutia de "luciu".
Ei si cu toate astea imi scot paharele cu dare albe pe ele.

Solutii?in afara de a schimba masina :rolleyes:
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#2 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 14 November 2010 - 07:29 PM

Ce masina e? Si eu le scot cu pete de apa, daca nu le iau la mana sa le usuc...
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#3 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,462
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 14 November 2010 - 07:39 PM

Eu cred ca problema e data de faptul ca apa e dura si n-ai in masina suficient lichid dintr-ala care le face sa luceasca, nu stiu cum ii zice pe nemteste. A mea are in usa o gaurica cu capac in care se varsa lichidul asta periodic, eu in pastilele alea care zic ca au de toate in ele nu ma incred. Prefer sa pun separat intr-un loc pastila, intr-un loc lichidul asta si in celalalt sarea, apropo sare ai pus suficienta? Eu folosesc pastilele pentru ca imi plac cel mai mult, am folosit o multime pe cele de la Lidl si mi s-au dizolvat mereu, au fost si marci care uneori nu se dizolvau. Cind nu se dizolva pui cumva vreun program scurt cu apa nu prea fierbinte? Poate ca si asta e cauza.
Problema asta o ai dintotdeauna cu masina asta sau de cind ai schimbat detergentul?

#4 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 November 2010 - 07:52 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 14 November 2010 - 07:29 PM, a spus:

Ce masina e? Si eu le scot cu pete de apa, daca nu le iau la mana sa le usuc...

Lore, nu-i cine stie ce firma(Candy, la mom respectiv era singura care avea AAA),cand am luat-o eram conditionata de bucatarie,avea deja spatiu pt ea si tb sa ma orientez catre una de 45.Am vrut Siemens initial,da una de 45 era cat una de 60.Nah, uneori si firma e importanta.

Vezi postareaAdriana, la 14 November 2010 - 07:39 PM, a spus:

Eu cred ca problema e data de faptul ca apa e dura si n-ai in masina suficient lichid dintr-ala care le face sa luceasca, nu stiu cum ii zice pe nemteste. A mea are in usa o gaurica cu capac in care se varsa lichidul asta periodic, eu in pastilele alea care zic ca au de toate in ele nu ma incred. Prefer sa pun separat intr-un loc pastila, intr-un loc lichidul asta si in celalalt sarea, apropo sare ai pus suficienta? Eu folosesc pastilele pentru ca imi plac cel mai mult, am folosit o multime pe cele de la Lidl si mi s-au dizolvat mereu, au fost si marci care uneori nu se dizolvau. Cind nu se dizolva pui cumva vreun program scurt cu apa nu prea fierbinte? Poate ca si asta e cauza.
Problema asta o ai dintotdeauna cu masina asta sau de cind ai schimbat detergentul?

Adriana,lichid pt luciu pun si eu separat de cel ce vine in recipeintul cu detergentul, deci propriu zis luciu e de x 2,dar degeaba.Daca stau sa ma gandesc face asa de cand spal cu asta lichid.
Sare are, oricum ma anunta cand nu mai e.
Am sa incerc sa revin la pastile sa vedem cum face.Eu de fel spal pe program eco,apa cred ca e destul de calda.La cel scurt de multe ori ma trezeam cu pastila juma inauntru.

Acasa la mine

#5 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 14 November 2010 - 07:54 PM

Nu-ti zice ce temperatura are apa la programul eco?
Incearca de citeva ori cu pastila si vezi cum merge, dar ia alta marca, nu cea pe care o foloseai inainte.

#6 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 November 2010 - 08:01 PM

Vezi postareaAdriana, la 14 November 2010 - 07:54 PM, a spus:

Nu-ti zice ce temperatura are apa la programul eco?
Incearca de citeva ori cu pastila si vezi cum merge, dar ia alta marca, nu cea pe care o foloseai inainte.

m-am uitat acum eco :45, iar la rapid 50 :) ,dar am mai spalat si pe program normal la 60 sau 70 gr si tot a lasat ceva dare

Acasa la mine

#7 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 14 November 2010 - 08:03 PM

Direle dupa parerea mea tin de ala de luciu.
De temperatura te intrebam pentru ca ma gindeam ca daca temperatura e prea mica nu reuseste sa dizolve pastila :)

#8 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 14 November 2010 - 08:12 PM

Ioana , am trecut si io prin asta :) , e de la apa. Adriana are dreptate. Pune mai mult Klarspüller in ea. Si sare...

Si poate fi si infundata cu calcar pe undeva.....

Io am masina noua si daca nu pun Klarspüller extra ( pe langa pastile) mai ies cu pete. In mod normal nu se vede , dar io am si farfurii negre :P , si alea-s teroare.

Vezi daca e infundata elicea aia , daca nu potzi sa o desfaci , pune lichid d-ala de curatzare , d-ala care se pune cu susul in jos in masina , stii???

Eu de cate ori storc lamaie pun coaja in masina , Maya a spus chestia asta pe culinar....acum nush cate vreme...

#9 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 14 November 2010 - 08:13 PM

Aaa, bine ca ati pomenit de sare. Acum sa va intreb eu: e neaparat necesara sarea aia? Pentru ca eu am pastile care au si functia atsa de sare. Ce face dom'ne sarea aia? Nenea dupa ce a instalat totul a spus ca neaparat sa nu uit sa pun sarea...ceea ce evident ca nu am facut :) Asadar, ce rol are sarea aia si e buba mare daca nu am pus?
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#10 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 14 November 2010 - 08:23 PM

Io pun.....ca nu stric :)

E contra Kalk-ului , Lori....si avem destul!!!

#11 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 November 2010 - 08:28 PM

Vezi postareasimonaro29, la 14 November 2010 - 08:12 PM, a spus:

Ioana , am trecut si io prin asta :) , e de la apa. Adriana are dreptate. Pune mai mult Klarspüller in ea. Si sare...

Si poate fi si infundata cu calcar pe undeva.....

Io am masina noua si daca nu pun Klarspüller extra ( pe langa pastile) mai ies cu pete. In mod normal nu se vede , dar io am si farfurii negre :P , si alea-s teroare.

Vezi daca e infundata elicea aia , daca nu potzi sa o desfaci , pune lichid d-ala de curatzare , d-ala care se pune cu susul in jos in masina , stii???

Eu de cate ori storc lamaie pun coaja in masina , Maya a spus chestia asta pe culinar....acum nush cate vreme...

simo, masina chiar acum curatat-o cand am montat bucataria, sare am pus full, iar recipientul de "luciu" e si el full ca atunci cand am turnat a dat pe afara.
Infundata nu e, ca, chiar ieri am desfacut-o si m-am uitat.

Acu va intreb pe voi fetele din De ce detergent folositi.
Acum am Somatul lichid,da care se pare face figuri.O perioada foloseam Calgon,apoi am dat-o pe ala de la DM, nu stiu ce sa mai folosesc.
Sarea si Klarspüller am avut pana acum de la ARO(firma de la Metro)

Acasa la mine

#12 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 14 November 2010 - 10:47 PM

Eu in afara de pastila pun de la Finish Asciugarapido(dry rinse aid) nu scot nimic ud sau cand il gasesc pe cel de la Fairy Dry Action.Nu e luciul, ala(brillantante), dar il pun in locul lui.
Asa imi facea si mie.

#13 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 14 November 2010 - 10:58 PM

Sarea are rolul de a indulci apa.
Cind storc o juma de lamiie si eu o pun in ea.
A mea are 15 ani si sper sa mai traiasca multi de acu inainte, pina acu i-am schimbat doar centrala, aia care are programele. De folosit folosesc mereu al doilea program ca putere, nu cel mai cel ci cel dupa, rar il pun pe cel mai puternic, cind am cine si am mult de spalat deodata si n-am timp sa le bibilesc.
Periodic cind curat vitrina cu pahare cu ea le spal si inafara de vreo citeva pahare de la un serviciu care au pete albe, restul toate sunt perfecte. Alea nu's ce au, ca din vreo 6 doar 4 is asa, restul sunt normale.
Apa nu ramine pe ele pentru ca dupa ce masina a terminat o deschid sa iasa aburul daca o aud sunind si o golesc dupa ce s-au racit. Ramine apa daca vreun pahar borcan sau altceva s-a rasturnat sau prin vreun capac sau altceva care are un canal din care n-are cum sa iasa apa.

La pastile sau detergent cum am mai zis nu folosesc marcile mai scumpe, initial am folosit praf, apoi lichid apoi pastile, cindva le luam pe cele de la Metro care costau putin, apoi ani de zile nu le-am mai gasit si le-am luat pe cele de la Lidl ori cele normale ori cele cu punguta biodegradabila, rareori de iau pe cele de la Coop tot punguta biodegradabila, avantajul e ca pun pastila direct cu punguta in cutiuta detergentului.

#14 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 15 November 2010 - 10:53 AM

Io Calgonit pun , pastile d-alea 7Fach nush ce....dar si Klarspüller si sare (Somat-ul imi place mie , ultima data am avut nsuh ce tampenie de la Edeka si n-a fost buna).

Daca nu pun Klarspüller extra, insa....ies pete :wub:
Incearca si tu cu juma de lamaie.

Fetelor? Cu reactzioneaza masina la sare de lamaie???

#15 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 15 November 2010 - 11:11 AM

Vezi postareasimonaro29, la 15 November 2010 - 10:53 AM, a spus:

Fetelor? Cu reactzioneaza masina la sare de lamaie???

Pai un' s-o pui? In locul lamii? Nu stiu, n-am facut experimentul asta niciodata.

#16 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 15 November 2010 - 01:00 PM

langa detergent , in casutza :)

Io am facut , si ies vasele curate curate , dar la masina cealalta , inainte de a ma muta :floare: Acum n-am inca destul curaj la masina noua :pupic:

#17 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 15 November 2010 - 01:13 PM

Am priceput.

#18 Useril este offline   petunie 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,817
  • LocationDeutschland

Postat 16 November 2010 - 12:06 PM

Eu de la Calgonit iau pastilele alea cu pungulita biodegradabila cum zice Adriana.Cam o data pe luna bag si o chestie de aia de curatat si las masina sa mearga fara vase.

Sare si Klarspüller pun chiar daca pastilele scriu ca au.

Mie de la pastilele de la Aldi,Lidl sau firma casei de la Kaufland mi se colorau vasele de plastic,tupperware.Cu Calgonit nu mai am problema asta :lol:

Si sitele dinauntru le curat cam saptamanal
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#19 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 16 November 2010 - 03:14 PM

Eu iau tabsuri de alea în folie biodegradabila-Calgonit Quantum.Sare iau de unde prind,chiar si de l Aldi,dar în general iau Somat,si ala de luciu tot de la Calgonit.Cînd si cînd curat masina cu solutie din aia de care zice si petu(sticla aia de se lasa singura în masina,fara vase),apoi sitele,le curat de cum vad ca e ceva pe ele.Desi veche,spala ca ceasu.Cînd paharele fac pete albe,completaz sare si adaug clatitorul ala de luciu,si problema se remediaza la urmatoarea spalatura :rolleyes:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#20 Useril este offline   yoyo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 01 June 2017 - 06:30 PM

La fel ca si in cazul lui Ioana vasele, paharele imi ies cu pete de parca nu ar fi fost spalate. Ba mai mult unele vase imi ies nespalate desi fiecare farfurie sta in randul sau spre exemplu azi mi-au iesit doua farfurii cu un praf pe ele.
Ma intereseaza sa stiu daca problemele astea apar pentru simplu fapt ca e pe punctul de a ceda (asa cel putin pot contacta o firma de service) sau o fi avand o alta problema.
Sitele le-am curatat zilele trecute deci nu prea cred ca ar fi murdare in conditiile in care vasele inainte de a le pune in masina le curat de resturile de mancare.
Ca si detergent folosesc ceva pastile de la Finish, acelasi brand e si luciul.

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi