Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2400 Pagini +
  • « Prima
  • 685
  • 686
  • 687
  • 688
  • 689
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#13721 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 17 February 2012 - 11:10 PM

Koral , jos cu clopul. pe mine ma ingrozeste numarul de persoane care au ca regula la orice antibioticul.
Din fericire , fiimea a avut parte aici de un pediatru de moda veche , care nu era deloc pentru o medicatie excesiva si neadecvata ( cum de altfel sunt in general foarte circumspecti cu *bioticele* ) asa ca si fiimea a avut parte de remedii multe babesti :D si cred ca a luat de 2 ori antibiotic , si e crescut , slava DD foarte bine.

#13722 Useril este offline   bristena 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 18 February 2012 - 12:09 AM

Vezi postareastella, la 17 February 2012 - 11:06 PM, a spus:

Fericito , care estiiiiiiiii :D
si eu cand vin din Italia , sunt ca emigrantii care pleaca cu casa dupa ei :D. tot as lua de acolo :D din sud.

Steluto, dac-ai sti cat m-am bucurat eu cand l-am gasit (si am convertit si pe altii sa cumpere de la ei sau, ma rog, direct de la producator)
si am gasit si pentru partea vegetariana
daca supermarketurile ar trebui sa traiasca din cat cumpar eu de la ei, ar da faliment inainte sa deschida
fiica dacilor

#13723 Useril este offline   Oana S 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,606
  • Inregistrat: 16-September 11
  • LocationFlorida, SUA

Postat 18 February 2012 - 04:33 AM

Vezi postareabristena, la 17 February 2012 - 10:57 PM, a spus:

Vezi postareaOana S, la 17 February 2012 - 09:41 PM, a spus:

Bristena, salivezzzzzzz!! reteta de la mozza, te rog!Arata totul prea bine, yummy, yummy!!

care reteta, harnicuto? de mozzarella? nu am facut eu, am cumparat-o direct de la producator (tot de la el cumpar lapte proaspat, smantana, ricotta si carne de porc, vitel, miel)

am inteles pe dos, am crezut ca tu esti producatorul...noi mai si vorbim mai la misto asa ...si de asta..
Ma bucur ca poti cumpara produse proaspete si eu le ador si am de unde sa ma aprovizionez.
Te pup!
ReteteFamilie.com

Retete de la lume adunate și-napoi la lume date.

#13724 Useril este offline   Oana S 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationFlorida, SUA

Postat 18 February 2012 - 04:35 AM

Vezi postareaEllani, la 17 February 2012 - 08:26 PM, a spus:

Vezi postareakoral, la 17 February 2012 - 07:08 PM, a spus:

Dana, nu am citit decât 120 de pagini din carte , da, e bine scrisă şi exerciţiile sunt foarte bine explicate, doar că trebuie şi aplicate, mă tem ... :D

Eu am citit ceva mai putin,pentru ca,asa cum spuneam,nu vreau sa citesc cantitativ ci calitativ.Deci,citesc doar cand am timp dedicat in exclusivitate pentru asta,pe un fundal de melodii de ralaxare.Astfel parca imi intra si mai bine in cap,cu atat mai mult ca tot pune accent pe relaxarea mintii.
Dar ce zici ,zici bine(ar fi si culmea sa nu-ti dau dreptate tie care esti psiholog de profesie) iar eu am intalnit multe idei gemene in cartea 'The Secret'.Nici una din ele nu m-au convins ca pot schimba viteza,directia si forta vantului,dar ca pot sa privesc vantul cu alti ochi,asta da.
Culmea e ca,eu citesc,dar se aplica cumva telepatic pe pielea sotului.Ma rog,el e si mult mai optimist din fire,dar e curios ca, vorbind despre ceva negativ sa zicem,eu ma gandesc sa abordez cu pozitivitate situatia,iar el materializeaza gandul meu in vorbe.

Si ca sa nu vin cu mana goala,ia poftiti niste cornulete cu nutella

acum vreau si eu...este reteta pe undeva?
Arata de milioane!!
Pupici!
ReteteFamilie.com

#13725 Useril este offline   Oana S 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationFlorida, SUA

Postat 18 February 2012 - 04:39 AM

si mai vreau placintele de la Sorina si budinca de la Koral... si clatite!!- Georgiana mi-a facut pofta...
ReteteFamilie.com

#13726 Useril este offline   Hazel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Red
  • Postari: 933
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSuffolk

Postat 18 February 2012 - 08:03 AM

Buna dimineata doamnelor,
Iaca e weekend si ne reincarcam bateriile, ne incalzim sau rezolvam probleme, dupa caz. Micul dejun la pat e o idee buna, nu? Si pentru Lili din Brasov, o dedicatie speciala, cu zapada adevarata, magaziile din spatele blocului azi dimineata. Si Garfield, unul din pisoii arondati la "cantina" asteptand micul dejun :)

Fisiere atasate

Imagine postata

#13727 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 18 February 2012 - 08:54 AM

Buna dimineata. iaca iau din zbor o cafea si ma uit la zapada aia, care trebuie data jos....si ma bucur ca la
mine-n urbe a inceput sa se topeasca bine.
o sambata placuta dragelor.

#13728 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 18 February 2012 - 09:04 AM

'neata la hangitele frumoase!
Hazel, eu sunt ghiftuita bine asa ca in dimineata asta sar... asa le ramane la fete mai mult. Multumesc de invitatie!

In privinta medicamentelor sunt total de acord cu voi... nu-mi plac de nici o culoare, doar ca uneori nu prea ai ce face.
Si eu am stat cu Mara acasa pana la 3 ani, am renuntat la munca fara nici o parere de rau. Intr-adevar se imbolnavea o data pe iarna si totul era bine si frumos, da' sa te tii la 3 ani cand a inceput scoala. Doamne, mai mult statea pe acasa decat la scoala. Nici nu termina bine cu una ca incepea cu altceva. Dar e normal asa.
In timpul acesta Giulia a mai luat si ea cate ceva de Mara... era asa micutaaaa, dar eram constienta ca-si imbunatatea bagajul imunitar. Am luat-o pe linia lui 'daca tot sunt acasa'... Si sa stiti ca a fost bine asa.
Cu Giulia nu am mai putut sta acasa pana la 3 ani. La 2 ani a trebuit sa o duc la o cresa. S-a vazut imediat diferenta intre Mara si Giulia. Nu stiu daca iarna trecuta Giulia a stat acasa de doua ori.
Problema cu ea e iarna aceasta... ne-a pus la pamant, si nu avem cum sa scapam fara antibiotice.

Vreti sa radeti un pic (asta mai degraba e de gemenissime)?
Ma duc eu la dr ci Giulia ieri si la sfarsit ii zic sa-mi dea hartia pt luni la scoala. Nu a zis omu' nimic, mi-a dat hartia si gata.
Vina acasa, o iau si pe Mara de la autobuz... nu apucam nici sa ne schimbam ca vine verisoara mea la mine... anul 3 la liceu (deci, inca merge la scoala).
Si dai vorbe noi toate, cand incep sa-i povestesc ca Giulia e mai bine si luni o duc a scoala. Eu superfericita... cand o aud pe Mara 'mama, da' noi suntem in vacanta pana joi'.
Ceeeee?! A, da, imi confirma si verisoara mea... suntem in vacanta de carnaval.
Buffff, mi-a cazut tavanul in cap.
Si incepe sa se adune usor usor varii informatii in teasta mea... vineri ea nu are italiana, asa ca joi imi aduce acasa manualul si caietele cu temele de facut pt luni. Asa ca joi am citit biletelul... 'teme pt joi', si am concluzionat ca s-a scrantit profesoara. Cum pt joi? Pt luni... mai greseste si ea, ca doar e om...
Concluzie: eu am tot vorbit in sala de asteptare cu mamicile de luni la scoala, bla, bla , bla... Ce or fi zis alea, ca sunt nebuna!!! Ma, da' nici una nu mi-a zis nimic.
Asa ca va dati seama, ca daca as fi tacut din gura, eu as fi fost capabila luni dimineata sa-mi trimit fetele la scoala... vai si-amar de-asa o mama... ametita!

A, si azi avem carnaval la noi in sat!!!

Gata, ca iar am scris un roman. Va urez o si supercalifragilistica!
Sorina

#13729 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 18 February 2012 - 09:36 AM

Sunt suparata... e buna, da' e urata. Cum o marit eu azi?

Fisier atasat  IMG_5333_1.jpg (78.61K)
Number of downloads: 0
Sorina

#13730 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 18 February 2012 - 09:59 AM

Sorina, tot iti spunea Mara ca e vacanta luni dimineata, doar ca le trezeai degeaba devreme.
Eu cand iese cate una asa am 2 solutii :D ori o intorc cu fundu-n sus si o pudrez, ori fac o glazura gen ganache si o vars sa acopar craterele...dar ai nevoie de ceva timp sa se intareasca :D
asa ca da-o cu fundu-n sus...sau o lasi asa...ca important e gustul...aspectul arata ca e home made :)

#13731 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,781
  • LocationSibiu

Postat 18 February 2012 - 10:02 AM

buna dimineata,
multumim de tratatie. Hazel, chiar daca e weekend tu esti tot prima pe aici :)

Vezi postareabristena, la 18 February 2012 - 12:09 AM, a spus:

daca supermarketurile ar trebui sa traiasca din cat cumpar eu de la ei, ar da faliment inainte sa deschida
Imagine postata
cam asa si la noi, tot ce putem cumparam de la producator.

Vezi postareasorinadaniela, la 18 February 2012 - 09:04 AM, a spus:

Concluzie: eu am tot vorbit in sala de asteptare cu mamicile de luni la scoala, bla, bla , bla... Ce or fi zis alea, ca sunt nebuna!!! Ma, da' nici una nu mi-a zis nimic.
Asa ca va dati seama, ca daca as fi tacut din gura, eu as fi fost capabila luni dimineata sa-mi trimit fetele la scoala... vai si-amar de-asa o mama... ametita!
Imagine postata
mi-am inceput ziua bine.

Vezi postareasorinadaniela, la 18 February 2012 - 09:36 AM, a spus:

A, si azi avem carnaval la noi in sat!!!
Sunt suparata... e buna, da' e urata. Cum o marit eu azi?
mie nu mie se pare asa de urata. zici ca e marginea de la tarta. eu zic sa nu te necajesti, ca restul lumii nu stie cum trebuia sa arate :D

sa aveti un sfarsit de saptamana frumos.

#13732 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 18 February 2012 - 10:09 AM

Si eu ca Stella, o intorc sau o acopar cu glazura.Sorina, eu nu mi-as face probleme.
Manu e acasa pana miercuri.Si maine avem carnaval in cartier, amanat din cauza zapezii. :)

Hazel, stiu ca dedicatia e pentru cealalta Lili din Bv.Dar o vreau eu pe toata.Cu pisic cu tot. :D

#13733 Useril este offline   Hazel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Red
  • Postari: 933
  • LocationSuffolk

Postat 18 February 2012 - 10:36 AM

Vezi postareaEataly, la 18 February 2012 - 10:09 AM, a spus:

Si eu ca Stella, o intorc sau o acopar cu glazura.Sorina, eu nu mi-as face probleme.
Manu e acasa pana miercuri.Si maine avem carnaval in cartier, amanat din cauza zapezii. :D

Hazel, stiu ca dedicatia e pentru cealalta Lili din Bv.Dar o vreau eu pe toata.Cu pisic cu tot. :D

Se rezolva Lilisor, avem zapada pentru toata lumea, chiar si pisici avem, ca sunt vreo 5 abonate la noi la masa. E suficient sa deschid geamul la bucatarie si apar. Cred ca vorbesc intre ele si isi spun unde e rost de papa :)
Iaca si pentru tine:

Fisiere atasate

Imagine postata

#13734 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 18 February 2012 - 11:04 AM

Dana, nu am citit decât 120 de pagini din carte , da, e bine scrisă şi exerciţiile sunt foarte bine explicate, doar că trebuie şi aplicate, mă tem ... :D
Eu voi încerca, mai ales că partea cu relaxarea mi-e familiară de la specializarea pe care o fac acum.
Eu nu am cărţi în format electronic, dacă vrei nişte titluri eventual din cele pe suport de hârtie.

Koral, eu am terminat-o si am inceput exercitiile. Daaa, ai dreptate: practica e un MUST! Nu sunt inca organizata, deocamdata le-am citit pe toate (citatele mentionate in carte) la rand, ca mi le-am scos in acelasi timp ce citeam. Cred ca trebuie sa ma rezum la unul general, dar mi se pare ca am atatea de rezolvat acum..., ca nu stiu cu care sa incep ... Iar imi dau tarcoale zosterii de 3 zile si eu fac exercitiile de sanatate si vad ca eruptia nu a explodat inca ....
Cum prind un pic de timp liber, sistematizez exercitiile si ma focalizez pe prioritati...
Si eu am facut exercitiul de relaxare ala de se "invata" la psihologie, care e mult mai detaliat in practica voastra (chiar il am pe ala detaliat scris undeva, daca il vrei ti-l dau), decat in carte, dar nu stiam pana la cartea asta ca daca nu poti relaxa mintea ii poti porunci :D Asta mi-a placut! si aia cu decretarea! :)

Azi noaptea faceam o noaptea alba, daca nu erau exercitiile ... , dar am facut relaxarea si am adormit :D

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#13735 Useril este offline   lili 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,008
  • Inregistrat: 07-July 11
  • LocationBrasov

Postat 18 February 2012 - 11:06 AM

Buna dimineata,
Hazel mersi de dedicatie :)
Eu am facut poza aia de la magazinul meu care e pe o strada principala din Bv, de fapt eu voiam sa va arat cum ninge ca ningea asa de tare, din pacate in poza nu se vede.Eu stiu ca in alte parti ale tarii zapada e mare.Si acum ninge marunt.Si la ai mei in sat si e o distanta de doar 25 de km de Brasov e zapada mare.
Beau cafeaua aici cu voi si mai citesc pe la mancaruri ca sunt in pana de idei ,nu stiu ce sa gatesc azi :D

Fisiere atasate

• Fisier atasat  ca.jpg (7.27K)

#13736 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 18 February 2012 - 11:10 AM

Va multumesc mult!
Am reusit sa o salvez... si am fost si laudata. Ha, daca ar sti ele ce urata era...
Am topit imediat niste ciocolata cu lapte cu un pic de smantana... putina exact cat sa o pot intinde pe toarta si gata.
Tadaaaammm, torta salvata:

Fisier atasat  IMG_5336_1.jpg (50.31K)

Le-am dus-o lor sa o imbrobodeasca. Bine-inteles ca le-am zis sa mai astepte un pic pana se mai incheaga glazura, da' la cat de frig e sigur nu dureaza mult. Bun, gata, de acum incolo e problema lor.
Sorina

#13737 Useril este offline   lili 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,008
  • Inregistrat: 07-July 11
  • LocationBrasov

Postat 18 February 2012 - 11:13 AM

Sorina, arata bine, daca as putea m-as infige in ea sa fur o bucatica :)

#13738 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 18 February 2012 - 11:20 AM

Vezi postareaEllani, la 17 February 2012 - 08:26 PM, a spus:

Dana, nu am citit decât 120 de pagini din carte , da, e bine scrisă şi exerciţiile sunt foarte bine explicate, doar că trebuie şi aplicate, mă tem ... :)

Eu am citit ceva mai putin,pentru ca,asa cum spuneam,nu vreau sa citesc cantitativ ci calitativ.Deci,citesc doar cand am timp dedicat in exclusivitate pentru asta,pe un fundal de melodii de ralaxare.Astfel parca imi intra si mai bine in cap,cu atat mai mult ca tot pune accent pe relaxarea mintii.
Dar ce zici ,zici bine(ar fi si culmea sa nu-ti dau dreptate tie care esti psiholog de profesie) iar eu am intalnit multe idei gemene in cartea 'The Secret'.Nici una din ele nu m-au convins ca pot schimba viteza,directia si forta vantului,dar ca pot sa privesc vantul cu alti ochi,asta da.
Culmea e ca,eu citesc,dar se aplica cumva telepatic pe pielea sotului.Ma rog,el e si mult mai optimist din fire,dar e curios ca, vorbind despre ceva negativ sa zicem,eu ma gandesc sa abordez cu pozitivitate situatia,iar el materializeaza gandul meu in vorbe.

Ellani faci f. bine sa citesti pe fundal de muzica de relaxare (poti sa aprinzi si candele pt aromoterepie). Da, sunt asemanari cu "The secret", dar asta mi se pare insa cu mult mai buna, pt ca iti explica si partea practica, ramane doar sa aplici tehnicile! O sa vezi ca ideea centrala a cartii este ca poti schimba nu doar viteza, directia si forta vantului, ci mai mult decat atat, dar conditia xinecvanon este SA CREZI in forta subcosntientului tau (+sa exersezi si sa perseverezi) cu toata forta (incredere 100%) si sa nu ai nici cea mai mica indoiala, ca intr-adevar poti sa obtii absolut orice iti propui. Atata timp cat mai exista urma de indoiala, nu, nu poti schimba nici viteza, nici forta ori directia vantului. Si ca sa te convingi ca poti orice, spune sa incepi cu exercitii simple, tinte f usor de atins. Dupa care pe masura ce increderea ta in subconstient si puterea ta de concentrare sporesc, poti creste dificultatea exercitiilor.
Sper sa ne laudam curand cu miracole... :D

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#13739 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 18 February 2012 - 11:29 AM

Vezi postarealili, la 18 February 2012 - 11:13 AM, a spus:

Sorina, arata bine, daca as putea m-as infige in ea sa fur o bucatica :)

Imi pare rau, Lili, asta a fost de maritat... da' sigur voi face una pt noi saptamana viitoare, asa ca esti deja invitata.
Tu cand pleci de acasa ma anunti si pana ajungi la mine nu mai bine e gata si tortul de ciocolata.

Dany, imi place ca esti convinsa. Eu sunt mai Toma necredinciosul asa... ma faci curioasa. Am parcurs asa pe superdiagonala diagonalei cartea si mi s-a parut ca vorbeste mult de 'rugat'... a fost doar o prima impresie gresita sau chiar asa este?

Si ma bucur ca am inveselit-o asa de dimineata pe Boni...
Sorina

#13740 Useril este offline   Phoenix 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 18 February 2012 - 11:58 AM

Ziua buna .
Sorina , se mai intanpla si din astea , uneori cand ai atatea probleme pe cap ajungi sa te zapacesti de tot ...eu stiu . Am citit din 2 in 10 pe aici , asa ca nu stiu ce prajitura ai facut tu acolo , dar stiu ca imi place cum arata .
Eu azi am zi de bucatareala intens , am inceput pe la 9 si sper sa termin in curand .Azi sunt dispusa sa fac mai multe pofte ...cheesecake , mitittei si cartofi prajiti ( astea-s pregatite dar nu-s facute inca ) , niste pulpe la cuptor cu sos de rosii si ierburi provencale si un piure de cartofi alaturi de pulpe. Pana marti nu ma mai prinde nimeni in bucatarie :)

Arata acest topic

• 2400 Pagini +
  • « Prima
  • 685
  • 686
  • 687
  • 688
  • 689
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

14 useri citesc topicul