- 1 l lapte
- 80 g orez cu bob rotund
- 50 g zahar
- 1 bat scortisoara
- 25 g unt,l-am sarit
Reteta din carticica aparatului spune 4 ore High,sau 5 ore Low.
Cu orezul folosit de mine,din ala cu bob rotund,extra pentru lapte cu orez(ceea ce cere reteta) dupa 2 ore High si 1 Low era mai moale decît moale...aghia ca se mai tinea în forma




- 3 mere
- 1 felie lamîie taiata bucatele
- 3-4 linguri de apa
- 1 bat scortisoara
- zahar brun dupa gust
Se curata merele,se îndeparteaza casuta cu seminte si se taie bucatele.
Se pun toate ingredientele într-o oala si se fierb pe foc moderat pîna se sfarîma merele.
Dupa primul clocot,puteti indeparta bucatelele de lamîie...daca doriti.
Daca nu dispuneti de lamîie cu coaja netratata,stoarceti doar ceva zeama,sau curatati felia de coaja si albeata.Eu fierb merele pîna se sfarîma si capata consistenta unei marmelade.


