

Varianta asta de baclavale o fac de maxim 2 ori pe an, numind-o si reteta de baclavale "pentru femei masochiste", intre timp inventindu-se metode prin care se poate obtine aproximativ acelasi lucru cu foi de cumparat si intr-o modalitate mult mai simpla. Metoda asta e mare mincatoare de timp, ceea ce veti vedea in continuare se desfasoara citeodata (depinde si de cantitate) cite o noapte intreaga. Rezultatul e ceva foarte gustos, aromat si e o "aparitie", cind bagi dintii in una iti dai seama de ce a fost necesar sa stai atita timp in bucatarie.
Azi am fost la o seara multiculturala tataro-romana, unde bine-nteles s-au servit si baclavale, asa ca am venit hotarita sa impart cu voi o experienta multiculturala foarte gustoasa.
Ingredientele sint din cele mai obisnuite, nimic extravagant.
Pentru aluatul de foi:
3 oua
un pahar de iaurt
6 linguri de ulei (cite 2 linguri pentru fiecare ou)
faina ... stiti unitatea de masura cit cuprinde ?

Pentru umplutura:
nuca (vedeti voi cit ... important e sa aveti macar jumatate de kg in casa cind va apucati de baclavale)
Pentru sirop:
1 kg de zahar
1/2 litru de apa
lamiie
arome (vanilie, baton de scortisoara etc)
Pentru uns foi: mult ulei

Se incepe cu prepararea aluatului pentru foi, care se face din:
cele trei oua, paharul de iaurt si cele 6 linguri de faina amestecate foarte bine

Incepeti sa adaugati faina amestecind initial cu furculita

... apoi cu mina, pina cind aluatul este suficient de tare ca sa se desprinda de miini si sa poata fi intins cu vergeaua, dar si suficient de moale ca sa poata fi intins intr-o foaie subtire
Cind sinteti multumite de consistenta, adica aluatul se poate stringe intr-o bila care poate fi manevrata cu mina, se pune intr-un castron si se unge bine cu ulei.

Se lasa vreo jumatate de ora sa se odihneasca.
In acest timp se toaca cu cutitul (sau cu semiluna


Trebuie sa arate la final cam asa

deci si bucatele mai mici, si mai mari, pentru o textura combinata
... va urma
