Forum Culinar: Tea and fruit - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tea and fruit -retete si discutii despre ceaiuri în toate variantele

#21 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,016
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 11 August 2015 - 01:45 AM

Adriana, cu plăcere și să vă fie de bine și de sănătate

#22 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 11 August 2015 - 07:25 AM

Am văzut o chestie care merită atenție, cuburi de pepene roșu congelate, ca niște cuburi de gheață, apoi puse prin citronade sau alte băuturi răcoritoare.

#23 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 11 August 2015 - 01:11 PM

Vezi postareaCarmella, la 11 August 2015 - 07:25 AM, a spus:

Am văzut o chestie care merită atenție, cuburi de pepene roșu congelate, ca niște cuburi de gheață, apoi puse prin citronade sau alte băuturi răcoritoare.

Faina idee, cum imi pica sub labuta un pepene rosu incerc. Problema e ca aici sunt lubenite enorme pe care nu le pot cumpara pentru ca nici nu intra in frigider nici nu le maninca nimenea in asemenea cantitate, tre sa gasesc un magazin (aprozar) care le vinde felii.
Si pot incerca direct cu sucul ca asa e sigur ca se amesteca cu restul lichidelor.

#24 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 11 August 2015 - 01:12 PM

Vezi postareaDexter, la 11 August 2015 - 01:45 AM, a spus:

Adriana, cu plăcere și să vă fie de bine și de sănătate

Multumesc frumos si pentru ca e foarte util si mai ales pentru ca i-am facut o bucurie prietenei mele dragi

#25 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 24 July 2016 - 01:35 PM

Si pentru ca am cuburi de pepene in frigider pe lista cu jdemii de lucruri pe care o am de facut azi mai pun si bilute din pepene de congelat

#26 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 24 July 2016 - 11:42 PM

Voilà, au luat drumul congelatorului, plecind eu de la bucati pina la urma au fost jumatati de bilute, da' e bine si asa, data viitoare tre' sa-mi aduc aminte din timp sa le fac, adica inainte de a taia pepenele in bucatele :tongue3:

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_07_2016/post-4-1469396557852.jpg


#27 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 25 July 2016 - 07:39 AM

mie mi se par mai frumoase asa :tongue3:

#28 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,016
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 24 March 2019 - 09:24 PM

cel mai bun "ceai", este de origina asiatica, l-am baut prima oara la un restaurant japonez
cantitati pentru aprox 700 ml de ceai, nu faceti mai putin ca e asa de bun ca o sa va para rau ca nu ati facut mai mult

3 "bețe" de scorțișoara, mai solide, cam 15 cm lungime/1 cm diametru, intregi sau rupte sa incapa in oala/ibric
1 lingura de ginger ras
3-4 linguri de miere/zahar, modelul original e foarte dulce

se fierbe scortisoara in apa 15 minute de cand da in clocot
fiertura se pune peste ginger si miere
se bea

Imagine atasata: monthly_03_2019/post-1215-0-58586800-1553455111.jpg


PS NU se pune lamaie, ala e alt ceai

#29 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 25 March 2019 - 12:53 AM

interesant

#30 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,748
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 25 March 2019 - 12:51 PM

Vezi postareaDexter, la 24 March 2019 - 09:24 PM, a spus:

cel mai bun "ceai", este de origina asiatica, l-am baut prima oara la un restaurant japonez
cantitati pentru aprox 700 ml de ceai, nu faceti mai putin ca e asa de bun ca o sa va para rau ca nu ati facut mai mult

3 "bețe" de scorțișoara, mai solide, cam 15 cm lungime/1 cm diametru, intregi sau rupte sa incapa in oala/ibric
1 lingura de ginger ras
3-4 linguri de miere/zahar, modelul original e foarte dulce

se fierbe scortisoara in apa 15 minute de cand da in clocot
fiertura se pune peste ginger si miere
se bea

Atasament IMG_5327.JPG


PS NU se pune lamaie, ala e alt ceai


Chiar m-au facut curioasa sa incerc combinatia!

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi