Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2400 Pagini +
  • « Prima
  • 658
  • 659
  • 660
  • 661
  • 662
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#13181 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 11 February 2012 - 10:57 AM

Buna dimineata!

F. frumoase poze Hazel :tongue3: in ultima poza se vede ca erai putin zgribulita de frig :scratch:

Un weekend minunat tuturor!

#13182 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 11 February 2012 - 12:00 PM

Ciao, fetele!
Lasand la o parte faptul ca eu ma simt ca o carpa cu care deabia s-a sters pe jos... haideti sa va zic de Giulia.
Ea e bine, e vioaie, seamana cu tati... duc amandoi boala pe picioare. Mai bine asa...
Dragutul nostru pediatru a intrat intr-o ceata totala la vederea rezultatelor. Ba nu intelegea de ce dr-ita i-a recomandat anumite analize, ba de ce nu i-a recomandat altele... si tot asa.
Cert e ca dupa ce s-a uitat ca vitelu' (cerem scuze bietului vitel nevinovat) la poarta noua, a avut tupeul sa-mi spuna ca el nu poate sa-mi puna un diagnostic pe rezultatele care i le-am adus.
Da' clar e, pe asta a inteles-o, ca are streptococul in gat... atunci mergem cu antibiotic. Bine ca pe asta a inteles-o.
Marti a consultat-o si a decretat ca nu are nimic... buuunnnn... Miercuri mi-au trimis-o acasa cu 39°C, si bine-inteles ca vineri avea iar bronhita.
Acum sunt curioasa, oare cate antibiotice generice baga in ea pana cand ii dadea sa faca tamponul?
Am fost in aceeasi situatie cu Mara si nu l-am facut niciodata...
Ma rog, trebuie sa ne facem bine si sa repetam toata bateria de analize, ca astea nu sunt bune. De ce? Nu stiu!
A, dr-ita nu i-a recomandat sa faca glicemia... s-a agatat de detaliul asta ca innecatul. A gasit ceva valori ciudate si mi-a zis ca apar doar in caz de diabet...
Asa ca acum e suspecta de diabet... increderea mea in el e zero, asa ca din acest punct de vedere nu ma preocup. Chiar dorm linistita... doar nu a nimerit-o tocmai de data asta. Ar fi culmea.
A, ii zic, vedeti ca are ceva carente...stiti care a fost raspunsul lui? Ca momentan chestiile astea nu-l intereseaza...
Am lasat-o balta si am plecat.

Ziceati de dr-ita de sambata... nu stiu nici cum o cheama, nu am idee de unde as putea sa o recuperez pt ca tinea locul unui alt pediatru cretin.
Iar cealalta dr-ita la care as vrea sa ma transfer ma primeste doar pt urgente, nu pt citit rezultate. Nu putem sa intindem coarda prea mult...
Sorina

#13183 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 February 2012 - 12:07 PM

Off,Sorina! :tongue3: Acum cum se mai simte scumpa?!

#13184 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 February 2012 - 01:05 PM

La noi e frig rau !

Am o oglinda pe hol si bub' se tot motzaie :beer2:

Aici isi probeaza salul meu :scratch:

Fisier atasat  SAM_2540.JPG (62.43K)
Number of downloads: 0

Ma gandesc sa-mi fac paste aglio, olio, peperoncino :tongue3:

#13185 Useril este offline   Hazel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Red
  • Postari: 933
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSuffolk

Postat 11 February 2012 - 01:18 PM

Pfuai ce gene are bub, nu-i drept dom'le, nu-i drept diloc!!!!
Pupam si smotocim bine.

Sorina suna incredibil ce spui tu acolo, sanatate la pui mici si tie !!!!
Imagine postata

#13186 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 February 2012 - 01:32 PM

Senk's'' Hazel! :love7:

Eu am trecut rapid de la stadiul ''ma gandesc sa fac paste :tongue3: ...'',la ''am prestat paste...''

Fisier atasat  SAM_2543.JPG (64.02K)

Urmeaza ''am halit paste...'' :beer2:

Chitz,chitz... :love7:

Edit:

Urmeaza :scratch:

Fisier atasat  descărcare.jpg (4.44K)

#13187 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 11 February 2012 - 04:24 PM

va salut scurt, va pup si va doresc un we frumos si numai bine!

Multa, multa sanatate!
Sorina, eu am avut reumatism poliarticular acut de pe la 6 ani, habar nu am ce e tamponul, dar pe vremea aia sigur nu se facea. Ce iti pot spune e ca faceam amigdalita vesnic, si mi se umflau incheieturile la degetele de la maini, iarna de iarna ma burduseau cu moldamin. Am ramas si cu 2 noduli. Am pricopsit si suflul sistolic, dar nu afost ceva grav. Morala este ca la 16 ani s-au indurat parintii sa ma lase sa scot amigdalele (se opuneau, cum ca as fi fost mai sensibila la raceli la plamani dupa aceea). Operatia a o fost horror, desi matusa/nasa mea a fost asistenta dr care m-a operat (Deci toata grija si calmantele). Deci amigdalele la 16 ani au radacini precum ridichea cea uriasa! Dupa operatie nici degetele nu mi s-au mai umflat, nici moldamin nu mi-a trebuit, nici nu mai racesc de atunci, nici probl cu plamanii nu am patit! Deci Sorina, nu te impacienta, totul va fi bine, grijile pe care ni le facem sunt mai mari decat dimensiunea reala a problemelor cu care ne confruntam. Eu nu pot sa inteleg cum e posibil sa nu schimbi medicul daca e prost! Trebuie sa scapi de individ dc nu ai incredere in el!

PS: Foxyy am citit ieri jum de carte pe neresuflate, desi ma enerveaza ca nu e paginata si are o gramada de spatii (mi-am muatat-o in word sa o subliniez, colorez, sa salvez pasajele de care voi avea nevoie) si azi am niste nervi ca nu am reusit sa mai citesc nik, ca asta mica are chef de joaca of course! de mancare nu am facut decat o ompleta dimineata, dupa care am spalat 2 masini, am strans si impachetat-intins alte 3 masini uscate, am bagat vasele la spalat, acu ma duc sa le scot si am adormit fata asa ca ma duc sa incropesc ceva food! Foxule, raporteaza de la tine? ai citit? iti place?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#13188 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 February 2012 - 04:26 PM

Ce o fi cu Gelutza ca nu a intrat in ultimele zile!!!?
Moatzo bine ca ai scris =)) ca ma gandeam la tine!

Oare cum se face mamaliga Gelutzei in cuptor?

#13189 Useril este offline   koral 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 11 February 2012 - 05:20 PM

Daniella, te rog trimite-mi şi mie cartea =))

Pastele lui Geany mă îmbolnăvesc de-a dreptul... şi n-am în casă decât parmezan şi ulei, după paste şi ardei iute nu ies nici dacă-mi daţi un Oscar!

Sorina, multă sănătate picei, o să fie bine, nepotul meu cel mare a avut problema asta pe la 4 ani, pe stradă îşi pierdea echilibrul şi pica pe jos din cauza durerilor de articulaţii, greu i-au pus diagnosticul , acum are 19 ani şi e student la academia militară, cu probe date din sport. E sănătos tun, aşa va fi şi buburuza ta , o să vezi!
Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#13190 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 11 February 2012 - 05:42 PM

Ce faceti fetelor, cum e cu frigul in Ro?

Eu inca nu am terminat treaba prin bucatarie dupa friptul de peste de aseara.
Ulei peste tot.
Am fript cu friteoza pe care o pazea soacra, iar eu cu tigaia.
Nu puteam sa fac numai cu friteoza atata peste (4 kg) ca nu mai terminam in veci.
Asa ca ulei la greu peste tot, nu numai pe aragaz.

#13191 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715

Postat 11 February 2012 - 07:06 PM

Gellllllaaaaaaaaaaaaa , la apel te rugam. da-ne un semn.
Any , hai ca dam toate o fugutza la tine si te ajutam la curatenie, cu conditia sa gustam din minunile preparate.
Geaninoooooooooo, Bubu tau e ceva wow...ptiu sa nu-l deochi.

#13192 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,583
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 11 February 2012 - 07:20 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 11 February 2012 - 12:00 PM, a spus:

Ziceati de dr-ita de sambata... nu stiu nici cum o cheama, nu am idee de unde as putea sa o recuperez pt ca tinea locul unui alt pediatru cretin.
Iar cealalta dr-ita la care as vrea sa ma transfer ma primeste doar pt urgente, nu pt citit rezultate. Nu putem sa intindem coarda prea mult...

Sorina, daca vrei ne putem muta pe mp. Ba chiar te rog sa-mi scrii pe mp numele medicului tau ca-l caut pe lista medicilor asa de curiozitate sa vedem cind a terminat facultatea, e o chestie pe care o fac mereu cu orice doctor imi iese in cale =))
Ai noroc ca esti acasa si poti umbla peste tot. Daca-mi permiti, eu as incerca sa ma duc la urgente si sa intreb cine era in ziua aceea, e imposibil sa nu afli cine e.
Daca nu esti linistita du-te cu toate analizele iar la urgente, da-l naibii pe pediatrul de familie.
Daca tu consideri ca virgula comportamentul lui a fost incompetent poti sa te duci la Asl si sa zici chestia asta, fara sa faci scandal, doar mergi si ceri frumos sa il schimbi, presupun ca cea care te primeste doar cu urgente e plina si de aceea nu poti cere sa o ai pe ea, corect?
Daca vor pot, ca si pe Marco acu l-a "luat" medicul meu desi teoretic el e pe lista altcuiva, si cu ocazia asta in sfirsit am scapat de pediatrul incompetent pe care oricum l-am folosit doar de citeva ori in 16 ani. Cind Marco a avut mononucleoza doar ochiul celui cu plata pe care l-am chemat mereu l-a salvat.

#13193 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,583
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 11 February 2012 - 07:24 PM

Vezi postarearalesu, la 11 February 2012 - 06:09 AM, a spus:

Uite asa:
A uns un vas cu unt si l-a presarat cu pesmet. A pus un strat de cartofi rasi pe razatoare mare si scursi bine, un strat de compozitie formata din 2 oua + branza feta + branza cottage (in mor dormal ii face cu feta si cu putina smantana dar daca eu ma feresc de grasime multa, a pus mai putina feta si restul a folosit cottage 0% grasime). A continuat dupa aia cu straturile pana s-au terminat ingredientele. A acoperit vasul cu folie de aluminiu si l-a dat la cuptor pana cand s-au facut cartofii. A scos folia si a mai lasat vasul in cupor cat sa se rumeneasca putin deasupra.

Mie-mi plac si facuti la cuptor, dar ii prefer prajiti, ca chiftelele, dar acum ma multumesc cu ce am voie!

Aha, mersi =))

#13194 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 February 2012 - 07:26 PM

Vezi postareastella, la 11 February 2012 - 07:06 PM, a spus:

Geaninoooooooooo, Bubu tau e ceva wow...ptiu sa nu-l deochi.

Sar-na Stelino! =)) Ma amuza de numa' =))

Tocinei...

Fisier atasat  SAM_2545.JPG (65.6K)

Si cu sirop de la dulceata de cirese amare ,smantana si pudrati...

Fisier atasat  SAM_2550.JPG (59.27K)

#13195 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 February 2012 - 08:15 PM

Stella, nu va puneam eu la treaba daca veneati.
Faceam eu rapid ca sa avem timp de stat la distractie :love7:

#13196 Useril este offline   alimocanu 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 412
  • Inregistrat: 05-December 09
  • LocationPiatra Neamt/ Gorizia(it)

Postat 11 February 2012 - 08:26 PM

Seara buna doamnelor, domnisoarelor, domnilor.. domnisorilor:) Cam absenta lumea la han astazi. Eu abia acum am luat o pauza, tocmai ce-am scos si placinta cu ceapa din cuptor... miroase woow, salivez cu spor:)
Geany, arata tare faini tocineii tai, doar ca eu nu mi-ii pot imagina in varianta dulce... eu tot din aia cu usturoi as manca pana m-as da dea dura.
Imagine postata

#13197 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 February 2012 - 08:32 PM

Vezi postareaalimocanu, la 11 February 2012 - 08:26 PM, a spus:

Seara buna doamnelor, domnisoarelor, domnilor.. domnisorilor:) Cam absenta lumea la han astazi. Eu abia acum am luat o pauza, tocmai ce-am scos si placinta cu ceapa din cuptor... miroase woow, salivez cu spor:)
Geany, arata tare faini tocineii tai, doar ca eu nu mi-ii pot imagina in varianta dulce... eu tot din aia cu usturoi as manca pana m-as da dea dura.

Sincer nici eu,dar i-am facut pt. bub' i-a placut si sarat si dulce :love7:

#13198 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 February 2012 - 09:21 PM

Vezi postareaalimocanu, la 11 February 2012 - 08:26 PM, a spus:

Buna seara Alina!
Deci cand e hanul gol tu-ti faci curaj si intri in sfarsit :love7: !
Buuuuuuuun! Hai curaj si de-acum incolo :love7: !

#13199 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 February 2012 - 09:22 PM

Hazel ma bucur sa te revad!
Geany, bub cred ca-i o alintatura (in sensul bun al cuvantului)

#13200 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 February 2012 - 09:23 PM

help help help!!!!
am facut o fasole, ca si alte dati. Si acum 2 sapt mi-a iesit super gustoasa, acum mi.a iesit amara, nu pot sa-mi dau seama de la ce !!! Ati patit sa vi se amarasca mancarea? ce remediu exista?

Arata acest topic

• 2400 Pagini +
  • « Prima
  • 658
  • 659
  • 660
  • 661
  • 662
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic