Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2400 Pagini +
  • « Prima
  • 551
  • 552
  • 553
  • 554
  • 555
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#11041 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 22 January 2012 - 10:25 AM

Merci Stelino' :rolleyes:

Ia si de la mine atunci gogosari copti :violent5:

Fisier atasat  SAM_0458.JPG (66.72K)
Number of downloads: 0

Sunt mai in fundal ci-i drept' da' i-oi nimeri tu :D :P

#11042 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 22 January 2012 - 10:26 AM

Buni, buni...iau

#11043 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 22 January 2012 - 10:31 AM

Vezi postareastella, la 22 January 2012 - 10:26 AM, a spus:

Buni, buni...iau

Hi hi hi! Ci' schimb di' esperienta' aici :rolleyes: :violent5:

#11044 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 22 January 2012 - 10:39 AM

Stelino' ca si garnitura la CE'' ii serviti?! :rolleyes:

Noi ,a zis mama ca facem cartofii mei imbatabili' si pui la cuptor stropiti cu vin(ca ceafa de purcel si carnaciori cabanos cu salata de varza murata am halit ieri) :violent5:

#11045 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715

Postat 22 January 2012 - 11:15 AM

Gianino, eu mai am fripturision de ieri :rolleyes: si cu niscai cartofi

http://artaculinara....post__p__123962

#11046 Useril este offline   zoazorel 

• Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

Postat 22 January 2012 - 12:30 PM

Salut!
Multumesc pentru tratatie! Hazel, vezi ca prea ne rasfeti si ne-nveti rau!
Daniella, ia-o mai usor, mai cu mila, ca mult nu cred ca vei mai rezista!
Si eu zic sa nu dai cu nici un smac pe fata, ca poti agrava problema.Fardurile contin tot felul de chimicale care pot, in afara de obturarea porilor, sa infecteze!
Sper sa te simti mai bine!Relaxeaza-te!

Stellina, Tinem pumnii lui Vale la toate examenele!
Giany, de ce-ai pus gogosarii in castronelul meu? Ca sa-i iau eu pe...majoritatea? Ca-i las si Stellinei!
Si-am sa-i mananc cu bulzul Ioanei!Imagine postata
Si, ca deliciu suprem, laptele Cerrei! Na, sa stiti la ce sa va asteptati!Imagine postata
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#11047 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 22 January 2012 - 12:42 PM

Nu toata fondurile de ten contin chimicale.Daca Daniella e asa cum cred eu si se streseaza si din pc asa de vedere, mai rau v-a fi.
Eu una fiinca sufar de acnee chiar si acum la peste 35 de ani ma face sa ma stresez si sa incerc sa le ascund cat mai bine cand ies din casa.Iar Daniella care este o perfectionista din toate pc de vedere, v-a vrea sa aibe si imaginea perfecta.
Si va spun eu, nu toti barbatii sunt indiferenti la cum arata o femeie, chiar ea si una super din pc de vedere profesional.
Ideea e ca in weekend Daniella ar fi tb sa stea in casa,fara smacolina pe fata, sa se linisteasca, sa-si lase fata sa respire pana la marea prezentare si abia atunci in functie de ce semne a mai ramas sa ascunda.

Daniella, relax mai mult, stiu e greu cand in spate ai atatea de dus si cand restul asteapta de la tine ca totul sa fie perfect,da gandeste-te ca pe langa munca ai si o famile care te vrea langa ea mult timp de acum in colo.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#11048 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 22 January 2012 - 01:56 PM

Ioana ai intuit bine, in tot ce ai scris. Nu e usor sa te prezinti cu bube pe fata, nici ca sa iesi la shopping, cu atat mai putin cand trebuie sa ai o tinuta si atitudine profesionala, adica impecabile. Saptamana trecuta aratam ca de la leprosi. Acum sunt putinel mai bine, dar nu grozav.
In we si evident sapt trecuta nu am pus pe fata decat alifiile de mi le-a dat dr. Nici nu m-am mai DEemachiat sa nu mai intind de colo colo infectia, cu padul. De aia probabil si tenul sufera si s-a intarit nu doar de le medicamentul ala care de buna seama e ceva tare. Nu obisnuiesc sa ma spal pe fata, utilizez doar demachiantul dimineata si seara, fie ca am fost sau nu machiata in prealabil.
In alta ordine de idei ar fi fost buna ideea Moatzei sa fi incercat azi, dar cum buboaiele astea evolueaza maine va fi alta situatie. Iar eu as fi dorit sa vad cum arata fata pana seara daca ma voi machia maine dimi (sau la pranz) cu smackurile pe fata. Avand in vedere ca a aparut si conjunctivita, toate fardurile de le folosesc acum (mai putin fondul de ten ca am un CD spray) trebuie sa le arunc (pudra, mascara, dermatograf, fard de ploape), nu?
Cred ca o sa incerc sa dau cu fondul de ten si un strat foarte diafan de pudra, rimel si atat. Mi-e un pic teama cu rimelul si ochiul suferind ... Dimineata iar m.am trezit cu el cleios :thumleft:

Ce metoda ai Ioana sa acoperi cosurile, cred ca ceva similar imi trebuie, ca si cosurile sunt in evolutie ... ?

Daca as putea sa o iau mai usor ar fi fff bine, dar efectiv nu sunt construita asa ..., ma implic 100% , important sa nu ma lase sanatatea.

Am facut zi muschi de vitel, de tara, la cuptor dupa metoda frageda si deliciaosa si am aruncat alaturi si 5 cartofiori mici, taiaiti in sferturi pe care i-am presarat cu piper macinat si ierburi. Foarte bun si friptura se topeste in gura. Nu am chef de poze, scuzati. Ieri si azi mi-a fost foame intr-una.

Maya imi place mult noul avatar sexy! oh ce posterior lucrat :occasion15: ! Ai fost la sala? :floare:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#11049 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 22 January 2012 - 03:18 PM

Vezi postareastella, la 22 January 2012 - 10:20 AM, a spus:

Ia Gianino...

Mie nu? :occasion15:

#11050 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 22 January 2012 - 03:25 PM

Vezi postareaDaniella, la 22 January 2012 - 01:56 PM, a spus:

smackurile pe fata. Avand in vedere ca a aparut si conjunctivita, toate fardurile de le folosesc acum (mai putin fondul de ten ca am un CD spray)

Dumnezeule Deny, ai nevoie de o excursie la Lourdes! :occasion15:
De zoster nu stiu mare lucru, conjunctivita sunt niste picaturi(crema) trece destul de repede.Eu am luat de la Manu, Manu de la gradi.
Cu picaturile alea, in cateva ore mi se limpezeau ochii.

Nu stiu in Ro, aici se cheama Tobradex.

#11051 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 22 January 2012 - 03:43 PM

Fetele, scuzati ca deviez subiectul, dar e vina voastra. Mi-ati facut pofta cu musacalele (suna ciudat, asta o fi pluralul? :occasion15:) si sunt in mare graba sa o fac. Am si cartofi si vinete si carne, tot ce-mi lipseste e o reteta minunata. :thumleft:
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#11052 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 22 January 2012 - 04:00 PM

Vezi postareaEataly, la 22 January 2012 - 03:25 PM, a spus:

Dumnezeule Deny, ai nevoie de o excursie la Lourdes! :thumleft:
De zoster nu stiu mare lucru, conjunctivita sunt niste picaturi(crema) trece destul de repede.Eu am luat de la Manu, Manu de la gradi.
Cu picaturile alea, in cateva ore mi se limpezeau ochii.

Nu stiu in Ro, aici se cheama Tobradex.

Am pus pentru conjunctivita picaturi de 2 feluri Floxal in ambii si Tobrex (antibiotic - asta ar putea fi acelasi cu ce zici tu) numai in ala in care m-am si lovit. Asa mi-a dat oftalmoloaga.
Dar nu stiu cate zile se pun, ochiul ala lovit e inca putin umflat si mai curge. Problema e ca am si zoster si conjunctivita in jurul ochiului lovit, ceea ce pe cornea cu leziuni poate provoca infectie.
Da, imi trebuie o pauza de tot si toate ... si un pelerinaj la locuri sfinte nu ar fi rau... :occasion15:

#11053 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 22 January 2012 - 04:16 PM

Vezi postareaaura, la 22 January 2012 - 03:43 PM, a spus:

Fetele, scuzati ca deviez subiectul, dar e vina voastra. Mi-ati facut pofta cu musacalele (suna ciudat, asta o fi pluralul? :occasion15:) si sunt in mare graba sa o fac. Am si cartofi si vinete si carne, tot ce-mi lipseste e o reteta minunata. :thumleft:

Aura eu calesco-innabusesc in ulei de masline 1 ceapa+1 praz daca am, (putin morcov, albitura, telina si ardei gras tocat, cateva ciupercute sunt optionale - dar mie nu imi place cu prea multa carne) sarez, piperez si adaug cimbru sau ce alte mirodenii/verdeturi iti plac la carnea tocata (se poate chiar patrunjel si/sau marar proaspete tocate). Cand s-au muiat legumele adaug carnea si calesc, amestecand sa se albeasca pe toate partile, adaugand si 2 frunze de dafin. Sting cu 1 pahar de vin rosu sec. Calesc pana scade binisor zeama lasata de legume si carne (ca la raggu pt lasagne), apoi adaug o conserva de rosii decojite.
Tai cartofii cu mandolina (Ca sa nu fie nevoie sa.i calesc sau fierb -ideea mi-a venit dupa ce Alexandru a pus retetele de cartofi frantuzesti) si montez intr-o tava termorezistenta unsa cu unt un rand de cartofi unul de carne tocata (din care am scos foile de dafin), sus inchei cu cartofi si suc de rosii cu busuioc. Deasupra de tot pun un sos din 2-3 oua batute cu putin cascaval ras si 2 linguri de smantana groasa. Decoreaza cu parmezan ras si cu felii de rosii taiate subtire la mandolina. Dai la cuptorul incins in prealabil circa 45 min la 200 grade, acoperit cu folie, api scoti folia si mai lasi 10 min pana se rumeneste frumos deasupra.
Se lasa sa se odihneasca vreo 10 minute, nu se serveste fierbinte, ci calda (asa se si taie bine) sau chiar si rece.

Proportiile sunt la 5-600g carne, 1 kg cartofi si 2 cepe.
In sezon se inlocuiesc din straturile cartofi cu straturi de dovlecei si vinete feliate pe lungime si calite.
Daca vrei sa faci cu vinete idem, dar inlocuiesti cartofii cu felii de vinete.
Daca nu ai probleme cu prajeala, reteta originala de musaca este de a taia feliile de cartofi/vinete cam de jum de cm si de a le cali in ulei incins. Sau pentru a reduce numarul caloriilor le stropesti cu ulei si le calesti in tava la cuptor sub grill.
De la reteta originala sunt variatiuni pe aceeasi tema: cu piure de cartofi in loc de stratul de felii de cartofi, sau cu cartofii fierti in coaja, curatati, taiati felii. Grecii fac si cu sos bechamel, alternand straturile: cartofi, carne, bechamel.
Reteta mea e cea mai rapida si cea mai buna, mai dietetica ..., iar eu cea mai modesta :floare: .
Se face simplu, succes!

#11054 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 22 January 2012 - 04:41 PM

Vezi postareaDaniella, la 22 January 2012 - 01:56 PM, a spus:

Ce metoda ai Ioana sa acoperi cosurile, cred ca ceva similar imi trebuie, ca si cosurile sunt in evolutie ... ?

Daniella, eu merg pe fonduri de ten numai dermato cosmetice, nu CD,sau branduri de renume.Am momente si momente,si la fel ca acum cu tine in perioade de stres evolueaza.Hidratez bine pielea inainte,o las putin si abia dupa aceea aplic fondul de ten(care aproape intotdeuna la mine vine combinat din 2 nuante datorita diferentlor de pigment de pe fata ) si nu e deloc usor cand sunt mostrii in evolutie,dar macar fata arata mai bine decat in realitate fara smacolina.
Macar la tine dupa perioada stresanta ZZ dispare, la mine nu si ma lupt cu acneea de mai bine de 10 ani fara a putea face tratament ca nu am voie :occasion15:

Acasa la mine

#11055 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 22 January 2012 - 04:46 PM

Ioana, ce-s fondurile de ten dermato-cosmetice? de unde se achizitioneaza?
Imi pare rau sa aud asa! ai fost la medic?
Ai incercat o cura de detoxifiere? aveam si eu asa pe la 22 ani si am tinut 1 saptamana detox, am mancat numai grepfruit. Mi-au trecut. Si am scapat si de 5 kg si de celulita. Vointa sa fie.
de ce nu ai voie tratament?

#11056 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 22 January 2012 - 04:48 PM

koral, numai bunatati ai gatit azi :floare: !
vino aici si zi indeea de la "cursul de formare * psihoterapie prin relaxare si simboluri* " frecventat ieri de la 10 la 18. Am nevoie! :notworthy:
ma duc sa-mi fac o baie relaxanta in cada. Cand ies am nevoie de terapie de relaxare cu dumneata :D

#11057 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,059
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 22 January 2012 - 04:54 PM

eu pun apă oxigenată pe orice bubă sau tăietură, inclusiv muşcăturile de ţînţari. calmează orice simptom plus că ajută la vindecarea rapidă şi fără infecţii.

#11058 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 22 January 2012 - 05:02 PM

Vezi postareaDaniella, la 22 January 2012 - 04:46 PM, a spus:

Ioana, ce-s fondurile de ten dermato-cosmetice? de unde se achizitioneaza?
Imi pare rau sa aud asa! ai fost la medic?
Ai incercat o cura de detoxifiere? aveam si eu asa pe la 22 ani si am tinut 1 saptamana detox, am mancat numai grepfruit. Mi-au trecut. Si am scapat si de 5 kg si de celulita. Vointa sa fie.
de ce nu ai voie tratament?

Daniella, din farmacii le iei.Eu folosesc combinat pe cele de la La Roche Posay, Vishy si am chiar si de la Ivaterm(asta e romanesc ).Eu mai folosesc si apa termala, de ex, poti pulveriza dupa ce ai aplicat fondul de ten ca sa fixeze mai bine.
Am incercat tot ce era omeneste,dar pb e mai complicata.Chiar acum o luna am fost la dr si am la ales, ori tratament antiacneeic, ori bb, eu aleg a doua varianta:)

Vezi postareaDexter, la 22 January 2012 - 04:54 PM, a spus:

eu pun apă oxigenată pe orice bubă sau tăietură, inclusiv muşcăturile de ţînţari. calmează orice simpotom plus că ajută la vindecarea rapidă şi fără infecţii.

Mama, Dexter,daca ar merge apa aoa oxigenata chiar la oriciece, dar din pacate nu fonctioneaza.

Acasa la mine

#11059 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,992

Postat 22 January 2012 - 05:04 PM

Semnez condica intai si-apoi ma duc sa mai citesc din urma ca n-am citit tot.
Numai bucate bune, cafele, ceaiuri, muraturi, de toate, mi-e pofta de pepeni murati de numa'!

Stella drum bun, imi place mult ceea ce faci, imbini munca cu distractia ca sa zic asa, vezi o multime de locuri noi, vii in contact cu alte culturi, altfel de bucatarii, lumea-i a ta!

Daniella, ce rau imi pare, apai numai bube nu-ti lipseau acum cu cat esti de ocupata cu munca, in plus si Bea si-a pus si ea amprenta pe ochiul tau.
Incearca sa fii calma, ca Doamne fereste sa nu ai vreo criza de asta pe fond de stres si-apoi chiar sa nu fii in stare de nimic.
Succes si sa iasa totul asa cum vrei tu!

#11060 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,992

Postat 22 January 2012 - 05:06 PM

Eu sunt bine, am plecat vineri dupa amiaza si ne-am intors azi, ca doar nu era sa ratez eu iesirea asta de sfarsit de saptamana din cauza racelii :notworthy: .
Bai fierbinti cum au zis fetele, baie la picioare cu cativa pumni de sare mare, plicuri cu prafuri din alea gen Coldrex, la caldurica si m-am pus pe picioare.

Arata acest topic

• 2400 Pagini +
  • « Prima
  • 551
  • 552
  • 553
  • 554
  • 555
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul