Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2400 Pagini +
  • « Prima
  • 585
  • 586
  • 587
  • 588
  • 589
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#11721 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 31 January 2012 - 02:15 PM

Vezi postareamoatza, la 31 January 2012 - 02:12 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 31 January 2012 - 02:09 PM, a spus:

Ha ha! Iti dai seama de cat tupeu e nevoie sa postez dupa Maya,dar sa nu fiu suspectata ca fac cine stie ce bunatati si nu va arat :tongue3:

Cum am zis pui,cartofi prajiti si salata :lol:

buuun! ptr toata lumea sau doar coptzii? :lol:

Doar coptii...adevar pe jumate :toothy9; eu am halit salata verde peste care am aruncat o conserva mica de tonno ,cateva boabe de porumb,da am furat si un colt de baton si 2 cartofi de la bub' :lol:

#11722 Useril este offline   Giorgiana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 31 January 2012 - 02:37 PM

Vezi postareaGeany, la 31 January 2012 - 01:14 PM, a spus:

Hi hi! Giorgi' cu mare drag :lol:

Tot mi-ai dat apa la moara sa-ti povestesc :toothy9; Eu ii ametzesc destul de mult pan' sa-mi iasa cum vreau eu ,dar chiar ies dulci si gustosi facuti in aceasta maniera...

Eu tin ficateii de pui in apa rece pana-si lasa sangele,scurg intr-o strecuratoare,pun intr-un vas mic ficateii ii presar cu piper si-i stropsec cu lapte cat sa-i cuprinda si-i las acolo ,o ceapa mare blonda o tai julien,mai mare ashea si o pun 5 min.in apa calda,o scurg o framant cu putina sare si un fir de zahar si o pun la inabusit in tigaia cu capac cu putin ulei si un strop de apa la foc mic sa se moaie bine sa fie aurie dar sa nu se arda o scot cu o paleta i o pun intr-un vas acoperit,pun in tigaie ficateii cu tot cu laptele si-i las pana se evapora lichidul si nu mai au sange,adaug si ceapa si-i las sa se inabuse impreuna,sarez...

Iata o poza mai veche cu pilaf,,

Supita vreau sa cumpar asta de la maghi care face acum reclama la tv.cu pastele alea spirala,dar supa sa o fac eu de pui cu legume (morcov,ceapa,telina,rad. de patrunjel)dar sa pun spiralele alea faine...sper sa gasesc... :lol:

P.S:A cautat cel mare de a capchiat Maghy dar nu a gasit :lol: Ori fac galuste ori schimbare de plan vreun bors ceva :tongue3:

M-ai imbolnavit definitiv cu ficateii tai! Ce bine poate sa arate!
Si multumesc pentru explicatiuni!

Supita "Fidelicios":

Fisier atasat  Untitled.jpg (30.44K)
Number of downloads: 0
GEORGIA

#11723 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 31 January 2012 - 02:40 PM

Ce saruri mai, la o lasagne de toata ziua!
Hai pofta buna! :tongue3:

Boni, pai cum sa nu manînci tu lasagne? Ar trebui sa probezi!

Merci, Moatzo, am avut pofta, am halit, toata lumea fericita mai ales fii-mea, ca ea e lesinata dupa lasagna asta. Noua ne plac alea mai vegetale. Cu dovleci, vinete, ciuperci sau mozza+rosii, d'astea simple.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#11724 Useril este offline   Giorgiana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 31 January 2012 - 02:41 PM

Vezi postareaMaya, la 31 January 2012 - 01:33 PM, a spus:

[center]Lasagne gataaa!

Înca aburinda.

Da, cum poate sa arate, de fapt cam tot ce face Maya, arata de iti vine sa mananci ecranul! :tongue3:
Si eu am mancat lasagna doar cu branza dulce, pe post de prajitura.
GEORGIA

#11725 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 31 January 2012 - 02:43 PM

Al meu ala mare vrea ca e reclama la tv. dar la noi la magazin nu are ,i-am zis daca vede sa cumpere si-i fac,la noi nu e decat rolton,delea am si eu in casa dar astea din reclama la tv. arata altfel...poate-i aceeasi mancare de beshte,nu stiu ca nu mai am eu incredere cu tot ce dau astia la tv.dar tot trebuie sa le iau o data sa incerc macar sa-i potolesc ,ca astia daca vad ceva la tv. e jale cu ei...

Am vazut azi pe italieni ''la prova del cuoco'' o reteta cu pui fript dat prin iaurt intai,tare fain mai arata si aia :tongue3:

Reteta Linkul meu

#11726 Useril este offline   Uma 

• Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationMica's world

Postat 31 January 2012 - 03:29 PM

Vezi postareaMaya, la 31 January 2012 - 02:40 PM, a spus:

Ce saruri mai, la o lasagne de toata ziua!
Hai pofta buna! :lol:

O portie pentru mic dejun duamnaaaa cuscraaa va rugam :tongue3:!

La noi a nins aseara, azi dimineata era deja curat si vor fi 7 grade..nu ma plang, iarna asta e destul de placuta, fara prea multa gheata pe jos si fara -40C :toothy9;

Mie imi place sa cos si sa calc...dar nu ma pune sa spal ceva de mana sau vasele ca deja nu mai suntem prieteni (bine, evident ca eu le fac, dar parca imi cresc arici pe maini..)
A cat is a friend fur-ever !

#11727 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 31 January 2012 - 03:41 PM

Vezi postareaMaya, la 31 January 2012 - 12:51 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 31 January 2012 - 12:47 PM, a spus:

Vaii ce bine arata! Eu masline pun mereu peste pastele la cuptor si-mi plac f. mult :tongue3:

Si eu pun peste toate felurile de paste la cuptor, daca-mi amintesc, si daca am în casa. Doar ca peste Lasagne, înca nu am pus :lol:

dar maslinele voasdtre nu sunt sarate? eu daca pun atatea masline se sareaza excesiv preparatul ... + inconvenient : mufturuz nu papa nici masline :toothy9; Stiu sunt un caz pierdut ... :lol:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#11728 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 31 January 2012 - 03:44 PM

Vezi postareaGeany, la 31 January 2012 - 02:43 PM, a spus:

Am vazut azi pe italieni ''la prova del cuoco'' o reteta cu pui fript dat prin iaurt intai,tare fain mai arata si aia :tongue3:

Reteta Linkul meu

Gata, stiu ce avem la cina in seara aceasta. Multam, Geany!
Editez... doar ca eu am iaurt normal in casa. Nu cred sa sufere prea tare, nu?
Sorina

#11729 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 31 January 2012 - 03:45 PM

Vezi postareaMutti, la 31 January 2012 - 12:49 PM, a spus:

Eu vreau sa va spun ca inca nu am gasit acele :tongue3: . E sigur , m-am sclerozat!!!!!

Nu esti singura ... e din cauza de stres, viata agitata, ca sa nu zic nebuna ... parca ieri ne pregateam de Craciun ... mai acusi va vad ca incepeti sa forfotiti cu Pastele, apoi cu vara, soare ...dupa care iar Craciun si se incheie anul ! Nu vreau sa mai treaca zilele si anii in goana calului si sa ma aud pe mine si pe ceilalti ca nu am apucat sa facem si sa intelegem nimic din zi, din saptamana, din luna, din an ... or exista remedii? :toothy9;

cred ca sunt intr.o stare avansata de depresie. Koral, Cerra sariti pe mine ... si trageti-ma afara ...

#11730 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 31 January 2012 - 03:47 PM

Vezi postareamoatza, la 31 January 2012 - 01:10 PM, a spus:

Vezi postareaMaya, la 31 January 2012 - 12:52 PM, a spus:

Moatza si-a ascuns rochia de revelion si a cautat o luna dupa ea. Uma si-a gasit bluzica dupa un an, eu nu gasesc niciodata ce caut si am nevoie neaparat... deci mai ai sanse nu fi dat în scleroza =))
Sau ce? Vrei sa spui ca noi sîntem sclerozate? :lol: =))

pana la urma noi le-am gasit, dar a' meu a pierdut cheile de la o masina, cu tot cu telecomanda, si , de-o saptamana, nu le-a gasit. deja s-a programat la reprezentanta sa schimbe toate incuietorile. i-e frica de hoti! si nu va zic cat costa, cre' ca-i dau vreo doua pana la urma :toothy9;
asta tb la enervari :tongue3: :lol: :lol:

Am patit-o si eu la masina de serviciu, 10 sau 12 mil a fost duplicatul la cheie Halal sa-mi fie. E drept la mine umblau 2 persoane cu cheia si acum nu mai stim sigur care dintre noi a pierdut-o. :lol:

#11731 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 31 January 2012 - 03:49 PM

Pana vin ele, hai ca-ti dau eu doua palme ca sa te trezesti... cum vine asta? Iesi afara din butoiul cu melancolie mai repede, bucurate de persoanele care-ti sunt aproape si gata, problema s-a rezolvat deja.
Sorina

#11732 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 31 January 2012 - 03:50 PM

Vezi postareaDaniella, la 31 January 2012 - 03:41 PM, a spus:

Vezi postareaMaya, la 31 January 2012 - 12:51 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 31 January 2012 - 12:47 PM, a spus:

Vaii ce bine arata! Eu masline pun mereu peste pastele la cuptor si-mi plac f. mult :tongue3:

Si eu pun peste toate felurile de paste la cuptor, daca-mi amintesc, si daca am în casa. Doar ca peste Lasagne, înca nu am pus :lol:

dar maslinele voasdtre nu sunt sarate? eu daca pun atatea masline se sareaza excesiv preparatul ... + inconvenient : mufturuz nu papa nici masline :toothy9; Stiu sunt un caz pierdut ... :lol:

Mie nu mi se pare ,dar ce-i drept noi mancam f. sarat ...

Cu toate astea poti sa cauti ca sunt acum masline nesarate (si telemea dealtfel) sau sa le desarezi in prealabil...

Eu am achizitionat astea (al naturale cica) dar sunt prea intense ,miroase a masline si in bucatarie cand le scot si pe maini,mie imi plac dar sotului nu...

Fisier atasat  SAM_2454.JPG (44.2K)
Number of downloads: 0

#11733 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 31 January 2012 - 03:51 PM

Vezi postareaboni, la 31 January 2012 - 02:05 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 31 January 2012 - 01:45 PM, a spus:

Sarurileee!!! :toothy9; Aduceti sarurilleee!!! :lol:
ha ha ha Geany Imagine postata

eu m-am infipt in bucata oferita de Maia, asa ca nu-mi mai trebuie saruri :lol:

mie da, imi trebuie saruri! :tongue3:

#11734 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 31 January 2012 - 03:51 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 31 January 2012 - 03:44 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 31 January 2012 - 02:43 PM, a spus:

Reteta Linkul meu

Gata, stiu ce avem la cina in seara aceasta. Multam, Geany!
Editez... doar ca eu am iaurt normal in casa. Nu cred sa sufere prea tare, nu?

Nu cred ca sufera deloc...Am trecut-o si eu pe lista de asteptare :toothy9; Ce-i drept lista mea devine cam lunga :lol:

#11735 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 31 January 2012 - 03:57 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 31 January 2012 - 03:49 PM, a spus:

Pana vin ele, hai ca-ti dau eu doua palme ca sa te trezesti... cum vine asta? Iesi afara din butoiul cu melancolie mai repede, bucurate de persoanele care-ti sunt aproape si gata, problema s-a rezolvat deja.

asa, bine faci Sorina! dar ma tem ca sunt cazuta complet, asa ca imi trebuie ceva mai mult de 2 palme!
peste 3 zile ai interviu, multa bafta sa ai! incropisi tinuta?

Geany, noi nu mancam sarat, nici nu pun sare la salate, doar ulei si balsamico, care e putin sarat. La fripturi doar un pic de sos de soia si nu mai pun sare. Cam asa ... folosesc putin sarea, asa ca mi se pare teribil de sarate si alea de zic ei ca sunt nesarate. Desaratul in apa nu mi se pare ca are mare efect, sarea a patruns in pulpa maslinei sau interiorul telemelei, poti doar sa desarezi pe deasupra, de apa sarata in care au stat ...parerea mea ... :tongue3:

mi-e o foame, Maya, m-ai distrus! de 1 ora ma tin sa cobor pana la cantina sa-mi iau ceva .. hai ca ma duc, dar au numai prajeli pe acolo ...
Si noua ne place tot lasagna cu carne. Mie si vegetala. Ai facut cu faina de spelta? am citit ca e foarte sanatoasa!
cum vine Giorgi lasagna desert?

#11736 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 31 January 2012 - 03:57 PM

Si eu as fi pus-o pe lista de asteptare, dar aveam in plan sa fac ceva cu niste chiepti de pui in seara aceasta, asa ca reteta ta a picat la fix.

Apropos de pui, am mancat duminica la o pomana ceva ce n-am mai vazut pana acum. O bunatate!
Voi ati facut vreodata copan de pui umplut cu carne tocata? Am zis ca nu ma las si-mi incerc si eu norocul... da' sper doar sa nu-mi tai degetele cand dezosez copanul. De incercat incerc, nu ma las, acum ramane de vazut daca am sa reusesc.
Sorina

#11737 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 31 January 2012 - 04:04 PM

Vezi postareaDaniella, la 31 January 2012 - 03:57 PM, a spus:

asa, bine faci Sorina! dar ma tem ca sunt cazuta complet, asa ca imi trebuie ceva mai mult de 2 palme!
peste 3 zile ai interviu, multa bafta sa ai! incropisi tinuta?

Mai dam doua palme, daca primele nu-s de ajuns sau in alternativa ia uitate tu la o poza cu Bia si ai sa vezi ca-ti trece.

Iubita, dupa ce ca-s fara bani, azi ma puse batu si ma dusei prin magazine. Sa plang si mai multe nu. Pantaloni nu mi-am luat, nu-mi placeau de nici-o culoare cum imi veneau, asa ca am renuntat... pana la urma mi-am mai luat o fusta. Ramane de vazut ce Doamne iarta-ma voi face cu ea. Bunavointa am... mi-am cumparat si dresuri.
In schimb mi-am luat un taior frumusel foc. Chiar imi place.
Asa ca, daca voi avea curaj imi iau fusta, daca nu pantalonul sa traiasca... in schimb sus e simplu, o camasa si noua mea iubire de taior. Doamne, ce-mi place de dumnealui...
Sorina

#11738 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 31 January 2012 - 04:04 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 31 January 2012 - 03:57 PM, a spus:

Si eu as fi pus-o pe lista de asteptare, dar aveam in plan sa fac ceva cu niste chipti de pui in seara aceasta, asa ca reteta ta a picat la fix.

Apropos de pui, am mancat duminica la o pomana ceva ce n-am mai vazut pana acum. O bunatate!
Voi ati facut vreodata copan de pui umplut cu carne tocata? Am zis ca nu ma las si-mi incerc si eu norocul... da' sper doar sa nu-mi tai degetele cand dezosez copanul. De incercat incerc, nu ma las, acum ramane de vazut daca am sa reusesc.

Daa,am vazut chiar recent la tv. (posibil tot pe talieni',pulpe facute in genul asta) :tongue3:

Sa fi fost astea?! :toothy9; Nu mai stiu ezact dar stiu ca am vazut recent-recent...http://www.la-prova-...prova-del-cuoco

#11739 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 31 January 2012 - 04:19 PM

sa-ti fie de bine cumparaturile. Lasa ca de acum ai uniforma de interviuri sau ai tinuta de office cand vei incepe. Daca astia te.au chemat in tinuta formala, mai mult ca sigur asa tb sa te prezinti si la serviciu, cand oi incepe. Sa dea DD sa fie repede, repede, sa amortizezi investitia :toothy9; .

Mi-am adus aminte, fetele din Italia: care e situatia cu aprovizionarea cu benzina? am auzit ca nu e benzina la benzinarii? chiar asa e? mi-a zis cineva din Ctanzaro, eu merg langa Modena. Sper sa nu inchiriez masina de pomana ! :tongue3:

Geany, am fost si mi-am luat ficatei la gratar si MBS ... asa o pofta mi.ai facut ... Moamaaaa dar ce procedura complicata! Auzi, dar daca ii lasi in apa rece, apoi stropiti cu lapte nu mai iese sange in tigaie?

#11740 Useril este offline   Giorgiana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 31 January 2012 - 04:21 PM

Vezi postareaDaniella, la 31 January 2012 - 03:57 PM, a spus:

cum vine Giorgi lasagna desert?

Eu am facut o singura data, am cumparat pachetul de lasagna din comert (parca Monte Banato se numesc) si cum nu stiam cum sa le prepar, am gasit reteta scrisa pe pachet, dar nu ma stiu cum le-am facut. In schimb au fost foarte bune, ai mei au spus ca parca este mai buna decat placinta cu branza.
GEORGIA

Arata acest topic

• 2400 Pagini +
  • « Prima
  • 585
  • 586
  • 587
  • 588
  • 589
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic